X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja już wczoraj patrzyłam na ten Twój wykres, ale nie mam nic mądrego do powiedzenia :-P

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek cieżko coś napisać, musisz poczekać kilka dni, obserwować śluz i notować.

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam wprowadzać temperatury od 6 dnia po przypuszczalnej owulacji, ale wykasowalo mi datę następnej miesiączki z wykresu. Pozaznaczalam te temperatury jako nie brane pod uwagę i dalej tak zostało. Nie pokazuje tez dni od owulacji, a wczesniej miałam.... Kto pomoże?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/e352f2b0b3e7ac28c4010bafd1e145f5
    OF wykazało mi owulacje 25 serduszko było 27 czy jest mozliwe ze sie uda?

Asia_08 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna, zazwyczaj owulujesz ok 6 dc? Wg mnie jestes przed owu :)
    Przynajmniej tak wyglada wykres do którego podałaś link- jakoś nie zgadza mi sie z Twoim opisem w poście.. Natomiast po owulacji jesteśmy płodne zazwyczaj 24-36 godzin wiec może jest jakaś nadzieja.

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe Asia mam krótkie cykle, mierzę temp. Zaraz po @ sucho, a potem śluz sie pojawił. Aż kupię testy owulacyjne i zobaczę co to z tego wyniknie.
    Mam nadzieję że masz rację

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbie - to tylko system więc z tak małą ilością danych po prostu nie ma co zrobić.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie zerknąć też na mój wykres, to mój 1 cykl z mierzeniem temperatury. Miałąm skok a teraz z dnia na dzień temperatura spada o 1/20 stopnia. 36,9 potem 36,85 potem 36,8 itd. czy no normalne?

https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 12:05

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK89 wrote:
    Dziewczyny czy możecie zerknąć też na mój wykres, to mój 1 cykl z mierzeniem temperatury. Miałąm skok a teraz z dnia na dzień temperatura spada o 1/20 stopnia. 36,9 potem 36,85 potem 36,8 itd. czy no normalne?

https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

Udostepnij wykres.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,jestem świeżakiem tu na ovu i póki co mierzenie,obserwowanie i ogólnie wsłuchiwanie się w siebie to coś, czego dopiero się uczę.
    Staramy się z mężem o dzidziusia od równo roku,ale bez specjalnej napinki.Od dwóch -trzech miesięcy dość intensywnie,bo zaniepokoiło mnie,że dość długo to trwa:-( Dopiero co zaczęłam prowadzić wykres,ale proszę i interpretację.:-)79d436d038ee5e1fdebb2004090fc6d0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 13:50

• AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa, proszę. Wykres już się wyświetla:)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- wykres bardzo dobry, jestes w fazie wysokich temperatur więc ok.
    Sowka- wykres masz owulacyjny wiec tylko czekac aż @ nie przyjdzie. Czy robilas jakies badania? LH FSH estrogen prolaktyna progesteron? Czy partner robil badania nasienia?

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 szczerze? Nie robiliśmy badań.Do tej pory.Bo w połowie stycznia mam endokrynologa ,a na początek mąż skierowanko na badanko :-) Do tej pory liczyliśmy na Matkę Naturę,ale trza jej pomóc najwyraźniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:11

• mkl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was serdecznie, prowadzę wykresy już dosyć długo, teraźniejszy wykres jest dla mnie dowodem na to że chyba nie jest zawsze książkowo. Po pierwsze owulacja pojawiła się u mnie 9 dni później niż zawsze ale to mało ważne.
    Będąc na monitoringu lekarz stwierdził, że owulację miałam 21 lub 22 grudnia, na wizycie byłam zaraz po pękniętym pęcherzyku, badałam również wtedy progesteron i wskazywał na rozpoczęcie owulacji, bo był na tym początkowym poziomie, temperatura wzrosła mi dopiero 25 grudnia. Do tej pory ovu nie zaznacza mi owulacji nie wiem czemu, według temperatur i tak by mi zaznaczył źle no ale powinien już cokolwiek zaznaczyć, moim zdaniem 25 grudnia.

Zawsze miałam owulację 14-15 dnia cyklu i w tym cyklu też właśnie w tych dniach miałam śluz płodny, a tu zaskoczka i owulacja 9 dni później gdzie miałam dosyć sucho.

Krótko mówiąc ani temperatura ani śluz płodny nie wskazywał na rzeczywistą owulację.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl- gdzie mierzysz temperaturę? Masz dość niskie. To prawda ze nie wszystkie nasze cykle musza mieć taka sama długość i owulacje w tych samych dniach :)

uwo93e3kacedpezy.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 mierze w ustach, zawsze tak mierzyłam i zawsze moje wykresy były książkowe więc naprawdę ten jest dziwny

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niskie czy nie ale skok był więc nie wiem czemu ovu nie zaznacza nic

f2w3rjjge8qi32en.png

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny pytanie z innej beczki boli mnie z prawej strony na dole promieniujac na prawa noge nie wiem co to jest czy kregosług czy nerki przezto nie wiem jak mam to zaznaczyc na objawach.i czy jesli biore na ten bol tabletke przeciw bolowa to może miec wplyw na temp i owulacje.zauważyłam że ten ból mam jak jest poczatek @ i tak w pobliżu owulacji albo w nia.w tym cyklu juz trzeci raz mam te bóle tym razem juz 3 dzien

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Gosiaczek cieżko coś napisać, musisz poczekać kilka dni, obserwować śluz i notować.
    No właśnie wiem , że ciężko...śluz kremowy...płodny miałam dużo wcześniej koło 14 dc....eh...poczekamy zobaczymy...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ