Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anutka wrote:kochana wklej wykres
Na urządzeniach mobilnych nie można skopiować linka, ale miałam udostępniony dla wszystkich, ale już wklejam:
mój wykres to jakieś nieporozumienie...
nie ma owulacji
w ogóle brak niskich i wysokich temp. - są tylko wysokie i jakieś pojedyncze spadki
gin potwierdził pęcherzyk dominujący i jego pęknięcie no i wodę w zatoce, ale to nie świadczy o owulacji
za to temperatura ją wyklucza
może mam jakąś niewydolność ciałka żółtego?
albo coś z progesteronem jest nie tak
-
Anutka wrote:Ala29 dziwny wykres... tak jakby nie było owulacji... a sluz płodny był i tempki równe... bez skoku...
A na dodatek caly cykl w rownych i to wysokich tempkach, bez podzialu na niskie w pierwszej fazie i wysokie w drugiej po prostu cykl jednolity. . .
Cykle bezowulacyjne sa beznadziejne, nie ma sie nawet nadziei i nie ma wyczekiwania, jest za to paskudny nastroj
Od razu mam mysli, ze cos nie tak z moim organizmem -
Anutka - @ powinnam dostać 24 (w sobotę )
-
nick nieaktualnyAla29 wrote:No wlasnie wiem:-(
A na dodatek caly cykl w rownych i to wysokich tempkach, bez podzialu na niskie w pierwszej fazie i wysokie w drugiej po prostu cykl jednolity. . .
Cykle bezowulacyjne sa beznadziejne, nie ma sie nawet nadziei i nie ma wyczekiwania, jest za to paskudny nastroj
Od razu mam mysli, ze cos nie tak z moim organizmem
Ala, a co na to lekarz...?
Nie zasugerował czegoś? -
palalinka wrote:Anutka - @ powinnam dostać 24 (w sobotę )
jak tempka będzie na takim poziomie albo będzie nawet rosła to w sobotę zrób test lub idź na betę będziemy wiedzieć, bo póki co cykl jest wzorcowy wcześniejsze tez takie miałaś czy tylko ten jest inny ??? -
Aniutka - Ten cykl jest zupełnie inny. Temperatura wcześniej nie podchodzila nigdy tak wysoko a w szczególności nie aż 37stopni poprzednio był "góra - dół - góra - dół " Na Bete na tydzień w sobotę - tak ? Czy jutro ?
-
Olivia wrote:Ala, a co na to lekarz...?
Nie zasugerował czegoś?[/
Nie zasugerował, bo nie miał kiedy zasugerować, przeciez nie bede biegala do lekarza codziennie kiedy mi tem spada albo rosnie.
Umowilam sie na poniedzialek bo juz wieksza czesc cyklu za mna, takze juz moge mu wykres pokazac.
W tym cyklu mialam robiony monitoring mialam pecherzyk, byl duzy,
Super endometrium, pecherzyk pekl na pewno.
Teraz ide w poniedzialek , bo mi kazal przyjsc sprawdzic co sie dzieje z cialkiem zoltym.
W poniedzialek robie tez progesteron i hormony tarczycy.
Na poczatku cyklu mialam robiony estradiol, prolaktyne, lh i fsh i wszystko jest w super normach.
Pierwszy raz robie pomiary temp , a drugi cykl staran.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnypalalinka wrote:Aniutka - Ten cykl jest zupełnie inny. Temperatura wcześniej nie podchodzila nigdy tak wysoko a w szczególności nie aż 37stopni poprzednio był "góra - dół - góra - dół " Na Bete na tydzień w sobotę - tak ? Czy jutro ?
Duphaston jest syntetycznym progesteronem hormonem który normalnie w organiźmie kobiety jest produkowany tuż po owulacji wraz z innymi tego następstwami czyli podwyższa temperaturę ciała, tak samo dzieje się jeśli przyjmujesz progesteron w tabletkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 17:17
-
palalinka wrote:Aniutka - Ten cykl jest zupełnie inny. Temperatura wcześniej nie podchodzila nigdy tak wysoko a w szczególności nie aż 37stopni poprzednio był "góra - dół - góra - dół " Na Bete na tydzień w sobotę - tak ? Czy jutro ?
na bete w sobotę albo chociaż test ciążowy w zasadzie to chyba najpierw test - jest taniej -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziś tempka spadła, trochę mnie to martwi. Możecie spojrzec,
-
Dziewczyny co sadzicie o moim wykresie?Chodzi mi o owulacje, kiedy nastąpiła. Martwi mnie temperatura, ze nie rośnie znacząco tzn. w zeszłym m-cu był widoczny skok a w tym...no właśnie. Pęcherzyk był w lewym jajniku wielkość ponad 2 cm - powinien pęknąć w czwartek/piątek wg gina. Monitoring mam dopiero w poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 10:22
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko