Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Na przykładzie Twojego obecnego wykresu: jeśli OF dobrze wyznaczył owu @ musisz dostać 12.02, ale według mnie owulacja mogła być wcześniej więc i @ powinna być wcześniej. Jedno jest pewne - póki jej nie dostaniesz (albo nie ujrzysz dwóch kresek na teście) to możemy tylko gdybać.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzarlotka123 wrote:mami, mam, mam ale to taki bardziej na szczęście
Sprytnie
Ciężko coś powiedzieć, góry i doliny, w sumie jak u mnie. Of wyznaczył w końcu owulację, a le błędnie. Może spróbuj sprawdzić w alternatywnym kalkulatorze? Np w OvuView?Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maciejowa wrote:Jak dostaniesz @ to będzie pierwszy dzień nowego cyklu więc będziesz wiedziała, że Twój cykl trwał np 33dni. Odejmiesz sobie wtedy 11dni i Ci wyjdzie, że owy była w 22dc. Takie rzeczy jesteś niestety w stanie sprawdzić dopiero po skończonym cyklu. Pierwsza faza cyklu - ta do owulacji jest ruchoma.
Faza lutealna NAJCZĘŚCIEJ jest stała ale nie zawsze.
Faza lutealna zaczyna się pierwszego dnia skoku temperatury i trwa do końca bieżącego cyklu, czyli przedednia miesiączki.
Wahania fazy lutealnej u zdrowej kobiety mogą wynosić nawet 4 dni.tylko ja lubi tę wiadomość
-
Marcjanna wrote:Dzięki Maciejowa. Zrobiłam dziś rano progesteron wynik w środę bo wcześniej nie bede miała jak go odebrać. Może tak być że progesteron jak niski to i fl krótka?
Przy niskim progesteronie może pojawić się tzw. niedomoga lutealna. W konsekwencji faza lutealna może spaść poniżej 10 dni.
Ja mam krótkie cykle (24 dniowe) i kilka miesięcy temu moja f. lutealna wynosiła 10-11 dni.
Zaczęłam regularnie przyjmować magnez i wit. b6 i po ok 3 miesiącach faza wydłużyła się do 12 dni.marmi lubi tę wiadomość
-
Maciejowa wrote:Anusiak tak jak pisze Meridian - 10dpo beta powinna wyjść. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła betę w czwartek lub piątek tak żeby mieć wynik przed wizytą u endo. Ja zamierzam po raz pierwszy w swoim życiu zrobić betę w tą środę.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jeszcze raz proszę o pomoc w interpretacji wykresu i temperatury.. więc u mnie jest to tak.. cykle 30-31 dniowe..
1dc - @ i temp. 36,48
2dc - @ 36,46
3dc- @ 36,49
4dc -@ 36,49
5dc - @ 36,51
6dc - ostatki @ 36,61
7dc - 36,63
8dc - 36,63
9dc- 36,35 (owulka)
10dc - 36,72
11dc - 36,65
12dc - 36,67
13dc- 36,80
14dc-36,67
15dc - 36,70
16dc-36,99
17dc-36,93
18dc -36,63
19dc - 36,67
20dc - 36,81
21dc - 36,80
22dc - skąpe krwawienie (dziwne że tak wcześnie @, dziwne że bezbolesna, inna niż zawsze) 36,72
23dc - końcowka krwawienia 36,64 (dziwne ze koniec skoro zawsze krwawilam intensywnie, ze skrzepami, boleśnie i długo okolo 5-6dni)
24dc - brazowe plamienie 36,48 ( test ciązowy negatywny)
25dc- 36,71
26dc- 36,72
27dc - 36,88
28dc - 36,43
29dc - 37,09
i teraz moje pytanie brzmi czy jest szansa na ciaze mimo tego skapego dwudniowego krwawienia biorac ten cykl za ciągłość nie liczac krwawienia jako @ ktora powinna przyjsc dopiero dziś lub jutro?
a drugie pytanie jesli liczac to skape wczesne krwawienie jako @ to z opisu temp dzis mam owulke ze nagle tak podskoczyla wysoko po spadku tempki?
1dc-skąpe krwawienie (dziwne że tak wcześnie @, dziwne że bezbolesna, inna niż zawsze) 36,72
2dc - końcowka krwawienia 36,64 (dziwne ze koniec skoro zawsze krwawilam intensywnie, ze skrzepami, boleśnie i długo okolo 5-6dni)
3dc - brazowe plamienie 36,48 ( test ciązowy negatywny)
4dc- 36,71
5dc- 36,72
6dc - 36,88
7dc - 36,43
8dc - 37,09" Przegrywają Ci, którzy nawet nie próbowali walczyć " -
anusiak5 wrote:tak zrobie bete w srode lub czwartek.jestem jak najbardziej za żeby to był nasz cykl Maciejowa
ja jednak zrobię jutro, od środy rana mnie nie ma.
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Sniezynka1991
1. Owulka w 9 dc - bardzo szybko....ale spojrzałam jeszcze na wykres, śluz był płodny...wszystko możliwe...
2. Krwawienie mogło być miesiączką - 13 dnia po owu, więc pasuje.
3. Całość myli temperatura!
Może powtórz test ciążowy? Bo najbardziej zastanawia mnie ta temperatura....
Obserwuj się dalej. Zobaczymy co przyniosą najbliższe dni.
-
Maciejowa wrote:W miarę możliwości proponuję Ci czwartek
ja jednak zrobię jutro, od środy rana mnie nie ma.
-
Dziewczyny, mam taki dylemat. Jestem w 6dc i mam już śluz wodnisty, of już w 4 dc dało pomarańczowe światło, a dziś ze śluzem zielone. Jak mam to wszystko interpretować?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ukija wrote:Dziewczyny, mam taki dylemat. Jestem w 6dc i mam już śluz wodnisty, of już w 4 dc dało pomarańczowe światło, a dziś ze śluzem zielone. Jak mam to wszystko interpretować?
-
Anusiak ale 6dc? No już 2 dni praktykuje gwałt w domu
dziwie się, że sąsiedzi na policje nie zadzwonili
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualny