X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Gancusia Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/b2054d7d58a6404875e46a832d5e691e

Możecie ocenić mój wykres? Do jutra biorę luteine. Kiedy zrobić ewentualnie test ciążowy? W poniedziałek?

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gancusia a ile dni trwają Twoje cykle?
    Test najlepiej zrobić po terminie miesiączki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Gancusia Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 moje cykle są strasznie nieregularne i nie potrafię tego określić...

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gancusia - w takim układzie pozostaje Ci dalsza obserwacja.
    Teoretycznie 18 dzień fazy lutealnej traktuje się jako ciążę ale już w okolicach 15 dnia fazy lutealnej można podejrzewać ciążę.
    Obecnie jesteś w 8 dniu fazy lutealnej.
    Badaj temperaturę i czekaj :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj prosiłam was o poradę w sprawie owulacji - wynik progesteronu 9,46 ng/ml. Dzisiaj powtórzyłam badanie i wyniki są takie: progesteron 11,11 ng/ml, prolaktyna 17,8 ng/ml (norma 4,79-23,30), testosteron 5,66 ng/dl (norma 6-82). Myślicie że owulacja jednak była tylko może później? Z góry dzięki za odpowiedź.

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 - Twój wynik progesteronu może świadczyć o przebytej owulacji. (Pozostałe wyniki w normie).
    Patrząc na wykres - mi osobiście ciężko jest stwierdzić, czy wykres na pewno jest dwufazowy?
    Miałam podobną sytuację w listopadzie 2015 r.
    Wówczas taką amplitudę temperatur bez utrzymującej się co najmniej trzy dni temp. na poziomie 0,2 nad linią pokrywającą - uznałam za cykl bezowulacyjny.

Liczę, że jeszcze się dziewczyny wypowiedzą w Twoim temacie i skomentują Twój wykres.
    Chętnie się dowiem czegoś nowego:)

Dalej obserwuj temp i śluz.
    Pozdrawiam

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądając galerie wykresów nie jeden był pokręcony a okazał sie ciążowy. Tak więc trzeba być dobrej nadziei.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga faza wyższych temp. między 7-10 d.p.o wiec jeszcze może skoczyć.

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Ja nie liczę na ten cykl. Poza tym wątpię żeby udało mi się naturalnie. Nie po takim czasie starań... Ciekawiło mnie czy moje cykle bez leków są "dobre" - miałam teraz dwumiesięczną przerwę.
    Ale wam życzę powodzenia :-*

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba nie ma już szans w tym cyklu. Jak myślicie? Termin @ wypada dziś e321f0ac44524f5b6f63a31ca277d627.png

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • marmi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że chyba jednak @ Meridian :(

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki powiedzcie mi czy jest jakiś sens porównywać wykres obecny z ubiegłym.
    Otóż w ubiegłym cyklu temp leciała w dół już ok 6,7 dzień teraz jest dość wysoko.
    I jeśli moja faza lutealna trwa ok 11,12 dni to jak to się ma do testowania?

• gosska Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Kobitki powiedzcie mi czy jest jakiś sens porównywać wykres obecny z ubiegłym.
    Otóż w ubiegłym cyklu temp leciała w dół już ok 6,7 dzień teraz jest dość wysoko.
    I jeśli moja faza lutealna trwa ok 11,12 dni to jak to się ma do testowania?
    a może i jest sens ;) bo możliwe że poziom progesteronu jest bardziej ustabilizowany nie spada na łeb na szyje jak ostatnio wiec jesli kropek się zechce zagnioeździć to będzie większa szansa z wyższym prog. :) Marcjanna od kiedy bierzesz bromergon?

mini-graphics-aliens-and-space-872204.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz, biorę bromergon drugi cykl kończę go 17 lutego potem badanie. Jutro zrobie badanie progesteronu zobaczymy co w trawie piszczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to moze wiesz jak ma się testowanie do krótkiej fazy lutealnej?

• gosska Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Gosia to moze wiesz jak ma się testowanie do krótkiej fazy lutealnej?
    Masz na myśli testy ciążowe? :) wydaje mi się że zapłodnione jajeczka u różnych kobiet zagnieżdżają sie w podobnym czasie przeważnie podaje się czas 7-10 dpo więc długość drugiej fazy nie ma tutaj wg mnie znaczenia pod tym względem że jeśli ktoś ma ją krótszą to kropek się szybciej zakopie w endo...dlatego bierze się prog żeby też wydłużyć tą II faze ;) pozdrawiam

mini-graphics-aliens-and-space-872204.gif
  • Halucynka Nowa

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim kobietkom.

jestem tu nowa inie wiem czy dobrze trafiłam. Mam pytanko odnośnie mojego cyklu. 20 stycznia dostałam miesiaczke ( cykle mam zawsze reg. 28dniowe) a 26 stycznia zaczęły mnie bardzo pobolweać piersi, do dnia dziesiejszego. okres powinnam dostać 16.02 czy te piersi poprostu objaw owulacji nastepnie zblizajacego sie okresu czy moze sie udało??

Dziekuje za pomoc

• marmi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zerkniecie na mój wykres i powiecie co myślicie?

Aplikacja OvuView (zaczęłam jej używać w tym cyklu) na podstawie identycznych danych co of wyznaczyła mi owulację na 3.02, tj. 29 dc (rzekomo zgodnie metodami Rotzera, termiczną i Billingsa), a of upiera się, że owulacja była w 20 dc.
    Osobiście skłaniam się ku OvuView, szczególnie, że wg of powinnam już dostać @, a nic na nią nie wskazuje.

Jak Wy byście to oceniły?
    A przy okazji, czy można już mówić o 2fazowym wykresie w moim przypadku?

P.S. Wlasnie zauwazylam, ze widok miniatury wykresu wskazuje na owulację w jeszcze innym momencie - 25 dc... inaczej niż wykres w momencie wejścia w link :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 13:49

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halucynka, ciężko powiedzieć, dziś jest dopiero 7.02, do oczekiwanego okresu ponad tydzień... za wcześnie chyba na jakiekolwiek objawy ciąży.
    Prowadzisz wykres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 13:42

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Halucynka Nowa

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadźe. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz :) poczekam i zobaczymy.dziwne dla mnie tylko te bolesne piersi bo zawsze miałam bolesne tydzień przed okresem. Może poprostu coś mi się poprzestawialo w tym cyklu. Pozdrawiam

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ