Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Koleżanka się śmiała, że wieczorem jest bardziej w ciąży niż rano I u mnie faktycznie na noc brzuch jakby większy.
Ja mdłości mam na tyle niewielkie, że pojawiają się tylko wtedy, jak jestem głodna. Co utrudnia trochę jedzenie
Pamcia - wyrazy współczucia... bądź dzielna... trzymamy kciuki za szybki powrót. -
Dziś byłam na mojej drugiej wizycie u prowadzącej moją ciążę. W badaniu USG wyszło, że jestem jednak w 8t3d a nie 9. Nowy termin porodu - 03 stycznia 2017r. Już drugi raz mnieniają mi datę. Fasolek/albo Fasolka rośnie - ma 21.3mm a serduszko bije 171:) Znów się popłakałam przy badaniu. Widziałam jeszcze małe łapki i nóżki. Nie ruszał się to chyba sobie spał. 23 czerwca mam badania przezierności karkowej.
Co do samopoczucia - u mnie na 3 dni wszystko zniknęło, ale wczoraj wieczorem zaczęło się od serii pawi i tak trwa do dziś. Dziś w pracy koszmar! Nic nie mogłam zjeść, nawet sok mi nie wchodził. Dostałam L4 na miesiąc. Mam sobie odpocząć bo doktor mówi że za intensywnie żyję i mam zwolnić. Ale jak tu zwolnić jak egzamin za 1,5 tyg?Izieth lubi tę wiadomość
-
Pampcia wrote:dziś miałam zabieg, niby wszystko ok, wzięli "materiał" (heh, co za słowo) do przebadania, może będą wiedzieli co było przyczyną...
Znikam bo mój nastrój nikomu na tym forum nie pomoże
jeszcze raz powodzenia i dzięki za wsparcie
Pampcia, jeszcze raz tulę bardzo mocno, wiem jakie to trudne
Jeśli masz ochotę zostań z nami, przecież jesteśmy tu po to, żeby się wspierać w dobrych i złych chwilach I koniecznie daj znać, co powiedzieli lekarze po badaniu.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Mam mały problem... od wczoraj strasznie bolą mnie więzadła szczękowe, a paracetamol średnio na to działa... początkowo myślałam że może coś zbyt twardego ugryzłam czy coś, ale to już tyle trwa że masakra...a do lekarza najwcześniej w poniedziałek rano ma może któraś z Was pomysł co mogę "na domowo" i bezpiecznie zaradzić?
-
nick nieaktualnyDrogie mamy jestem tu dopiero od dzis
MAM do was pytanie .Mieszkam i pracuj w Niemczech, w Pol jadę na cały miesiąc do polski ,ponieważ mam swój ślub 11.06 .
Problem jaki posiadam sa meczące mnie jeszcze dość mocno wymioty . Posiadam czopki Vomex które bardzo mi pomagają , ale sa na receptę .
I Pierwsze pytanie brzmi. Czy znacie sprawdzone leki najlepiej (czopki , syropy )które kupie bez recepty w Polsce na wymioty ?
A 2 moją zmora jest pocenie nie pomaga mi to co stosowałam przed ciążą Nivea i Rexona . Macie możne jakieś kosmetyki ktore sa w stanie zachowawca , złagodzić potliwość . Przyznam sie że mycie 2 razy dziennie czy duza ilośc wody mało pomaga. Czasem nie kiedy nie zdążę wyjść z domu a z moich pleców spływają krople a spodni nie idzie odkleić -
Siemka
Misia laski na bank poleca Ci coś na wymioty, mnie one nie męczyły także ja miałam z głowy.
A co do sposobu na pocenie.... Hm chyba musisz przetrwać, ewentualnie np Ziaja ma taki kosmetyk, stosuje się go pod pachą jak zwykłą kulkę a to jest bloker.
-
nick nieaktualny