Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Na przykładzie Twojego obecnego wykresu: jeśli OF dobrze wyznaczył owu @ musisz dostać 12.02, ale według mnie owulacja mogła być wcześniej więc i @ powinna być wcześniej. Jedno jest pewne - póki jej nie dostaniesz (albo nie ujrzysz dwóch kresek na teście) to możemy tylko gdybać.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
Szarlotka123 wrote:mami, mam, mam ale to taki bardziej na szczęście
Sprytnie
Ciężko coś powiedzieć, góry i doliny, w sumie jak u mnie. Of wyznaczył w końcu owulację, a le błędnie. Może spróbuj sprawdzić w alternatywnym kalkulatorze? Np w OvuView?Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maciejowa wrote:Jak dostaniesz @ to będzie pierwszy dzień nowego cyklu więc będziesz wiedziała, że Twój cykl trwał np 33dni. Odejmiesz sobie wtedy 11dni i Ci wyjdzie, że owy była w 22dc. Takie rzeczy jesteś niestety w stanie sprawdzić dopiero po skończonym cyklu. Pierwsza faza cyklu - ta do owulacji jest ruchoma.
Faza lutealna NAJCZĘŚCIEJ jest stała ale nie zawsze.
Faza lutealna zaczyna się pierwszego dnia skoku temperatury i trwa do końca bieżącego cyklu, czyli przedednia miesiączki.
Wahania fazy lutealnej u zdrowej kobiety mogą wynosić nawet 4 dni.tylko ja lubi tę wiadomość
-
Marcjanna wrote:Dzięki Maciejowa. Zrobiłam dziś rano progesteron wynik w środę bo wcześniej nie bede miała jak go odebrać. Może tak być że progesteron jak niski to i fl krótka?
Przy niskim progesteronie może pojawić się tzw. niedomoga lutealna. W konsekwencji faza lutealna może spaść poniżej 10 dni.
Ja mam krótkie cykle (24 dniowe) i kilka miesięcy temu moja f. lutealna wynosiła 10-11 dni.
Zaczęłam regularnie przyjmować magnez i wit. b6 i po ok 3 miesiącach faza wydłużyła się do 12 dni.marmi lubi tę wiadomość
-
Maciejowa wrote:Anusiak tak jak pisze Meridian - 10dpo beta powinna wyjść. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła betę w czwartek lub piątek tak żeby mieć wynik przed wizytą u endo. Ja zamierzam po raz pierwszy w swoim życiu zrobić betę w tą środę.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jeszcze raz proszę o pomoc w interpretacji wykresu i temperatury.. więc u mnie jest to tak.. cykle 30-31 dniowe..
1dc - @ i temp. 36,48
2dc - @ 36,46
3dc- @ 36,49
4dc -@ 36,49
5dc - @ 36,51
6dc - ostatki @ 36,61
7dc - 36,63
8dc - 36,63
9dc- 36,35 (owulka)
10dc - 36,72
11dc - 36,65
12dc - 36,67
13dc- 36,80
14dc-36,67
15dc - 36,70
16dc-36,99
17dc-36,93
18dc -36,63
19dc - 36,67
20dc - 36,81
21dc - 36,80
22dc - skąpe krwawienie (dziwne że tak wcześnie @, dziwne że bezbolesna, inna niż zawsze) 36,72
23dc - końcowka krwawienia 36,64 (dziwne ze koniec skoro zawsze krwawilam intensywnie, ze skrzepami, boleśnie i długo okolo 5-6dni)
24dc - brazowe plamienie 36,48 ( test ciązowy negatywny)
25dc- 36,71
26dc- 36,72
27dc - 36,88
28dc - 36,43
29dc - 37,09
i teraz moje pytanie brzmi czy jest szansa na ciaze mimo tego skapego dwudniowego krwawienia biorac ten cykl za ciągłość nie liczac krwawienia jako @ ktora powinna przyjsc dopiero dziś lub jutro?
a drugie pytanie jesli liczac to skape wczesne krwawienie jako @ to z opisu temp dzis mam owulke ze nagle tak podskoczyla wysoko po spadku tempki?
1dc-skąpe krwawienie (dziwne że tak wcześnie @, dziwne że bezbolesna, inna niż zawsze) 36,72
2dc - końcowka krwawienia 36,64 (dziwne ze koniec skoro zawsze krwawilam intensywnie, ze skrzepami, boleśnie i długo okolo 5-6dni)
3dc - brazowe plamienie 36,48 ( test ciązowy negatywny)
4dc- 36,71
5dc- 36,72
6dc - 36,88
7dc - 36,43
8dc - 37,09" Przegrywają Ci, którzy nawet nie próbowali walczyć " -
anusiak5 wrote:tak zrobie bete w srode lub czwartek.jestem jak najbardziej za żeby to był nasz cykl MaciejowaNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Sniezynka1991
1. Owulka w 9 dc - bardzo szybko....ale spojrzałam jeszcze na wykres, śluz był płodny...wszystko możliwe...
2. Krwawienie mogło być miesiączką - 13 dnia po owu, więc pasuje.
3. Całość myli temperatura!
Może powtórz test ciążowy? Bo najbardziej zastanawia mnie ta temperatura....
Obserwuj się dalej. Zobaczymy co przyniosą najbliższe dni.
-
Maciejowa wrote:W miarę możliwości proponuję Ci czwartek ja jednak zrobię jutro, od środy rana mnie nie ma.
-
Dziewczyny, mam taki dylemat. Jestem w 6dc i mam już śluz wodnisty, of już w 4 dc dało pomarańczowe światło, a dziś ze śluzem zielone. Jak mam to wszystko interpretować?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ukija wrote:Dziewczyny, mam taki dylemat. Jestem w 6dc i mam już śluz wodnisty, of już w 4 dc dało pomarańczowe światło, a dziś ze śluzem zielone. Jak mam to wszystko interpretować?
-
Anusiak ale 6dc? No już 2 dni praktykuje gwałt w domu dziwie się, że sąsiedzi na policje nie zadzwonili"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualny