X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czyli może się okazać, że jestem w ciąży? Czy po prostu mam jakiś szał z tą temperaturą? Śluz już mam lepki, ale ciągle wydaje mi się, że jest mi cały czas mokro. Tak 2 dni po ostatnim stosunku naprawdę lało się ze mnie śluzem rozciągliwym, bezbarwnym, było go dużo, rozciągał się do 10 cm... Byłam pewna, że wtedy właśnie mam owulację. A tak to żadnych innych symptomów. Piersi mnie nie bolą ani nic. Nie wiem co jest grane :/

• Koko12345678 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie trać cie nadziei... Mi przy dwóch ciążach testy wychodziły negatywne a rezultacie okazało się inaczej.Pamietam jak poszłam do lekarza i mówię, że nie mam @ i podejrzewam,że jestem w ciąży a on na to skoro test wyszedł negatywnie to ciąży nie ma.Zrobil mi odniechcenia usg a tam piękny dzidziuś.Teraz tez wyszło ze jestem w ciąży dopiero po jakimś czasie ale na wizytę u ginekologa umowilam się za dwa.tygodnie.Tak dla pewności.Testow nie ma co robić za szybko

Basia90 lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    jesli o mnie chodzi ja sie nie nakrecam.pytałam tylko czy to normalne ciąg identycznych temp.czekam sobie cierpliwie na rozwój wypadków
    To było tak ogólnie :) po prostu uważam że robienie testów i bety przed terminem, tak w kółko co miesiąc jest bez sensu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:19

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokolinek :) wrote:
    Ale czyli może się okazać, że jestem w ciąży? Czy po prostu mam jakiś szał z tą temperaturą? Śluz już mam lepki, ale ciągle wydaje mi się, że jest mi cały czas mokro. Tak 2 dni po ostatnim stosunku naprawdę lało się ze mnie śluzem rozciągliwym, bezbarwnym, było go dużo, rozciągał się do 10 cm... Byłam pewna, że wtedy właśnie mam owulację. A tak to żadnych innych symptomów. Piersi mnie nie bolą ani nic. Nie wiem co jest grane :/
    Poczekaj jeszcze, może masz powolny wzrost temperatury, jeśli dalej będzie rosnąć to stawiała bym że owu była w środę.

Kocham Cię córeczko ❤
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomo, że wykres to tylko wykres.
    Nie da się w 100 % czegoś założyć lub wykluczyć.
    Wg mnie ten wykres nie jest "ciążowy" - przynajmniej jeszcze.
    Co do owu... jak to jeden lekarz powiedział "pewność, że była owulacja daje tylko ciąża" :)
    Sama widzisz, że ciężko coś jednoznacznie stwierdzić.
    Ale jedno jest dla mnie zawsze pewne:
    JEST ŚLUZ ROZCIĄGLIWY = TRZEBA DZIAŁAĆ :)
    Trzymam kciuki za dalsze obserwacje i pozytywny test :)

marmi lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Wiadomo, że wykres to tylko wykres.
    Nie da się w 100 % czegoś założyć lub wykluczyć.
    Wg mnie ten wykres nie jest "ciążowy" - przynajmniej jeszcze.
    Co do owu... jak to jeden lekarz powiedział "pewność, że była owulacja daje tylko ciąża" :)
    Sama widzisz, że ciężko coś jednoznacznie stwierdzić.
    Ale jedno jest dla mnie zawsze pewne:
    JEST ŚLUZ ROZCIĄGLIWY = TRZEBA DZIAŁAĆ :)
    Trzymam kciuki za dalsze obserwacje i pozytywny test :)
    AMEN :D

Kocham Cię córeczko ❤
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za Wasze opinie. Zgadzam się w 100%.
    Dziwi mnie najbardziej, że of uznał objaw temperatury jako pozytywny, skoro skoku nie było, za to śluz, który był wodnisty owulacji nie potwierdza.

Czy orientujecie sie może, czy of działa w oparciu o jakąś konkretną teorię? Chciałabym odczytać i zrozumieć, czemu np. linia pokrywająca jest na takim a nie innym poziomie...

I jeszcze jedno, mój wykres i wykres Kokolinka są w pewnym sensie podobne, brak jest wyraźnego skoku, jednak temperatura nieznacznie się podnosi - piszecie, żeby czekać i kierować się temp w najbliższe dni. Czy powolny wzrost temperatury i brak wyraźnego skoku w ogóle może wskazywać na owulację?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi - wzrost może wystąpić w postaci skoku (jak u mnie w obecnym cyklu) lub powolnego wzrostu. To wszystko nie jest niestety takie książkowe i nie ułatwia nam sprawy...

marmi lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Dzięki Dziewczyny za Wasze opinie. Zgadzam się w 100%.
    Dziwi mnie najbardziej, że of uznał objaw temperatury jako pozytywny, skoro skoku nie było, za to śluz, który był wodnisty owulacji nie potwierdza.

Czy orientujecie sie może, czy of działa w oparciu o jakąś konkretną teorię? Chciałabym odczytać i zrozumieć, czemu np. linia pokrywająca jest na takim a nie innym poziomie...

I jeszcze jedno, mój wykres i wykres Kokolinka są w pewnym sensie podobne, brak jest wyraźnego skoku, jednak temperatura nieznacznie się podnosi - piszecie, żeby czekać i kierować się temp w najbliższe dni. Czy powolny wzrost temperatury i brak wyraźnego skoku w ogóle może wskazywać na owulację?

Odnośnie systemu wyznaczania owu - nie pomogę bo ja pracuję na zwykłym excelu i sama sobie wyznaczam linię pokrywającą.
    Nie mniej - zgadzam się z Maciejowa - skoki mogą być gwałtowne oraz powolne..ważne żeby po prostu były widoczne dwie fazy temperatur.

marmi lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Czekam:( Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.prosze zobaczcie moj wykres czy jest mozliwe ze ovu nie bedzie w tym cyklu ? Bardzo was prosze o rade .ppzdrawiam

Kiwi
  • marmi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu troszkę wyżej temperatura, więc może jednak łapię się na ten powolny wzrost. Of natomiast przesunął mi termin owu jeszcze bardziej wstecz i na bazie tego założenia, w coraz powinna przyjść @. Istne szaleństwo :/

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( wrote:
    Witam.prosze zobaczcie moj wykres czy jest mozliwe ze ovu nie bedzie w tym cyklu ? Bardzo was prosze o rade .ppzdrawiam

Wygląda troszkę jakby owu była w 12 dniu cyklu. Jeśli temp dalej będzie podobnie wysoka, to pewnie jutro na wykresie pojawi sie wyznaczona owulacja. Ale ja też jestem świeżynka, więc lepiej poczekać na opinie naszych doświadczonych koleżanek :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

owulka przesuneła sie z 13 na 15 dlaczego

b42e384358ed48b2f80b6bad4575a14f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:17

• Ukija Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zw ja też tak miałam w poprzednim cyklu. Ovu wzynacza owulkę na skok temperatury. Ty na początku podałaś ile trwa Twój cykl i na podstawie tego wyznaczyło Ci początkowo kiedy był szczyt :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zw pisalam parę postów wcześniej że mi owu wygląda na 15. U mnie też tak to wyglądało. Temperatura swoją drogą ale z reguły po ovu nie ma sluzu płodnego. Ba, u mnie się skończył dobre 2 dni wcześniej w tym cyklu, a w poprzednich też coś koło tego. Nie kazdy skok to 2 fl i nie każdy spadek to owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:50

Kocham Cię córeczko ❤

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Wygląda troszkę jakby owu była w 12 dniu cyklu. Jeśli temp dalej będzie podobnie wysoka, to pewnie jutro na wykresie pojawi sie wyznaczona owulacja. Ale ja też jestem świeżynka, więc lepiej poczekać na opinie naszych doświadczonych koleżanek :)
    Dziekuje za odp.powiem szczerze ze ja predzej zwariuje niz zajde w ciaze wszystko to dla mnie czarna magia jest:(

Kiwi
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dalej taka sama temperatura jak wczoraj, 36,5. A mierzę od początku mojej przygody z termometrem w każdy dzień o tej samej godzinie, czyli 6.30. Kolejny raz w tym cyklu zdarza mi się taka sama temperatura w kolejnym dniu, jak poprzedniego. Ani nie byłam chora, wypoczęta też jestem. Stresów też nie mam nie wiadomo jakich. Co myślicie o testerze płodności Afrodyta?? To by coś pomogło u mnie?? Bo już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem, ale ciągle zwlekam.

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dalej taka sama temperatura jak wczoraj, 36,5. A mierzę od początku mojej przygody z termometrem w każdy dzień o tej samej godzinie, czyli 6.30. Kolejny raz w tym cyklu zdarza mi się taka sama temperatura w kolejnym dniu, jak poprzedniego. Ani nie byłam chora, wypoczęta też jestem. Stresów też nie mam nie wiadomo jakich. Co myślicie o testerze płodności Afrodyta?? To by coś pomogło u mnie?? Bo już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem, ale ciągle zwlekam.
    A co to ten test?;) i czy drogi jest?

Kiwi
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam:( wrote:

Na dzisiaj ciężko jest stwierdzić czy będzie owu w tym cyklu. Dzisiaj temperatura ładnie podskoczyła. Jeśli wyższa temperatura się utrzyma - będzie można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że owulacja się odbyła.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Na dzisiaj ciężko jest stwierdzić czy będzie owu w tym cyklu. Dzisiaj temperatura ładnie podskoczyła. Jeśli wyższa temperatura się utrzyma - będzie można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że owulacja się odbyła.
    Oj kochane ile to wszystko nas nerwow kosztuje ;) oby tylko sie nam w koncu udalo ;) po,drawiam

Kiwi
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ