Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Milu Ekspertka
    Postów: 249 268

    Wysłany: 23 stycznia, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moge Was prosić o pomoc?
    W tym cyklu zauwazylam duzy skok przy owulacji. Tempka utrzymuje się powyżej 37 stopni. Mialam jednodniowy spadek 6dpo. Od 3dpo mam mocno tkliwe piersi. Sluz od 3 dni wpdnisto kremowy, dzis wieczorem lekko rwący. Czy mogę próbować robić bete w pon/wt? Średnia długość cyklu 28dni.

    Bede wdzięczna 🙏

    https://zapodaj.net/ca7d833145b06.jpg.html


    zi13dqk3avb8xhi8.png

    25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • anka Autorytet
    Postów: 4290 1599

    Wysłany: 23 stycznia, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Hej, moge Was prosić o pomoc?
    W tym cyklu zauwazylam duzy skok przy owulacji. Tempka utrzymuje się powyżej 37 stopni. Mialam jednodniowy spadek 6dpo. Od 3dpo mam mocno tkliwe piersi. Sluz od 3 dni wpdnisto kremowy, dzis wieczorem lekko rwący. Czy mogę próbować robić bete w pon/wt? Średnia długość cyklu 28dni.

    Bede wdzięczna 🙏

    https://zapodaj.net/ca7d833145b06.jpg.html
    Myślę że w pon możesz iść na bete :)

    Milu lubi tę wiadomość

    3 rok starań.
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️ 06.2021 4 % ✔
    • Fragmentacja DNA 9%✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌
    • DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    • Panel tarczycowy ✔️
    7.2021
    • Hiperinsulinemia❌
    • Stan przedcukrzycowy ❌
    Wróciły naturalne owulacje, dzięki metforminie 🙈
    Wrzesień reset od starań 😇

    ➡️Wizyta 6 października 🍀
    _________
    Plan: listopad/grudzień -Inseminacja
  • Milu Ekspertka
    Postów: 249 268

    Wysłany: 24 stycznia, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Myślę że w pon możesz iść na bete :)
    Naprawdę? Myslisz ze jest szansa?


    zi13dqk3avb8xhi8.png

    25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • anka Autorytet
    Postów: 4290 1599

    Wysłany: 25 stycznia, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Naprawdę? Myslisz ze jest szansa?
    Zawsze jest szansa dopóki okresu nie ma

    Milu lubi tę wiadomość

    3 rok starań.
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️ 06.2021 4 % ✔
    • Fragmentacja DNA 9%✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌
    • DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    • Panel tarczycowy ✔️
    7.2021
    • Hiperinsulinemia❌
    • Stan przedcukrzycowy ❌
    Wróciły naturalne owulacje, dzięki metforminie 🙈
    Wrzesień reset od starań 😇

    ➡️Wizyta 6 października 🍀
    _________
    Plan: listopad/grudzień -Inseminacja
  • Milu Ekspertka
    Postów: 249 268

    Wysłany: 25 stycznia, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Anka ❤11 dpo, temperatura stale powyżej 37.. 2 razy juz tak miałam później przyszła małpa, ale kreska bladziutka, proszę Was o duzo dobrej energii żeby tym razem sie udało 🙏❤

    https://zapodaj.net/b7032ebd1a62d.jpg.html

    Syyylwia, Kacha_88 lubią tę wiadomość


    zi13dqk3avb8xhi8.png

    25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Syyylwia Koleżanka
    Postów: 33 15

    Wysłany: 25 stycznia, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Dziekuje Anka ❤11 dpo, temperatura stale powyżej 37.. 2 razy juz tak miałam później przyszła małpa, ale kreska bladziutka, proszę Was o duzo dobrej energii żeby tym razem sie udało 🙏❤

    https://zapodaj.net/b7032ebd1a62d.jpg.html
    Trzymam mocno kciuki ❤🍀✊

    Milu lubi tę wiadomość

  • snw Przyjaciółka
    Postów: 64 42

    Wysłany: 25 stycznia, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Dziekuje Anka ❤11 dpo, temperatura stale powyżej 37.. 2 razy juz tak miałam później przyszła małpa, ale kreska bladziutka, proszę Was o duzo dobrej energii żeby tym razem sie udało 🙏❤

    https://zapodaj.net/b7032ebd1a62d.jpg.html

    Trzymam mocno kciuki! 🍀 kreska jest bardzo ładna 👌🏻 Powodzenia! 💕

    Milu lubi tę wiadomość

    🙋🏼‍♀️33 lata 💁🏻‍♂️39 lat
    Starania na luzie od 2017
    Starania na poważnie od 07.2020 💕

    09.2012 - laparoskopia, torbiel czekoladowa/endometrialna
    ❓endometrioza do dzisiaj nie dała innych objawów
    04.2013 6tc [*]
    09.2018 histeroskopia polip jamy macicy
    09.2019 histeroskopia polip jamy macicy

    Badania 08.01.2020 (4 dzień cyklu):
    ✅ wszystko w normie
    ✅ Progesteron 8dpo - w normie

    Inozytol 2000mg, Wit D - od 07.2020
    Pregna Start - od 03.2021
    Monitor płodności Clearblue - od 01.2021
    Kubeczek i 🐧💕 od 02.2021

    🥚Jajka ładnie rosną i pękają z obu jajników - potwierdzone monitoringiem przez 2 cykle
    ✅ Badanie drożności -> wszystko ok
    ⚠ Badanie nasienia -> nadal nie zrobione!!! plan na sierpień

    Brakuje czasu na regularne ❤️😞
  • Alexa Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 28 stycznia, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa. Staramy się z M ponad 2 lata. Mierzę temp. drugi cykl, jednak kupiłam termometr owulacykny i zaczęłam w trakcie trwania pierwszego, stąd dopiero bieżący jest pierwszym pełnym obserwowanym cyklem. Proszę o pomoc w interpretacji wykresu. W zeszłym miesiącu w 14-15 dpo spadek temp. 16 dpo @

    c2aac24c7de8866d63e66a12d251a065.png

    P.S. Nie wiem jak dodać wykres, bo link chyba nie działa, ale udostępniłam na tablicy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 17:44

  • Świeżynka Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 31 stycznia, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane proszę o pomoc. Aplikacja nie wyznaczyła mi dnia płodnego. Wykres niby poszedł w górę ale nie było gwałtownego skoku PTC. Była owulacja czy nie? Wykres udostępniony na tablicy.

    Starania od 11.2020 12cs
    👩 25 lat (wkrótce 26)
    Morfologia ✔
    TSH 1,88 (04.21) -> 1,70 (07.21) ✔
    Żelazo 52 ✔
    Ferrytyna 26,9 ✔
    Kwas foliowy 25,6 (04.21) ✔ -> 17,2 (09.21)✔
    Prolaktyna 24,07 ✔
    Testosteron 0,27 ✔
    LH/FSH (3dc) 1,06 ✔
    Estradiol (3dc) 50,3 ✔
    Homocysteina 7,8 ✔
    Witamina B12 239 ✔
    Witamina D (25-OH) 36,3 ✔
    💊 kwas foliowy, witamina C, magnez+B6
    👨28 lat
    Badanie nasienia 06.2021 (5 dni abstynencji)
    Ilość 514,8 mln
    Żywotność 92%
    Ruchliwość postępowy (a+b) 61%
    Ruch niepostępowy (c) 5%
    Morfologia 5%
    Zwiększona lepkość nasienia (3 +++) 👎
    💊 ACC, Supramen -> powtórne badanie nasienia 01.22
  • Ogrodanna Nowa
    Postów: 1 1

    Wysłany: 31 stycznia, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na mój wykres to już kolejny miesiąc
    d314e144a63d18e335058a080047f1a2.png

    Mag91 lubi tę wiadomość

  • Aniagg Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 7 marca, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co może oznaczać spadek temp w 4 i 5 dpo?
    a4bcb2a6c3d8ad1b8030522e3c4dd673.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 22:09

  • Nadzieja1991 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 9 marca, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    108e22a17554b6ecbcd6279f71895b61.png

  • Nadzieja1991 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 9 marca, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj cykl. Nie wiem czy sie dodal. Mam udostępniony wykres. Wszystko wskazuje na owu objawy testy a temp jakby spadla

    Lolka kolka lubi tę wiadomość

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 75 11

    Wysłany: 10 marca, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1991 wrote:
    A to moj cykl. Nie wiem czy sie dodal. Mam udostępniony wykres. Wszystko wskazuje na owu objawy testy a temp jakby spadla

    Szczerze to nie przejmowalabym sie ta temperatura, po prostu dzialaj. U mnie tez szalu z temp.nie bylo a jednak sie udalo, temp nie jest wg mnie jedynym wyznacznikiem owulacji do tego dochodzi szereg innym objawow wg mnie,moze ktos ma inne zdanie.

  • Mag91 Ekspertka
    Postów: 170 166

    Wysłany: 11 marca, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Szczerze to nie przejmowalabym sie ta temperatura, po prostu dzialaj. U mnie tez szalu z temp.nie bylo a jednak sie udalo, temp nie jest wg mnie jedynym wyznacznikiem owulacji do tego dochodzi szereg innym objawow wg mnie,moze ktos ma inne zdanie.

    Ja też po owulacji miałam spadek, a mimo to się udało. Myślę, że tak jak mówi Lolka, sama temperatura wcale nie jest wyznacznikiem

    16udyx8dy3eprgu8.png
  • Nadzieja1991 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 11 marca, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za otuche. Powiedzcie co o tym sadzicie. Od dwoch dni wzrosla temp i zrobilam wedlug mnie zaraz po owu wynik estradiolu 92. 3 pg/ml prg 4.84ng/ml i lh 8.17mlu/ml byl to 20dc a owu raczej 19dc czy to swiadczy o owu i wzrosla ta temp. Bylam u lekarza na usg... Ale lekarz to powiedzial ze chyba byla ale na 100 procent nie moze powiedziec 🤦‍♀️. Mieszkam w dziurze w ktorej nie ma konkretnego lekarza. Jeździłam do gd do invikty i tam wszystkie wyniki moje i meza ok. A bylo ich sporo. 4 UIU i 2 in vitro... 3 in vitro nie odbylo sie bo koronawirus... A udalo nam sie naturalnie! Dlatego nie chce tam wracać. Jednak nasze malenstwo urodzilo sie w 7 mscu. I zylo 11 dni mialo wade - duza przepukline pepowinowa o ktorej wiedzieliśmy od 4 mies bylam pod wlasciwa opieka i mowiono ze po porodzie czeka ja powazna operacja i nie dopuszczałam do siebie takiej mysli ze mialoby sie nie udac... Ale urodzila sie przedwcześnie i nie dala rady... Eh. Dodam ze zadnej wady genetycznej nie było

  • Filipka1 Koleżanka
    Postów: 33 7

    Wysłany: 12 marca, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chcialbym zrobić progesteron 7dpo, kiedy waszym zdaniem z mojego wykresu wynika, że powinnam go zrobić? Obstawiam 7 marca jako dzień owulacji, ale nie wiem, czy słusznie...

  • Niereanimuj Autorytet
    Postów: 525 489

    Wysłany: 12 marca, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipka1 wrote:
    Cześć dziewczyny, chcialbym zrobić progesteron 7dpo, kiedy waszym zdaniem z mojego wykresu wynika, że powinnam go zrobić? Obstawiam 7 marca jako dzień owulacji, ale nie wiem, czy słusznie...
    Czesc! Ciężko stwierdzić bo nie mierzyłaś cały czas temp i z tego co widzę to nie robiłaś testów owulacyjnych? Przyjmuje się, ze kiedy kończy się płodny sluz jest się po owulacji. Ale niestety to takie strzelanie w tym momencie. Za mało informacji żeby stwierdzić

    Filipka1 lubi tę wiadomość

    👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳🤗
    25.01.2021- CRL 4.7mm, ❤️ 🙏🏻
    01.03.2021- CRL 4,52cm, ❤️
    29.03.2022- CRL 10.51cm, Dziewczynka!💞💝
    ckaivfxmzajjz476.png
  • Filipka1 Koleżanka
    Postów: 33 7

    Wysłany: 12 marca, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereanimuj wrote:
    Czesc! Ciężko stwierdzić bo nie mierzyłaś cały czas temp i z tego co widzę to nie robiłaś testów owulacyjnych? Przyjmuje się, ze kiedy kończy się płodny sluz jest się po owulacji. Ale niestety to takie strzelanie w tym momencie. Za mało informacji żeby stwierdzić

    Dziękuję za odpowiedź. Mam długie cykle, dlatego później zaczęłam mierzyć temperaturę. Testy owulacyjne mi się nie sprawdziły, wykazywały znacznie wcześniej rzekomą owulację niż rzeczywiście była. Robienie ich było też męczące i stresujące. Wzrost temperatury o 0,2 nastąpił 8 marca i później już temp. nie spadła na linie podstawową (zaczęła się też wrażliwość piersi, która jest u mnie standardem w okresie przed miesiączka, tylko tym razem jakoś wcześniej niż zazwyczaj, zwykle było to +/- 5 dni przed okresem), dlatego podejrzewam, że być może owulacja miała miejsce 7 marca. No nic, chyba wybiorę się w niedzielę na ten progesteron, najwyżej go powtórzę.

  • Neuroza Nowa
    Postów: 2 1

    Wysłany: 12 marca, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy mogłabym prosić o pomoc w interpretacji? Staram się o dziecko, nie jestem pewna owulacji. Wszystkie testy owulacyjne wychodzą negatywne,biorę pregnacare before conception. Jestem dość młoda i zielona w tych sprawach, nie mieszkam w Polsce, nie mam szansy na monitoring cyklu. Pozdrawiam.
    . Wykres na tablicy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 21:06

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego