X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27lutego mam wizyte i tez boję sie.Dla mnie kazde USG to wielki stres.....wiele w życiu przezylam

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde jak kobieta jest po przejściach to naprawdę nie potrafi się cieszyć w pełni z tej ciąży....to jest straszne po prostu....cisgle obawy ze coś może być nie tak...:(
    Pamiętam swoja 1 ciążę z córcia bylam taka beztroska i pozytywnie nastawiona ze aż nie wierzę...a teraz to tylko robię wielkie galy na wszystko ze strachem...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:05

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem w 5 tygodniu po poronieniu i dzisiaj pobolewa mnie brzuch, ale tak na wysokości pępka, martwic sie? 0przed chwilką miałam tez silne ukucie w pochowie. Dodam, ze jestem juz po poronieniu. Bola mnie tez plecy, ale to z powód stresu mam wrazenie

km5st5odymuuq2ts.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, przeczytałam wszystkie strony tego wątku i jestem ciekawa jak u Ciebie po wizycie? :P
    A Magnolia dalej w szpitalu? Wszystko ok?

Przeżywam Wasze problemy jak swoje własne :D
    U mnie jeszcze baaardzo wcześnie. Beta ładnie przyrosła (47 po 72h 241), brzuch czasami pobolewa, piersi zaczynają być wrażliwe. Także jestem spokojna :)

Powodzenia wszystkim! :)

BATTINKA, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy dziękuję ze pytasz.
    U mnie jest ok fasolka 1,5 cm plus bije serduszko 160 uderzeń czyli jak narazie jest ok...oby tak dalej.

Beta Ci widzę ładnie przyrasta:))

Magnolia teskno tu za Toba...odezwij się.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:-D Dziekuje za Wasza troske, jest mi niezmiernie milo.Dopiero dzis wyszlam ze szpitala, ale powiem Wam, ze bez rewelacji.Wrocilam do domu i od razu zaczelam wymiotowac, wystarczylo otworzyc lodowke. Moja dzidzia we wtorek miala 2 cm i 2 mm.Wyglada jak mala pyza.Dr. mowi ze wszystko ok. Nadal mam mdlosci, wstret do jedzenia.Schudlam 4 kg.Nie mam sily. Do tego przyczepil sie do mnie straszny kaszel, kiedy kaszle od razu brzuch boli.Tak sam z siebie raczej sporadycznie.Natomiast wciaz gdy zmieniam pozycje musze bardzo uwazac, bo wciaz ciagnie jakby miesnie mialy sie zerwac.Pozdrawiam Was serdecznie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatko w piatym tygodniu ciazy brzuch bolal mnie jak szalony, ciagnely wiezadla, bolali spojenie lonowe a nawet wew.str.ud.Wszystko uspokoilo sie, gdy lekarz przepisal mi luteine dopochwowo.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianko calym sercem jestem z Toba♥♥♥♥♥♥♥♥

1usa8u69die0y60t.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia dobrze ze jesteś już w domu.Ja raz czuje się dobrze raz potwornie.Jednego dnia dokuczaja mi wymioty i mam wstręt do jedzenia a drugiego jestem ciągle głodna i jem ale bardzo mało i systematycznie co 2godz.Piję colę i ona minimalizuje mi wymioty i mdłości.Dziś byłam na wizycie i dziecko ma 2,57cm a wyniki idealne poza glukozą, wiec cola wskazana bo słodka.Teraz mam wizytę za miesiąc.Potem badanie prenatalne ale chcę nieinwazyjne.Biorę luteinę 2X2 dopochwowo i nospę 2X1.Trzymam kciuki za WAS wszyskie.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia czekałam na dobre wieści. :)

Mnie też brzuszek pobolewa. Ale ja zupełnie nie umiem tego bólu nazwać. Niby jak na okres, mam taki jakby rozpulchniony brzuch ale nie mam rakich skurczy jak w okres.. I bardziej po bokach niż na środku. Mija po kilku minutach, max. 5. Myślicie, że jest się czym martwić? Bo lepiej tego bólu nie umiem opisać :P

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYSLE, ze cyknij sobie nospe forte i sie nie martw.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakby lekarz przepisal Ci luteine.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki stan brzuszka to norma na poczatku.

1usa8u69die0y60t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana biorę duphaston, nospe forte też codziennie rano pół. Ale chwilę temu złapał mnie taki okropny ból, myślałam, że zemdleje, przeszedł po ok. 8 minutach. Ale tą chwile czułam się strasznie, dreszcze i w ogóle. To chyba nic dobrego ;(

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy to koniecznie do lekarza, takich mocnych boli nie mozna lekcewazyc.

1usa8u69die0y60t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te bóle przechodzą bardzo szybko. Biorę nospę i duphaston.. To już czwarta ciąża. Jeśli ma być dobrze to będzie, wydaje mi się, że lekarz tu teraz dużo nie pomoże. :(
    Sama nie wiem co mam robić.. ;(

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, zalezy od lekarza.No to prawda, ze jak ma sie cos stac to i tak sie stanie w tak wczesnej ciazy.U nas np.klada do szpitala i daja papaweryne rozkurczowo w silnych bolach.Odpoczywaj duzo.Nospe forte bralabym cala tabletke doraznie, gdy boli,,nie tylko 2 razy dziennie.Napewno nie zaszkodzi.Mi lekarz kazal lykac spokojnie 4 tab.dziennie.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 5 i 6 tyg.bardzo bolal brzuch, ciagle lezalam.Bole jak na @ i to mocne.Zwlaszcza w nocy.

1usa8u69die0y60t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje bóle nocne są bardzo charakterystyczne. Szybko przychodzą, są bardzo silne, umiejscowione na środku (macica?), wygaje mi się, że to są skurcze i za max. 5 minut koniec. W tej ciąży zdarzyło mi się to raz ale jeśli w ciągu dnia się powtórzy to pojadę na IP. Nie wiem co zrobie jeśli tą ciąże też stracę.. Znowu do szpitala, zabieg, krwawienie.. Tylko nie to :'-(

A Ty Magnolia lepiej się czujesz?

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci, aby tym razem bylo inaczej. Ja czuje sie paskudnie, mam mdlosci i jestem bardzo slaba.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ