Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja z anemią miałam od zawsze problem, chociaż w ciąży do tej pory ładnie się to trzymało bez wspomagaczy dopiero teraz wyszło nie za ciekawie, a ja nawet wczoraj specjalnie zrobiłam sobie zielony zupę-krem, co by witaminek dodać i wynik dobry wyszedł, a tu dupa fakt, że ja za mięsem nie przepadam, jak zjem całego kotleta, to sukces, ale raczej dzielę się nim z mężem
no ale najwazniejsze, ze Dzidzius zabiera nam to, co jemu jest potrzebne, a my jakoś tam przetrwamyIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Hej Dziewczyny!
Gratuluję wyników połówkowych i mam nadzieję, że zdrowie u Was juz lepsze po tej epidemii, o której tu czytałam.
Witam po urlopie. JakoŚ przeżyłam dwukrotną 12godzinną podróż do Chorwacji zatrzymywaliśmy się co ok. 3 godziny rozprostować nogi i udało się bez opuchlizny Później już tylko kąpiele i smażenie (chociaż starałam się ograniczać ze słońcem).
Dzisiaj byłam na połówkowych. 21 tydzien + 5 d, waga 494 g , potwierdzone, że dziewczynka więc Zośka rośnie jak na drożdżach. Wszystkie parametry w normie, jestem spokojna
Siwa1001, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość
-
Shantelle wrote:Wianna, dokładnie. Niech Mały ma, a my damy radę.
A jakbyś piła Muszyniankę? Ona magnezowo wapniowa jest. Ja pije.
Tylko teraz zjarzyłam że potrzebujesz żelaza haha. Jezu, ale mam kalafior w głowie ciążowy
Ten kalafior to niezly czasem jest
nie wiem czy Wam mowilam jak moja kolezanka kiedys w ciazy zapomniala stanika do pracy zalozyc i sie tak zastanawiala pol dnia co jej tak dziwnie haha
Noo Meg duza dziewucha niech przhbywa tych pipek, bo tyle siusiakow to zbyt duzo testostreonu
U mnie synek tez na zawolanie sie wyoina, kopie, daje o sobie znac i bawic sie ze soba pozwala i wtedy wszyscy szaleja hehe chociaz jak kiedys kolezanka mojej mamy taka daleka dotknela mnie po brzuchu przez bluzke, to tak dziwnie sie poczulam, zrobila to nie pytajac, wiec naruszyla chyba moja strefe, ale jak ktos z bliskich dotyka, to spoko, moga sie bawic z Synkiem, oby potem tez chcieli sie nim zajmowac
chociaz uklad z siostra juz mam, ze na narty w lutym jedziemy razem, ona z moim Synkiem bedzie siedziala, a ja z jej czyli moim chrzesniakiem na nartach. Mi pasuje a sama zaproponowalaIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
wianna mi np też przeszkadza jak ktoś tyka mój brzuch bez pozwolenia, a tak to też spoko. Zawsze męża wołam jak synek szaleje
A ta koleżanka spoko przypomniało mi się zczasów pierwszych staników w szkole koleżanka rok młodsza, oczywiście cycek z tłuszczu a nie że coś tam ma jesteśmy na stołówce i coś jej podeszło pod szyję, takie białe, myśłę sobie chyba koszulka( ja mam ok 11-12 lat) i mówię do niej że chyba koszulka jej podeszła pod szyję ona głowa w dół i krzyczy :" kurczę, to mój stanik!" i wyleciała cała stołówka ryknęła śmiechem
-
Haha biedna cala pewnie zazdrosciliscie jej haha ale to byly czasy smieszne
a slyszalyscie,ze jak sie ma syna, topilnuje siejednego siusiaka, a jak sie ma corke to pilnuje sie wzzystkich siusiakow dookołaIzieth lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
0majekmeg0 chyba zazdroszczę tych częstych wizyt. Ja mam teraz wyjątkowo za 3 tygodnie, bo mój ginekolog ma urlop za 4 tygodnie. Też zawsze mam i USG i samolocik bo mówi, że musi szyjkę sprawdzać czy coś się nie dzieje.
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Haj
Wianna słyszałam to z siusiakami haha. Ja w domu będę jedyna Baba, bo nawet kot to ON
Z kalafiora ciążowego to pamiętam że wyniosłam banany do łazienki i na pralce leżały haha. Mój wchodzić pyta się czemu tu leżą... sporo miałam takich sytuacji, tylko nie umiem tak na zawołanie opisać
Mój się jeszcze tak nie kotłuje aby ktoś mógł poczuć, ale dziś kończę 21tc więc myślę że będzie coraz więcej okazji.
Ja u lekarza zawsze usg i badanie na fotelu. Zawsze. A nie lubię tego. On zawsze szyjke sprawdza.
Dziś idę do okulisty i zobaczymy jak wstępnie klaruje się mój poród czy SN czy CC.
-
Haha wianna mój zawsze tak powtarzał z tymi siusiakami i to był jeden z jego argumentów dla których on chce mieć syna
Od wczoraj zaczęły sie u mnie znowu bóle po bokach takie przeszywające, to chyba te więzadła dają o sobie znać ;/ tyle czasu miałam spokój ze teraz aż mi dziwnie ze to zaczęłam odczuwać :p no ale brzuszek tez wybił znacząco wiec nie ma sie co dziwić, a dzidzia szaleje w środku i juz mi nie drga brzuch tylko w jednym określonym miejscu tylko cały sie podnosi i faluje jak tam sobie fika
cały czas tez walczę z bólem kości ogonowej ale chyba taki mój urok i pozostaje czekać aż przejdzie samo yhh :p
Powiem wam tez ze znalazłam kolejny super wózek (póki co opinia tylko na podstawie wizualnych doznań :p) Mutsy Evo Urban Nomad no kurde cudo *_* ale cena kosmiczna .. Zawsze jak cos mi sie mega spodoba to kosztuje dużo za dużo hehewianna lubi tę wiadomość