Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
https://ovufriend.pl/graph/b2054d7d58a6404875e46a832d5e691e
Możecie ocenić mój wykres? Do jutra biorę luteine. Kiedy zrobić ewentualnie test ciążowy? W poniedziałek? -
Gancusia - w takim układzie pozostaje Ci dalsza obserwacja.
Teoretycznie 18 dzień fazy lutealnej traktuje się jako ciążę ale już w okolicach 15 dnia fazy lutealnej można podejrzewać ciążę.
Obecnie jesteś w 8 dniu fazy lutealnej.
Badaj temperaturę i czekaj
-
Hej. Wczoraj prosiłam was o poradę w sprawie owulacji - wynik progesteronu 9,46 ng/ml. Dzisiaj powtórzyłam badanie i wyniki są takie: progesteron 11,11 ng/ml, prolaktyna 17,8 ng/ml (norma 4,79-23,30), testosteron 5,66 ng/dl (norma 6-82). Myślicie że owulacja jednak była tylko może później? Z góry dzięki za odpowiedź.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
ania8306 - Twój wynik progesteronu może świadczyć o przebytej owulacji. (Pozostałe wyniki w normie).
Patrząc na wykres - mi osobiście ciężko jest stwierdzić, czy wykres na pewno jest dwufazowy?
Miałam podobną sytuację w listopadzie 2015 r.
Wówczas taką amplitudę temperatur bez utrzymującej się co najmniej trzy dni temp. na poziomie 0,2 nad linią pokrywającą - uznałam za cykl bezowulacyjny.
Liczę, że jeszcze się dziewczyny wypowiedzą w Twoim temacie i skomentują Twój wykres.
Chętnie się dowiem czegoś nowego:)
Dalej obserwuj temp i śluz.
Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny. Ja nie liczę na ten cykl. Poza tym wątpię żeby udało mi się naturalnie. Nie po takim czasie starań... Ciekawiło mnie czy moje cykle bez leków są "dobre" - miałam teraz dwumiesięczną przerwę.
Ale wam życzę powodzenia :-*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Marcjanna wrote:Kobitki powiedzcie mi czy jest jakiś sens porównywać wykres obecny z ubiegłym.
Otóż w ubiegłym cyklu temp leciała w dół już ok 6,7 dzień teraz jest dość wysoko.
I jeśli moja faza lutealna trwa ok 11,12 dni to jak to się ma do testowania? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcjanna wrote:Gosia to moze wiesz jak ma się testowanie do krótkiej fazy lutealnej?
-
Hej wszystkim kobietkom.
jestem tu nowa inie wiem czy dobrze trafiłam. Mam pytanko odnośnie mojego cyklu. 20 stycznia dostałam miesiaczke ( cykle mam zawsze reg. 28dniowe) a 26 stycznia zaczęły mnie bardzo pobolweać piersi, do dnia dziesiejszego. okres powinnam dostać 16.02 czy te piersi poprostu objaw owulacji nastepnie zblizajacego sie okresu czy moze sie udało??
Dziekuje za pomoc -
Dziewczyny, zerkniecie na mój wykres i powiecie co myślicie?
Aplikacja OvuView (zaczęłam jej używać w tym cyklu) na podstawie identycznych danych co of wyznaczyła mi owulację na 3.02, tj. 29 dc (rzekomo zgodnie metodami Rotzera, termiczną i Billingsa), a of upiera się, że owulacja była w 20 dc.
Osobiście skłaniam się ku OvuView, szczególnie, że wg of powinnam już dostać @, a nic na nią nie wskazuje.
Jak Wy byście to oceniły?
A przy okazji, czy można już mówić o 2fazowym wykresie w moim przypadku?
P.S. Wlasnie zauwazylam, ze widok miniatury wykresu wskazuje na owulację w jeszcze innym momencie - 25 dc... inaczej niż wykres w momencie wejścia w linkWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 13:49