Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwa1001 wrote:Ja jeszcze caaały tydzień do badań.
Dziewczyny a mierzycie ciśnienie, bo ja zaczęłam po wczorajszym i się okazuje, że niskie. Zapewne stąd nasze zasłabnięcia, a i pogoda ku temu sprzyja.
Nasca Tobie również miłego poniedziałku
Ja nie mierzę, choć w sumie lekarz zalecił. Zmierzę dziś. Ale ja mam wiecznie niskie, a bez kawy, to z pewnością dramatycznie niskie już...
Mdłości nie odpuszczają...Siwa1001 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja prawie nic nie jem od tych mdłości, moja cera jest szara opryszczona ischodzi mi skóra wokół nosa, kręci się w głowie non stop wyrywa mnie na hewt albo hewtam... Jestem w 11 tc najlepiej jakbym nic nie jadła zero apetytu na cokolwiek...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
cześć
ja po prenatalnych
mamy 58,4mm; serducho 160, przezierność 1,6mm. wiek ciąży z OM idealnie pokrywa się z usg. Nogi skrzyżowane, więc podglądania nie było, ale mamy kość nosową , 2 rączki, 2 nóżki, wszystko co trzeba na miejscu i w porządku - serducho, płuca i wszystkie tam parametry, przepływy itd.
Cudowny widok jak się dzidzia rączką bawi i macha i jak połyka płyn
zdjęcie wyszło niewyraźne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cc13aa059fa.jpgSiwa1001, diana0501, Irmelin, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość
-
Shantelle wrote:Basia super,
Ja czekam, oby do środy!!!! Cała wieczność !
Ja też do środy czekam! Na szczęście wizyta rano bo o 9.10 ale normalnie zachowuje się jak kot z długim ogonem przy bujanym fotelu... Chciałabym na już natychmiast a najlepiej na wczoraj.Poza tym huśtawka nastrojów jak ta lala... Rano ryczalam bo " bo ja sama nie wiem co chcę" do czasu jak mi zakleił przyszły ślubny dzioba musem z pomarańczy kiwi i banana : D -
ja też z płaczem od rana
przed wizytą - ze strachu, po wizycie - nerwy odpuściły i ze szczęścia - tak czy siak do południa ryk, ale teraz cały czas banan na gębie, a tatuś zazdrosny, że nie widział i filmu nie ma. W sumie to ma czego zazdrościć - oglądanie takiego USG w ruchu to niesamowite przeżycie, w pierwszej ciąży nie widziałam, tylko jedno zdjęcie lekarz dał, no ale to było 18 lat temu. A teraz - jak maluszek złapał się za głowę, jak nie wymięknąć, albo jak pani doktor trochę drażniła, żeby się przesunął, a on rączkami zaczął wymachiwać, jakby się kłócił..bajka -
Basia79 masz rację widok takiego maluszka, który ma już tak rozwiniętą motorykę jest cudowny
Ja mam kolejną wizytę w czwartek (na służbę zdrowia), specjalnie tak ustawiłam wizyty żeby móc kontrolować co dzieje się z maleństwem co 2 tyg- raz prywatnie raz publicznie. Inaczej chyba bym oszalała, gdyby przyszło mi czekać 4 tyg i zastanawiać się czy wszystko jest ok. -
RudaKara chodzi o to że jakbym chciała chodzić tylko prywatnie co 2 tygodnie to kasa płynęłaby jak woda a znow do mojego lekarza na służbę zdrowia są masakryczne kolejki bo jest napawdę dobrym gin, trzeba się zapisywać z miesięcznym wyprzedzeniem( no i oczywiście sprzęt też gorszy niż prywatnie). A tak jakoś sobie poradziłam i ani się nie spłykam ani nie martwię (aż tak ) o dzidziusia.
-
Magdalia nie mówię że to cokolwiek złego i do mojej Pani dr też są kolejki ale jak lekarka karze to Panie z rejestracji zapisują poza kolejnością ze względu na maluszka ( i stąd czasami opóźnienia po 1.5h ale nikt nie narzeka bo kobita naprawdę jest niesamowita)
-
Basia gratulacje, super wieści
Mi zrobiły się dwie krosty typowo okresowe i już schizuje. Dobrze, że jutro już wizyta i to o 12:30, więc rano szybciutko do pracy i potem od razu do lekarza mąż też specjalnie wyskakuje z pracy, żeby być jutro ze mną, mam nadzieję, że takie emocje pozytywne będą nam towarzyszyć w trakcie i po jak Tobie BasiuBasia79 lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
U mnie gorzej z położną która rejestruje nie dogadasz się że potrzebujesz częściej bo jesteś w ciąży dla niej wystarczająco to 1 wizyta w m-cu chyba że faktycznie są medyczne wskazania. Super że masz możliwość zapisu poza kolejką co ja bym za to dała