X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Aga, również gratuluję.
    Ja z kolei mam od wczoraj lekkie śladowe plamienie więc czekam na to co nieuniknione niestety... Od 2 miesięcy biorę bromergon i już drugi cykl tak mam, że 2 dni 0rzed @ mam plamienie więc teraz pewnie będzie powtórka... Kurcze, moxże mam lekarza zmienić??
    Mi też bromek namieszał w cyklu. Na ogół lekarze przepisują go na wysoką prolaktynę.
    Jeśli miałaś wysokie prl to wydaje mi sie ze dobrze zrobił, natomiast o tych plamieniach to wiele dziewczyn tak ma ze @ rozkręca się 2 dni. A co lekarz na te plamienia?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Anusiak, a kiedy obstawiasz owulacje? Bo ja raczej właśnie później na 21 dzień. Nie wiem, kiedy iść do lekarza żeby sprawdzić, czy jajeczko się dobrze usadowiło , a powinno się iść 4 tygodnie po owulacji. I bądź tu mądry.
    oglądałam twój wykres i widze zmieniona przez of owulke na predzej.ja bym powiedziała że miałas tego 21 takie moje obserwacje ale moge sie mylic.do lekarza jak nic sie nie dzieje to najlepiej 6-7 tydzien od ostatniej @ to powinno by już cos widac jak dobry sprzet

aga2319 lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic. Miesiąc temu jak u niego byłam, mówiłam o plamieniach to kazał czekać jeszcze kilka dni ale nie mówił, ze po bromergonie tak jest.... A dodam że tak przez cały cykl tempkę to dopiero od niecałego miecha mierzę, co widać na wykresie. Zastanawiam śię po prostu czy czasem coś jeszcze jest nie halo... Rok czasu brałam Visanne a potem jak się zdecydowałam na dzidzie to lekarz kazal sie starac przez 3 miechy i jak w ciagu mich nic nie wyjdzie to mam przyjsc to sprawdzimy czy jest owu. Oczywiście testy owu poszły w ruch alee ku mojemu zdziwieniu żadden w tym czasie nie był pozytywny. Moja kuzynka ma zespół policyst. Jajnikow i poradzila samemu zbadac progesteron i prolaktyne i zbadalam. A dodam że przez te 3 mce pierwszy cykl był zaraz po visanne a drugi po 23 dniach a następny był 2 dni dłuższy.. No i okazało się ze progesteron mam na poziomie 8 a prolaktyne za wysoką. Z wynikami poszlam do gina. Przepisal bromek i kazal robic testy owu. Jesliby nie wyszly to monitor ale po pierwszej dawce leków pomogło, tylko co z tego jak nie wychodzi.... A mam endometrioze więc nie wiem tak naprawde czy rzeczywiscie wszystko ok czy trzeba jakieś badania.... Doradźcie cusś..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu to, że lekarz jakoś zareagował to chyba dobrze. Na wszelki wypadek możesz się przejść jeszcze do innego. Mi ostatnio gin powiedzial, że niepotrzebnie się martwię i on nie widzi sensu, że na własną rękę zrobiłam podstawowe badania... Dodam, że chodzę do niego od listopada a o dzidzię staramy się już rok (co nie jest prawdą, ale tak mu powiedziałam żeby mnie nie lekcewazyl). Nie zareagował.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekarzami tak właśnie jest. Trzeba walczyć o swoje, dopytywac do skutku, a jak się czujemy niepewnie to skonsultować się z innym. Najlepiej w przypadku pco i innych atrakcji znaleźć ginekologa endokrynologa lub takiego, ktory pracuje na takim oddziale. Ja mam za wysoka prolaktyne ale utajona. Bralam bromergon ale działał na mnie fatalnie, wiec zmienilam na norprolac. Drogi, ale zero skutków ubocznych.

U mnie dzisiaj temperatura w dol. :/

Anusiak, tak wlasnie podejrzewam. Od tego uzależniam wszystko, wiec dlatego pytam żeby sie upewnić :) dzieki za odpowiedz:)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga taki dół to nie dół :-) według mnie o ws owu 21dc

xnw4skjobnsltuoy.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pominęłam fakt, że jestem nie do życia po bromergonie.... Nie mam siły, kompletnie.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ja to pominęłam fakt, że jestem nie do życia po bromergonie.... Nie mam siły, kompletnie.

Jeżeli masz taką możliwość finansową to naprawdę polecam Ci norprolac. Ceny są od 100 do 200 zl, w ziko np jest taniej. O niebo lepiej, wszystko mi sie ustabilizowalo i nie chodziłam po scianach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ścianach to nie ale kurcze mdli mnie rano fest nie mam apetytu co bym do buzi nie włożyła to się ksztusze ale przeboleje jeszcze luty i koniec z bromkiem

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak masz date końcowa to do przezycia, chociaz nie zazdroszcze odczuc. Ja bralam rok, wiec musialam sobie ułatwić no i po pierwszych tabletkach nie dalam rady nawet stac, swiat wirowal.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki z badań robione w 4 dc:
    TSH: 2,31
    LH:3,87
    FSH: 8,51
    Estradiol : 105,9
    prolaktyna 224,9
    mogłaby któraś rzucić na nie okiem?:)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki z badań robione w 4 dc:
    TSH: 2,31
    LH:3,87
    FSH: 8,51
    Estradiol : 105,9
    prolaktyna 224,9
    mogłaby któraś rzucić na nie okiem?:)
    Potrzebne są normy dla laboratorium interpretacji badań ta prolaktyna była robiona po obciążeniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    A to jak masz date końcowa to do przezycia, chociaz nie zazdroszcze odczuc. Ja bralam rok, wiec musialam sobie ułatwić no i po pierwszych tabletkach nie dalam rady nawet stac, swiat wirowal.
    Dlatego dam rady co innego jak musiałabym dłużej zabijać PRL pewnie bym się nie męczyła i zamieniła na noprolac albo Dostinex

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz podaje normy:)
    TSH 2,31 (0,27-4,20)
    LH 3,87 ( 2,4-12,6)
    FSH 8,51 (3,5-12,5)
    Estradiol 105,9 (98-571)
    Prolaktyna 224,9 (102-496)
    Prolaktyna bez obciążenia.

Jagna <3

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O TSH słyszałam że przy staraniach nie powinno przekraczać 1,5. Stosunek lh do fsh według mojej wiedzy nie wskazuje na pco.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh dla staraczek nie powinno przekraczać 2,5 więc u Chudej Rudej wszystko ok :-) :-)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna tez raczej dobry wynik

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda ruda a długo się staracie? Jeśli mogę wiedzieć.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) 4 lata z tym, że dopiero w połowie 2015 zaczęliśmy jako takie badania, najpierw na własną rękę itd. a już od tego roku postanowiliśmy udać się do kliniki.

Jagna <3

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tej prolaktyny nie czuję, bo mam na wynikach zakres normy 4,79-23,30ng/ml.

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ