Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Pitekny masz ten wykres, jak na 13dpo to wysoko temp, więc albo ciąża albo czekaj na okres, mi temp spada dopiero drugiego dnia okresu, jak jutro spadnie to możesz czekać na okres ale różnie może być
Daisy90 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Czy możecie spojrzeć na mój wykres? w 23 dniu cyklu (mam 27 dniowe, 8 dni wcześniej miałam owulacje) progesteron wynosił 22,6, gdzie norma jest od 4,11 do 14. Czy to też o czymś świadczy? i Jak to mówicie na teście dzisiaj ostry cień cienia (albo mgły ) ale nie wiem czy sobie nie wkręcam.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Cześć dziewczyny. Czy możecie spojrzeć na mój wykres? w 23 dniu cyklu (mam 27 dniowe, 8 dni wcześniej miałam owulacje) progesteron wynosił 22,6, gdzie norma jest od 4,11 do 14. Czy to też o czymś świadczy? i Jak to mówicie na teście dzisiaj ostry cień cienia (albo mgły ) ale nie wiem czy sobie nie wkręcam.
Gosiaaak lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/f2f5b433139e.jpg.html
Ten na górze z rana, ten na dole z teraz.Agata :) lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
Witam czy któraś z Was miała taką samą temperaturę kilka dni pod rząd?
-
Gosiaaak wrote:https://naforum.zapodaj.net/f2f5b433139e.jpg.html
Ten na górze z rana, ten na dole z teraz. -
Beta 53 🤭🥰
Agata :) lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
Hej, zerkniecie na mój wykres? Wczorajszy test owu negatywny (wieczorem delikatny cień), dziś o 10 i 16 zdecydowane ciemniejsze testowe kreski niz kontrolne. Ale skok temperatury był dzisiaj o 0.3st. Mierzyłam dwa razy - o 7, czyli standardowo i po 9 rano temperatura nadal wyższa. Nie wiem czy zrzucić wzrost temperatury na wypity alkohol (w sumie może 100 ml nalewki i kieliszek szampana ) bo owu raczej spodziewam się jutro
-
Mg* wrote:Hej. Jestem tu stosunkowo od nie dawna więc bardzo prosiłbym o poradę w interpretacji mojego wykresu ponieważ utrzymuje się dość wysoko czy więc jest szansa, że się udało.?
Masz bardzo duże skoki tych temperatur. Ja jak tak mialam to wskazywało to na cykl bezowulacyjny. Pytanie jak mierzysz temperaturę? Z tego, co widze to jesteś bardzo nieregularna w tym. Czy mierząc temperaturę w innym czasie dodajesz/odejmujesz odpowiednie wartości, czy wpisujesz tak jak było? Jeśli to drugie, to ten wykres niewiele Ci powie.
Co do tego, czy się udało to można to podejrzewać <b>dopiero</b> wtedy, kiedy temperatura utrzymuje się wyższa więcej niż 16 dni (oczywiście przy założeniu regularnych cyklow), przy czym należy też wziąć pod uwagę długość fazy lutealnej. U mnie temperatura mogłaby świadczyć o możliwej ciazy dopiero powyżej 18 dni, bo mam 16dniowa fazę lutealna.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Masz bardzo duże skoki tych temperatur. Ja jak tak mialam to wskazywało to na cykl bezowulacyjny. Pytanie jak mierzysz temperaturę? Z tego, co widze to jesteś bardzo nieregularna w tym. Czy mierząc temperaturę w innym czasie dodajesz/odejmujesz odpowiednie wartości, czy wpisujesz tak jak było? Jeśli to drugie, to ten wykres niewiele Ci powie.
Co do tego, czy się udało to można to podejrzewać <b>dopiero</b> wtedy, kiedy temperatura utrzymuje się wyższa więcej niż 16 dni (oczywiście przy założeniu regularnych cyklow), przy czym należy też wziąć pod uwagę długość fazy lutealnej. U mnie temperatura mogłaby świadczyć o możliwej ciazy dopiero powyżej 18 dni, bo mam 16dniowa fazę lutealna.
Wpisuje faktyczną temperaturę i godzinę, ale prowadzę sobie dodatkowy wykres gdzie uwzględniamy temperatury z godzina i odejmuje wszystkie nie zamierzone o tej samej porze. Ale mimo wszystko wszystkie są wysoko od 15dc i zbytnio nie mam objawów tak jak standardowo na @. Cykl mam regularny i standardowo to 26 dni. -
Mg* wrote:Wpisuje faktyczną temperaturę i godzinę, ale prowadzę sobie dodatkowy wykres gdzie uwzględniamy temperatury z godzina i odejmuje wszystkie nie zamierzone o tej samej porze. Ale mimo wszystko wszystkie są wysoko od 15dc i zbytnio nie mam objawów tak jak standardowo na @. Cykl mam regularny i standardowo to 26 dni.
Biorąc pod uwagę, że masz 28dc to ja bym zrobila test, bo to juz dwa dni po, czyli powinien być wynik wiarygodny. Jeśli będzie negatywny to są dwie opcje - albo mialas owulacje później, albo faktycznie cykl był bezowulacyjny i wtedy się on wydłuża najczęściej.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Biorąc pod uwagę, że masz 28dc to ja bym zrobila test, bo to juz dwa dni po, czyli powinien być wynik wiarygodny. Jeśli będzie negatywny to są dwie opcje - albo mialas owulacje później, albo faktycznie cykl był bezowulacyjny i wtedy się on wydłuża najczęściej.
Bardzo Ci dziękuję.😊 -
Dziewczyny, czy możliwe jest, że przy owulacji jest sucho, ale jest skok temperatury, a śluz płodny był wcześniej, ale bez owulacji? Zerkniecie na mój wykres? Wydaje mi się, że z wykresu wynika, że owu jest teraz - ale jest kompletnie sucho! Wydaje mi się, że jest to jakiś wyznacznik płodności, bo mam problem z nawilżeniem, a ostatnio było mokro.
Może mieć też znaczenie w wykresie to, że na początku cyklu (jakiś 5dc) odstawiam Bromergon - zmieniłam lekarza na gina w klinice niepłodności i on powiedział, że na podstawie moich wyników nigdy wskazań do zażywania nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:27