Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że zaczęłam wczoraj odczuwać skurcze Braxtona. W przyszły piątek wizytuję więc zapytam. A co do samolociku to byłam tylko raz! Teraz jak nie zaprosi na fotel to sama się upomnę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważyłam się dzisiaj i waga znowu w dół. Co mama podtuczyła i wróciłam do wagi z przed ciąży tak teraz -2kg :/ Moja bratowa do mnie wczoraj mówi że z tyłu nie widać u mnie ciąży i wg niej i 2 koleżanek jestem jeszcze chudsza niż w zeszłym roku. Jak jeść i co jeść żeby przytyć? Bo niby jeszcze mam czas na przytycie, ale boję się że po porodzie podczas karmienia wysuszę się na wiór :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że połowkowe wychodzą tak ładnie, ja w piątek i jestem posrana ;););) dziewczyny co do.kalafiora ciążowego Boże myślałam że ja tak mam tylko... Czasem myślę że używam 2% mózgu...
    Sytuacja kiedy w telewizji zobaczyłam psa podobnego do naszego i zaczęłam krzyczeć jego imię.. Mina męża bezcenna.. Moja po jakimś czasie też.. Przecież ten pies z telewizji mnie nie słyszał...!

Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dobre :D

Ja nie zauważyłam u siebie takich zachowań(chyba).

Synek właśnie tak się wypiął-trochę taki dyskomfort czułam- i było bardzo wyraźnie czuć gdzie główka, ciałko i kawałek nóżki:) A kształt brzuszka taki kanciasty :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wiem hahaha jest tak, człowiek coś robi a potem niedowierza hahaha

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszłam do szpitala oddać krew na wyniki i wracając miałam zanieść L4 do jednego pracodawcy, oczywiście po badaniach wróciłam do domu ze zwolnieniem w torebce... zapomniałam zajść.

Przejrzałam dzisiaj papiery od gina i ten to na maksa zakręcony, dopiero teraz widzę jakie bzdury mi wczoraj popisał w karcie, dwa razy to samo tętno u dzieci, dwa razy że brak badania twarzoczaszki, choć tylko córka nie miała, i najlepsze że jedno i drugie dziecko jest płci żeńskiej...mąż zgłupiał ja też! Wczoraj wpisał mi L4 na kartę a nie wystawił w systemie, idę do babki w recepcji po L4 a ona mówi, że nie ma mojego i musiałam dwa razy do gabinetu latać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:34

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg1987 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Gratuluję wyników połówkowych i mam nadzieję, że zdrowie u Was juz lepsze po tej epidemii, o której tu czytałam.

Witam po urlopie. JakoŚ przeżyłam dwukrotną 12godzinną podróż do Chorwacji :) zatrzymywaliśmy się co ok. 3 godziny rozprostować nogi i udało się bez opuchlizny :) Później już tylko kąpiele i smażenie (chociaż starałam się ograniczać ze słońcem).

Dzisiaj byłam na połówkowych. 21 tydzien + 5 d, waga 494 g , potwierdzone, że dziewczynka więc Zośka rośnie jak na drożdżach. Wszystkie parametry w normie, jestem spokojna :)

My wlasnie za ponad tydzien wybieramy sie do Chorwacji :D Planowo 15godzin jazdy , ale mam nadzeje , ze obejdzie sie bez korkow :D Znajomi Chorwaci jechali do siebie od nas praktycznie i zajelo im to 28godz , bo wyruszyli na weekend ...oby nie :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnoss, my wybraliśmy Pulę właśnie ze względu na odległość (z Wrocławia ok.1000 km) korki niestety trzeba brać pod uwagę szczególnie na granicy Słowenia- Chorwacja.
    Oby wszystko poszło dobrze.

Moja waga od 4 tygodni na plusie 4 kg. Jestem przerażona bo jeszcze nigdy tyle nie ważyłam... wakacje wychodzą...

Za to poszalałam dzisiaj w Smyku na wyprzach, a poszłam po sukienkę na wesele i jest dramat!

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa nie do wiary... Ja jutro jadę podbić zwolnienie, zostawiam ksero pracy i jutro wysyłam je do ZUSu, aby hajs szybko zleciał.

My w sobotę na Mazury :) na Węgry nie jedziemy, bo wszyscy którzy teraz byli są zawiedzeni... Więc posiedzimy Mazury, morze i tyle.

A najważniejsze, że mogę rodzić naturalnie :)ww listopadzie mam przyjść jeszcze na kontrol, no i że znajoma okulistka, to zostawiła pole manewru gdybym jednak chciała cesarke, aby mogła zlecić :P

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg wal kg. Będzie dobrze :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana nie mam pojęcia co ci doradzić bo ja mam odwrotny problem ;) to ty mi powiedz co zrobić żeby nie tyć :D to chyba genetyka i tyle
    A ciąży z tyłu nie widać bo tak jakby brzuch mamy z przodu :P po mnie też z tyłu nie widać a +7kg jest
    Nie leżę, 2x w tyg chodzę na zumbę, dalej pracuję więc praktycznie cały dzień jestem na nogach, jem bardzo podobnie jak przed ciążą (no dobra jem więcej mięsa, przed ciążą prawie w ogóle) a tyję jak dzik choć i tak mniej niż w 1 ciąży ale wtedy nie ćwiczyłam

82doroeqdnooy9dr.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz tylko spacery 2 x po ok 1 h dziennie, dużo leżakuję bo zrobiłam się leniwa a pisząć pracę magisterską też w łóżku przy stoliku śniadaniowym ... Zjem trochę słodkiego 1 dnia i na kilka dni mam spokój, Jem mniej więcej co przed ciążą tylko zdecydowanie mniej jesli prawie w ogóle słodyczy a waga co? Dojdę jakimś cudem do 60 i zaraz spada na 58 i tak mi się trzyma. Boję się być wyszuszoną śliwką po porodzie. W maju mamy ślub kościelny i nie chcę iść do kościoła jak anorektyczka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, jest któraś z Was może ze Szczecina?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja też marnie tyję, brakuje mi 1,5 kg do wagi sprzed ciąży. Nie przejmuj się.
    Wszyscy mówią, że gdyby nie ta wielka piłka z przodu, to nie powiedzieliby, że w ciąży jestem.

diana0501 lubi tę wiadomość

• 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, a duży masz brzusio? Można tu jakoś fotki zamieszczać?

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, Ty chyba zamawialas kocyk z minky. Masz juz go w domu? Z jednej strony jakis tam material a z drugiej strony ten milutki material tak? A w srodku jest jakies wypelnienie? Bo widzialam na allegro i takie i takie i zastanawiam sie ktory kupic :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś plamy piekące mi wyskoczył y na twarzy, co tu z tym zrobić (zaskakuąco krem którego używam od roku tak mnie załatwił )

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze belly wysłało infomację o rozpoczęciu kolejnego tygodnia ciąży i przeczytałam:
    Dziecko mierzy około 19 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to około 29 cm

Patrze na mój brzuch, niewielki i jakoś w to nie mogę uwierzyć... szokujące takie duże dzieci już mamy!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna jak kupiłam taką jakby kołdrę, z jednej strony poszewka zwykła a z drugiej właśnie ten minky z groszkami a w środku wydaje się jakby watką czy czymś takim delikatnym właśnie ala kołdra wypełniony :)

Już niedługo idziesz na koncert Rihanny, co :)? Ale Ci fajnie!!!!

Michaela, ten Belly coś dziwnie podaje wymiary... Mi kiedyś przyszło że dziecko ma ileś tam cm a usg wykazało że jest dłuższe więc od tego czasu mu nie ufam :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 mówią że spory jest. Ja dodaję przez http://naforum.zapodaj.net/index.html jest taka miniaturka, ale jak się kliknie to powiększa.
    Też nie sugeruję się Belly.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ