X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jutro trzeba się zważyć do Doktora, męka hahaha.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, w piatek koncert, poki co zastanawiam sie i obmyslam plan jak tam przetrwac i z jedzeniem i z piciem :P bo podobno nic wnosic nie mozna, jakies sa tam sklepiki, ale pewnie jakies hot dogi i zapiekanki do zjedzenia, moze panow ochroniarzy wezme na litosc i moj brzuszek ciazowy i uda mi sie cos przemycic :P

no ja z ciekawoscia wejde na wage u lekarza ile w koncu przybrałam :P bo mam nadzieje,ze juz jest troche na plus :) o ktorej jutro Shantelle?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam połówkowe - zdrowa i ruchliwa dziewczyna siedzi mi w brzuchu :D Waży już 492g i jest śliczna <3
    Kolejna wizyta za 4 tygodnie, ale chwilowo jestem spokojniejsza :)

jagooo90, diana0501 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth super, super ależ duża dziewucha. Shantelle trzeba ją do listy dzieci dopisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:53

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę , w piątek..no i też wchodzenie na wagę mnie przeraża :/ zwłaszcza , że już kilka ponad normę kg w górę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 22:04

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dopisuje i gratuluję całego serca :)!!!

Wianna, fakt, jak się jest w ciąży to inaczej się patrzy pod kątem jedzenia itd. Może jakoś nie będą Cie przeszukiwać lub wpuszczą Cie z jedzeniem czy piciem.

A wizytę mam o 11:20 :)

I się w końcu udało. Mały się w brzuchu ruszał, Tata przyłożył rękę i poczuł kopniaka :)

jagooo90, Siwa1001, Nasca, Izieth, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to teraz Shantelle sie zacznie :) szykuj sie :D
    to takie smiesznw uczucie, gapie sie w ten brzuch i podziwiam jak bryka i ani drgnę, zeby przypadkiem nie przestal jakby to byla jedyna i niepowtarzalna okazja do poczucia i zobaczenia tego :D i tak dzien w dzien, moge lezec i lezec hehe :P
    ale fajnie Ci, ze tak wczesnie masz wizyte ;)

Gratulavcje dla wizytujacych dzis :) mozna na troche odetchnac :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    No ja też jak czuje ruchy to nawet nie oddycham haha.

Wizyta wcześnie, ale już całą noc mi się śniła, spać nie mogłam. Ech, zawsze tak mam. A to tylko kontrol.

jagooo90, michaela lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja nawet sugeruje się belly bo to średnie wartości i póki co zgadzały się z USG, no i faktycznie jeśli pod koniec ciąży maluch ma mieć ok 50-56 cm to w połowie w zasadzie nie powinnam się dziwić że ma ich 20/29 ale i tak mnie ro zaskoczyło...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was , ze idziecie jeszcze na koncerty :D Hihi
    Ja z mezem po galerii handlowej w czasie wyprzedazy ide to on przede mna , bo jak nie z lokcia to z torby bym dostala Hihi sieroty laza jak krowy cielne :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• wianna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilety na koncert mialam juz w grudniu :D teraz raczej bym sie nie zdecydowala albo chociaz kupilabym na trybuny z miejscem siedzacym :) wiec na pewno to bedzie walka o przetrwanie do 21 :P bo jak wyjdzie rihanna to juz jakos poleci :D o ile sie nie spozni :P

• wianna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mi sie tez snila wizyta i Ty Shantelle, ze razem u mojego lekarza bylysmy i razem mialysmy test obciazenia glukoza :D jeju przeciez ja nawet nie wiem jak wygladasz a mi sie snilas hahaha :D

• AgnOss Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tego testu obciazenia glukoza... mam 23.08. zaraz po powrocie z urlopu... ktoras miala ? i cos poleca? a i mi kazali byc po sniadaniu, to tez prawda??

f2w3vfxmr90vn12h.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam jak z tym śniadaniem było, ale polecam wziąć ze sobą książkę, wodę i cytrynę i w pierwszej kolejności sprawdzić gdzie jest toaleta. Ja będę błagać lekarza o test 50 g na początek, bo poprzedni się zlitował wynik wyszedł wiarygodny a ja jakimś cudem nie puściłam pawia (przepraszam za wyrażenie) po kolejnych 25 g mogłoby być różnie... już wolę powtarzać test w przypadku wątpliwych wyników niż powtarzać przez mdłości.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Podziwiam was , ze idziecie jeszcze na koncerty :D Hihi
    Ja z mezem po galerii handlowej w czasie wyprzedazy ide to on przede mna , bo jak nie z lokcia to z torby bym dostala Hihi sieroty laza jak krowy cielne :D

Agnos to ja jestem teraz taka nie poradna że na prostej drodze się przewracam :D tak mi się nogi plączą :D a wyjść z samochodu? "czekajcie, czekajcie, Diana wmusi się wytoczyć " :D

AgnOss, 0majekmeg0 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie wybrany jakiś termometr, my mieliśmy teraz elektroniczny bezdotykowy, ale on jakiś mało precyzyjny się okazał:/ fajnie że dziecka w nocy nie budzi, ale przy bobasie przydałoby się coś bardziej precyzyjnego...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ten test robię w przyszły wtorek. Podobno robi się go między 24 a 28 tyg. Znajoma jest 2,5 tyg młodszą ciążę od mojej i tak się pcha na ten test już wczoraj i jej tłumaczę że za wcześnie itp . Ona w ogóle jest tępa jak siekiera.... Aż mi szkda jej córeczki. Ona pisze do mnie tylko po to aby się czegoś dowiedzieć bo pipa nic lekarza nie pyta i myśli że ja jej coś powiem. Ona nawet nie miała I i II genetycznych! Bo po co? serce bije? Bije. wystarczy. I tylko interesowało ją od samego początku czy dziewczynkę będzie miała.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja się zastanawiam nad takim bezdotykowym z apteki albo w smoczku.

michaela lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Wiecie co? Ten test robię w przyszły wtorek. Podobno robi się go między 24 a 28 tyg. Znajoma jest 2,5 tyg młodszą ciążę od mojej i tak się pcha na ten test już wczoraj i jej tłumaczę że za wcześnie itp . Ona w ogóle jest tępa jak siekiera.... Aż mi szkda jej córeczki. Ona pisze do mnie tylko po to aby się czegoś dowiedzieć bo pipa nic lekarza nie pyta i myśli że ja jej coś powiem. Ona nawet nie miała I i II genetycznych! Bo po co? serce bije? Bije. wystarczy. I tylko interesowało ją od samego początku czy dziewczynkę będzie miała.

Akurat bede na urlopie jak bedziesz robic , ale pisz jak poszlo, bo slyszalam , ze doznania perfekcyjne Hahahaha niedobrze mi na sama mysl :) A kazali Ci przyjsc po sniadaniu??

f2w3vfxmr90vn12h.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, wiesz to i tak z nią nie jest tak źle;P Znam dwie dziewczyny które pierwszy raz lekarza ginekologa i położna w czasie trwania ciąży spotkały na porodówce. A przepraszam, jedna z nich dopiero po porodzie, bo urodziłasama w domu, w łazience - obie wyższe wykształcenie, rodziny lekarkie/profesorskie. ;)))

Dostałam zdjęcia z pikniku na którym byliśmy, wiecie co patrze i na prawdę nie wierze że to 6 miesiąc zaczęty i ponad 6 kg na plusie, poprzednio brzuch był ogromny (na tym zdjęciu ręka jakaś duża wyszła w rzeczywistości taka nie jest...

image.jpg

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ