Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ważyłam się dzisiaj i waga znowu w dół. Co mama podtuczyła i wróciłam do wagi z przed ciąży tak teraz -2kg
Moja bratowa do mnie wczoraj mówi że z tyłu nie widać u mnie ciąży i wg niej i 2 koleżanek jestem jeszcze chudsza niż w zeszłym roku. Jak jeść i co jeść żeby przytyć? Bo niby jeszcze mam czas na przytycie, ale boję się że po porodzie podczas karmienia wysuszę się na wiór
-
Super że połowkowe wychodzą tak ładnie, ja w piątek i jestem posrana
dziewczyny co do.kalafiora ciążowego Boże myślałam że ja tak mam tylko... Czasem myślę że używam 2% mózgu...
Sytuacja kiedy w telewizji zobaczyłam psa podobnego do naszego i zaczęłam krzyczeć jego imię.. Mina męża bezcenna.. Moja po jakimś czasie też.. Przecież ten pies z telewizji mnie nie słyszał...!Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość
Jej
-
Ja dziś poszłam do szpitala oddać krew na wyniki i wracając miałam zanieść L4 do jednego pracodawcy, oczywiście po badaniach wróciłam do domu ze zwolnieniem w torebce... zapomniałam zajść.
Przejrzałam dzisiaj papiery od gina i ten to na maksa zakręcony, dopiero teraz widzę jakie bzdury mi wczoraj popisał w karcie, dwa razy to samo tętno u dzieci, dwa razy że brak badania twarzoczaszki, choć tylko córka nie miała, i najlepsze że jedno i drugie dziecko jest płci żeńskiej...mąż zgłupiał ja też! Wczoraj wpisał mi L4 na kartę a nie wystawił w systemie, idę do babki w recepcji po L4 a ona mówi, że nie ma mojego i musiałam dwa razy do gabinetu latać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:34
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Meg1987 wrote:Hej Dziewczyny!
Gratuluję wyników połówkowych i mam nadzieję, że zdrowie u Was juz lepsze po tej epidemii, o której tu czytałam.
Witam po urlopie. JakoŚ przeżyłam dwukrotną 12godzinną podróż do Chorwacjizatrzymywaliśmy się co ok. 3 godziny rozprostować nogi i udało się bez opuchlizny
Później już tylko kąpiele i smażenie (chociaż starałam się ograniczać ze słońcem).
Dzisiaj byłam na połówkowych. 21 tydzien + 5 d, waga 494 g , potwierdzone, że dziewczynka więc Zośka rośnie jak na drożdżach. Wszystkie parametry w normie, jestem spokojna
My wlasnie za ponad tydzien wybieramy sie do ChorwacjiPlanowo 15godzin jazdy , ale mam nadzeje , ze obejdzie sie bez korkow
Znajomi Chorwaci jechali do siebie od nas praktycznie i zajelo im to 28godz , bo wyruszyli na weekend ...oby nie
-
Agnoss, my wybraliśmy Pulę właśnie ze względu na odległość (z Wrocławia ok.1000 km) korki niestety trzeba brać pod uwagę szczególnie na granicy Słowenia- Chorwacja.
Oby wszystko poszło dobrze.
Moja waga od 4 tygodni na plusie 4 kg. Jestem przerażona bo jeszcze nigdy tyle nie ważyłam... wakacje wychodzą...
Za to poszalałam dzisiaj w Smyku na wyprzach, a poszłam po sukienkę na wesele i jest dramat!
-
Siwa nie do wiary... Ja jutro jadę podbić zwolnienie, zostawiam ksero pracy i jutro wysyłam je do ZUSu, aby hajs szybko zleciał.
My w sobotę na Mazuryna Węgry nie jedziemy, bo wszyscy którzy teraz byli są zawiedzeni... Więc posiedzimy Mazury, morze i tyle.
A najważniejsze, że mogę rodzić naturalnie :)ww listopadzie mam przyjść jeszcze na kontrol, no i że znajoma okulistka, to zostawiła pole manewru gdybym jednak chciała cesarke, aby mogła zlecićSiwa1001 lubi tę wiadomość
-
Diana nie mam pojęcia co ci doradzić bo ja mam odwrotny problem
to ty mi powiedz co zrobić żeby nie tyć
to chyba genetyka i tyle
A ciąży z tyłu nie widać bo tak jakby brzuch mamy z przodupo mnie też z tyłu nie widać a +7kg jest
Nie leżę, 2x w tyg chodzę na zumbę, dalej pracuję więc praktycznie cały dzień jestem na nogach, jem bardzo podobnie jak przed ciążą (no dobra jem więcej mięsa, przed ciążą prawie w ogóle) a tyję jak dzik choć i tak mniej niż w 1 ciąży ale wtedy nie ćwiczyłam -
To ja teraz tylko spacery 2 x po ok 1 h dziennie, dużo leżakuję bo zrobiłam się leniwa a pisząć pracę magisterską też w łóżku przy stoliku śniadaniowym ... Zjem trochę słodkiego 1 dnia i na kilka dni mam spokój, Jem mniej więcej co przed ciążą tylko zdecydowanie mniej jesli prawie w ogóle słodyczy a waga co? Dojdę jakimś cudem do 60 i zaraz spada na 58 i tak mi się trzyma. Boję się być wyszuszoną śliwką po porodzie. W maju mamy ślub kościelny i nie chcę iść do kościoła jak anorektyczka
-
Shantelle, Ty chyba zamawialas kocyk z minky. Masz juz go w domu? Z jednej strony jakis tam material a z drugiej strony ten milutki material tak? A w srodku jest jakies wypelnienie? Bo widzialam na allegro i takie i takie i zastanawiam sie ktory kupic
Igor - nasze szczęścieur. 9.12.2016 r.
3430 g
54 cm
-
Kurcze belly wysłało infomację o rozpoczęciu kolejnego tygodnia ciąży i przeczytałam:
Dziecko mierzy około 19 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to około 29 cm
Patrze na mój brzuch, niewielki i jakoś w to nie mogę uwierzyć... szokujące takie duże dzieci już mamy! -
Wianna jak kupiłam taką jakby kołdrę, z jednej strony poszewka zwykła a z drugiej właśnie ten minky z groszkami a w środku wydaje się jakby watką czy czymś takim delikatnym właśnie ala kołdra wypełniony
Już niedługo idziesz na koncert Rihanny, co? Ale Ci fajnie!!!!
Michaela, ten Belly coś dziwnie podaje wymiary... Mi kiedyś przyszło że dziecko ma ileś tam cm a usg wykazało że jest dłuższe więc od tego czasu mu nie ufam