X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 5 tydzień a USG
Odpowiedz

5 tydzień a USG

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - dokładnie taką samą sytuację miałam jak Ty. Panikowałam że w 5t nic poza pęcherzykiem nie było widać, poszłam tydzień później na kolejne usg i już był zarodek z bijącym sercem. Także głowa do góry, paznokci nie obgryzać - na pewno wszystko jest ok. Jeżeli zarodek nie pojawi się do 8tc wtedy należy zacząć się martwić. No i rzeczywiście dużo zależy od wprawnego oka lekarza i jakości sprzętu usg.

• nicierpliwa:) Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie:) Paznokci już nie mam:).

niecierpliwa:)
  • Puglia Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, 5 tydzien nie było widać nawet pęcherzyka, początek 7 tygodnia pęcherzyk ale zarodek niewidoczniony, początek 9 tygodnia 15mm szczęścia z bijącym serduszkiem.

• nicierpliwa:) Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki przestaje świrować i cierpliwie czekam:P

niecierpliwa:)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicierpliwa:) wrote:
    Cześć dziewczynki
    Mam do was pytanko bo zaczynam świrować. Ostatnią miesiączkę miałam 17 czerwca 2016 przypuszczam że do zapłodnienia doszło 30 czerwca ,14 lipca miałam dostać okres i nic zrobiłam testy i wyszły pozytywne , 18 lipca byłam u gin i robiłam beta hcg 214,9 U/l i usg lekarz stwierdził że pecherzyka jeszcze nie ma ale widać że coś się tworzy. 25 lipca poszłam do innego gin i był już pęcherzyk 6,4 mm wg pani dr na 5 tyg 2 dni ale bez zarodka. Czy nie powinno już być coś widać w pecherzyku, boje się że bedzie coś nie tak a tak długo się staraliśmy .:(
    Hej , na tym wątku jestem nowa, po 2 poronieniach, w 3 ciąży.
    Niecierpiliwa, ja mam taka sytuację że okres miałam 23 czerwca, bete zrobiłam 20.07 i wyszła 9( myslę ze owulacje miałam 20dc),dwa dni później 47, następnie 168. Dziś na usg brak pęcherzyka ale myślę ze beta zbyt mała nawet jak urosła do 500.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,a ja okres miałąm 2 lipca,pierwsza beta 25 lipca-7,druga- 42,jutro ide na 3 , i w przyszłym tygodniu ide na pierwsze usg,troche sie obawiam

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • MamaTosi Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Ja powinnam być już w 8tc a wczoraj ze usg pokazało tylko pusty pęcherzyk :( Martwię się że nic z tego nie wyszło

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. wg om mam 6t0d a wg moich obliczeń owulacja była tydzień później, dziś na usg pęcherzyk 5mm, jest ok?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk bez widzialnego zarodka?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Karolina85 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)
    Dziś zaczynam 6tc. Jak narazie nie byłam ani na becie ani na usg . Test zrobiłam dopiero dwa dni temu. W ogole się nie spodziewałam ze będą dwa kreski. Przy najbliższej okazji zrobię test z krwi i umowie się do dr.
    Poprzednia ciaze przechodziłem w Anglii a tam pierwsze usg robia dopiero po 12tygodniu. O badaniu z krwi można zapomnieć.
    Pozdrawiam dziewczyny.
    Nie stresujcie się aż tak...głowa do góry! A wszystko będzie książkowo :)

cpvcmhp.png
    4qr4wvd.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem w 5t ciąży (po poronieniu biochemicznym).Ostatnia miesiączka 9 lipca. Wczoraj byłam na USG - widoczny pęcherzyk. Kolejną wizytę mam 29 sierpnia - nie wiem jak doczekam terminu. Beta 7706.79, Progesteron 36,30.
    Mam nadzieję że zobaczę serduszko...

Karolajnaaa, sylwiunia lubią tę wiadomość

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    hej dziewczyny. wg om mam 6t0d a wg moich obliczeń owulacja była tydzień później, dziś na usg pęcherzyk 5mm, jest ok?

Myślę że jest ok. Miałam podobnie. Wg om był 6tc a na usg widoczny tylko pęcherzyk, po tygodniu już było widać nawet serduszko.
    Myśle że jeszcze jest czas żeby wszystko dostrzec co trzeba. Tylko cierpliwości też potrzeba :)

Aneczka80 - bardzo obiecujące wyniki :) Gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 10:24

• Karolajnaaa Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 bardzo ładne wyniki, gratulacje <3

Ja 17.08. mam pierwszą wizytę u lekarza, mam nadzieję, że coś już na usg zobaczę, będę już prawie w 7tc (bez 1 dnia) :)

• En- Natalia Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, 1 sierpnia beta wynosiła 297.5 a 11 siepnia na usg nic nie widać a beta tylko 11.6...
    Dlaczego spada?

• sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nic Ci na to nie powiedział ? Spadek bety to niestety złe wiadomości, ciąża mogła nie rozwinąć się prawidłowo i organizm ją odrzucił :( Nie do mnie jednak należy stawianie diagnozy.. Jak się czujesz ? jakieś plamienia ?

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • En- Natalia Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było krwawienie przez dwa dni... potem plamienie brązowe też dwa dni

• En- Natalia Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz powiedział dziś przez telefon, że się nie rozwija, mam jutro wizytę...
    to już drugi taki raz... ;/

• sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze juz sie oczyscilas.. Przykro mi naprawdę :( wiem co czujesz, ja moją pierwszą ciążę też straciłam, ale miałam zabieg.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Inga88 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, nie znalazłam typowo tematu związanego z moim problemem....5w3d USG, pęcherzyk 15 mm, ale pusty...lekarz powiedział, że najprawdopodobniej zarodek się nie pojawi....czy któraś z Was miała podobny problem i jednak zakończył się pozytywnie??? Obejrzałam wszystkie chyba dostępne zdjęcia USG z takiego samego okresu ciąży, i mój obraz przypomina niestety czarną dziurę :-(

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zarodek pojawił się dopiero w 5t6d - a to i tak wcześnie, zarodek najczęściej widać dopiero w 6t tak więc myślę że u Ciebie jest jeszcze za wcześnie na zarodek - a wg ostatniego dnia okresu też wychodzi Ci 5t3d?

33w8k0j.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ