Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Akurat bede na urlopie jak bedziesz robic , ale pisz jak poszlo, bo slyszalam , ze doznania perfekcyjne Hahahaha niedobrze mi na sama mysl :) A kazali Ci przyjsc po sniadaniu??
    Nic mi nie mówili ale mam też krew więc i tak bez śniadania muszę pójść

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Diana, wiesz to i tak z nią nie jest tak źle;P Znam dwie dziewczyny które pierwszy raz lekarza ginekologa i położna w czasie trwania ciąży spotkały na porodówce. A przepraszam, jedna z nich dopiero po porodzie, bo urodziłasama w domu, w łazience - obie wyższe wykształcenie, rodziny lekarkie/profesorskie. ;)))

Dostałam zdjęcia z pikniku na którym byliśmy, wiecie co patrze i na prawdę nie wierze że to 6 miesiąc zaczęty i ponad 6 kg na plusie, poprzednio brzuch był ogromny (na tym zdjęciu ręka jakaś duża wyszła w rzeczywistości taka nie jest...

image.jpg
    Mam wrażenie że mój jest większy od Twojego chyba że bluzeczka dobrze maskuje :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem trzeba być na czczo, zwłaszcza że pierwsze pobranie robią przed wypiciem, więc zjedzenie czegokolwiek już daje niemiarodajny wynik
    Glukoze w 1trym robiłaś na czczo?
    Ja w 1 ciąży byłam na czczo i teraz też się tak wybieram

82doroeqdnooy9dr.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, masz rację teraz sobie przypomniałam ,że faktycznie na czczo robiłam, i znajoma w irlandii niedawno też
    diana no własnie jakiś taki mały ten brzuch, sama jestem zdziwiona :/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina ja w 1 trym glukozy nie musiałam pić. Nikt też o cytrynce nie mówił. Ale biorę na wszelki wypadek

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzucił mi się w oczy taki specjalny kosz na zużyte pieluchy, niby ma nie cuchnąć. Co o tym myślicie?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana nie picie w 1trym. tylko zwykłe badanie z krwi
    na pewno robiłyście razem z tymi pierwszymi badaniami glukozę
    To jest takie samo oznaczenie jak to pierwsze pobranie teraz, traktowane jako wyjściowe a dopiero po wypiciu kolejne dwa pobrania dają nam odpowiedź jak organizm radzi sobie z taką dawką glukozy

82doroeqdnooy9dr.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test obciążenia glukozą na czczo, na 100%.
    Książka, gazeta, cytryna przekrojona na pół, stołek (w zależności od laboratorium), warto kupić sobie od razu też glukozę w aptece.
    Nie stresować się ja piłam i żyję. No może smaczne to to nie jest - dla mnie bardzo mocno przesłodzona lemoniada :) Ot Napój Bogów-a właściwie Bogiń :)
    Samo badanie trzeba się na jakieś około 3 godziny nastawić. Najpierw jest pobranie na czczo, potem pijecie rozpuszczoną glukozę z wciśniętą cytryną(pewnie pielęgniarka Wam przygotuje), potem 2 pobrania krwi-po godzinie i po dwóch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 11:13

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa fajnie że tak dobrze znosisz, kurcze jednak wszystko zależy od organizmu :(, pamiętam jak w poprzedniej ciąży jedna z dziewczyn na forum 3 razy podchodziła do testu biedna w końcu jej lekarka odpuściła, bo czego by nie robiła następowały zwroty... Ale raczej dobrze się to znosi, dużo dziewczyny mówiło właśnie tak - że to taka słodka oranżada. :))

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela wiadomo, że zależy od organizmu, ale dobre nastawienie to połowa sukcesu :)
    Śliczny masz brzuszek, i dopinasz się w spodenki, ja już tylko leginsy ciążowe, sukienki i spódnice na gumce. Jak Ci dobrze :)

Diana wiesz nie myślałam o koszu, może fajna rzecz, ale chyba nie kupię.

Shantelle no i jak tam???????????

michaela lubi tę wiadomość

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kosz na pieluchy jest podobno na pierwszych miejscach we wszystkich zestawieniach z cyklu "czego nie warto kupować". Jest o tym kilka filmików na yt.

Wianna to bawimy się w piątek :) my z mężem lecimy dzisiaj o 16:00 samolotem. Mam trochę stracha ogólnie, ale musi być dobrze! martwi mnie tylko jutrzejszy upał zapowiadany w Wawie i spóźnienie naszej gwiazdy, ale może się nad nami zlituje. Co do wniesienia picia, jedzenia, to obawiam się, że nawet z brzuchem się nie przejdzie no ale warto spróbować.

Co do testu obciążenia glukozą jakoś się tego nie boję narazie, ale pewnie dlatego,że jeszcze nie wiem do końca co mnie czeka :)

eikt43r804tnuk7g.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam kupić ten kosz, ale dziewczyny stąd poleciły mi genialny, prosty zestaw z Ikei, który można powiesić przy większości przewijaków, komód czy łóżeczek i jest to:

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30199283/

Zapach (a w zasadzie smrodek :P) się praktycznie nie ulatnia, tylko jak podniesiesz pokrywkę, żeby wrzucić pieluchę. Dla mnie rewelacja.

W pozostałych pojemnikach trzymam kosmetyki, których używam przy codziennej higienie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak z tym nastawieniem to święta racja:)a spodenki są na gumie ciążowe

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie
    Mały ma 478g wagi dziś mi go Dr dokładnie pokazał mamy zdjęcie twarzy wiele nie widać ale było widoczne jak pcha rączkę do buzi, padłam i mam zdjęcie nóżek i jajek bo akurat wyprostował i kręgosłup, żebra, wszystko dokładnie pokazał, czad. Główka w porządku, serduszko też. Tak machał giramieże nie do wiary, non stop haha. Fajny widok.

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal mam brać antybiotyk, pięć dni aby dobić lajze...
    A co do zapachowych koszy na śmieci, słyszałam że to totalna porażka i lepiej się sprawdzają zapachowe woreczki do pieluch.

Jeszcze a glukoze nie MMA skierowania, ale zrobił mi dziś cytologie.

Wianna haha, no nieźle, widzisz :) nawet Ci się śniłam, dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 15:44

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle gratulacje :) ale już duży chłop, prawie pół kilo :)

jeśli chodzi o kosz na pieluchy to ja nie miałam z pierwszym dzieckiem ale moja kuzynka miała i sobie chwaliła :) przede wszystkim nie śmierdziało w domu pampersami wiec ja teraz chyba zakupie taki kosz i będzie swiety spokoj z pampersami :)

a jeśli chodzi o termometr z pierwszym dzieckiem kupiłam taki zestaw z aventa i tam był termometr smoczek, i taki z miękką końcówką do tyłka :)
    i szczerze to odradzam ten termometr ze smoczkiem . Nigdy więcej . Dziecko w ogole nie chciało ciągnąc tego smoka . Chwile pociągło i wypluwało bo był za ciężki wiec nie dało się nim w ogole mierzyć temp :/
    Korzystaliśmy z tego do pupki i było ok :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny duży, zdrowy maluszek, gratuluję.
    A miałyście USG 3D/4D, bo się zastanawiam czy się nie zapisać na takie?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski :) nooo od 19.07 jak miał 300g,tak teraz ma 478g więc już wiemy czemu mama też rośnie hehe.
    A tak sobie nóżkami machał, prostował że nie do wiary :).
    My termometr kupimy bezdotykowy. Nie wiem czy też takiego do ucha nie kupimy.

A tu usg co Siwa piszesz to w sumie się zastanawiamy, ale jeszcze decyzja indory końca podjęta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 15:43

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów. Lekarz mnie pytał czy czuje i mówi że najlepiej zapytać koleżankę, bo on też nie wie jak to dokładnie jest.. A ja wtedy weszłam w słowo i mówię ze śmiechem, tak tak Doktorze wiem, motylki, rybki i on się śmieje że tak, dokładnie to jest opisywane. I mówił żebyesię absolutniienie martwić że nie czuje dziecka regularnie, bo przyjdzie z czasem i mówił że jego to śmieszy najbardziej jak jego koleżanki ginekolożki mówią że czują ruchy już od początku ciąży :) i mówi : ale co mam jej powiedzieć, nie powiem przecież że to nie możliwe. :) także uspokoił mnie, tym bardziej że widziałam jak Mały wierga a ja tego nie czułam. :D
    Michaela nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie Ciebie właśnie w takich ciemnych włosach. Wianna też jakoś z ciemnymi mi się mi kojarzy :D Siwa i Diana w blondzie :D ale mogę się mylić hehe.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i ja :) Synek ma 588 g, czyli dokladnie tyle ile przytyla mamusia od poczatku ciazy ;) poogladalismy go jeszcze raz dokladnie jak na polowkowych i wszystko oki :)

Ale dzis jakos nie chcial za bardzo wspolpracowac i nie udalo sie zrobic jakiegos portreciku ladnego :)

Usg 3d/4d mam za kazdym razem, chyba ze to nie to o czym mysle :P

Pogadalam z polozna troche o wyborze szpitala, poloznej itp no i szkole rodzenia :) musze przedzwonic do mojego szpitala, kiedy zaczynaja :)

Meg obawiam sie, ze moze troche sie spoznic, wiec mam plan, ze na supportach bede siedziec na tylku na ziemi, a dopiero na rihannie dac czadu :)

diana0501 lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ