Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Mąż smaży naleśniki na śniadanko, a ja do Was biegusiem
No więc u mnie wzrost delikatny znowu. Ładnie to wygląda, ale cóż....jeszcze może wszystko spaść
Liskova ja zawsze będę powtarzać,że częste przytualnki wcale nie zwiększają szansy, bo nasienie wtedy słabe Inna sprawa, ze po imprezie, piciu czy nocnych pobudkach, to jednak tempka raczej wzrasta. Nawet pomiar późniejszy niż zwykle daje zazwyczaj wyższy wynik. Przyjmuje się 0,05 na każde pół godziny później. Miejmy nadzieję,że u Ciebie to jednak fasolka i kciuków nie puszczam!
Ciri &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ladybird póki @ nie ma piłka w grze
PrimaSort lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnyNoo ja stawialam na bezowulacyjny cykl a tu w 23dc takie zaskoczenie i to mile. Jeden seksik bo stwierdzialam ze jak ma byc to bedzie i tak juz wiecej nie zdzialam. Tego dnia podmylam sie tylko woda bez detergentow zeby nie zabijac potencjalnych plemniczkow i czekalam az zamknie sie szyjka i nastqpilo to nastepnego dnia a nawet juz wieczorem byla przymknieta wiec chyba zrobilam wszystko co mozna bylo teraz trzeba czekac.
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
Skierka, wiem wiem, że za częste przytulanki nie są wskazane, ale tylko jedna w dobrym czasie to jakoś słabo mi się wydaje
Ale nie celowalismy kompletnie w owu, po prostu kochaliśmy się w tym cyklu jak zawsze, ale akurat ok. 18dc więcej niż ok. 24.
U Ciebie ładnie idzie w górę, spokojnie i powolutku, byle się utrzymalo
Dzięki za info, że 0,05 na każde pół godziny, nie wiedziałam o tym!Skierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marta ja takie krótkie fazy lutealne miałam po ostatnim porodzie. Teraz już mi się wydłużyły, ale 4 pierwsze cykle, to tak 9 dni maxymalnie. Stanowczo za krótko. Najczęściej przyczyną jest wtedy za wysoka prolaktyna i za niski progesteron po owulacji. Ja bym na Twoim miejscu najpierw zrobiła te dwa badania i poszła do lekarza już z wynikami Jest to bardzo proste do wyregulowania lekami W moim przypadku takie krótkie fazy były normalne, bo często po porodzie się tak zdarza (właśnie przez nadmiar prolaktyny), ale tak bez ciąży, to jest to sytuacja konieczna do skonsultowania z lekarzem. A ile dni mają te Twoje fazy?
ciri22, PrimaSort lubią tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! To mój pierwszy cykl na Ovu. Okres spóźnia mi się już dwa dni, a zawsze był regularny (jednak ten miesiąc nie był miły, sporo podróży i negatywnych przeżyć). Temperatura też jakoś dziwnie tańczy, to samo szyjka - wciąż dół i góra. Teraz doszło jeszcze plamienie (zero krwi, tylko brązowy śluz widoczny jedynie na palcu podczas badania szyjki, na zewnątrz prawie czysto) i zaczynam się zastanawiać czy aby wszystko z tym moim cyklem ok? Czy faza lutealna liczy się aż do pierwszego dnia krwawienia czy tylko do momentu spadku temperatury? Bo u mnie spadła już w 8 dpo. Do tego szyjka i pochwa jakieś takie rozpulchnione i tkliwe, szyjka trochę kłująco pobolewa a ujście pochwy podszczypuje. Bólu menstruacyjnego brak. Opisywanych szeroko "pierwszych objawów" ciąży również brak, zresztą przy spadającej temperaturze ciąża chyba odpada? Nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Czy to "psychohisteria" spowodowana rozpoczęciem starań? W razie czego test będę mogła zrobić w środę, w tej chwili jestem poza domem. Z góry dziękuję wam za pomoc.