X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy to wraz ze wzrostem progesteronu także mamy jeszcze chwilę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już coś tam po sobie czuje ;) najbardziej to piersi są powiększone i bolą. Aha, no i spać nie mogę a zawsze byłam naprawdę ogrooomny śpioch :) ja przyjmuję jeszcze progesteron 'z zewnątrz' tzn duphaston i od wczoraj luteine. Może to dlatego?:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problemy ze snem, hak się w nocy przebudze to koniec :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam z takim bólem brzucha ze myślałam żeby na pogotowie jechać ale nie dałabym rady się podnieść z łóżka chyba nawet. Mąż poratował lekami, a na pusty żołądek szybko zaczęły działać więc spoko. Stracha się tylko najedliśmy

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też obudził ból brzucha dziś, ale raczej takie parcie... Ogólnie dziś jakoś dziwnie się czuje, jakieś wzdęcia.

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron kochany działa jak ta lala ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny się czujecie? Ja sobie leżę w domciu na zwolnieniu. Wczoraj byłam u lekarza i powiedział że powinnam bardzo się teraz oszczędzać i dużo leżakować:) więc leżakuję :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    chcialam do was dolaczyc , bo po 3 latach okazalo sie ze zaciazylam.
    Mialam juz przygode z inseminacja, ale nie udala sie w lutym , po tym zrobilismy miesiac przerwy i w kwietniu miala byc druga , ale sie nie udalo bo 1 kwietnia zrobilam test i szok. Bylam od razu u lekarza i byl pecherzyk - 0,16 cm. Teraz w piatek mam kolejna wizyte aby zobaczyc, czy cos w nim jest ;P
    Mam przeokropne mdlosci, ktore troche mijaja jak cos zjem :/

0d1yvfxmg7bmr39q.png

sylvuś lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss, przede wszystkim gratulacje i witamy :) ja też długo się starałam i wiem jakie to szczęście jak się w końcu udaje:):)
    A powiedz oprócz mdłości coś jeszcze odczuwasz?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss gratulacje :)
    Trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę o 16.45 :)
    Chyba będę zmieniać gina, choć z poprzedniego byłam zadowolona i byłam pewna że 2 ciążę też u niego poprowadzę, ale widzę że coraz rzadziej przyjmuje w tej przychodni a coraz więcej w 2 innych w których akurat jak na złość nie ma mojego ubezpieczenia i obawiam się że całkiem odejdzie więc wolę zmienić już teraz
    Zwłaszcza że dzisiejszą wizytę też mi odwołali u niego, zapisałam się w zastępstwie do innej lekarki i chyba już u niej zostanę :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Agnoss, przede wszystkim gratulacje i witamy :) ja też długo się starałam i wiem jakie to szczęście jak się w końcu udaje:):)
    A powiedz oprócz mdłości coś jeszcze odczuwasz?

Oprocz mdlosci? Brak apetytu i wstret do slodkiego ( co jest akurat plusem :P ). Mam do tego hashimoto i niedoczynnosc tarczycy na co zwalili to ze nie moge zajsc , a tu sie udalo spontanicznie .

f2w3vfxmr90vn12h.png

• agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem takie cuda się zdarzają :) żeby maleństwo teraz tylko dobrze rosło.

Kalina jasne że zostań u tej ginekolog. Będziesz miała pewność że jest bardziej dostępna kiedy będziesz ją potrzebować. Rozsądna decyzja :)

AgnOss, sylvuś lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was tak miała, że w 7 tygodniu ciąży ustąpiły nudności i ogólnie poprawiło się samopoczucie? Trochę mnie to niepokoi. Niecały tydzień temu byłam na USG- zarodek 6 mm w jamie macicy, bije serduszko, ginekolog powiedziała, ze wszystko jest OK i wielkość zarodka odpowiada 7 tygodniowi. Wcześniej 5-krotnie oznaczałam betaHCG we krwi i do 6 tygodnia rosło bardzo szybko, tydzień temu wynosiło 55 tys, co wg legendy mogłoby się kwalifikować nawet na 9 tydzien. Przedostatni wzrost był mniejszy, co mnie zaniepokoiło, ale gin uspokoiła, ze przy wyższych wartościach wzrost jest mniejszy i mam już tego nie badać. Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie, a ja się martwię, ze są dni, ze praktycznie nie czuje, ze jestem w ciąży.

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie powinnaś się martwić - niektóre kobiety tak mają. Może właśnie jesteś jedną z tych szczęśliwych, które ciążę zniosą bardzo subtelnie? :)
    Uszy do gory!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje agusza :) Tylko jeszcze do zeszłego tygodnia nudności miałam prawie codziennie, zdarzyły się tez 1 x wymioty. Tzn. Z jednej strony to fajnie, bo nie ma nic fajniejszego, niż dobrze się czuć w ciąży, tylko wiadomo, że człowiek się też denerwuje, zwłaszcza że też mniej mnie bolą piersi. Jedyne co zostało to wzmożony apetyt i senność.

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak skoro więcej jesz i śpisz to całkiem objawy nie zniknęły :) spokojnie kochana nie masz co się przejmować. Pamiętaj że nerwy teraz absolutnie nie są Ci potrzebne :)

Brychra lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktorego macie terminy? :D
    U mnie wychodzi na dzien urodzin mojej swietej pamieci mamy co ma dla mnie rowniez znaczenie :)

0d1yvfxmg7bmr39q.png

f2w3vfxmr90vn12h.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.

Agusza cieszę się że wszystko dobrze.
    Ashley nie masz co się martwić o mdłości, często one znikają i potem jest okej, także trzeba myśleć pozytywnie.
    . Ja wracam do domu, już po pracy, czekam na sobotę, ciekawa jestem wszystkiego, ach

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ale jesteś niecierpliwa :P jeszcze tylko kilka dni i dasz radę. I tak zobaczysz na usg swojego malucha wcześniej niż ja :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuje z grudniówek :)
    Melduję się po wizycie
    Wszystko jest super, zarodek na swoim miejscu, serce już bije...ach fantastyczny widok :)
    Ciąża z usg dokładnie pokrywa się z terminem om czyli 6+3
    Dostałam plik badań i kolejna wizyta 10.05

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ