X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z anemią miałam od zawsze problem, chociaż w ciąży do tej pory ładnie się to trzymało bez wspomagaczy :) dopiero teraz wyszło nie za ciekawie, a ja nawet wczoraj specjalnie zrobiłam sobie zielony zupę-krem, co by witaminek dodać i wynik dobry wyszedł, a tu dupa :P fakt, że ja za mięsem nie przepadam, jak zjem całego kotleta, to sukces, ale raczej dzielę się nim z mężem :P

no ale najwazniejsze, ze Dzidzius zabiera nam to, co jemu jest potrzebne, a my jakoś tam przetrwamy :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, dokładnie. Niech Mały ma, a my damy radę.
    A jakbyś piła Muszyniankę? Ona magnezowo wapniowa jest. Ja pije.
    Tylko teraz zjarzyłam że potrzebujesz żelaza haha. Jezu, ale mam kalafior w głowie ciążowy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Gratuluję wyników połówkowych i mam nadzieję, że zdrowie u Was juz lepsze po tej epidemii, o której tu czytałam.

Witam po urlopie. JakoŚ przeżyłam dwukrotną 12godzinną podróż do Chorwacji :) zatrzymywaliśmy się co ok. 3 godziny rozprostować nogi i udało się bez opuchlizny :) Później już tylko kąpiele i smażenie (chociaż starałam się ograniczać ze słońcem).

Dzisiaj byłam na połówkowych. 21 tydzien + 5 d, waga 494 g , potwierdzone, że dziewczynka więc Zośka rośnie jak na drożdżach. Wszystkie parametry w normie, jestem spokojna :)

Siwa1001, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, ale duza ta Twoja dziewuszka. Mama wypoczeta to i dziecko rosnie jak na drożdżach.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super meg:) spora laska :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj moja bratowa i kolezanka chciały koniecznie brzuch dotknac ale jak sie rusza mały:D najpierw delikatnie bo bały się krzywdę zrobić a jak synek dał znać o sonbie ciociom to cieszyly się i piszczały :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, ja mam.usg i badanie na samolociku co.dwa tygodnie. Na każdej wizycie i to i to. U mnie ma usg idealnie się pokazali, nawet jajka było widać hihi ;) także teraz przewaga facecików w domu będzie.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Wianna, dokładnie. Niech Mały ma, a my damy radę.
    A jakbyś piła Muszyniankę? Ona magnezowo wapniowa jest. Ja pije.
    Tylko teraz zjarzyłam że potrzebujesz żelaza haha. Jezu, ale mam kalafior w głowie ciążowy :)
    Haha Shantelle wlasnie :D
    Ten kalafior to niezly czasem jest :D

nie wiem czy Wam mowilam jak moja kolezanka kiedys w ciazy zapomniala stanika do pracy zalozyc i sie tak zastanawiala pol dnia co jej tak dziwnie haha :D

Noo Meg duza dziewucha :) niech przhbywa tych pipek, bo tyle siusiakow to zbyt duzo testostreonu :D

U mnie synek tez na zawolanie sie wyoina, kopie, daje o sobie znac i bawic sie ze soba pozwala :D i wtedy wszyscy szaleja hehe :P chociaz jak kiedys kolezanka mojej mamy taka daleka dotknela mnie po brzuchu przez bluzke, to tak dziwnie sie poczulam, zrobila to nie pytajac, wiec naruszyla chyba moja strefe, ale jak ktos z bliskich dotyka, to spoko, moga sie bawic z Synkiem, oby potem tez chcieli sie nim zajmowac :D
    chociaz uklad z siostra juz mam, ze na narty w lutym jedziemy razem, ona z moim Synkiem bedzie siedziala, a ja z jej czyli moim chrzesniakiem na nartach. Mi pasuje :D a sama zaproponowala :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna mi np też przeszkadza jak ktoś tyka mój brzuch bez pozwolenia, a tak to też spoko. Zawsze męża wołam jak synek szaleje :D

A ta koleżanka spoko :D przypomniało mi się zczasów pierwszych staników w szkole :D koleżanka rok młodsza, oczywiście cycek z tłuszczu a nie że coś tam ma :D jesteśmy na stołówce i coś jej podeszło pod szyję, takie białe, myśłę sobie chyba koszulka( ja mam ok 11-12 lat) i mówię do niej że chyba koszulka jej podeszła pod szyję:D ona głowa w dół i krzyczy :" kurczę, to mój stanik!" i wyleciała :D cała stołówka ryknęła śmiechem :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha biedna :P cala pewnie zazdrosciliscie jej haha :D ale to byly czasy smieszne :P

a slyszalyscie,ze jak sie ma syna, topilnuje siejednego siusiaka, a jak sie ma corke to pilnuje sie wzzystkich siusiakow dookoła :D

Izieth lubi tę wiadomość

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsze słyszę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawilam Wam wersje lajtową :D w oryginalnej wersji duzo bardziej jest niecenzuralnych slow :D

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 chyba zazdroszczę tych częstych wizyt. Ja mam teraz wyjątkowo za 3 tygodnie, bo mój ginekolog ma urlop za 4 tygodnie. Też zawsze mam i USG i samolocik bo mówi, że musi szyjkę sprawdzać czy coś się nie dzieje.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj
    Wianna słyszałam to z siusiakami haha. Ja w domu będę jedyna Baba, bo nawet kot to ON :)

Z kalafiora ciążowego to pamiętam że wyniosłam banany do łazienki i na pralce leżały haha. Mój wchodzić pyta się czemu tu leżą... :D sporo miałam takich sytuacji, tylko nie umiem tak na zawołanie opisać :)
    Mój się jeszcze tak nie kotłuje aby ktoś mógł poczuć, ale dziś kończę 21tc więc myślę że będzie coraz więcej okazji.
    Ja u lekarza zawsze usg i badanie na fotelu. Zawsze. A nie lubię tego. On zawsze szyjke sprawdza.
    Dziś idę do okulisty i zobaczymy jak wstępnie klaruje się mój poród czy SN czy CC.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wianna mój zawsze tak powtarzał z tymi siusiakami i to był jeden z jego argumentów dla których on chce mieć syna :D

Od wczoraj zaczęły sie u mnie znowu bóle po bokach takie przeszywające, to chyba te więzadła dają o sobie znać ;/ tyle czasu miałam spokój ze teraz aż mi dziwnie ze to zaczęłam odczuwać :p no ale brzuszek tez wybił znacząco wiec nie ma sie co dziwić, a dzidzia szaleje w środku i juz mi nie drga brzuch tylko w jednym określonym miejscu tylko cały sie podnosi i faluje jak tam sobie fika :D
    cały czas tez walczę z bólem kości ogonowej ale chyba taki mój urok i pozostaje czekać aż przejdzie samo yhh :p

Powiem wam tez ze znalazłam kolejny super wózek (póki co opinia tylko na podstawie wizualnych doznań :p) Mutsy Evo Urban Nomad no kurde cudo *_* ale cena kosmiczna .. Zawsze jak cos mi sie mega spodoba to kosztuje dużo za dużo hehe

wianna lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze tak jest :)

Mnie też wczoraj po boku brzucha bolało, tak co chwila jakby prąd, więc pewnie więzadła.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Figaro Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam grudniówki
    Czy wybieracie sie do szkół rodzenia? W jakim okresie najlepiej rozpocząć zajęcia?

m3sxebkmrhlmws31.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Figaro :)

Ja na szkołę zapisałam się w czerwcu- czyli to było gdzieś 4-5 mc , teraz są wakacje więc w miejscowej szkole jest przerwa i zaczynamy od września.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram ale jeszcze mam dużo czasu bo zapisują dopiero od 26tc ;)

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ