Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, proszę luknijcie na mój wykres. Progesteron 7dpo 10.32 dziś test negatywny, myślicie, że chociaż owu była, czy temp sa ok?
https://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b888f3be48150d5350caaf8a0Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 15:46
-
adel2015 wrote:hej dziewczyny, proszę luknijcie na mój wykres. Progesteron 7dpo 10.32 dziś test negatywny, myślicie, że chociaż owu była, czy temp sa ok?
https://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b888f3be48150d5350caaf8a0
-
nick nieaktualny
-
MMM2016 wrote:adel2015 - wykres jest ładny, dwufazowy. Patrząc na wykres i wynik progesteronu - można z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że owu się odbyła.
Trochę mało notatek o śluzie (szczególnie w okresie owulacyjnym).
Ile dni trwają Twoje cykle?
w sumie to trwają różnie, ostatni trwał 30 dni a przed ostatni 25,ale najdłuższy trwał 32 dni. Od tego cyklu zaczęłam brać castangus, byłam też na monitoringu usg i lekarz stwierdził owu, ale gdzie nie spojrzę wszyscy piszą, że progesteron musi byc pow 15 aby była owu no i ten test negatywny dziś -
adel2015 - oczywiście, że najlepiej jest mieć progesteron 7 dni po owu powyżej 15 ale mój lekarz twierdzi, ze wynik powyżej 3 - już może świadczyć o przebytej owulacji. Po drugie progesteron jest wyrzucany "pulsacyjnie" i ciężko jednoznacznie określić jego poziom.
-
MMM2016 wrote:adel2015 - oczywiście, że najlepiej jest mieć progesteron 7 dni po owu powyżej 15 ale mój lekarz twierdzi, ze wynik powyżej 3 - już może świadczyć o przebytej owulacji. Po drugie progesteron jest wyrzucany "pulsacyjnie" i ciężko jednoznacznie określić jego poziom.
dziękuję za odpowiedź, poczekam jeszcze 3 dni i zrobię test. Jak będzie negatywny to chociaż jest nadzieja, że niebawem cykle mi się unormują. -
nick nieaktualny
-
marmi wrote:MMM, jeszcze jedno, jeśli 30.01 test owulacyjny wyszedł negatywny, możliwe że do owulacji doszło 1.02?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny