Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnolia no wreszcie kochana się odezwałaś)
Cieszę się ze z maluszkiem ok
To posiedzialas troche w szpitalu...
Mnie tez mecza mdłości i juz mam dość nie nadaje się do życia...
Dopiero co jestem po grypie nie miała mnie kiedy złapać...ale cóż począć.
Izzyy nie panikuj będzie dobrze ja tez przeżywałam i brzuch mnie bolał naprawde często i mocno ale co fasolka się moszczyla będzie dobrze łykaj nospe ( ja prawie cale opak.zjadłam) i ewentualnie magnez +B6 i dużo odpoczywaj nic więcej nie zrobisz.
Pozdrawiam! -
Magnolia, Battinka przynajmniej czujecie, że jesteście w ciąży!
Dzięki za dobre słowo Dziewczyny Po tym skurczu wczoraj spisałam już na straty tą ciąże, ale przecież tak nie można.. Muszę mieć nadzieję i wierzyć, że będzie dobrze. Tylko te skurcze są naprawde silne i pojawiają się tylko w nocy.
A magnez + wit. B6 wziełam ale jestem uczulona na wit. B6 więc za dwa dni będę cała obsypana.. Ale dla dobra sprawy wytrzymam. -
Ja mam Izzy tez za sobą poronienie i będąc w tej ciąży po prostu nie potrafię się nią cieszyć ni tak mam i tyle.
Ale z drugiej strony myślę co komu pisane co ma być to będzie....
Doszukuje się wszystkiego np ten brak absolutny boli piersi ból spojenia teraz podbrzusze jeszcze mnie boli od czasu do czasu...no ale co mam płakać? Nie postanowiłam ze co mnie spotka to spotka widocznie tak miało być ... I kropka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 15:51
-
Cześć dziewczyny
chciałam Was zapytać o objawy bardzo wczesnej i jeszcze niepotwierdzonej ciąży.
Staramy się z mężem o dziecko, owulację miałam 8 dni temu.
Od dwóch dni kłuje mnie w podbrzuszu, nie jestem w stanie zlokalizować czy to jajniki czy coś innego. czasami kłuje, raz mocnej raz lżej, a czasami boli delikatnie jak na okres. Zastanawiam się czy to może być objaw ciąży?
okres powinnam dostać 13.03 więc jeszcze sporo czasu.
-
Wykonaj badanie poziomu we krwi beta hcg
wszystko będzie jasne
Shibuya wrote:Cześć dziewczyny
chciałam Was zapytać o objawy bardzo wczesnej i jeszcze niepotwierdzonej ciąży.
Staramy się z mężem o dziecko, owulację miałam 8 dni temu.
Od dwóch dni kłuje mnie w podbrzuszu, nie jestem w stanie zlokalizować czy to jajniki czy coś innego. czasami kłuje, raz mocnej raz lżej, a czasami boli delikatnie jak na okres. Zastanawiam się czy to może być objaw ciąży?
okres powinnam dostać 13.03 więc jeszcze sporo czasu.Czekamy na ciebie CÓRECZKO -
Shibuya GRATULUJĘ :)jesteśmy na tym samym etapie też miewam takie kłucia w podbrzuszu ;/ do tego meczą mnie wzdęcia ;/ do lekarza idę w poniedziałek, więc dam znać co mi powie. Ale nie stresujmy się ja przyjmuję, że to normalne powodzenia i spokojnej ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:35
Shibuya lubi tę wiadomość
-
magg wrote:Shibuya GRATULUJĘ :)jesteśmy na tym samym etapie też miewam takie kłucia w podbrzuszu ;/ do tego meczą mnie wzdęcia ;/ do lekarza idę w poniedziałek, więc dam znać co mi powie. Ale nie stresujmy się ja przyjmuję, że to normalne powodzenia i spokojnej ciąży
dziękuję
koniecznie daj znać jak po wizycie i co powiedział na te bóle
Również gratuluję
ja staram się być dobrej myśli, ale wiadomo, każde ukłucie lub jakiś ból napawa mnie lękiem. Zwłaszcza, że miesiączkę powinnam dostać w piątek i cały czas się martwię, że ją dostanę..
ja mam wzdęcia i puszczam bąkimagg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Mnie także pobolewa dół brzucha, przez ostatnie dwa tygodnie ból jak przed miesiączką, łagodziłam go no-spa i magnezem z wit.B6, pomagało. Od dwóch dni odczuwam kłucie raz po lewej stronie , raz po prawej.. Oszaleć można ! Pierwsza wizyta u gina będzie jutro, zaczynam trochę panikować, już raz straciliśmy Fasolkę w 10,5 tyg ;/ Niby bóle "typowe", ale mimo wszystko zaczynam świrować.. Trzymajcie kciuki -
Cześć Dziewczyny
U mnie dziwnie się to wszystko okazało. 16.02 hsg, przewidywana @ 10.03, od ok 4-5.03 nękają mnie potworne bóle brzucha, jak na @ ale 1000 razy mocniejsze Najgorzej, że w nocy mnie wybudzają Dosłownie płaczę z bólu. Wyjątkowo wrażliwe piersi mi się zrobiły, puls mi skoczył i szybko się męczę. W poniedziałek (9.03) nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina, a od niechcenia zrobiłam wieczorem (wizyta 19.30) test. Jaka byłam zszokowana, gdy zobaczyłam bladziutką kreskę! Staramy się od dawna, wyniki wszystkie dobre, a po ciąży biochemicznej (ponad rok) cisza. Gin przepisał luteinę 2x1, magnez, nie ma nic co może niepokoić - plamienia, krwawienia, torbieli. Na usg widac było ciałko żółte w prawym jajniku, który jest powiększony. Trzeba czekać...
Wczoraj powtórzyłam sikańce, 2 testy, na obu 2 kreski.
Jutro idę na betę. Boję się I nie chcę nastawiać. Już raz musiałam się pogodzić z porażką. Najgorzej, że tak mnie boli...Nuffeq lubi tę wiadomość
-
Magg i jak ? Bo jesteśmy na tym samym etapie. Shebuya też miałam takie kłucia, od 2 czy 3 dni mi przeszły. teraz takie bardziej na okres. We wtorek na wizycie jeszcze nic nie było widać.
A wy jakie teraz macie bety ? I jakie endometrium ? Wszystko mnie ciekawi !! Ja jutro na bete. Dam znać. -
Dziewczyny, te wszystkie bole sa naprawde normalne, odpoczywajcie duzo, nie forsujcie sie.Mnie w pierwszych tygodniach brzuch bolal niesamowicie, i kuło mnie i ciagnelo strasznie i jak na @ bolalo az sie sie w nocy z bolu budzilam.Dla Waszej macicy to istna rewolucja, nowy lokator.Zreszta dla calego organizmu rewolucja.Narazie to tylko bole brzucha, jak przyjda calodobowe mdlosci, rzyganie i bezsilnisc bedziecie blagac o litosc.Mnie wciaz mecza mdlosci okrutne. Zycze Wam wdzystkiego najlepszego i zdrowych maluszkow.
-
Ja wiem, że te bóle normalne Lubię je czuć, bo wtedy wiem, że tam rośnie W sumie to jedyny objaw, więc cieszę się z niego. Dziś piątek 13stego, dla mnie szczęśliwy bo zaręczyliśmy się kiedyś w piątek 13tego I dziś poszłam na usg, choć miałam przyjść 20tego i.... pęcherzyk 5 mm achhhhh
-
nick nieaktualnybóle brzucha ciągle są. Od wczoraj kłucie po lewej stronie.. Trochę uciążliwe ;/ dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa. Pecherzyk jest, ale jest jeszcze za wcześnie na zarodek. Piąty tydzień z hakiem mam przyjść za tydzień. Może bedzie już coś widać.
Macie jakieś dobre sposoby na złagodzenie bólu brzucha? Do tej pory ratuje się magnezem z wit b6, ewentualnie np-spa..
Pozdrawiam