X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że zaczęłam wczoraj odczuwać skurcze Braxtona. W przyszły piątek wizytuję więc zapytam. A co do samolociku to byłam tylko raz! Teraz jak nie zaprosi na fotel to sama się upomnę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważyłam się dzisiaj i waga znowu w dół. Co mama podtuczyła i wróciłam do wagi z przed ciąży tak teraz -2kg :/ Moja bratowa do mnie wczoraj mówi że z tyłu nie widać u mnie ciąży i wg niej i 2 koleżanek jestem jeszcze chudsza niż w zeszłym roku. Jak jeść i co jeść żeby przytyć? Bo niby jeszcze mam czas na przytycie, ale boję się że po porodzie podczas karmienia wysuszę się na wiór :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że połowkowe wychodzą tak ładnie, ja w piątek i jestem posrana ;););) dziewczyny co do.kalafiora ciążowego Boże myślałam że ja tak mam tylko... Czasem myślę że używam 2% mózgu...
    Sytuacja kiedy w telewizji zobaczyłam psa podobnego do naszego i zaczęłam krzyczeć jego imię.. Mina męża bezcenna.. Moja po jakimś czasie też.. Przecież ten pies z telewizji mnie nie słyszał...!

Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobre :D

Ja nie zauważyłam u siebie takich zachowań(chyba).

Synek właśnie tak się wypiął-trochę taki dyskomfort czułam- i było bardzo wyraźnie czuć gdzie główka, ciałko i kawałek nóżki:) A kształt brzuszka taki kanciasty :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wiem hahaha jest tak, człowiek coś robi a potem niedowierza hahaha

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszłam do szpitala oddać krew na wyniki i wracając miałam zanieść L4 do jednego pracodawcy, oczywiście po badaniach wróciłam do domu ze zwolnieniem w torebce... zapomniałam zajść.

Przejrzałam dzisiaj papiery od gina i ten to na maksa zakręcony, dopiero teraz widzę jakie bzdury mi wczoraj popisał w karcie, dwa razy to samo tętno u dzieci, dwa razy że brak badania twarzoczaszki, choć tylko córka nie miała, i najlepsze że jedno i drugie dziecko jest płci żeńskiej...mąż zgłupiał ja też! Wczoraj wpisał mi L4 na kartę a nie wystawił w systemie, idę do babki w recepcji po L4 a ona mówi, że nie ma mojego i musiałam dwa razy do gabinetu latać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:34

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Gratuluję wyników połówkowych i mam nadzieję, że zdrowie u Was juz lepsze po tej epidemii, o której tu czytałam.

Witam po urlopie. JakoŚ przeżyłam dwukrotną 12godzinną podróż do Chorwacji :) zatrzymywaliśmy się co ok. 3 godziny rozprostować nogi i udało się bez opuchlizny :) Później już tylko kąpiele i smażenie (chociaż starałam się ograniczać ze słońcem).

Dzisiaj byłam na połówkowych. 21 tydzien + 5 d, waga 494 g , potwierdzone, że dziewczynka więc Zośka rośnie jak na drożdżach. Wszystkie parametry w normie, jestem spokojna :)

My wlasnie za ponad tydzien wybieramy sie do Chorwacji :D Planowo 15godzin jazdy , ale mam nadzeje , ze obejdzie sie bez korkow :D Znajomi Chorwaci jechali do siebie od nas praktycznie i zajelo im to 28godz , bo wyruszyli na weekend ...oby nie :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss, my wybraliśmy Pulę właśnie ze względu na odległość (z Wrocławia ok.1000 km) korki niestety trzeba brać pod uwagę szczególnie na granicy Słowenia- Chorwacja.
    Oby wszystko poszło dobrze.

Moja waga od 4 tygodni na plusie 4 kg. Jestem przerażona bo jeszcze nigdy tyle nie ważyłam... wakacje wychodzą...

Za to poszalałam dzisiaj w Smyku na wyprzach, a poszłam po sukienkę na wesele i jest dramat!

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa nie do wiary... Ja jutro jadę podbić zwolnienie, zostawiam ksero pracy i jutro wysyłam je do ZUSu, aby hajs szybko zleciał.

My w sobotę na Mazury :) na Węgry nie jedziemy, bo wszyscy którzy teraz byli są zawiedzeni... Więc posiedzimy Mazury, morze i tyle.

A najważniejsze, że mogę rodzić naturalnie :)ww listopadzie mam przyjść jeszcze na kontrol, no i że znajoma okulistka, to zostawiła pole manewru gdybym jednak chciała cesarke, aby mogła zlecić :P

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg wal kg. Będzie dobrze :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana nie mam pojęcia co ci doradzić bo ja mam odwrotny problem ;) to ty mi powiedz co zrobić żeby nie tyć :D to chyba genetyka i tyle
    A ciąży z tyłu nie widać bo tak jakby brzuch mamy z przodu :P po mnie też z tyłu nie widać a +7kg jest
    Nie leżę, 2x w tyg chodzę na zumbę, dalej pracuję więc praktycznie cały dzień jestem na nogach, jem bardzo podobnie jak przed ciążą (no dobra jem więcej mięsa, przed ciążą prawie w ogóle) a tyję jak dzik choć i tak mniej niż w 1 ciąży ale wtedy nie ćwiczyłam

82doroeqdnooy9dr.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz tylko spacery 2 x po ok 1 h dziennie, dużo leżakuję bo zrobiłam się leniwa a pisząć pracę magisterską też w łóżku przy stoliku śniadaniowym ... Zjem trochę słodkiego 1 dnia i na kilka dni mam spokój, Jem mniej więcej co przed ciążą tylko zdecydowanie mniej jesli prawie w ogóle słodyczy a waga co? Dojdę jakimś cudem do 60 i zaraz spada na 58 i tak mi się trzyma. Boję się być wyszuszoną śliwką po porodzie. W maju mamy ślub kościelny i nie chcę iść do kościoła jak anorektyczka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, jest któraś z Was może ze Szczecina?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja też marnie tyję, brakuje mi 1,5 kg do wagi sprzed ciąży. Nie przejmuj się.
    Wszyscy mówią, że gdyby nie ta wielka piłka z przodu, to nie powiedzieliby, że w ciąży jestem.

diana0501 lubi tę wiadomość

• 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, a duży masz brzusio? Można tu jakoś fotki zamieszczać?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, Ty chyba zamawialas kocyk z minky. Masz juz go w domu? Z jednej strony jakis tam material a z drugiej strony ten milutki material tak? A w srodku jest jakies wypelnienie? Bo widzialam na allegro i takie i takie i zastanawiam sie ktory kupic :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś plamy piekące mi wyskoczył y na twarzy, co tu z tym zrobić (zaskakuąco krem którego używam od roku tak mnie załatwił )

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze belly wysłało infomację o rozpoczęciu kolejnego tygodnia ciąży i przeczytałam:
    Dziecko mierzy około 19 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to około 29 cm

Patrze na mój brzuch, niewielki i jakoś w to nie mogę uwierzyć... szokujące takie duże dzieci już mamy!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna jak kupiłam taką jakby kołdrę, z jednej strony poszewka zwykła a z drugiej właśnie ten minky z groszkami a w środku wydaje się jakby watką czy czymś takim delikatnym właśnie ala kołdra wypełniony :)

Już niedługo idziesz na koncert Rihanny, co :)? Ale Ci fajnie!!!!

Michaela, ten Belly coś dziwnie podaje wymiary... Mi kiedyś przyszło że dziecko ma ileś tam cm a usg wykazało że jest dłuższe więc od tego czasu mu nie ufam :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 mówią że spory jest. Ja dodaję przez http://naforum.zapodaj.net/index.html jest taka miniaturka, ale jak się kliknie to powiększa.
    Też nie sugeruję się Belly.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ