X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl - według mnie skok był bardziej między 18 a 20 grudnia a nie 25 grudnia. Jeśli dobrze widzę to nie zaznaczasz żadnych innych objawów? Temperatura jest dosyć stała i chyba dlatego OF nie widzi owulacji. Sam wykres jest dość naciągany ;-) ale jeśli gin potwierdza owulację to dobrze, Trzymamy kciuki :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym wyznaczaniem przez Ovu owulacji ? Czy jeśli Ovu wyznaczy ja na jakis dzien to oznacza ze d tym dniu była owulacja ? Czytałam gdzieś ze owulacja może byc nawet 2 dni wcześniej lub pózniej od daty wyznaczonej przez aplikacje

Sówka35 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym wyznaczaniem przez Ovu owulacji ? Czy jeśli Ovu wyznaczy ja na jakis dzien to oznacza ze d tym dniu była owulacja ? Czytałam gdzieś ze owulacja może byc nawet 2 dni wcześniej lub pózniej od daty wyznaczonej przez aplikacje

Mnie też to interesuje.Test owulacyjny mega pozytywny( gruba,mocno różowa krecha)robiłam 20 grudnia i tak też czułam się "owulacyjnie" :-) Dzień wcześnej na teście słabo różowa krecha,natomiast 21 grudnia na teście nadal rózowa druga kreska,ale już nie tak intensywna jak 20-tego. 22-ego test negatywny. Sądziłam,że owulacja wyszła mi właśnie tego 20-tego lub dzień później.Natomiast Ovu wskazał owulację na 24-tego. Dopiero zaczynam przygodę z mierzeniami i obserwacjami,więc się nie wymądrzam,ale tz jestem ciekawa jak to działa,że Ovu dwukrotnie przesunął mi datę owulacji?

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez to interesowało i doczytałam ze skok może byc nawet do 4 dni po owu. Progesteron rośnie a wraz z nim temperatura. Estrogen który dominuje przed owu sprawia ze temperatura przed owu jest nisko.

Sówka35, Basia90 lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok temperatury oraz obserwacje ja zaznaczałam śluz w okresie statystyki i na tej podstawie określa dzień owulacji. Tak mi się wydaje

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka - też u Ciebie obstawiam na 21:) OF wyznacza owulację najczęściej na jeden dzień przed trzema wysokimi temperaturami, ale jest tak jak piszecie - może wystąpić na kilka dni przed lub po skoku.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi of wyznaczyło owulacje jednak po w prowadzeniu dwóch temp. znikneła i detektor ma zielone swiatło. Zobaczymy robie testy owulacyjne moze sie coś wykluje. Bede mierzyć cały cykl wydrukuje do gina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Sówka - też u Ciebie obstawiam na 21:) OF wyznacza owulację najczęściej na jeden dzień przed trzema wysokimi temperaturami, ale jest tak jak piszecie - może wystąpić na kilka dni przed lub po skoku.
    Maciejowa,ja też tak czuję :-) Miałam 21-ego kumulację owulacyjną jeśli chodzi o emocje . Poza tym ból lewego jajnika był nie do zniesienia.
    W tej chwili masakrycznie bolą mnie piersi,na jedzenie patrzeć nie mogę a spanie to moje nowe hobby :-) Jednak nie nakręcam się za bardzo ,bo później wiadomo jak jest :-(

• klopsik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj test i nic, a nic. Tempka niby ciagle na poziomie. @ dalej nie widac, a objawy juz z tydzien jakby sie czaila za rogiem. Pomysly?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Zrobilam dzisiaj test i nic, a nic. Tempka niby ciagle na poziomie. @ dalej nie widac, a objawy juz z tydzien jakby sie czaila za rogiem. Pomysly?

Albo czekać i myśleć albo zrobić betę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam już systemu... Dzis Ovu znów zmieniło mi datę owulacji na 13 dzień cyklu:( to juz ,uwaga,trzecia zmiana. Na dokładkę zaznaczono to wszystko linią przerywaną. Laik jestem w temacie pomiarów,ale dziwne to wszystko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nawet trochę cieszę że mi się owu przesunęła a nawet straciła na wykresie ale martwi mnie ta tempka jakieś dziwne spadki mam

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    ja miałam fazę wysokich temperatur po owulacji przez 21 dni i nic z tego :(

ja już zgłupiałam z tym moim wykresem - czy aby na pewno nie było jeszcze owulacji ?

• klopsik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti, może udostępnij wykres? Mi ovu też kiepsko wyznaczył w tym cyklu, bo lekarz potwierdzil pęcherzyk sporo później..

Nie miałam jak zrobić dzisiaj bety, niestety. Jutro rano polecę. I muszę się przyznać, że spojrzałam na test z rana (po paru godzinach) i jest bardzo bladziuteńka druga kreska, którą nawet przyuważył mój ślepy jak kura małżon.

I niby wiem, że po takim czasie nie ma co się jarać, ale nie da się nie poczuć ekscytacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    78beti, może udostępnij wykres? Mi ovu też kiepsko wyznaczył w tym cyklu, bo lekarz potwierdzil pęcherzyk sporo później..

Nie miałam jak zrobić dzisiaj bety, niestety. Jutro rano polecę. I muszę się przyznać, że spojrzałam na test z rana (po paru godzinach) i jest bardzo bladziuteńka druga kreska, którą nawet przyuważył mój ślepy jak kura małżon.

I niby wiem, że po takim czasie nie ma co się jarać, ale nie da się nie poczuć ekscytacji :)
    Trzymam za was kciuki

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udostępniałam wykres ( ale ze mnie gapa, ciagle zapominam ze to za każdym razem trzeba udostępnić )

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik u mnie dziś tez cień cienia na teście. Czekam na wynik bety i progesteronu..

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam na wiruski

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać dziewczyny :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mial byc wynik o 20 i nie ma :(

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ