Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też śluz płata figle )
Hehehe .. teraz niby przed @ a mam taki jak płodny..... więc troche to dziwne jak na moje obserwacje <myśli>
a co do szyjki ... to też mi cuda wychodzą
Dziewczyny, a jakie termometry używacie ??
Bo własnie się szykuje do zakupu takiego typowo owulacyjnego, elektronicznego - i zastanwiam się czy warto taki kupic
Pozdrawiam
Ania
-
masz rację
a ja mogę polecić Ci stronę:
http://rodzina.wroclaw.pl/artykuly/plodnosc-i-rodzicielstwo/wskazniki-plodnosci/
jest tam fajny obrazek tej szyjki...i dla mnie bardzo zrozumiała interpretacja.
mykam juz:)do następnego pogadania:*
edit:
ja tez przed @ mam taki śluz...czytalam ze duzo tak kobiet ma...a nwet podczas @ jest taki sluz.
termometr mam zwykly, z dużą skalą-owualcyjny. kupilam go w aptece za jakies 40zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 13:29
-
straciatella , trudno coś powiedzieć po takim czasie, wygląda to prawidłowo tyle można powiedzieć napewno , ale ja osobiście z podobnym wykresem zawsze dostawałam @ trzeba poczekać i zobaczyć czy temp. utrzyma sie na takim poziomie i skończy się zieloną kropeczką ,czego Ci życzę oczywiście"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
Hmm w czasie kiedy miałaś odpowiednią pozycję szyjki i śluz, nie miałaś wzrostu tepmeratury ,sugerującego owulację. Później był wzrost temp. ale śluz nie ten.Ovu wiec zwariowało, co wcale nie znaczy że owulacji nie było. Choć podobno cykle bezowulacyjne się zdarzają raz luz dwa razy w roku i to nic dziwnego"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
Tylko że 17dc dostałam zastrzyk na pęknięcie...a 18dc i 19dc testy owulacyjne wychodziły pozytywne...no nic czekam na @ - bo dziś 3 dzień bez duphastonu ..lekarz powiedział ze w ciągu 4-5 dni powinna sie pojawić po odstawieniu...
-
anutka hej:*
zaznaczam tylk temp, bo "śluzu" dopiero się uczę.
Po ilu teoretycznie dniach owu moze skoczyc temp.?
Mam dziwne przeczucie ze ten cykl jest bez owu.
Patrzylam na tamten poprzedni, ktory zaczynalam prowadzic w 17dc i mialam juz wtedy 36,8temp. a dzis nadal taka niska -
zawsze może się zdarzyć, że będzie cykl bez owu i to beż powodu, ot tak po prostu organizm zachował się w danym cyklu... wg moich obserwacji i info od dziewczyn owu będzie jak będziesz miała 3 temperatury wyższe to niby owu przypada na ten 4 ale jak są dni płodne to wtedy tempka też rośnie i po owu nieco spada, a jak będzie fasolka to podnosi się znowu i taka już powinna być wtedy test, zielona kropka i oczekiwanie na malucha
zobacz jak wygląda mój cykl... też szału z temperaturą nie ma, nosek do góry
https://ovufriend.pl/graph/b1b827ad3f85388a15f1321b1879dd7aWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 10:40
-
nie mam standardowo 14 dnia, bo i moje cykle są dłuższe, owu mam różnie między 16 a nawet 20 dniem mam o tyle dobrze, że czuję ból owulacyjny - co prawda nie w każdym cyklu, ale z reguły
nic się nie martw, od tego tu jesteśmy aby interpretować swoje cykle więc i nad Twoim będziemy czuwać -
nick nieaktualnySzczerze, to widzialam pare takich gdzie temperatura tylko spada w czasie domnienianej owulacji a potem tylko nieznaczni sie podnosi. Mój wykres wygląda podobnie więc trzymam kciuki aby owu jednk była.
-
Olivia wrote:Szczerze, to widzialam pare takich gdzie temperatura tylko spada w czasie domnienianej owulacji a potem tylko nieznaczni sie podnosi. Mój wykres wygląda podobnie więc trzymam kciuki aby owu jednk była.
każda z nas jest inna więc Olivia ma rację -
Hej dziewczyny:-) Mogła by któraś z Was zetknąc na mój wykres ? Pozdrawiam i dziękuje : https://ovufriend.pl/graph/3ca3df8dfd82fcac7a09f5bc9390af70
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 11:12