Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja już coś tam po sobie czuje najbardziej to piersi są powiększone i bolą. Aha, no i spać nie mogę a zawsze byłam naprawdę ogrooomny śpioch ja przyjmuję jeszcze progesteron 'z zewnątrz' tzn duphaston i od wczoraj luteine. Może to dlatego?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja się dzisiaj obudziłam z takim bólem brzucha ze myślałam żeby na pogotowie jechać ale nie dałabym rady się podnieść z łóżka chyba nawet. Mąż poratował lekami, a na pusty żołądek szybko zaczęły działać więc spoko. Stracha się tylko najedliśmyCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Jak tam dziewczyny się czujecie? Ja sobie leżę w domciu na zwolnieniu. Wczoraj byłam u lekarza i powiedział że powinnam bardzo się teraz oszczędzać i dużo leżakować więc leżakuję
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Hej
chcialam do was dolaczyc , bo po 3 latach okazalo sie ze zaciazylam.
Mialam juz przygode z inseminacja, ale nie udala sie w lutym , po tym zrobilismy miesiac przerwy i w kwietniu miala byc druga , ale sie nie udalo bo 1 kwietnia zrobilam test i szok. Bylam od razu u lekarza i byl pecherzyk - 0,16 cm. Teraz w piatek mam kolejna wizyte aby zobaczyc, czy cos w nim jest ;P
Mam przeokropne mdlosci, ktore troche mijaja jak cos zjem
sylvuś lubi tę wiadomość
-
Agnoss gratulacje
Trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę o 16.45
Chyba będę zmieniać gina, choć z poprzedniego byłam zadowolona i byłam pewna że 2 ciążę też u niego poprowadzę, ale widzę że coraz rzadziej przyjmuje w tej przychodni a coraz więcej w 2 innych w których akurat jak na złość nie ma mojego ubezpieczenia i obawiam się że całkiem odejdzie więc wolę zmienić już teraz
Zwłaszcza że dzisiejszą wizytę też mi odwołali u niego, zapisałam się w zastępstwie do innej lekarki i chyba już u niej zostanę -
agusza wrote:Agnoss, przede wszystkim gratulacje i witamy ja też długo się starałam i wiem jakie to szczęście jak się w końcu udaje:)
A powiedz oprócz mdłości coś jeszcze odczuwasz?
Oprocz mdlosci? Brak apetytu i wstret do slodkiego ( co jest akurat plusem ). Mam do tego hashimoto i niedoczynnosc tarczycy na co zwalili to ze nie moge zajsc , a tu sie udalo spontanicznie . -
Czasem takie cuda się zdarzają żeby maleństwo teraz tylko dobrze rosło.
Kalina jasne że zostań u tej ginekolog. Będziesz miała pewność że jest bardziej dostępna kiedy będziesz ją potrzebować. Rozsądna decyzjaAgnOss, sylvuś lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Witajcie! Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was tak miała, że w 7 tygodniu ciąży ustąpiły nudności i ogólnie poprawiło się samopoczucie? Trochę mnie to niepokoi. Niecały tydzień temu byłam na USG- zarodek 6 mm w jamie macicy, bije serduszko, ginekolog powiedziała, ze wszystko jest OK i wielkość zarodka odpowiada 7 tygodniowi. Wcześniej 5-krotnie oznaczałam betaHCG we krwi i do 6 tygodnia rosło bardzo szybko, tydzień temu wynosiło 55 tys, co wg legendy mogłoby się kwalifikować nawet na 9 tydzien. Przedostatni wzrost był mniejszy, co mnie zaniepokoiło, ale gin uspokoiła, ze przy wyższych wartościach wzrost jest mniejszy i mam już tego nie badać. Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie, a ja się martwię, ze są dni, ze praktycznie nie czuje, ze jestem w ciąży.
-
Dziękuje agusza Tylko jeszcze do zeszłego tygodnia nudności miałam prawie codziennie, zdarzyły się tez 1 x wymioty. Tzn. Z jednej strony to fajnie, bo nie ma nic fajniejszego, niż dobrze się czuć w ciąży, tylko wiadomo, że człowiek się też denerwuje, zwłaszcza że też mniej mnie bolą piersi. Jedyne co zostało to wzmożony apetyt i senność.
-
Czyli jednak skoro więcej jesz i śpisz to całkiem objawy nie zniknęły spokojnie kochana nie masz co się przejmować. Pamiętaj że nerwy teraz absolutnie nie są Ci potrzebne
Brychra lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Witajcie dziewczynki.
Agusza cieszę się że wszystko dobrze.
Ashley nie masz co się martwić o mdłości, często one znikają i potem jest okej, także trzeba myśleć pozytywnie.
. Ja wracam do domu, już po pracy, czekam na sobotę, ciekawa jestem wszystkiego, ach