Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny mam pytanoe czy ktoś rozumie moj wykres? normalnie pierwszy raz w zyciu az tak dlugo ta @ sie nie pojawia a wizyte u gin mam dopiero 21 stycznia...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 do 21 jeszcze daleko może zarejestruj się gdzies wcześniej, ja tez miewalam takie dlugie cykle ,zazwyczaj byla to wina torbieli na jajniku
Inna opcją jest cykl bezowulacyjny.
Ladybird widac ,że owu była, masz stabilna temperaturkę i nagle skok więc wszystko gra -
Hej laseczki jestem tu nowa staramy się z mężem o 2 dziecko od lipca i średnio nam wychodzi czy może ktoś się zna na tabeli obserwacji cyklu temperatur??bo za 4 dni mam mieć okres i tak ostatnio miałam przez 5 dni 36,86 c a wczoraj 36,81 a dziś już 36,75 chociaż najniższa temperatura moja w dni płodne to 36,1 c.Mam cykle 28-29 dniowe,ostatni okres dostałam 20 grudnia ,a od 8 dnia cyklu codziennie po 1 razie przytulaliśmy się do 16 dnia cyklu.Jak zawsze miałam po owulacji sucho tak do teraz mam w miarę mokro a od 19 dnia cyklu zauważyłam delikatnie różowy śluz a 20 dnia cyklu zauważyłam różowe nitki w śluzie jakby implantacja zarodka więc nawet się ucieszyłam wtedy ale teraz to nie wiem.Trochę bardziej po owulacji niż zawsze bolał mnie brzuch niż przed okresem szczególnie w nocy,piersi non stop czuję ale mnie nie bolą.Mam nudności w ciągu dnia ale nie zawsze tak od 4 dni.Jest mi na przemian zimno i ciepło.Przy pierwszej ciąży mi było zimno to mama od razu mi powiedziała że w ciąży jestem a ja ją wyśmiałam wtedy;)A senna to już jestem masakrycznie.Proszę o pomocTrzymam kciuki;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lithe123 wrote:Dziewczyny, ponownie proszę o zerknięcie na mój wykres. Była owulka czy nie? Pewnie jutrzejsza tempka wiele wyjaśni... ale chciałam już sobie dziś podarować serduchowanie bo jakoś niebardzo się czuję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny to mój pierwszy cykl kiedy mierzę temperaturę dlatego proszę o pomoc :)czy po temperaturze można określić na pewno czy była owulacja? niestety testy wyszły mi negatywne i nie czułam się jak na owulację a temperatura poszła trochę w górę. co o tym myślicie?
aga2319 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam prosbe mozecie looknac an moj wykresik ?? jak myslicie czy owu byla 26 czy 28 dc ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga2319 wrote:Na Twoim wykresie owulacja jest zaznaczona przerywaną linią, co oznacza, że nie wszystkie "warunki" zostały spełnione. Gdy pojawi się u Ciebie śluz płodny, a następnie wystąpi po nim skok trwający min. 3 dni to wtedy wg metody termicznej jest owulacja. Nasze wykresy sa dość skomplikowane :)Ale w tym cyklu miałam tak jak Ty i początkowo też mi zaznaczyło owu, a później ją przeniosło na właściwy dzień.
dziękuje za odpowiedź w tym cuklu śluzu płodnego jak na lekarstwo normalnie ;/ dzięki za wytłumaczenie zależności z tą trzydniową wyższą temperaturą!