Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny zerknijcie proszę na mój wykres. Nie potrafię zinterpretować kiedy była owulacja. Brakuje kilka temp ale po prostu jestem tak zmęczona ostatnio i zestresowana że nie wstałam w weekend na pomiar. Jestem 10 miesięcy po porodzie. Cykle wyglądają totalnie inaczej niż przed ciążą a mam regularne od 5 miesięcy - temp mierzę od 2 cykli dopiero. W ogóle nigdy takich temp wysokich nie miałam tylko w cyklu ciążowym. Szyjka durnieje bo od 2 dni jest średnio wysoki lub wysoko a teoretycznie powinna być nisko . Śluz też dziwnie bo był suchy i myślałam że to druga faza a wczoraj wieczorem był kremowy.... Naprawdę nie wiem co myśleć. Oby teraz to nie była ciąża bo nie jestem gotowa na kolejne dziecko a poza tym miałam ostatnio zabieg i dostałam znieczulenie którego w ciąży nie wolni i leki......
Aha i jeszcze jedno pytanie. Czy to możliwe żeby szyjka była cały czas otwarta?
Proszę pomóżcie -
Mogła być, temperatura może gwałtownie skoczyć albo wzrastać przez trzy dni do owulacji jak i po owulacji. Z tego co zauważyłam OF bardzo mocno sugeruje się temperaturą.
Także trzymam kciukiNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Maciejowa też to zauważyłam! Dlatego też zastanawiam się czy i u mnie owu nie było wcześniej, niby skok po 17dc jest nie do podważenia, ale 16dc też miałam dość wysoka temperaturę jak na 1 fazę. A patrząc na wyznaczenie owu po 6 niższych i 3 wyższych temperaturach, to ta z 17dc i tak jest wyższa od 6 niższych licząc od 14dc wstecz. Także wielka niewiadomaKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Ja się trochę bawiłam oznaczeniami i nawet zmieniając monitoring owulacji na szczytowy np na 20 dzień to OF i tak sugerował się temperaturą i wyznaczał owulację np na 18 dzień co jest bez sensu. Więc ja mu nie ufamNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
nick nieaktualny
-
Anusiek wrote:
nie zaznaczył Ci bo potrzeba 3 wyzszych temperatur na okreslenie ze owu byla, u Ciebie tego nie ma wiec narazie wyglada jakby jej nie bylo.
Maciejowa zaznacze u siebie monitor owulacji na 14 dc i test owu pozytywny, zobacze czy cos to zmieni ale pewnie nie.Kocham Cię córeczko ❤
A jednak! Zmienilo mi na 14 dc, usunełam te opcje bo byly falszywe, ale... wprowadzilam jedną korektę, tzn 15 dc zaznaczylam na początku sluz rozciagliwy, ale bylo go tak malutko i tylko raz w ogole cos znalazłam na papierze... dla porowniania 13 dc po prostu lało sie ze mnie strumieniami. Poza tym jednym razem caly dzien mialam sucho, ciężka rozkminka. Zostawiam tak jak jest teraz, wydaje mi się ze i tak jest to bez znaczenia i rozstrzygnie się na dniach. Zwykle juz dzien przed @ mam niższą temperaturę wiec takiej spodziewam się za dwa dni, jesli jej nie bedzie to jeszcze zostaje wigilia i wtedy owu jednak wypadla na 17 dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:13
Kocham Cię córeczko ❤
Ja się wyłączyłam, bo mnie to stresuje. Jestem po terminie @, nic się u mnie nie dzieje. Oby się nie okazało, że @ przesunęła mi się właśnie z tego stresu. Może nie przyjdzie, lepszego prezentu nie dałoby się zrobićNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
AgataR wrote:Kochane znowu mam do Was pytanie. Moze ktoras sie spotkala z czyms takim albo gdzies cos slyszala. Na necie nie ma konkretnych informacji na ten temat. Juz jakis czas temu zauwazylam, ze kiedy mam spadek lub skok temperatury, ktory moglby swiadczyc o owulacji, boli mnie glowa. Bol bez tabletek nie mija. Myslicie, ze to moze miec ze soba cos wspolnego? Czy to moze byc przez tarczyce?
Ktokolwiek cokolwiek bede wdzieczna
Kochana ja tez miałam bóle głowy przed lub w trakcie owulki, i raczej to nie jest wina tarczycy choć jesli TSH jest bardzo wysoke to może byc przyczyna ale ty leczysz wiec to owu -
nick nieaktualny
-
anusiak5 wrote:
Anusiak a moze cos Ci sie poprzestawialo po chorobie ? -
bbie wrote:Powiedzcie mi proszę, gdzie jest opcja do zaznaczenia na wykresie, że boli mnie np lewy jajnik. Ja nie mam takiego czegoś do zaznaczenia a chciałabym to zaznaczyć.
w zakladce objawy masz "edytuj pola" klikasz i tam zaznaczasz wszystkie jakie cię interesujesz pożniej zapisz i juz mozesz zaznaczac:) -
OwieczkaaaJo wrote:Anusiak a moze cos Ci sie poprzestawialo po chorobie ?