X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 6tc i nic nie widać
Odpowiedz

6tc i nic nie widać

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli otwiera sie ja na sile to mozna uszkodzic? Jezu co za masakra. Dobra bede probowac naturalnie a jak sie nie uda to trudno. Juz sie ciesze na te niezapomniane przezycia.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl na tyle na ile Cię poznałam to czekanie na naturalne poronienie może być dla Ciebie trudne. Ja za każdym razem czekałam 2 tygodnie. To sa 2 tygodnie z wiedza że dziecko nie żyje i noszeniem go w sobie. To bardzo trudne tygodnie. Masz tyle cierpliwości? Nie wiem też jakie podejście mają w Niemczech Ale faktycznie dobrze jest zacząć od tabletek.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze mnie poznalas;P Jestem meeeeeeega niecierpliwa. Pewnie dlatego juz po 9 miesiacach staran chcialam do in vitro podchodzic. Choc powiem szczerze, ze mam na chwile obecna po dziurki w nosie tych calych staran.

W ogole polecacie czekac naturalnie czy wziac tabletki od razu? Co jest lepsze? Po tabletkach moze szybciej pojsc ale ma to jakies negatywne skutki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 17:21

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie trafiłam do szpitala bo miałam skurcze i krwawilam. Jutro z rana mają podać mi tabletki i zobaczymy co dalej. Na szczęście na dyzurze będzie mój lekarz więc jakoś jestem spokojniejsza. A rozmawiałam z mężem w domu i powiedział zeby zadzwonić do dr że może jutro przyjadę bo cały dzień brzuch mnie bolał.i akurat sprawa się rozwiązała sama. Na USG pęcherzyk 25mm nadal pusty.zero rozwarcia:/

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuszka wrote:
    Ja właśnie trafiłam do szpitala bo miałam skurcze i krwawilam. Jutro z rana mają podać mi tabletki i zobaczymy co dalej. Na szczęście na dyzurze będzie mój lekarz więc jakoś jestem spokojniejsza. A rozmawiałam z mężem w domu i powiedział zeby zadzwonić do dr że może jutro przyjadę bo cały dzień brzuch mnie bolał.i akurat sprawa się rozwiązała sama. Na USG pęcherzyk 25mm nadal pusty.zero rozwarcia:/

Bardzo mi przykro :(
    Natomiast dobrze, że samo się czyści, w Twoim przypadku tabletki mogą bardzo pomóc. Jakbyś potrzebowała wsparcia po tym traumatycznym wydarzeniu to wejdź na "problemy i komplikacje" --> "poronienie i co dalej..."

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,ale psychicznie czuje się bardzo dobrze.:)nawet lekarka była zdziwiona że taka spokojna jestem
    xgirl,daj koniecznie znać co u ciebi

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuszka wrote:
    Dzięki,ale psychicznie czuje się bardzo dobrze.:)nawet lekarka była zdziwiona że taka spokojna jestem
    xgirl,daj koniecznie znać co u ciebi

Cieszę się, że dobrze się trzymasz :)

Xgirl pisała na innym wątku, że na USG uwidoczniono zarodek i serduszko.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Sylvuszko przykro mi :( Ja Cie bardzo dobrze rozumiem :(
    Tak troche szczescia mialam i pokazal sie zarodek z bijacym sercem a juz bylam nastawiona na poronienie.

Sylvuszka, Aleste lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Aleste Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja 11.11 zrobiłam testy i wyszły pozytywnie wg. owu to 6 tydzień. Wizytę u lekarza mam w poniedziałek. Bety z krwi nie robiłam, położna w przychodni powiedziała, że mam nie robić ( byłam spytać, czy mnie przyjmie szybciej). Czekać z betą na skierowanie od lekarza?. Testy potwierdził jeszcze jeden wykonany wczoraj. I czy to normalne, że przy dłuższym wysiłku ( rower) zaczyna pobolewać mnie brzuch?

f2w3yx8dmfujgip8.png
  • Kajcia Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    Mój wczorajszy wynik bety to 11364 i mam dziś usg... Myslicie że juz bedzie coś widać ? Niby powinno ale... Jakie Wasze doświadczenia z taką betą ?

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleste wrote:
    Dziewczyny,
    ja 11.11 zrobiłam testy i wyszły pozytywnie wg. owu to 6 tydzień. Wizytę u lekarza mam w poniedziałek. Bety z krwi nie robiłam, położna w przychodni powiedziała, że mam nie robić ( byłam spytać, czy mnie przyjmie szybciej). Czekać z betą na skierowanie od lekarza?. Testy potwierdził jeszcze jeden wykonany wczoraj. I czy to normalne, że przy dłuższym wysiłku ( rower) zaczyna pobolewać mnie brzuch?

Nie czekaj na skierowanie, zrób betę dla własnego spokoju. I bóle podbrzusza we wczesnej ciąży są jak najbardziej normalne. Ja bym na Twoim miejscu na razie zrezygnowała z dużego wysiłku.

Aleste lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajcia wrote:
    Mój wczorajszy wynik bety to 11364 i mam dziś usg... Myslicie że juz bedzie coś widać ? Niby powinno ale... Jakie Wasze doświadczenia z taką betą ?
    To zależy. Niektóre mają taką betę wcześniej, inne później. Który tydzień i dzień?

gann3e3k131pma53.png
  • Aleste Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Nie czekaj na skierowanie, zrób betę dla własnego spokoju. I bóle podbrzusza we wczesnej ciąży są jak najbardziej normalne. Ja bym na Twoim miejscu na razie zrezygnowała z dużego wysiłku.

Dziękuje za poradę, wszyscy dookoła mi mówią, że przesadzam z chęcią zrobienia bety ;)

f2w3yx8dmfujgip8.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajcia wrote:

Przy takiej becie na pewno będzie widoczny pęcherz płodowy, prawdopodobnie z zarodkiem, ale na serduszko może być za wcześnie (średnio przy becie 17 tyś widać serduszko).

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleste wrote:
    Dziewczyny,

Nie musisz wcale bety robić - będziesz spokojniesza. Jak testy pozytywne i nie ma krwawień/plamień, ani silnych bóli menstruacyjno-podobnych to się nie martw :) A brzuch będzie pobolewał tak czy inaczej. Jeśli wcześniej nie jeździłaś na rowerze to w ciąży sobie odpuść, a jak jeździłaś i nie ma ww. objawów to spokojnie możesz jeździć dalej. Brzuch będzie pobolewał na początku ciąży.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kajcia Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Przy takiej becie na pewno będzie widoczny pęcherz płodowy, prawdopodobnie z zarodkiem, ale na serduszko może być za wcześnie (średnio przy becie 17 tyś widać serduszko).

Wielkie dzięki :) Dam znać po USG :)

• Kajcia Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    To zależy. Niektóre mają taką betę wcześniej, inne później. Który tydzień i dzień?

To równy 6 tydzień :) 8.11 beta wynosiła 2316 a 13.11 - 11364.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wszystkim,jak ktoś się ciekawy jak wygląda cały proces "usuwania" to:
    Dają tabletki. Mnie po 30min cmil brzuch, później jak na okres i gdybym nie poszła do łazienki to nie zobaczyłabym że krwawię. Wezwali lekarza, dosłownie samo łyżeczkowanie to 5min ale drugie tyle badanie,podanie znieczulenia.i za 3godzinki do domu.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze wszystko szybko poszlo. Trzymam kciuki za nastepne podejscie. Kiedy mozecie sie znowu starac?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące żeby wszystko ładnie się zagoiło.czyli u mnie akurat jeden cykl+czas do owulacji ;) na razie bez clo żeby dać odpocząć jajnikom. I dwóch lekarzy mi powiedziało że tabletki lepiej znoszą kobiety które naturalnie rodziły bo szyjką lepiej pracuje

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ