Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
https://ovufriend.pl/graph/b2054d7d58a6404875e46a832d5e691e
Możecie ocenić mój wykres? Do jutra biorę luteine. Kiedy zrobić ewentualnie test ciążowy? W poniedziałek? -
Gancusia - w takim układzie pozostaje Ci dalsza obserwacja.
Teoretycznie 18 dzień fazy lutealnej traktuje się jako ciążę ale już w okolicach 15 dnia fazy lutealnej można podejrzewać ciążę.
Obecnie jesteś w 8 dniu fazy lutealnej.
Badaj temperaturę i czekaj
-
Hej. Wczoraj prosiłam was o poradę w sprawie owulacji - wynik progesteronu 9,46 ng/ml. Dzisiaj powtórzyłam badanie i wyniki są takie: progesteron 11,11 ng/ml, prolaktyna 17,8 ng/ml (norma 4,79-23,30), testosteron 5,66 ng/dl (norma 6-82). Myślicie że owulacja jednak była tylko może później? Z góry dzięki za odpowiedź.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
ania8306 - Twój wynik progesteronu może świadczyć o przebytej owulacji. (Pozostałe wyniki w normie).
Patrząc na wykres - mi osobiście ciężko jest stwierdzić, czy wykres na pewno jest dwufazowy?
Miałam podobną sytuację w listopadzie 2015 r.
Wówczas taką amplitudę temperatur bez utrzymującej się co najmniej trzy dni temp. na poziomie 0,2 nad linią pokrywającą - uznałam za cykl bezowulacyjny.
Liczę, że jeszcze się dziewczyny wypowiedzą w Twoim temacie i skomentują Twój wykres.
Chętnie się dowiem czegoś nowego:)
Dalej obserwuj temp i śluz.
Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny. Ja nie liczę na ten cykl. Poza tym wątpię żeby udało mi się naturalnie. Nie po takim czasie starań... Ciekawiło mnie czy moje cykle bez leków są "dobre" - miałam teraz dwumiesięczną przerwę.
Ale wam życzę powodzenia :-*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcjanna wrote:Kobitki powiedzcie mi czy jest jakiś sens porównywać wykres obecny z ubiegłym.
Otóż w ubiegłym cyklu temp leciała w dół już ok 6,7 dzień teraz jest dość wysoko.
I jeśli moja faza lutealna trwa ok 11,12 dni to jak to się ma do testowania?bo możliwe że poziom progesteronu jest bardziej ustabilizowany nie spada na łeb na szyje jak ostatnio wiec jesli kropek się zechce zagnioeździć to będzie większa szansa z wyższym prog.
Marcjanna od kiedy bierzesz bromergon?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcjanna wrote:Gosia to moze wiesz jak ma się testowanie do krótkiej fazy lutealnej?
wydaje mi się że zapłodnione jajeczka u różnych kobiet zagnieżdżają sie w podobnym czasie przeważnie podaje się czas 7-10 dpo więc długość drugiej fazy nie ma tutaj wg mnie znaczenia pod tym względem że jeśli ktoś ma ją krótszą to kropek się szybciej zakopie w endo...dlatego bierze się prog żeby też wydłużyć tą II faze
pozdrawiam
-
Hej wszystkim kobietkom.
jestem tu nowa inie wiem czy dobrze trafiłam. Mam pytanko odnośnie mojego cyklu. 20 stycznia dostałam miesiaczke ( cykle mam zawsze reg. 28dniowe) a 26 stycznia zaczęły mnie bardzo pobolweać piersi, do dnia dziesiejszego. okres powinnam dostać 16.02 czy te piersi poprostu objaw owulacji nastepnie zblizajacego sie okresu czy moze sie udało??
Dziekuje za pomoc -
nick nieaktualnyDziewczyny, zerkniecie na mój wykres i powiecie co myślicie?
Aplikacja OvuView (zaczęłam jej używać w tym cyklu) na podstawie identycznych danych co of wyznaczyła mi owulację na 3.02, tj. 29 dc (rzekomo zgodnie metodami Rotzera, termiczną i Billingsa), a of upiera się, że owulacja była w 20 dc.
Osobiście skłaniam się ku OvuView, szczególnie, że wg of powinnam już dostać @, a nic na nią nie wskazuje.
Jak Wy byście to oceniły?
A przy okazji, czy można już mówić o 2fazowym wykresie w moim przypadku?
P.S. Wlasnie zauwazylam, ze widok miniatury wykresu wskazuje na owulację w jeszcze innym momencie - 25 dc... inaczej niż wykres w momencie wejścia w linkWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 13:49
-
nick nieaktualny