Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie mnie też boli częściej zdecydowanie prawy jajnik, no i dziś na dodatek po olewają plecy, nisko nad pupa... Ja też czytam non stop o pozamacicznej i wiesz co, głupie to bo tylko się nakręcany... Będzie mi ciężko do wtorku wytrzymać ale Ty koniecznie daj znać w poniedzialek
jovi81, Atra81, Atra81 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny zarówno kłucia jajnika ( bo powiększa się ciałko żółte) i bóle jak na miesiączkę są normalne. Ciągnięcia w pachwinach również bo macica się rozciąga i przesuwa w górę. Ja na początku też ciągle latałam do kibelka, teraz już mniej, ale zatwardzeń nie mam, wszystko zależy od organizmu. Nie martwcie się tak wszystkim bo stres bardziej szkodzi
PowodzeniaKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
od wczoraj boli mnie dosc mocno mokentami prawa strona w okolicy jajnika i do tego plecy z tylu tez po prawej stronie w okolicy nerki... dzis na papierze zauwazylam troszke sluzu delikatnie rozowego, jednorazowo bo w srodku jest sluz kremowy... myslicie ze powinnam pojechac na SOR????
-
no teraz juz jest,ale wczesniej mial takie zabarwienie delikatnie rozowe,tak jakby to co wyplynelo zabarwilo tez ten w srodku a jak on tez juz wylecial to jest teraz kremowy... naczytalam sie o ciazy pozamacicznej i ten bol po p4awej strony tez juz sobie z tym zwiazałam boje sie....
-
Jovi jak po wizycie? Daj znać ja też byłam jednak dziś, pecherzyk widoczny i najważniejsze w macicy bo tego się bałam najbardziej.... Ten bol pleców to prawdopodobnie od nerki, ale narazie mam się wstrzymać z lekami. Mam za to wykupić zurawit na drogi moczowe, dostałam też luteine dwa razy dziennie zapobiegawczo i skierowanie na badania.
-
Ja byłam nawet u dwóch różnych lekarzy; pierwsza na NFZ strasznie zgasiła moją radość, powiedziała, że co będzie to będzie i nawet tej luteiny nie chciała zapisać. Uhhh. Za to mój prywatny lekarz przynajmniej potraktował sprawę poważnie, jestem po poronieniu i strasznie się boję. Ale USG mi jeszcze nie robił, idę na kolejna wizytę za tydzień. Smutne jest to, że jak nie zapłacisz to nie ma co liczyć, ze ktoś się tobą poważnie zajmie. Przynajmniej takie są moje doświadczenia...
-
Ja chodzę na NFZ ale do lekarza którego dobrze znam wiec nie narzekam bi miałam juz robione dwa usg przezpochwowe, na pierwszym nie było nic widać a dziś pęcherzyk ciążowy... No i kolejna wizyta za dwa tygodnie juz po zrobieniu badań... Troszkę się boje o te bole w plecach, nieraz tak jakby kilka mnie łapała w prawym boku ale może to od tej nerki...