Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny"wykres pokazuje drugi skok temperatur w okolicy 7-10 dni po owulacji, utrzymujący się na wyższym poziomie. W rezultacie wykres pokazuje trzy poziomy temperatur: jedną niską z przed owulacji, drugą wyższą po owulacji i kolejną jeszcze wyższą w okolicy 7-10 dni po owulacji."
Cytat z bazy wiedzy.
Czy, któraś z Was tak miała? -
Witam. Mam prośbę do kogoś, kto bardziej zna się na wykresach. To mój pierwszy cykl z obserwacją temperatury, w środę tj 17. 10 byłam u ginekologa, z usg wynikało, że na lewym jajniku jest pęcherzyk 19 mm i za dobę-dwie powinien pęknąć. Ovu wyznaczyło mi owulację właśnie na środę, wiem że nie należy się kierować całkowicie tym wyznaczaniem, ale chyba nie jest możliwe żeby w środę jeszcze pękł ten pęcherzyk skoro miał 19mm? Wiem że może to głupie pytania, ale no jak mówię, nie prowadziłam nigdy wykresu i dlatego pytam i proszę o pomoc
-
Cześć dziewczyny, to mój trzeci miesiąc starań, od tego cyklu zaczęłam pierwszy raz mierzenie temperatury. Jeszcze gubię się w tym wszystkim. Czy możecie spojrzeć na mój wykres? Wg ovufriend nie miałam jeszcze owulacji. Wg mnie miałam skok a nawet dwa temperatury. O co chodzi? Dziękuję serdecznie za każdą odpowiedź.
-
Hej dziewczyny,
Liczę na wasza pomoc bo juz pomału wariuje...
Mianowicie staramy sie MŻ od ponad pół roku o potomstwo.Miesiaczki mam nieregularne od 28 do 35 nawet.W tym cyklu podano Duphatson.W 8 dc byłam u lekarza i cykl rzekomo bezowulacyjny.Badam sie od 3 msc, i wykres w tym cyklu był taki jak poniżej i juz myślałam ze sie udało a tu nic ☹️
Badania hormonalne jak na pierwsza fazę w tym cyklu wyszły książkowe.Niestety po owu juz nie robiłam bo lekarz powiedział ze nie trzeba.Pytanie do was kobitki ;
Co poszło nie tak? Przeoczyłam coś?
Dodam iż zbliżenie było 2 dni przed ewentualna owulką...ale po niej juz nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 16:41
-
Baroliona, ja nie widzę wykresu, nie wiem, czy wstawiłaś czy tylko ja nie widzę,
ale odkąd ovu zmieniło formułę, nie widzę wykresów powyżej 20 dnia i większości nie mogę przesunąć.
IIjan, od 8 dnia bierzesz Duphaston? a nie powinno się go brać po owulacji? -
nick nieaktualny
-
Mógłby ktoś mi pomóc z interpretacji wykresu? Ovu według ovufriend wyszła w zeszłą środę a to chyba niemożliwe, bo wtedy byłam na wizycie u gina i powiedział, że pęcherzyk ma 19mm i pęknie za dobę- dwie. A z temperatury tak wynika... już sama nie wiem co i jak, tym bardziej że właśnie tak do piątku czułam lewy jajnik, i wtedy mogłą być owulacja..
-
Sylwija wrote:widać jak wejdziesz w profil.
Wykres jest jak najbardziej ok, skok przecież bardzo dobrze widoczny, od 14 dnia masz wszystkie wyższe temperatury niż do niego. -
Moja faza lutealna zazwyczaj trwa do 14 dni..W tym cyklu jest inaczej zastanawiam się co ma na to wpływ, zazwyczaj miesiączka występowała idealnie według terminu wyznaczonego przez ovufirend...dodam że temp w 12 dni fazy lutealnej była mierzona o 2 w nocy dopadła mnie bezsenność, zazwyczaj mierze ją późniejNadzi3ja -
https://ovufriend.pl/graph/814b005f67436f4b1d882eb8723fac08
Cześć,
To moj pierwszy cykl, w ktorym w miare regularnie mierze temp i obserwuję, a już 7 cykl starań, dzis niestety test wyszedl negatywny (28 dzien cyklu). owulacja byla na 99proc ok 16-17 dnia cyklu (objawy, sluz, usg w 13 i 16 dcyklu potwierdzilo pecherzyk dominujacy gotowy do owulacji), progesteron 7dpo wyniosl 18,50, za to temperatura dziwna, brak duzego skoku temp. Czy ktos moglby spojrzec na mij wykres i podzielic sie swoimi spostrzezeniami?czy ten wykres wyklucza owulację?
Pozdrawiam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 15:50
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Witam Was Dziewczyny mam pytanie odnośnie skoku temp. Jeszcze nigdy mi się takie coś nie przytrafiło. Otóż 10dc (i przez kolejne 3 dni) podskoczyla mi temp o 2 kreski i tego dnia dostałam jelitowki. Od wczoraj jest juz lepiej i dzisiaj (14dc) temperatura spadła do linii podstawowej. Czy ten skok mógł być spowodowany wirusem? Czy może to coś z moim cyklem nie tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 06:38
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Trudno powiedzieć, jutro temperatura może wrócić z powrotem na wyższy poziom, jeśli tak to takie pojedyncze spadki nie są niepokojące, ale może ciągle będzie na linii podstawowej, co oznaczałoby, że jednak owu nie było, a w temperaturze namieszała jelitówka.
Karolcia89 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB