Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie podbrzusze bolało jak na miesiączkie.Teraz nocami czuje taki rozciągliwy delikatny ból.U Was akurat może byc bez całodobowych mdłości i wymiotów które spowodowały ze z ich powodu byłam 6 dni w szpitalu.Powodzenia wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 16:08
Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
Wspaniale że trafiłam na ten wątek Dziś mam 34dc jeszcze nie testowałam, ale od 6 dni mam takie bóle w macicy (zazwyczaj rano i wieczorem) że aż bez ruchu musze leżeć tak mnie skręca, trwa to chwile, z 3min max. I przechodzi, nie wiem czy to normalne, nigdy wcześniej tak nie miałam, wiem powinnam zrobić test i umówić się do gina, ale zrobie to dopiero jutro a tymczasem dziś od rana spać nie mogę bo o tym myśle Wcześniej mialam ciagle powiekszone endometrium (wieksze niz powinno byc wdłg normy) Ale nie miewałam takich bóli w poprzednich cyklach.Lekarz tez nic nie zrobił, tylko uznał ze taka moja natura widocznie, bardzo się martwie teraz, czy zbyt grube endometrium to nie jakaś przeszkoda dla fasolkiAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyPoz!omka. ja dokładnie z tego samego powodu zaczęłam podejrzewać że jestem w ciąży, z tym że u mnie bóle podbrzusza powtarzały się za każdym razem w 2 połowie cyklu. Po prostu tym razem było troszeczkę inaczej.
Niestety, bóle nie przeszły, biorę luteinę 3x1, dużo leżę, w nocy obudził mnie dziś ból brzucha, zaraz będę dzwonić do lekarza. -
nick nieaktualnyWitajcie!!
Na forum jestem nowa i chociaż to moja druga ciąża jestem bardziej zestresowana niż przy pierwszej. Od początku stwierdzenia ciąży mam bóle brzucha. przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych bóli znosiłam ciąże wzorowo. Po ciąży brałam tableki hormonalne. Pół roku przed planowaną ciążą odtsawiłam i zaczęły sie bóle brzucha podczas owlacji takie dość mocne ciągnące. Najpierw moja gin wykryła krwiaka dostałam leki po czym przy kolejnej owulacji stwierdziła że to ból związany z tyłozgięciem a nie krwiakiem i to normalne i musze nauczyć się z nim żyć. Jak zwykle bóle pojawiały się sukcesywnie równo co miesiąc. 28 lutego miałam owulacje i tak od tego dnia mam bóle brzucha raz mocniejsze raz lżejsze. w połowie marca okazało się że jestem w ciąży, bóle nie ustępowały. Na ostatnien wizycie moja gin wykryła kilka mikrskopijnych krwiaków dostałam luteine 3x1 oraz duphhaston 3x1 oraz leżenie ze wstawaniem tylko za potrzebą.(nie mam krwawienia ani plamienia) Dziś nie czuje ciągniecia a raczej kłucie w podbrzuszu. Czy któraś z was miala podobnie? Wizyta u gin dopiero w środe a następne usg 13.04.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 20:11
-
Stelianko u mnie moze byc.Najgorsze juz za mna, mdlosci wracajà sporadycznie.Brzuszek rosnie.Ja czuje sie sie nie za cudownie.Czesto robi mi sie slabo, nie mam sily.Ciagle jestem przeziebiona.Nie ma mowy o normalnym funkcjonowaniu.Wciaz nie moge wrocic do wagi z przed ciazy.Jeszcze dwa kilo mi brakuje.Ale dzidzia rosnie zdrowo a to najwazniejsze. A u Ciebie wporzadku?
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie kobietki;) zycze wszystkim Pania powodzenia w staraniach!Tak sobie czytam te fora od paru dni i postanowilam ze sama sie poradze doswiadczonych Pan napewno wiecie wiecej ode Mnie;) wiec od teraz juz wiecej niz od tyg mam takie dolegliwosci jak opisujecie na samym poczatku tzn.bole podbrzusza,klucie jajnikow,bole plecow od paru dni boli mnie tez krzyz wczoraj wyjatkowo;(jakos taka pelna jestem wiekszy apetyt mam w pierwszych dniach gdy bol sie pojawil bylam baaardzo zmeczona wrecz wykonczona!strasznie spiaca i nerwowa teraz humor mam juz lepszy ale dalej jakos tak dziwnie sie czuje dopiero co skonczylam okres i tak sie zaczelam czuc nigdy mnie tak jajniki dlugo nie bolaly I brzuch tak wczesnie ost nawet tylko dzien przed czuje sie dziwnie i w dzien okresu umieram..Powiem szczerze ze tak za bardzo sie nie staram ale chcielibysmy miec i w temacie jestem troche zielona:( cykle mam 26-28 mozna pow ze 2 w miesiacu bo dostaje w ost dni miesiaca i koncze na poczatku nastepnego ost okres mialam dosc krotki tylko 5 dni a normalnie mam 6-7 dni okres mialam 26 marca do 30 marca i wiecej mialam przerw niz okresu co tez mnie zdziwilo a zaczelam sie zle czuc 4 kwietnia wiem ze to moze byc wszystko i nic ze musze czekac do okresu z testem ale tak ciezko jest wytrzymac a mysli tysiac!!;)Moze doradzicie cos Panie?? Jestem za granica wiec nie mam za bardzo mozliwosci pojsc do lekarza;(Dziekuje I pozdrawiam;)
-
nick nieaktualnyA i zapomnialam dodac ze chyba a od dolu tak troche jakbym spuchla ale juz sama nie wiem moze juz sie nakrecilam za bardzo:( piersi mnie nie bola jakis zachcianek nie mam specialnych smakow tez nie tylko przez pare dni pilam goraca czekolade tak po prostu a nie pijam mleka od wiekow!!! Tylko do kawy nie ciagnie mnie a teraz nawet dobre bylo;)
-
nick nieaktualnyZa granicą też macie szeroki wybór testów, po prostu zrób i będziesz wiedzieć. A jeśli nic nie wyjdzie to czekaj, przecież innego wyjścia nie masz
Ja miałam objawy jak typowo na miesiączkę, tyle tylko że brzuch mnie pobolewał mocniej niż zawsze i czułam pewien dyskomfort, jakby łaskotanie w podbrzuszu. Czuję je i dzisiaj, razem z bólem krzyża... -
nick nieaktualnyDopytam sie jak to wyglada z tymi testami bol brzucha sie utrzymuje jest troche mocniejszy ale za to jajniki troche odpuscily za to te bole krzyza pracuje w nocy rano dwa razy pod rzad rano mnie tak bolal ze myslalam ze umre...Mam prace ciezka fizyczna dlatego sie tak martwie...Dziekuje za odpowiedz Renia7910 i pozdrawiam
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
ja mialam takie bole niedawno jestem w 12 tyg.od razu poszlam do lekarza bo 2 lata temu poronilam powiedzialam lekarzowi ze boli mnie jak przed okresem uslyszalam ze o ile takie bole sa niegrozne przed okresem w czasie ciazy sa niepokojace. dostalam luteine dopochwowo 2 xdziennie i zmienil mi magnez na magnelle z mrs i nospa jak bardzo boli. najlepiej udac siee do lekarza i upewnic pozdrawiam wszystkie dzidziusie
aneczka1983 lubi tę wiadomość
wijak