Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ważyłam się dzisiaj i waga znowu w dół. Co mama podtuczyła i wróciłam do wagi z przed ciąży tak teraz -2kg Moja bratowa do mnie wczoraj mówi że z tyłu nie widać u mnie ciąży i wg niej i 2 koleżanek jestem jeszcze chudsza niż w zeszłym roku. Jak jeść i co jeść żeby przytyć? Bo niby jeszcze mam czas na przytycie, ale boję się że po porodzie podczas karmienia wysuszę się na wiór
-
Super że połowkowe wychodzą tak ładnie, ja w piątek i jestem posrana dziewczyny co do.kalafiora ciążowego Boże myślałam że ja tak mam tylko... Czasem myślę że używam 2% mózgu...
Sytuacja kiedy w telewizji zobaczyłam psa podobnego do naszego i zaczęłam krzyczeć jego imię.. Mina męża bezcenna.. Moja po jakimś czasie też.. Przecież ten pies z telewizji mnie nie słyszał...!Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość
Jej
-
Ja dziś poszłam do szpitala oddać krew na wyniki i wracając miałam zanieść L4 do jednego pracodawcy, oczywiście po badaniach wróciłam do domu ze zwolnieniem w torebce... zapomniałam zajść.
Przejrzałam dzisiaj papiery od gina i ten to na maksa zakręcony, dopiero teraz widzę jakie bzdury mi wczoraj popisał w karcie, dwa razy to samo tętno u dzieci, dwa razy że brak badania twarzoczaszki, choć tylko córka nie miała, i najlepsze że jedno i drugie dziecko jest płci żeńskiej...mąż zgłupiał ja też! Wczoraj wpisał mi L4 na kartę a nie wystawił w systemie, idę do babki w recepcji po L4 a ona mówi, że nie ma mojego i musiałam dwa razy do gabinetu latać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:34
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Meg1987 wrote:Hej Dziewczyny!
Gratuluję wyników połówkowych i mam nadzieję, że zdrowie u Was juz lepsze po tej epidemii, o której tu czytałam.
Witam po urlopie. JakoŚ przeżyłam dwukrotną 12godzinną podróż do Chorwacji zatrzymywaliśmy się co ok. 3 godziny rozprostować nogi i udało się bez opuchlizny Później już tylko kąpiele i smażenie (chociaż starałam się ograniczać ze słońcem).
Dzisiaj byłam na połówkowych. 21 tydzien + 5 d, waga 494 g , potwierdzone, że dziewczynka więc Zośka rośnie jak na drożdżach. Wszystkie parametry w normie, jestem spokojna
My wlasnie za ponad tydzien wybieramy sie do Chorwacji Planowo 15godzin jazdy , ale mam nadzeje , ze obejdzie sie bez korkow Znajomi Chorwaci jechali do siebie od nas praktycznie i zajelo im to 28godz , bo wyruszyli na weekend ...oby nie -
Agnoss, my wybraliśmy Pulę właśnie ze względu na odległość (z Wrocławia ok.1000 km) korki niestety trzeba brać pod uwagę szczególnie na granicy Słowenia- Chorwacja.
Oby wszystko poszło dobrze.
Moja waga od 4 tygodni na plusie 4 kg. Jestem przerażona bo jeszcze nigdy tyle nie ważyłam... wakacje wychodzą...
Za to poszalałam dzisiaj w Smyku na wyprzach, a poszłam po sukienkę na wesele i jest dramat!
-
Siwa nie do wiary... Ja jutro jadę podbić zwolnienie, zostawiam ksero pracy i jutro wysyłam je do ZUSu, aby hajs szybko zleciał.
My w sobotę na Mazury na Węgry nie jedziemy, bo wszyscy którzy teraz byli są zawiedzeni... Więc posiedzimy Mazury, morze i tyle.
A najważniejsze, że mogę rodzić naturalnie :)ww listopadzie mam przyjść jeszcze na kontrol, no i że znajoma okulistka, to zostawiła pole manewru gdybym jednak chciała cesarke, aby mogła zlecićSiwa1001 lubi tę wiadomość
-
Diana nie mam pojęcia co ci doradzić bo ja mam odwrotny problem to ty mi powiedz co zrobić żeby nie tyć to chyba genetyka i tyle
A ciąży z tyłu nie widać bo tak jakby brzuch mamy z przodu po mnie też z tyłu nie widać a +7kg jest
Nie leżę, 2x w tyg chodzę na zumbę, dalej pracuję więc praktycznie cały dzień jestem na nogach, jem bardzo podobnie jak przed ciążą (no dobra jem więcej mięsa, przed ciążą prawie w ogóle) a tyję jak dzik choć i tak mniej niż w 1 ciąży ale wtedy nie ćwiczyłam -
To ja teraz tylko spacery 2 x po ok 1 h dziennie, dużo leżakuję bo zrobiłam się leniwa a pisząć pracę magisterską też w łóżku przy stoliku śniadaniowym ... Zjem trochę słodkiego 1 dnia i na kilka dni mam spokój, Jem mniej więcej co przed ciążą tylko zdecydowanie mniej jesli prawie w ogóle słodyczy a waga co? Dojdę jakimś cudem do 60 i zaraz spada na 58 i tak mi się trzyma. Boję się być wyszuszoną śliwką po porodzie. W maju mamy ślub kościelny i nie chcę iść do kościoła jak anorektyczka
-
Shantelle, Ty chyba zamawialas kocyk z minky. Masz juz go w domu? Z jednej strony jakis tam material a z drugiej strony ten milutki material tak? A w srodku jest jakies wypelnienie? Bo widzialam na allegro i takie i takie i zastanawiam sie ktory kupic
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Kurcze belly wysłało infomację o rozpoczęciu kolejnego tygodnia ciąży i przeczytałam:
Dziecko mierzy około 19 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to około 29 cm
Patrze na mój brzuch, niewielki i jakoś w to nie mogę uwierzyć... szokujące takie duże dzieci już mamy! -
Wianna jak kupiłam taką jakby kołdrę, z jednej strony poszewka zwykła a z drugiej właśnie ten minky z groszkami a w środku wydaje się jakby watką czy czymś takim delikatnym właśnie ala kołdra wypełniony
Już niedługo idziesz na koncert Rihanny, co ? Ale Ci fajnie!!!!
Michaela, ten Belly coś dziwnie podaje wymiary... Mi kiedyś przyszło że dziecko ma ileś tam cm a usg wykazało że jest dłuższe więc od tego czasu mu nie ufam