5 tydzień a USG
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolajnaaa wrote:Wiecie co, ja zastanawiam się dlaczego lekarze tak się zachowują i straszą tak szybko strasznymi rzeczami? Potem kobiety się denerwują, szkodzą sobie i dzidzi, wrzucają słowa swoich lekarzy do neta i kolejne dziewczyny wpadają w panikę moim zdaniem to nieodpowiedzialne, tym bardziej, że lekarz najlepiej powinien wiedzieć, że wiele zależy m.in. od sprzętu.
Karolajnaa i bylas na tej wizycie 17.08?jesli tak to napisz co bylo widac bo zastanawiam sie czy isc na usg w przyszlym tyg czy za dwa tyg
Dzieki! -
Camille87 wrote:Karolajnaa i bylas na tej wizycie 17.08?jesli tak to napisz co bylo widac bo zastanawiam sie czy isc na usg w przyszlym tyg czy za dwa tyg
Dzieki!
Hej, byłam oczywiście. Widziałam pęcherzyk 11 mm. Według Pani doktor "śliczny" wg usg ciąża miała tego dnia 5tc+1. Nastepna wizyta 07.09.Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolajnaaa wrote:Hej, byłam oczywiście. Widziałam pęcherzyk 11 mm. Według Pani doktor "śliczny" wg usg ciąża miała tego dnia 5tc+1. Nastepna wizyta 07.09.
To ja chyba poczekam te kilka dni jednak bo moze wtedy bedzie szansa na serduszko a Tobie gratuluje
-
nick nieaktualny
-
Nie musisz mi nic mówić, ja akurat do panikar należę i wariuję, bo to moja pierwsza ciąża Od wizyty u lekarza mocno się uspokoiłam, ale ja miałam wymówkę żeby iść szybciej, bo biorę leki i musiałam dopytać co i jak także bardzo dobrze Cię rozumiem
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Ja mam okazje isć jutro.Tak mnie kusi to będzie 6t6d ale boje się co tam zobacze a raczej czego nie zobacze.Od t60d był tylko pęcherzyk 10mm .Czy zaczekać do środy 7t1d na pewniejszy wynik? Sama już nie wiem ;-( Raz optymistycznie a raz pesymistycznie na to patrze
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualnyIndiana_dzika wrote:Ja mam okazje isć jutro.Tak mnie kusi to będzie 6t6d ale boje się co tam zobacze a raczej czego nie zobacze.Od t60d był tylko pęcherzyk 10mm .Czy zaczekać do środy 7t1d na pewniejszy wynik? Sama już nie wiem ;-( Raz optymistycznie a raz pesymistycznie na to patrze
Ale czy to znaczy ze bylas 4 dni temu na wizycie? Ja bym zaczekala, nie jest wskazane aby tak czesto robic usg.. ja nie bylam jeszcze wcale a zamierzam wizutiwac dopiero za ok 1,5tyg, damy rade choc tez najchetniej to bym sobie w domu usg sprawila i zagladala codziennie -
4 dni (wtorek) temu przy wyjsciu ze szpitala zrobili mi usg. I w piątek przy przyjęciu z powodu silnego bolu brzucha też miałam. Nie prosiłam o nie taka u nas praktyka robią kontrolują nawet co 2-3 dni jak sie lezy w szpitalu.
2009- Synek Kacper
-
nick nieaktualnyIndiana_dzika wrote:4 dni (wtorek) temu przy wyjsciu ze szpitala zrobili mi usg. I w piątek przy przyjęciu z powodu silnego bolu brzucha też miałam. Nie prosiłam o nie taka u nas praktyka robią kontrolują nawet co 2-3 dni jak sie lezy w szpitalu.
Ja rozumiem, w każdym szpitalu jest taka praktyka, jesli trzeba to wykonuja usg. Ale w zwiazku z tym mysle ze do natepnego usg powinnas pare dni ppczekac. Ja wiem ze czas sie dluzy gdy się czeka ale jesli pojdzoesz teraz i nie brdzie serduszka bedziesz sie niepotrzebnie stresowac. I w niedlugim czasie znow bedziesz chciala powtorzyc badanie. Tak mysle... -
Camille87 wrote:Ja rozumiem, w każdym szpitalu jest taka praktyka, jesli trzeba to wykonuja usg. Ale w zwiazku z tym mysle ze do natepnego usg powinnas pare dni ppczekac. Ja wiem ze czas sie dluzy gdy się czeka ale jesli pojdzoesz teraz i nie brdzie serduszka bedziesz sie niepotrzebnie stresowac. I w niedlugim czasie znow bedziesz chciala powtorzyc badanie. Tak mysle...
2009- Synek Kacper
-
nick nieaktualny
-
julllla wrote:Inga koniecznie daj znać jak będziesz po USG, trzymam kciuki
Karolajnaaa, Morgiana lubią tę wiadomość
-
Inga88 wrote:Jestem po:-) serce bije, ciąża rozwija się prawidłowo. To 6 tydzień. Jeśli chcecie oszczędzić sobie stresu to idźcie jak najpóźniej na USG:-) oczywiście zmieniłam lekarza, tego który nastraszył mnie pustym jajem płodowym nie chce więcej widzieć.
2009- Synek Kacper
-
Ja jestem w 5tc1d i dziś mam wizytę. Jednak muszę iść już teraz choćby ze względu na to, że przyjmuję leki, więc trzeba o wszystko dopytać. Jestem dobrej myśli, do tej pory byłam zadowolona z mojego ginekologa, zobaczymy jak się spisze przy ciąży. Dam znać
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Ja jestem w 5tc1d i dziś mam wizytę. Jednak muszę iść już teraz choćby ze względu na to, że przyjmuję leki, więc trzeba o wszystko dopytać. Jestem dobrej myśli, do tej pory byłam zadowolona z mojego ginekologa, zobaczymy jak się spisze przy ciąży. Dam znać
2009- Synek Kacper