Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale czyli może się okazać, że jestem w ciąży? Czy po prostu mam jakiś szał z tą temperaturą? Śluz już mam lepki, ale ciągle wydaje mi się, że jest mi cały czas mokro. Tak 2 dni po ostatnim stosunku naprawdę lało się ze mnie śluzem rozciągliwym, bezbarwnym, było go dużo, rozciągał się do 10 cm... Byłam pewna, że wtedy właśnie mam owulację. A tak to żadnych innych symptomów. Piersi mnie nie bolą ani nic. Nie wiem co jest grane
-
Dziewczyny nie trać cie nadziei... Mi przy dwóch ciążach testy wychodziły negatywne a rezultacie okazało się inaczej.Pamietam jak poszłam do lekarza i mówię, że nie mam @ i podejrzewam,że jestem w ciąży a on na to skoro test wyszedł negatywnie to ciąży nie ma.Zrobil mi odniechcenia usg a tam piękny dzidziuś.Teraz tez wyszło ze jestem w ciąży dopiero po jakimś czasie ale na wizytę u ginekologa umowilam się za dwa.tygodnie.Tak dla pewności.Testow nie ma co robić za szybko
Basia90 lubi tę wiadomość
-
anusiak5 wrote:jesli o mnie chodzi ja sie nie nakrecam.pytałam tylko czy to normalne ciąg identycznych temp.czekam sobie cierpliwie na rozwój wypadków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:19
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
kokolinek :) wrote:Ale czyli może się okazać, że jestem w ciąży? Czy po prostu mam jakiś szał z tą temperaturą? Śluz już mam lepki, ale ciągle wydaje mi się, że jest mi cały czas mokro. Tak 2 dni po ostatnim stosunku naprawdę lało się ze mnie śluzem rozciągliwym, bezbarwnym, było go dużo, rozciągał się do 10 cm... Byłam pewna, że wtedy właśnie mam owulację. A tak to żadnych innych symptomów. Piersi mnie nie bolą ani nic. Nie wiem co jest graneKocham Cię córeczko ❤
kokolinek :) wrote:Ale czyli może się okazać, że jestem w ciąży? Czy po prostu mam jakiś szał z tą temperaturą? Śluz już mam lepki, ale ciągle wydaje mi się, że jest mi cały czas mokro. Tak 2 dni po ostatnim stosunku naprawdę lało się ze mnie śluzem rozciągliwym, bezbarwnym, było go dużo, rozciągał się do 10 cm... Byłam pewna, że wtedy właśnie mam owulację. A tak to żadnych innych symptomów. Piersi mnie nie bolą ani nic. Nie wiem co jest grane
Wiadomo, że wykres to tylko wykres.
Nie da się w 100 % czegoś założyć lub wykluczyć.
Wg mnie ten wykres nie jest "ciążowy" - przynajmniej jeszcze.
Co do owu... jak to jeden lekarz powiedział "pewność, że była owulacja daje tylko ciąża"
Sama widzisz, że ciężko coś jednoznacznie stwierdzić.
Ale jedno jest dla mnie zawsze pewne:
JEST ŚLUZ ROZCIĄGLIWY = TRZEBA DZIAŁAĆ
Trzymam kciuki za dalsze obserwacje i pozytywny test
marmi lubi tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Wiadomo, że wykres to tylko wykres.
Nie da się w 100 % czegoś założyć lub wykluczyć.
Wg mnie ten wykres nie jest "ciążowy" - przynajmniej jeszcze.
Co do owu... jak to jeden lekarz powiedział "pewność, że była owulacja daje tylko ciąża"
Sama widzisz, że ciężko coś jednoznacznie stwierdzić.
Ale jedno jest dla mnie zawsze pewne:
JEST ŚLUZ ROZCIĄGLIWY = TRZEBA DZIAŁAĆ
Trzymam kciuki za dalsze obserwacje i pozytywny testKocham Cię córeczko ❤
Dzięki Dziewczyny za Wasze opinie. Zgadzam się w 100%.
Dziwi mnie najbardziej, że of uznał objaw temperatury jako pozytywny, skoro skoku nie było, za to śluz, który był wodnisty owulacji nie potwierdza.
Czy orientujecie sie może, czy of działa w oparciu o jakąś konkretną teorię? Chciałabym odczytać i zrozumieć, czemu np. linia pokrywająca jest na takim a nie innym poziomie...
I jeszcze jedno, mój wykres i wykres Kokolinka są w pewnym sensie podobne, brak jest wyraźnego skoku, jednak temperatura nieznacznie się podnosi - piszecie, żeby czekać i kierować się temp w najbliższe dni. Czy powolny wzrost temperatury i brak wyraźnego skoku w ogóle może wskazywać na owulację? -
Marmi - wzrost może wystąpić w postaci skoku (jak u mnie w obecnym cyklu) lub powolnego wzrostu. To wszystko nie jest niestety takie książkowe i nie ułatwia nam sprawy...
marmi lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
marmi wrote:Dzięki Dziewczyny za Wasze opinie. Zgadzam się w 100%.
Dziwi mnie najbardziej, że of uznał objaw temperatury jako pozytywny, skoro skoku nie było, za to śluz, który był wodnisty owulacji nie potwierdza.
Czy orientujecie sie może, czy of działa w oparciu o jakąś konkretną teorię? Chciałabym odczytać i zrozumieć, czemu np. linia pokrywająca jest na takim a nie innym poziomie...
I jeszcze jedno, mój wykres i wykres Kokolinka są w pewnym sensie podobne, brak jest wyraźnego skoku, jednak temperatura nieznacznie się podnosi - piszecie, żeby czekać i kierować się temp w najbliższe dni. Czy powolny wzrost temperatury i brak wyraźnego skoku w ogóle może wskazywać na owulację?
Odnośnie systemu wyznaczania owu - nie pomogę bo ja pracuję na zwykłym excelu i sama sobie wyznaczam linię pokrywającą.
Nie mniej - zgadzam się z Maciejowa - skoki mogą być gwałtowne oraz powolne..ważne żeby po prostu były widoczne dwie fazy temperatur.marmi lubi tę wiadomość
-
Czekam:( wrote:Witam.prosze zobaczcie moj wykres czy jest mozliwe ze ovu nie bedzie w tym cyklu ? Bardzo was prosze o rade .ppzdrawiam
Wygląda troszkę jakby owu była w 12 dniu cyklu. Jeśli temp dalej będzie podobnie wysoka, to pewnie jutro na wykresie pojawi sie wyznaczona owulacja. Ale ja też jestem świeżynka, więc lepiej poczekać na opinie naszych doświadczonych koleżanek -
nick nieaktualny
-
Zw ja też tak miałam w poprzednim cyklu. Ovu wzynacza owulkę na skok temperatury. Ty na początku podałaś ile trwa Twój cykl i na podstawie tego wyznaczyło Ci początkowo kiedy był szczyt"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Zw pisalam parę postów wcześniej że mi owu wygląda na 15. U mnie też tak to wyglądało. Temperatura swoją drogą ale z reguły po ovu nie ma sluzu płodnego. Ba, u mnie się skończył dobre 2 dni wcześniej w tym cyklu, a w poprzednich też coś koło tego. Nie kazdy skok to 2 fl i nie każdy spadek to owu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:50
Kocham Cię córeczko ❤
marmi wrote:Wygląda troszkę jakby owu była w 12 dniu cyklu. Jeśli temp dalej będzie podobnie wysoka, to pewnie jutro na wykresie pojawi sie wyznaczona owulacja. Ale ja też jestem świeżynka, więc lepiej poczekać na opinie naszych doświadczonych koleżanekKiwi
-
A ja dzisiaj dalej taka sama temperatura jak wczoraj, 36,5. A mierzę od początku mojej przygody z termometrem w każdy dzień o tej samej godzinie, czyli 6.30. Kolejny raz w tym cyklu zdarza mi się taka sama temperatura w kolejnym dniu, jak poprzedniego. Ani nie byłam chora, wypoczęta też jestem. Stresów też nie mam nie wiadomo jakich. Co myślicie o testerze płodności Afrodyta?? To by coś pomogło u mnie?? Bo już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem, ale ciągle zwlekam.
-
kokolinek :) wrote:A ja dzisiaj dalej taka sama temperatura jak wczoraj, 36,5. A mierzę od początku mojej przygody z termometrem w każdy dzień o tej samej godzinie, czyli 6.30. Kolejny raz w tym cyklu zdarza mi się taka sama temperatura w kolejnym dniu, jak poprzedniego. Ani nie byłam chora, wypoczęta też jestem. Stresów też nie mam nie wiadomo jakich. Co myślicie o testerze płodności Afrodyta?? To by coś pomogło u mnie?? Bo już od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem, ale ciągle zwlekam.Kiwi
-
Czekam:( wrote:Witam.prosze zobaczcie moj wykres czy jest mozliwe ze ovu nie bedzie w tym cyklu ? Bardzo was prosze o rade .ppzdrawiam
Na dzisiaj ciężko jest stwierdzić czy będzie owu w tym cyklu. Dzisiaj temperatura ładnie podskoczyła. Jeśli wyższa temperatura się utrzyma - będzie można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że owulacja się odbyła.
-
MMM2016 wrote:Na dzisiaj ciężko jest stwierdzić czy będzie owu w tym cyklu. Dzisiaj temperatura ładnie podskoczyła. Jeśli wyższa temperatura się utrzyma - będzie można z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że owulacja się odbyła.Kiwi