Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
mkl - według mnie skok był bardziej między 18 a 20 grudnia a nie 25 grudnia. Jeśli dobrze widzę to nie zaznaczasz żadnych innych objawów? Temperatura jest dosyć stała i chyba dlatego OF nie widzi owulacji. Sam wykres jest dość naciągany ale jeśli gin potwierdza owulację to dobrze, Trzymamy kciukiNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Dziewczyny jak to jest z tym wyznaczaniem przez Ovu owulacji ? Czy jeśli Ovu wyznaczy ja na jakis dzien to oznacza ze d tym dniu była owulacja ? Czytałam gdzieś ze owulacja może byc nawet 2 dni wcześniej lub pózniej od daty wyznaczonej przez aplikacje
Sówka35 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny78beti wrote:Dziewczyny jak to jest z tym wyznaczaniem przez Ovu owulacji ? Czy jeśli Ovu wyznaczy ja na jakis dzien to oznacza ze d tym dniu była owulacja ? Czytałam gdzieś ze owulacja może byc nawet 2 dni wcześniej lub pózniej od daty wyznaczonej przez aplikacje
Mnie też to interesuje.Test owulacyjny mega pozytywny( gruba,mocno różowa krecha)robiłam 20 grudnia i tak też czułam się "owulacyjnie" Dzień wcześnej na teście słabo różowa krecha,natomiast 21 grudnia na teście nadal rózowa druga kreska,ale już nie tak intensywna jak 20-tego. 22-ego test negatywny. Sądziłam,że owulacja wyszła mi właśnie tego 20-tego lub dzień później.Natomiast Ovu wskazał owulację na 24-tego. Dopiero zaczynam przygodę z mierzeniami i obserwacjami,więc się nie wymądrzam,ale tz jestem ciekawa jak to działa,że Ovu dwukrotnie przesunął mi datę owulacji? -
nick nieaktualny
-
Sówka - też u Ciebie obstawiam na 21:) OF wyznacza owulację najczęściej na jeden dzień przed trzema wysokimi temperaturami, ale jest tak jak piszecie - może wystąpić na kilka dni przed lub po skoku.
Sówka35 lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaciejowa wrote:Sówka - też u Ciebie obstawiam na 21:) OF wyznacza owulację najczęściej na jeden dzień przed trzema wysokimi temperaturami, ale jest tak jak piszecie - może wystąpić na kilka dni przed lub po skoku.
W tej chwili masakrycznie bolą mnie piersi,na jedzenie patrzeć nie mogę a spanie to moje nowe hobby Jednak nie nakręcam się za bardzo ,bo później wiadomo jak jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
klopsik wrote:Zrobilam dzisiaj test i nic, a nic. Tempka niby ciagle na poziomie. @ dalej nie widac, a objawy juz z tydzien jakby sie czaila za rogiem. Pomysly?
ja już zgłupiałam z tym moim wykresem - czy aby na pewno nie było jeszcze owulacji ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti, może udostępnij wykres? Mi ovu też kiepsko wyznaczył w tym cyklu, bo lekarz potwierdzil pęcherzyk sporo później..
Nie miałam jak zrobić dzisiaj bety, niestety. Jutro rano polecę. I muszę się przyznać, że spojrzałam na test z rana (po paru godzinach) i jest bardzo bladziuteńka druga kreska, którą nawet przyuważył mój ślepy jak kura małżon.
I niby wiem, że po takim czasie nie ma co się jarać, ale nie da się nie poczuć ekscytacji -
nick nieaktualnyklopsik wrote:78beti, może udostępnij wykres? Mi ovu też kiepsko wyznaczył w tym cyklu, bo lekarz potwierdzil pęcherzyk sporo później..
Nie miałam jak zrobić dzisiaj bety, niestety. Jutro rano polecę. I muszę się przyznać, że spojrzałam na test z rana (po paru godzinach) i jest bardzo bladziuteńka druga kreska, którą nawet przyuważył mój ślepy jak kura małżon.
I niby wiem, że po takim czasie nie ma co się jarać, ale nie da się nie poczuć ekscytacji
-
nick nieaktualny