Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Monika_1992 Koleżanka
    Postów: 55 20

    Wysłany: 28 listopada 2020, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie proszę na mój wykres. Z temperatura nie ma szału, zastanawiam się czy wgl doszło do owulacji. 🤔

    🤵 40 lat 👰 28 lat 👱 7 lat

    a0c48e60c88db76e83d76aa306060b64.png
  • Zielone.Slońce Autorytet
    Postów: 508 380

    Wysłany: 28 listopada 2020, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_1992 wrote:
    Zerknijcie proszę na mój wykres. Z temperatura nie ma szału, zastanawiam się czy wgl doszło do owulacji. 🤔
    Tak, jest skok i temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie 🙂

    Monika_1992, Blanka1988 lubią tę wiadomość

    👩 28l.
    Wzrost 166cm
    HSG 09.2019/ 12.2020- ✔️
    Hormony 4 dc- ✔️
    AMH 2020 - 5,09✔️
    PCOS ❌
    DHEAS - podwyższony ❌
    Laparoskopia + drożność 12.2020✔️
    Wymazy z szyjki ✔️
    Endometrioza ❌- 1st.✔️

    👨 30l
    Nasienie:
    V.2019 ✔️
    VII 2020 HBA 89% ✔️
    X.2020 -spadek ruchliwości ❌
    ➡️suplementacja Profertil

    1 IUI 26.09.20 🍷
    2 IUI 27.10.20 🍷
  • Monika_1992 Koleżanka
    Postów: 55 20

    Wysłany: 28 listopada 2020, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Tak, jest skok i temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie 🙂
    Ufff..
    Dziękuję Zielone. Słońce ❤️

    Zielone.Slońce lubi tę wiadomość

    🤵 40 lat 👰 28 lat 👱 7 lat

    a0c48e60c88db76e83d76aa306060b64.png
  • Blanka1988 Ekspertka
    Postów: 217 210

    Wysłany: 29 listopada 2020, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_1992 wrote:
    Zerknijcie proszę na mój wykres. Z temperatura nie ma szału, zastanawiam się czy wgl doszło do owulacji. 🤔

    Wg mnie doszło do owu. Zrób sobie progesteron, wtedy będziesz miała pewność.
    Ja w tym cyklu robię, bo lekarz zalecił dla pewności.

    🙋32 🤵30
    5 cykl starań
    2 cs z kubeczkiem

    💔 34dc, 09.01.2021r.
    ❤syn ur. 22.01.2020r.
    3840g 59cm
  • Monika_1992 Koleżanka
    Postów: 55 20

    Wysłany: 30 listopada 2020, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Wg mnie doszło do owu. Zrób sobie progesteron, wtedy będziesz miała pewność.
    Ja w tym cyklu robię, bo lekarz zalecił dla pewności.
    Niestety nie mieszkam w Pl i nie mam takiej możliwości. No chyba że lekarz by to zlecił. I mój wykres jest strasznie płaski

    🤵 40 lat 👰 28 lat 👱 7 lat

    a0c48e60c88db76e83d76aa306060b64.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2020, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Zaszly tu zmiany na str i nie bardzo chce zainstalowac apke na telefonie, wolalam wchodzic na wykres z kompa. Serio juz tylko z tel mozna prowadzic wykres? :/

  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1380 84

    Wysłany: 30 listopada 2020, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny możecie zerkając na mój wykres trochę mnie martwią te dwa spadki ??🤷🏼‍♀️

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
    STARANIA ZAWIESZONE
  • Blanka1988 Ekspertka
    Postów: 217 210

    Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, robiłam wczoraj w 22dc badanie progesteronu i TSH.
    Wyniki
    Progesteron 14,59ng/ml
    TSH 2,400

    Czy z takim progesteronem myślicie że owulacja była? Niby mieści się w widełkach, ale niski nadal🙃

    A ja nie wiem kiedy u mnie owu była. Ten cykl i tak stracony, bo przespaliśmy, ale chce wiedzieć jak działa mój organizm.

    🙋32 🤵30
    5 cykl starań
    2 cs z kubeczkiem

    💔 34dc, 09.01.2021r.
    ❤syn ur. 22.01.2020r.
    3840g 59cm
  • Zielone.Slońce Autorytet
    Postów: 508 380

    Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Kochane, robiłam wczoraj w 22dc badanie progesteronu i TSH.
    Wyniki
    Progesteron 14,59ng/ml
    TSH 2,400

    Czy z takim progesteronem myślicie że owulacja była? Niby mieści się w widełkach, ale niski nadal🙃

    A ja nie wiem kiedy u mnie owu była. Ten cykl i tak stracony, bo przespaliśmy, ale chce wiedzieć jak działa mój organizm.
    TSH powinnaś omówić z endokrynologiem. Wielu ginekologów bagatelizuje TSH mieszczące się w normie.
    Podobno dla kobiety starającej się o ciążę, TSH powinno wynosić max 1,5. U mnie wyszło 1,33.

    👩 28l.
    Wzrost 166cm
    HSG 09.2019/ 12.2020- ✔️
    Hormony 4 dc- ✔️
    AMH 2020 - 5,09✔️
    PCOS ❌
    DHEAS - podwyższony ❌
    Laparoskopia + drożność 12.2020✔️
    Wymazy z szyjki ✔️
    Endometrioza ❌- 1st.✔️

    👨 30l
    Nasienie:
    V.2019 ✔️
    VII 2020 HBA 89% ✔️
    X.2020 -spadek ruchliwości ❌
    ➡️suplementacja Profertil

    1 IUI 26.09.20 🍷
    2 IUI 27.10.20 🍷
  • Blanka1988 Ekspertka
    Postów: 217 210

    Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_1992 wrote:
    Niestety nie mieszkam w Pl i nie mam takiej możliwości. No chyba że lekarz by to zlecił. I mój wykres jest strasznie płaski

    A gdzie mieszkasz? Nie można sobie prywatnie zrobić badań hormonalnych? W Polsce to chyba wszystko można.

    🙋32 🤵30
    5 cykl starań
    2 cs z kubeczkiem

    💔 34dc, 09.01.2021r.
    ❤syn ur. 22.01.2020r.
    3840g 59cm
  • Blanka1988 Ekspertka
    Postów: 217 210

    Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    TSH powinnaś omówić z endokrynologiem. Wielu ginekologów bagatelizuje TSH mieszczące się w normie.
    Podobno dla kobiety starającej się o ciążę, TSH powinno wynosić max 1,5. U mnie wyszło 1,33.


    Naprawdę? 🙈
    Matko bosko... Jeszcze mi niedoczynności brakuje. Myślałam, że TSH 2,400 to dobry wynik.
    Bez sensu z tym.😞 Jak czytałam w Internecie to ponoć dla kobiet starających się powinno do 2,500 być. Już nic nie rozumiem.
    Wysłałam dzisiaj wyniki do mojego ginekologa. Czyli w tym wypadku pewnie dobrze jest zrobić FT3 i FT4? To może jutro zrobię, wtedy będzie więcej wiadomo. Endokrynolog też musi mieć badania, żeby coś powiedzieć więcej.

    Marghe lubi tę wiadomość

    🙋32 🤵30
    5 cykl starań
    2 cs z kubeczkiem

    💔 34dc, 09.01.2021r.
    ❤syn ur. 22.01.2020r.
    3840g 59cm
  • Zielone.Slońce Autorytet
    Postów: 508 380

    Wysłany: 2 grudnia 2020, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z internetu :

    "Lekarze dążą do tego, by kobieta, która pragnie urodzić dziecko miała wynik THS poniżej 2,5 mlU/l – optymalnie ok. 1,0 mIU/l. Jeśli jest wyższy (zwłaszcza, gdy kobieta ma problemy z poczęciem) warto skonsultować się z endokrynologiem, by rozważył podawanie hormonów tarczycy, co ułatwi zajście w ciążę. Gdy wynik TSH przekracza 2,5 mlU/l, kontakt z endokrynologiem jest konieczny, bo potrzebne będzie wykonanie dodatkowych badań, między innymi aTPO oraz fT3 i fT4. Jeśli zostanie stwierdzona niedoczynność tarczycy najlepiej jest odłożyć zajście w ciążę do momentu, gdy poziom hormonów zostanie wyrównany."

    Wiele tu dziewczyn bierzec leki na obniżenie TSH przy takich wartościach. No ale nie wiem czy Ty masz problemy z poczęciem. Raczej starasz się krótka więc nie bierz sobie tego do serca 🙂

    👩 28l.
    Wzrost 166cm
    HSG 09.2019/ 12.2020- ✔️
    Hormony 4 dc- ✔️
    AMH 2020 - 5,09✔️
    PCOS ❌
    DHEAS - podwyższony ❌
    Laparoskopia + drożność 12.2020✔️
    Wymazy z szyjki ✔️
    Endometrioza ❌- 1st.✔️

    👨 30l
    Nasienie:
    V.2019 ✔️
    VII 2020 HBA 89% ✔️
    X.2020 -spadek ruchliwości ❌
    ➡️suplementacja Profertil

    1 IUI 26.09.20 🍷
    2 IUI 27.10.20 🍷
  • Blanka1988 Ekspertka
    Postów: 217 210

    Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Z internetu :

    "Lekarze dążą do tego, by kobieta, która pragnie urodzić dziecko miała wynik THS poniżej 2,5 mlU/l – optymalnie ok. 1,0 mIU/l. Jeśli jest wyższy (zwłaszcza, gdy kobieta ma problemy z poczęciem) warto skonsultować się z endokrynologiem, by rozważył podawanie hormonów tarczycy, co ułatwi zajście w ciążę. Gdy wynik TSH przekracza 2,5 mlU/l, kontakt z endokrynologiem jest konieczny, bo potrzebne będzie wykonanie dodatkowych badań, między innymi aTPO oraz fT3 i fT4. Jeśli zostanie stwierdzona niedoczynność tarczycy najlepiej jest odłożyć zajście w ciążę do momentu, gdy poziom hormonów zostanie wyrównany."

    Wiele tu dziewczyn bierzec leki na obniżenie TSH przy takich wartościach. No ale nie wiem czy Ty masz problemy z poczęciem. Raczej starasz się krótka więc nie bierz sobie tego do serca 🙂


    Nie czekałam zatem. Biorę sprawy w swoje ręce i dzisiaj zrobiłam rozszerzenie badań FT3 i FT4 oraz a-TPO. Chcę mieć pewność że wszystko dobrze. Zwłaszcza, że rok temu TSH miałam 0,6. A teraz 2,4. Nie wiem czy ciąża i okres karmienia miał na to wpływ. Ale chce wiedzieć więcej.

    Niby krótkie starnia, ale na głowę tak siadają. 😔
    Chciałabym już. Teraz! A tu nie ma.

    🙋32 🤵30
    5 cykl starań
    2 cs z kubeczkiem

    💔 34dc, 09.01.2021r.
    ❤syn ur. 22.01.2020r.
    3840g 59cm
  • Soonka Koleżanka
    Postów: 40 3

    Wysłany: 5 grudnia 2020, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Tak, jest skok i temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie 🙂


    Zerknelabys również na mój wykres?? :)
    95ef32978faf79bb9783d53c8cb045f9.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 16:35

  • Madżi88 Ekspertka
    Postów: 420 73

    Wysłany: 5 grudnia 2020, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/83efbb1e064e8917485f971aaf2496b6
    Zerknijcie proszę dziewczyny na mój wykres.. Zastanawiam się czy do owu w ogóle doszło.. Czy mogło dojść

  • Marghe Znajoma
    Postów: 23 4

    Wysłany: 7 grudnia 2020, 01:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim co myślicie o moim wykresie? Kiedy była owulacja? Pierwszy pik był 5.12 o o godzinie 11 później był dalej o 23.00 i dzisiaj rano tez test z dwoma kreskami 🙈

    04e1ab31a92251721b85f2fbb661f5df.png

    1 ciąża ♥️
    Hashimoto.
  • Kira Koleżanka
    Postów: 32 38

    Wysłany: 7 grudnia 2020, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim 💚
    Zerknijcie proszę na mój wykres i powiedzcie co tym myślicie. Normalnie owu mam ok 18dc. Umówiłam się do gina w 16dc, a ona mówi że widzi ciałko żółte czyli już po owulacji. Zdziwiłam się tym bardziej, że temperatura nie wzrosła. W 14dc test owu, który zrobiłam rano wyszedł prawie pozytywny. Resztę robiłam już tak jak należy wieczorem i wszystkie ewidentnie negatywne. Co jakiś czas pobolewania brzucha jak na owulację, a do tego dzisiaj uczucie wilgoci. Program wariuje i co chwila wyznacza mi owu w innym terminie.
    Tsh w normie pod kontrolą endo.
    Od tego cyklu zaczęłam brać niepokalanek, ale to chyba nie możliwe, żeby tak szybko cokolwiek mógł namieszać 🤔
    Jedyne co wymyśliłam to, żeby w 22dc zbadać progesteron.
    Stwierdziłam, że zapytam tutaj mądrzejszych głów 😘
    Dajcie znać co myślicie.

  • Marghe Znajoma
    Postów: 23 4

    Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Naprawdę? 🙈
    Matko bosko... Jeszcze mi niedoczynności brakuje. Myślałam, że TSH 2,400 to dobry wynik.
    Bez sensu z tym.😞 Jak czytałam w Internecie to ponoć dla kobiet starających się powinno do 2,500 być. Już nic nie rozumiem.
    Wysłałam dzisiaj wyniki do mojego ginekologa. Czyli w tym wypadku pewnie dobrze jest zrobić FT3 i FT4? To może jutro zrobię, wtedy będzie więcej wiadomo. Endokrynolog też musi mieć badania, żeby coś powiedzieć więcej.

    Nic się nie martw ja choruje na Hashi i mnie lekarz powiedział ze bez problemu zajdę jak będzie 2.5

    1 ciąża ♥️
    Hashimoto.
  • Marghe Znajoma
    Postów: 23 4

    Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/83efbb1e064e8917485f971aaf2496b6
    Zerknijcie proszę dziewczyny na mój wykres.. Zastanawiam się czy do owu w ogóle doszło.. Czy mogło dojść

    Nie mozna wejść w twój wykres

    1 ciąża ♥️
    Hashimoto.
  • Izaja Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 8 grudnia 2020, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    U nas kończy się trzeci cykl starań i czuję, ze okres się zbliża, wiec już wiem, ze tym razem się nie udało. Zerknie na mój ostatni wykres? Ja to Waszym zdaniem wyglada? Wydaje mi się, ze różnice w temperaturze nie są wystarczająco duże:/ Śluzu prawie nigdy nie widzę:/ szyjki nie badam- wydaje mi się to skomplikowane. Może jakieś rady?
    Pozdrawiam serdecznie ☺️

    58c905be88588ca798214e6d2ccf1d27.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 18:16

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego