X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27lutego mam wizyte i tez boję sie.Dla mnie kazde USG to wielki stres.....wiele w życiu przezylam

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde jak kobieta jest po przejściach to naprawdę nie potrafi się cieszyć w pełni z tej ciąży....to jest straszne po prostu....cisgle obawy ze coś może być nie tak...:(
    Pamiętam swoja 1 ciążę z córcia bylam taka beztroska i pozytywnie nastawiona ze aż nie wierzę...a teraz to tylko robię wielkie galy na wszystko ze strachem...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:05

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem w 5 tygodniu po poronieniu i dzisiaj pobolewa mnie brzuch, ale tak na wysokości pępka, martwic sie? 0przed chwilką miałam tez silne ukucie w pochowie. Dodam, ze jestem juz po poronieniu. Bola mnie tez plecy, ale to z powód stresu mam wrazenie

km5st5odymuuq2ts.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, przeczytałam wszystkie strony tego wątku i jestem ciekawa jak u Ciebie po wizycie? :P
    A Magnolia dalej w szpitalu? Wszystko ok?

Przeżywam Wasze problemy jak swoje własne :D
    U mnie jeszcze baaardzo wcześnie. Beta ładnie przyrosła (47 po 72h 241), brzuch czasami pobolewa, piersi zaczynają być wrażliwe. Także jestem spokojna :)

Powodzenia wszystkim! :)

BATTINKA, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy dziękuję ze pytasz.
    U mnie jest ok fasolka 1,5 cm plus bije serduszko 160 uderzeń czyli jak narazie jest ok...oby tak dalej.

Beta Ci widzę ładnie przyrasta:))

Magnolia teskno tu za Toba...odezwij się.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:-D Dziekuje za Wasza troske, jest mi niezmiernie milo.Dopiero dzis wyszlam ze szpitala, ale powiem Wam, ze bez rewelacji.Wrocilam do domu i od razu zaczelam wymiotowac, wystarczylo otworzyc lodowke. Moja dzidzia we wtorek miala 2 cm i 2 mm.Wyglada jak mala pyza.Dr. mowi ze wszystko ok. Nadal mam mdlosci, wstret do jedzenia.Schudlam 4 kg.Nie mam sily. Do tego przyczepil sie do mnie straszny kaszel, kiedy kaszle od razu brzuch boli.Tak sam z siebie raczej sporadycznie.Natomiast wciaz gdy zmieniam pozycje musze bardzo uwazac, bo wciaz ciagnie jakby miesnie mialy sie zerwac.Pozdrawiam Was serdecznie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatko w piatym tygodniu ciazy brzuch bolal mnie jak szalony, ciagnely wiezadla, bolali spojenie lonowe a nawet wew.str.ud.Wszystko uspokoilo sie, gdy lekarz przepisal mi luteine dopochwowo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianko calym sercem jestem z Toba♥♥♥♥♥♥♥♥

1usa8u69die0y60t.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia dobrze ze jesteś już w domu.Ja raz czuje się dobrze raz potwornie.Jednego dnia dokuczaja mi wymioty i mam wstręt do jedzenia a drugiego jestem ciągle głodna i jem ale bardzo mało i systematycznie co 2godz.Piję colę i ona minimalizuje mi wymioty i mdłości.Dziś byłam na wizycie i dziecko ma 2,57cm a wyniki idealne poza glukozą, wiec cola wskazana bo słodka.Teraz mam wizytę za miesiąc.Potem badanie prenatalne ale chcę nieinwazyjne.Biorę luteinę 2X2 dopochwowo i nospę 2X1.Trzymam kciuki za WAS wszyskie.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia czekałam na dobre wieści. :)

Mnie też brzuszek pobolewa. Ale ja zupełnie nie umiem tego bólu nazwać. Niby jak na okres, mam taki jakby rozpulchniony brzuch ale nie mam rakich skurczy jak w okres.. I bardziej po bokach niż na środku. Mija po kilku minutach, max. 5. Myślicie, że jest się czym martwić? Bo lepiej tego bólu nie umiem opisać :P

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYSLE, ze cyknij sobie nospe forte i sie nie martw.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakby lekarz przepisal Ci luteine.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki stan brzuszka to norma na poczatku.

1usa8u69die0y60t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana biorę duphaston, nospe forte też codziennie rano pół. Ale chwilę temu złapał mnie taki okropny ból, myślałam, że zemdleje, przeszedł po ok. 8 minutach. Ale tą chwile czułam się strasznie, dreszcze i w ogóle. To chyba nic dobrego ;(

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy to koniecznie do lekarza, takich mocnych boli nie mozna lekcewazyc.

1usa8u69die0y60t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te bóle przechodzą bardzo szybko. Biorę nospę i duphaston.. To już czwarta ciąża. Jeśli ma być dobrze to będzie, wydaje mi się, że lekarz tu teraz dużo nie pomoże. :(
    Sama nie wiem co mam robić.. ;(

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, zalezy od lekarza.No to prawda, ze jak ma sie cos stac to i tak sie stanie w tak wczesnej ciazy.U nas np.klada do szpitala i daja papaweryne rozkurczowo w silnych bolach.Odpoczywaj duzo.Nospe forte bralabym cala tabletke doraznie, gdy boli,,nie tylko 2 razy dziennie.Napewno nie zaszkodzi.Mi lekarz kazal lykac spokojnie 4 tab.dziennie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 5 i 6 tyg.bardzo bolal brzuch, ciagle lezalam.Bole jak na @ i to mocne.Zwlaszcza w nocy.

1usa8u69die0y60t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje bóle nocne są bardzo charakterystyczne. Szybko przychodzą, są bardzo silne, umiejscowione na środku (macica?), wygaje mi się, że to są skurcze i za max. 5 minut koniec. W tej ciąży zdarzyło mi się to raz ale jeśli w ciągu dnia się powtórzy to pojadę na IP. Nie wiem co zrobie jeśli tą ciąże też stracę.. Znowu do szpitala, zabieg, krwawienie.. Tylko nie to :'-(

A Ty Magnolia lepiej się czujesz?

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci, aby tym razem bylo inaczej. Ja czuje sie paskudnie, mam mdlosci i jestem bardzo slaba.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ