Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jutro trzeba się zważyć do Doktora, męka hahaha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, w piatek koncert, poki co zastanawiam sie i obmyslam plan jak tam przetrwac i z jedzeniem i z piciem :P bo podobno nic wnosic nie mozna, jakies sa tam sklepiki, ale pewnie jakies hot dogi i zapiekanki do zjedzenia, moze panow ochroniarzy wezme na litosc i moj brzuszek ciazowy i uda mi sie cos przemycic :P

no ja z ciekawoscia wejde na wage u lekarza ile w koncu przybrałam :P bo mam nadzieje,ze juz jest troche na plus :) o ktorej jutro Shantelle?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam połówkowe - zdrowa i ruchliwa dziewczyna siedzi mi w brzuchu :D Waży już 492g i jest śliczna <3
    Kolejna wizyta za 4 tygodnie, ale chwilowo jestem spokojniejsza :)

jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth super, super ależ duża dziewucha. Shantelle trzeba ją do listy dzieci dopisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:53

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę , w piątek..no i też wchodzenie na wagę mnie przeraża :/ zwłaszcza , że już kilka ponad normę kg w górę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 22:04

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dopisuje i gratuluję całego serca :)!!!

Wianna, fakt, jak się jest w ciąży to inaczej się patrzy pod kątem jedzenia itd. Może jakoś nie będą Cie przeszukiwać lub wpuszczą Cie z jedzeniem czy piciem.

A wizytę mam o 11:20 :)

I się w końcu udało. Mały się w brzuchu ruszał, Tata przyłożył rękę i poczuł kopniaka :)

jagooo90, Siwa1001, Nasca, Izieth, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to teraz Shantelle sie zacznie :) szykuj sie :D
    to takie smiesznw uczucie, gapie sie w ten brzuch i podziwiam jak bryka i ani drgnę, zeby przypadkiem nie przestal jakby to byla jedyna i niepowtarzalna okazja do poczucia i zobaczenia tego :D i tak dzien w dzien, moge lezec i lezec hehe :P
    ale fajnie Ci, ze tak wczesnie masz wizyte ;)

Gratulavcje dla wizytujacych dzis :) mozna na troche odetchnac :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    No ja też jak czuje ruchy to nawet nie oddycham haha.

Wizyta wcześnie, ale już całą noc mi się śniła, spać nie mogłam. Ech, zawsze tak mam. A to tylko kontrol.

jagooo90, michaela lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja nawet sugeruje się belly bo to średnie wartości i póki co zgadzały się z USG, no i faktycznie jeśli pod koniec ciąży maluch ma mieć ok 50-56 cm to w połowie w zasadzie nie powinnam się dziwić że ma ich 20/29 ale i tak mnie ro zaskoczyło...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was , ze idziecie jeszcze na koncerty :D Hihi
    Ja z mezem po galerii handlowej w czasie wyprzedazy ide to on przede mna , bo jak nie z lokcia to z torby bym dostala Hihi sieroty laza jak krowy cielne :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• wianna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilety na koncert mialam juz w grudniu :D teraz raczej bym sie nie zdecydowala albo chociaz kupilabym na trybuny z miejscem siedzacym :) wiec na pewno to bedzie walka o przetrwanie do 21 :P bo jak wyjdzie rihanna to juz jakos poleci :D o ile sie nie spozni :P

• wianna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mi sie tez snila wizyta i Ty Shantelle, ze razem u mojego lekarza bylysmy i razem mialysmy test obciazenia glukoza :D jeju przeciez ja nawet nie wiem jak wygladasz a mi sie snilas hahaha :D

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tego testu obciazenia glukoza... mam 23.08. zaraz po powrocie z urlopu... ktoras miala ? i cos poleca? a i mi kazali byc po sniadaniu, to tez prawda??

f2w3vfxmr90vn12h.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam jak z tym śniadaniem było, ale polecam wziąć ze sobą książkę, wodę i cytrynę i w pierwszej kolejności sprawdzić gdzie jest toaleta. Ja będę błagać lekarza o test 50 g na początek, bo poprzedni się zlitował wynik wyszedł wiarygodny a ja jakimś cudem nie puściłam pawia (przepraszam za wyrażenie) po kolejnych 25 g mogłoby być różnie... już wolę powtarzać test w przypadku wątpliwych wyników niż powtarzać przez mdłości.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Podziwiam was , ze idziecie jeszcze na koncerty :D Hihi
    Ja z mezem po galerii handlowej w czasie wyprzedazy ide to on przede mna , bo jak nie z lokcia to z torby bym dostala Hihi sieroty laza jak krowy cielne :D

Agnos to ja jestem teraz taka nie poradna że na prostej drodze się przewracam :D tak mi się nogi plączą :D a wyjść z samochodu? "czekajcie, czekajcie, Diana wmusi się wytoczyć " :D

AgnOss, 0majekmeg0 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie wybrany jakiś termometr, my mieliśmy teraz elektroniczny bezdotykowy, ale on jakiś mało precyzyjny się okazał:/ fajnie że dziecka w nocy nie budzi, ale przy bobasie przydałoby się coś bardziej precyzyjnego...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ten test robię w przyszły wtorek. Podobno robi się go między 24 a 28 tyg. Znajoma jest 2,5 tyg młodszą ciążę od mojej i tak się pcha na ten test już wczoraj i jej tłumaczę że za wcześnie itp . Ona w ogóle jest tępa jak siekiera.... Aż mi szkda jej córeczki. Ona pisze do mnie tylko po to aby się czegoś dowiedzieć bo pipa nic lekarza nie pyta i myśli że ja jej coś powiem. Ona nawet nie miała I i II genetycznych! Bo po co? serce bije? Bije. wystarczy. I tylko interesowało ją od samego początku czy dziewczynkę będzie miała.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja się zastanawiam nad takim bezdotykowym z apteki albo w smoczku.

michaela lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Wiecie co? Ten test robię w przyszły wtorek. Podobno robi się go między 24 a 28 tyg. Znajoma jest 2,5 tyg młodszą ciążę od mojej i tak się pcha na ten test już wczoraj i jej tłumaczę że za wcześnie itp . Ona w ogóle jest tępa jak siekiera.... Aż mi szkda jej córeczki. Ona pisze do mnie tylko po to aby się czegoś dowiedzieć bo pipa nic lekarza nie pyta i myśli że ja jej coś powiem. Ona nawet nie miała I i II genetycznych! Bo po co? serce bije? Bije. wystarczy. I tylko interesowało ją od samego początku czy dziewczynkę będzie miała.

Akurat bede na urlopie jak bedziesz robic , ale pisz jak poszlo, bo slyszalam , ze doznania perfekcyjne Hahahaha niedobrze mi na sama mysl :) A kazali Ci przyjsc po sniadaniu??

f2w3vfxmr90vn12h.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, wiesz to i tak z nią nie jest tak źle;P Znam dwie dziewczyny które pierwszy raz lekarza ginekologa i położna w czasie trwania ciąży spotkały na porodówce. A przepraszam, jedna z nich dopiero po porodzie, bo urodziłasama w domu, w łazience - obie wyższe wykształcenie, rodziny lekarkie/profesorskie. ;)))

Dostałam zdjęcia z pikniku na którym byliśmy, wiecie co patrze i na prawdę nie wierze że to 6 miesiąc zaczęty i ponad 6 kg na plusie, poprzednio brzuch był ogromny (na tym zdjęciu ręka jakaś duża wyszła w rzeczywistości taka nie jest...

image.jpg

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ