Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataJ Koleżanka
    Postów: 33 2

    Wysłany: 3 czerwca, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was tak miała i był to objaw ciąży? Czy raczej trzeba się martwić?

  • Miamonia Ekspertka
    Postów: 171 124

    Wysłany: 4 czerwca, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból podbrzusza może być objawem ciąży ale też nie musi, niestety większość objawów @ i ciąży się pokrywa. Według mnie, patrząc na Twój wykres, może to również być na tle nerwowym ale wiadomo nie jestem lekarzem:)
    Najlepiej skonsultuj to z lekarzem na następnej wizycie, powodzenia:)

    AgataJ lubi tę wiadomość

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • AgataJ Koleżanka
    Postów: 33 2

    Wysłany: 4 czerwca, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ból podbrzusza może być objawem ciąży ale też nie musi, niestety większość objawów @ i ciąży się pokrywa. Według mnie, patrząc na Twój wykres, może to również być na tle nerwowym ale wiadomo nie jestem lekarzem:)
    Najlepiej skonsultuj to z lekarzem na następnej wizycie, powodzenia:)
    Właśnie mnie na okres nigdy podbrzusze nie boli, tylko prawy jajnik. Chociaż może masz rację i to wszystko wynik stresu, sama już nie wiem.

  • AgataJ Koleżanka
    Postów: 33 2

    Wysłany: 4 czerwca, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dziś dla świętego spokoju do lekarza. Zobaczymy co powie.

  • Korcia55 Koleżanka
    Postów: 33 38

    Wysłany: 13 czerwca, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Czy mogłabym prosić o pomoc w interpretacji mojego wykresu?
    ZAWSZE miałam identyczne prawie wykresy: przed owulką 36,5-36,6, przed skokiem 36,4, owulacja: 36,9, a następnie temperatury utrzymujące się przez cały cykl 37,1-37,3. Teraz dzieją się mega dziwne rzeczy... Takich zębów to w życiu nie miałam. Do tej pory wszystkie hormony miałam idealne. Czy to oznacza że coś się zaczyna psuć? Naczytałam się już o tym, że przy takich "niskich" temperaturach może być problem z wykształceniem ciałka żółtego po owulce... 🙈

  • Kikiriki Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 13 czerwca, 23:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Jestem po dwóch cb. To mój drugi cykl mierzenia temp. Czy wszystko wydaje się ok? Poproszę o pomoc w interpretacji.

  • Zmieniam Nowa
    Postów: 1 1

    Wysłany: 17 czerwca, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jakieś 5 lat temu korzystałam w OvuFriend i podczas dwuletnich starań o pierwsze dziecko miałam te wykresy obcykane, ale teraz chyba wszystko pozapominałam :) Ogólnie staramy się ponad pół roku, lekarz zlecił Duphaston po owulacji, zaczęłam go brać trochę 'na czuja', bo nie miałam w tym miesiącu testów. Zasadniczo moje pytanie brzmi, czemu zniknęła mi ta pionowa kreska z prognozowaną owulacją, czemu w ogóle jej nie wykrywa?

    Szmaragdowaa lubi tę wiadomość

  • Soonka Przyjaciółka
    Postów: 135 26

    Wysłany: 21 czerwca, 00:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogłybyście zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi kiedy bardziej na podstawie temperatury oceniacie, ze była owulacja? Bardziej tego 18 czy 20? Od 17 ciagle odczuwałam bóle podbrzusza i jajników, raz jeden, a raz drugi 🤪 a wątpię, żeby akurat w dniu pierwszego pozytywnego testu była owulacja, tak jak to zaznaczyła aplikacja 🥴

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 16:18

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2591 3492

    Wysłany: 21 czerwca, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem 12.06, ale.. Widzę, że używasz termometr z jednym miejscem po przecinku, to może mieć duże znaczenie w tej kwestii.

    Soonka lubi tę wiadomość

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Soonka Przyjaciółka
    Postów: 135 26

    Wysłany: 22 czerwca, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Moim zdaniem 12.06, ale.. Widzę, że używasz termometr z jednym miejscem po przecinku, to może mieć duże znaczenie w tej kwestii.
    Tak, bo zepsuł mi się właśnie ten termometr owulacyjny i od 2 cykli mierze z jednym miejscem po przecinku, z tym ze poprzedni cykl okazał się szczęśliwy, wiec już nie myslalam o zakupie termometru, jednak serduszko zatrzymało się w 9 tygodniu i teraz stwierdziłam, ze jeszcze tym co mam to będę mierzyć, a najwyżej od przyszłego cyklu znów się w ten specjalistyczny termometr zaopatrze 🥺

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 11:18

  • Milena256 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 23 czerwca, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊moje drogie pomóżcie ,czy myślicie,że mogła byc owulacja jeśli nie zaobserwowałam śluzu w tym cyklu,skok temperatury jest książkowy ,ale do tej pory zawsze miałam w każdym cyklu idealny śluz ,a teraz coś tam było,ale nawet ciężko określić,w ogóle wykres pokazał mi owu dużo wcześniej niż miałam przeważnie, no zgłupiałam w tym miesiącu całkowicie

  • Dorka Znajoma
    Postów: 18 22

    Wysłany: 24 czerwca, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej od niedawna korzystam z apki nie wiem jak interpretować wykresy. Może są tutaj dziewczyny bardziej doświadczone i coś mi powiedzą :) staram się już od lutego i ciągle nic. Z pierwsza ciąża 8 lat temu nie miałam żadnych problemów. Niestety nie wiem jak udostępnić swój wykres :(


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 08:15

  • Dorka Znajoma
    Postów: 18 22

    Wysłany: 29 czerwca, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie dziwny ten mój wykres. Cykle miewałam max 29 dni lw tym miesiącu dalej nic a testy negatywne temperatura nie spada czy są jeszcze jakieś szanse?

  • Alexa Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 29 czerwca, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc w interpretacji wykresu, od 3 dnia cyklu brałam pierwszy raz letrozole, byłam na kontroli 12 dc, wszystko było małe, pęcherzyki 12 i 14 mm, potem 16dc, ginekolog stwierdziła, że nic nie urosło i przekreśliła sprawę, kazała próbować od następnego cyklu jeszcze raz, po czym w 21dc obserwuję skok temperatury, zgłupiałam. Czy któraś z Was tak miała? Mam cykle ok 30 dniowe, choć zdarzy się raz dwa razy w roku i 34. Proszę o pomoc :)
    Nie umiem wrzucić wykresu :( ale jest na tablicy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 16:58

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2591 3492

    Wysłany: 29 czerwca, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten skok nie jest taki duży, jak być powinien. Chociaz istotnie temperatura Ci wzrosła już potem.

    Ja mialam duży skok (jak zawsze), a cykl był bezowulacyjny niestety. Poczekaj jak się rozwinie sytuacja.

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Tysia :) Autorytet
    Postów: 633 105

    Wysłany: 8 lipca, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , możecie zobaczyć na mój wykres ? Jak myślicie kiedy mogę zrobić test ciążowy ? Nie wiem kiedy powinien mi wypaść okres dlatego ze to mój pierwszy cykl z letrozolem , zazwyczaj owulacje o ile była, miałam około 20-22 dc , a okres 34-35 dc , w tym cyklu wszystko jest szybciej .

    Link do wykresu :

    a1b933ea6d0c47d343c3a810656e010a.png

    Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • tylko_czytam Przyjaciółka
    Postów: 98 95

    Wysłany: 8 lipca, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja bym poczekała jeszcze 4-5 dni z testowaniem

    Starania od 11.2020
    🙎🏻‍♀️ 28 lat
    Niedoczynność tarczycy
    Kwas foliowy
    Wit D
    Letrox 50
    Tsh 2.99
    Sono HSG ✅

    🙎🏼32 lata
    Szczupły, średnio aktywny tryb życia,
    badania ✅
  • Tysia :) Autorytet
    Postów: 633 105

    Wysłany: 8 lipca, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Tysia ja bym poczekała jeszcze 4-5 dni z testowaniem

    Właśnie poczekam , zrobiłam test teraz wieczorem ale negatywny , wiem ze to za szybko ale czułam taka potrzebę 😂 zrobię kolejny za 5 dni i się okaże

    Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Czytoto Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 9 lipca, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    To mój pierwszy cykl analizowany w tej aplikacji. Powiedzcie proszę czy waszym zdaniem była owulacja? Apka tak zaznaczyła ale wzrostu temperatury nie widzę i nie wiem co o tym myśleć... podbrzusze pobolewa od wczoraj co nigdy się nie zdarzało.

    70753f67e820674872a05aee77b1dbd7.png

  • Wero Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 23 lipca, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Trochę się pogubiłam…. W zeszłym cyklu zaobserwowałam wzrost temperatury podczas dni płodnych. Temperatura zaczęła spadać 2 dni przed okresem. Aplikacja natomiast nie zaznaczyła mi kiedy dokładnie była owulacja… czy wiecie jaki może być tego powod? Czy była ta owulacja czy nie?

‹‹ 914 915 916 917 918
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego