X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 5 tydzień a USG
Odpowiedz

5 tydzień a USG

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnaaa wrote:
    Wiecie co, ja zastanawiam się dlaczego lekarze tak się zachowują i straszą tak szybko strasznymi rzeczami? Potem kobiety się denerwują, szkodzą sobie i dzidzi, wrzucają słowa swoich lekarzy do neta i kolejne dziewczyny wpadają w panikę :( moim zdaniem to nieodpowiedzialne, tym bardziej, że lekarz najlepiej powinien wiedzieć, że wiele zależy m.in. od sprzętu.

Karolajnaa i bylas na tej wizycie 17.08?jesli tak to napisz co bylo widac bo zastanawiam sie czy isc na usg w przyszlym tyg czy za dwa tyg ;)
    Dzieki!

• Karolajnaaa Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Karolajnaa i bylas na tej wizycie 17.08?jesli tak to napisz co bylo widac bo zastanawiam sie czy isc na usg w przyszlym tyg czy za dwa tyg ;)
    Dzieki!

Hej, byłam oczywiście. Widziałam pęcherzyk 11 mm. Według Pani doktor "śliczny" :) wg usg ciąża miała tego dnia 5tc+1. Nastepna wizyta 07.09. :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnaaa wrote:
    Hej, byłam oczywiście. Widziałam pęcherzyk 11 mm. Według Pani doktor "śliczny" :) wg usg ciąża miała tego dnia 5tc+1. Nastepna wizyta 07.09. :)

To ja chyba poczekam te kilka dni jednak bo moze wtedy bedzie szansa na serduszko <3 :) a Tobie gratuluje :D

• Karolajnaaa Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeżeli nie ma potrzeby szybszej wizyty u lekarza (nie plamisz, nie przyjmujesz stałych leków, itp.), to spokojnie możesz poczekać, może rzeczywiście już zobaczysz serduszko;) Dziękuję <3

Julkewna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nic sie nie dzieje niepokojacego ale wiesz jak to jest, fajnie by bylo sprawdzic czy wszystko dobrze ;-)
    Poza tym piersza ciaze poronilam wiec mimo ze mysle pozytywnie to gdzies tam z tylu glowy zle mysli sa.

Karolajnaaa lubi tę wiadomość

• Karolajnaaa Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz mi nic mówić, ja akurat do panikar należę i wariuję, bo to moja pierwsza ciąża :) Od wizyty u lekarza mocno się uspokoiłam, ale ja miałam wymówkę żeby iść szybciej, bo biorę leki i musiałam dopytać co i jak :P także bardzo dobrze Cię rozumiem ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okazje isć jutro.Tak mnie kusi to będzie 6t6d ale boje się co tam zobacze a raczej czego nie zobacze.Od t60d był tylko pęcherzyk 10mm .Czy zaczekać do środy 7t1d na pewniejszy wynik? Sama już nie wiem ;-( Raz optymistycznie a raz pesymistycznie na to patrze :-(

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Inga88 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w tej samej sytuacji:-( lekarz kazał poczekać do 1 września, ja umowilam wizytę na ten wtorek i dzisiaj przyspieszyłam i przełożyłam na jutro.
    Stwierdziłam, że jeśli będzie dobrze to zagwarantuje sobie tydzisń mniej stresu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Ja mam okazje isć jutro.Tak mnie kusi to będzie 6t6d ale boje się co tam zobacze a raczej czego nie zobacze.Od t60d był tylko pęcherzyk 10mm .Czy zaczekać do środy 7t1d na pewniejszy wynik? Sama już nie wiem ;-( Raz optymistycznie a raz pesymistycznie na to patrze :-(

Ale czy to znaczy ze bylas 4 dni temu na wizycie? Ja bym zaczekala, nie jest wskazane aby tak czesto robic usg.. ja nie bylam jeszcze wcale a zamierzam wizutiwac dopiero za ok 1,5tyg, damy rade choc tez najchetniej to bym sobie w domu usg sprawila i zagladala codziennie :P

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dni (wtorek) temu przy wyjsciu ze szpitala zrobili mi usg. I w piątek przy przyjęciu z powodu silnego bolu brzucha też miałam. Nie prosiłam o nie taka u nas praktyka robią kontrolują nawet co 2-3 dni jak sie lezy w szpitalu.

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    4 dni (wtorek) temu przy wyjsciu ze szpitala zrobili mi usg. I w piątek przy przyjęciu z powodu silnego bolu brzucha też miałam. Nie prosiłam o nie taka u nas praktyka robią kontrolują nawet co 2-3 dni jak sie lezy w szpitalu.

Ja rozumiem, w każdym szpitalu jest taka praktyka, jesli trzeba to wykonuja usg. Ale w zwiazku z tym mysle ze do natepnego usg powinnas pare dni ppczekac. Ja wiem ze czas sie dluzy gdy się czeka ale jesli pojdzoesz teraz i nie brdzie serduszka bedziesz sie niepotrzebnie stresowac. I w niedlugim czasie znow bedziesz chciala powtorzyc badanie. Tak mysle...

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja rozumiem, w każdym szpitalu jest taka praktyka, jesli trzeba to wykonuja usg. Ale w zwiazku z tym mysle ze do natepnego usg powinnas pare dni ppczekac. Ja wiem ze czas sie dluzy gdy się czeka ale jesli pojdzoesz teraz i nie brdzie serduszka bedziesz sie niepotrzebnie stresowac. I w niedlugim czasie znow bedziesz chciala powtorzyc badanie. Tak mysle...
    Masz racje musze wytrzymać i dać szanse maluszkolwi sie pojawić.

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:

Badz dobrej mysli i czekaj :-) wszystko bedzie dobrze!

Karolajnaaa, Indiana_dzika lubią tę wiadomość

• Karolajnaaa Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:

Kochana, będzie dobrze, musisz być dobrej myśli :*

Indiana_dzika lubi tę wiadomość

• Inga88 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    Inga koniecznie daj znać jak będziesz po USG, trzymam kciuki :)
    Jestem po:-) serce bije, ciąża rozwija się prawidłowo. To 6 tydzień. Jeśli chcecie oszczędzić sobie stresu to idźcie jak najpóźniej na USG:-) oczywiście zmieniłam lekarza, tego który nastraszył mnie pustym jajem płodowym nie chce więcej widzieć.

Karolajnaaa, Morgiana lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga88 wrote:
    Jestem po:-) serce bije, ciąża rozwija się prawidłowo. To 6 tydzień. Jeśli chcecie oszczędzić sobie stresu to idźcie jak najpóźniej na USG:-) oczywiście zmieniłam lekarza, tego który nastraszył mnie pustym jajem płodowym nie chce więcej widzieć.
    Super ciesze się twoim szczęściem :-) Ja jutro mam dzień sądu:-( Jednak lekarze niepotrzebnie nas straszą mam nadzieje że u mnie będzie tak samo i jutro podziele się z wami dobrą wiadomością :-)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
  • Inga88 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz jak będziesz po!!jestem przekonana, że na Ciebie też czekają same cudowne informacje ! :-)

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga super wiadomość, gratuluję !:) Indiana powodzenia jutro !

33w8k0j.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 5tc1d i dziś mam wizytę. Jednak muszę iść już teraz choćby ze względu na to, że przyjmuję leki, więc trzeba o wszystko dopytać. Jestem dobrej myśli, do tej pory byłam zadowolona z mojego ginekologa, zobaczymy jak się spisze przy ciąży. Dam znać :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja jestem w 5tc1d i dziś mam wizytę. Jednak muszę iść już teraz choćby ze względu na to, że przyjmuję leki, więc trzeba o wszystko dopytać. Jestem dobrej myśli, do tej pory byłam zadowolona z mojego ginekologa, zobaczymy jak się spisze przy ciąży. Dam znać :)
    Mam nadzieje że zobaczysz pęcherzyk na tym etapie to ważne czy jest na prawidłowym miejscu ale jak go nie bedzie to się nie wystrasz beta nie jest wysoka (ale prawidłowa ) Zerknełam na twój wykres owulacje miałaś 19-20 dc więc a lekarze liczą standardowo 14dc i z om wyjdzie ci 5t1d a z usg może wyjść ciąża młodsza .

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ