5 tydzień a USG
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa - dokładnie taką samą sytuację miałam jak Ty. Panikowałam że w 5t nic poza pęcherzykiem nie było widać, poszłam tydzień później na kolejne usg i już był zarodek z bijącym sercem. Także głowa do góry, paznokci nie obgryzać - na pewno wszystko jest ok. Jeżeli zarodek nie pojawi się do 8tc wtedy należy zacząć się martwić. No i rzeczywiście dużo zależy od wprawnego oka lekarza i jakości sprzętu usg.
-
nicierpliwa:) wrote:Cześć dziewczynki
Mam do was pytanko bo zaczynam świrować. Ostatnią miesiączkę miałam 17 czerwca 2016 przypuszczam że do zapłodnienia doszło 30 czerwca ,14 lipca miałam dostać okres i nic zrobiłam testy i wyszły pozytywne , 18 lipca byłam u gin i robiłam beta hcg 214,9 U/l i usg lekarz stwierdził że pecherzyka jeszcze nie ma ale widać że coś się tworzy. 25 lipca poszłam do innego gin i był już pęcherzyk 6,4 mm wg pani dr na 5 tyg 2 dni ale bez zarodka. Czy nie powinno już być coś widać w pecherzyku, boje się że bedzie coś nie tak a tak długo się staraliśmy .
Niecierpiliwa, ja mam taka sytuację że okres miałam 23 czerwca, bete zrobiłam 20.07 i wyszła 9( myslę ze owulacje miałam 20dc),dwa dni później 47, następnie 168. Dziś na usg brak pęcherzyka ale myślę ze beta zbyt mała nawet jak urosła do 500.
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Część dziewczyny
Dziś zaczynam 6tc. Jak narazie nie byłam ani na becie ani na usg . Test zrobiłam dopiero dwa dni temu. W ogole się nie spodziewałam ze będą dwa kreski. Przy najbliższej okazji zrobię test z krwi i umowie się do dr.
Poprzednia ciaze przechodziłem w Anglii a tam pierwsze usg robia dopiero po 12tygodniu. O badaniu z krwi można zapomnieć.
Pozdrawiam dziewczyny.
Nie stresujcie się aż tak...głowa do góry! A wszystko będzie książkowo -
Cześć Dziewczyny. Jestem w 5t ciąży (po poronieniu biochemicznym).Ostatnia miesiączka 9 lipca. Wczoraj byłam na USG - widoczny pęcherzyk. Kolejną wizytę mam 29 sierpnia - nie wiem jak doczekam terminu. Beta 7706.79, Progesteron 36,30.
Mam nadzieję że zobaczę serduszko...Karolajnaaa, sylwiunia lubią tę wiadomość
Aneczka80
-
nick nieaktualnyJusta87 wrote:hej dziewczyny. wg om mam 6t0d a wg moich obliczeń owulacja była tydzień później, dziś na usg pęcherzyk 5mm, jest ok?
Myślę że jest ok. Miałam podobnie. Wg om był 6tc a na usg widoczny tylko pęcherzyk, po tygodniu już było widać nawet serduszko.
Myśle że jeszcze jest czas żeby wszystko dostrzec co trzeba. Tylko cierpliwości też potrzeba
Aneczka80 - bardzo obiecujące wyniki GratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 10:24
-
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, nie znalazłam typowo tematu związanego z moim problemem....5w3d USG, pęcherzyk 15 mm, ale pusty...lekarz powiedział, że najprawdopodobniej zarodek się nie pojawi....czy któraś z Was miała podobny problem i jednak zakończył się pozytywnie??? Obejrzałam wszystkie chyba dostępne zdjęcia USG z takiego samego okresu ciąży, i mój obraz przypomina niestety czarną dziurę