X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie fajnie no właśnie u mnie było na odwrót że wcześniej jakoś sporo w ciągu dnia harcowała a teraz cisza.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, zazdroszczę. Naprawdę. Ja Rihanne uwielbiam. Też nie uważam, tak patrząc w tv na nią, że jest mega piękna. Ale właśnie słyszałam że na żywo jest mega aaa.
    Ja bym poszła też na Beyonce. Czemu w Krk będzie jakiś Bieber Sriber a nie właśnie jakaś taka gwiazda :(

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beyonce tez bym zaliczyla i Justina tez ale Timberlakea :D i Shakireeee, wiec cala plejada gwiazd do zdobycia, ale chyba poki co nic sie nie zapowiada grubszego poki co w warszawie nawet, przynjamniej nie slyszalam, ale jakby cos juz tu bylo, to zapraszam do siebie :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Timberlake to i ja bym brała :) uwielbiam jego płytę Future Sex Lovesound.. Czy jakoś tak.... Fakt, była u nas Mariah Carey, ale przeszła bez echa w Krk...
    Ale dziękuję za zaproszenie, wpadnę na bank :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chęci iść na Neonówkę 22 października w Zamościu. Mój ma obawy, że duży brzuch i czy nie będzie ciężko i czy przede wszsytkim ludzie mnie nie stratują. Jak byliśmy na Zomjskiej Nocy Kabaretowej 10 marca to faktycznie przez same drzwi ciężko było wejść a toaleta to w ogóle....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dobrze czuć będziesz to pewnie :) tam się siedzi? Na kabaretach kojarzy mi się że jest inaczej niż na takim koncercie, że spokojniej, każdy ma miejsce.:)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, czy te skurcze, które zwiastują trening macicy. To takie prądy? Bolesne. Bo mnie co jakiś czas przeszywa krótki, ale intensywny... Impuls?? Tak aż pierś zatyka. I nie wiem, czy to to czy więzadła czy coś..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Laseczki, czy te skurcze, które zwiastują trening macicy. To takie prądy? Bolesne. Bo mnie co jakiś czas przeszywa krótki, ale intensywny... Impuls?? Tak aż pierś zatyka. I nie wiem, czy to to czy więzadła czy coś..
    Z tego co ja wiem to te skurcze są bezbolesne .. może Ci dzidziuś gdzieś uciska lub kopie stąd te prądy ?

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, albo więzadła, już coraz mniej. Damy radę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mnie dzisiaj tak zgaga pali ze żyć mi się odechciewa :/ nic nie pomaga .. ratunku !!

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soda popita ogromną ilością wody niegazowanej... Pół łyżeczki płaskiej... Pomaga doraźnie... I wogole pij duże ilości.niegazowanej wody szybciej żołądek trawi... WSPÓŁCZUJĘ miałam.tak niedawno...

Jej

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije właśnie wody dużo a z tą sodą to musze spróbować, dzięki :) już trochę mi przeszło ale jeszcze pali :/ zjadłam jedn ciastko i dlatego

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhehehehe ty masz po ciastku, ja po wszystkim ;););););););

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mnie też zgaga męczy odkąd pojecham do rodziców. Mleko nie pomaga , migdałów nie znoszę, a soda też nie pomogła. Podobno cola pomaga ale tylko na chwilę. Czytałam że manti albo renigast czy coś można w ciąży.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja złamana w takim sensie, że pogoda nie zapowiada się szałowo na Mazurach... Znowu. Bez sensu, no, ale nadal mam nadzieję że to się zmieni.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku i na pomoc. Kto coś wie o inhalatorach?

Ja już sporo poczytałam. Wiem że ważna jest wielkość cząsteczek - w zależności od tego jak są duże docierają do górnych lub dolnych dróg oddechowych - ale czy ważna jest możliwość regulacji? Czy brać taki który może po prostu dotrzeć najdalej? Czy może taki z możliwością regulacji wielkości cząsteczek po przez odpowiednie nakładki?

"Czas nebulizacji – i tu trzeba znaleźć kompromis, bo z jednej strony krótszy czas zabiegu jest łatwiejszy do zniesienia, ale z drugiej dla małych dzieci zalecane jest wolniejsze tempo inhalacji. Dobrym rozwiązaniem może być inhalator z zaworem umożliwiającym regulację tempa zabiegu."

Wiem już że trzeba wziąć tłokowy, bo inne nie każdy lek są w stanie podać, albo leki je zniszczą, Że pomysł ze smoczkiemjest totalnie hybiony bo dzieciom włacza się odruch ssania i zamiast do przewodu oddechowego trafia większość do przewodu pokarmowego i do oczu, co mocno podrażnia.
    Czas pracy ciągły nie jest tak dla mnie ważny
    Głośność- u nas jednak musi być cichy

Przebrnąć przez te wszystkie modele to prawie nie możliwe:/ Fajne są te w kształcie zwierzątek, i podobno zlę nie są, najbardziej te dwa póki co wpadły w oko ( nie wizulanie ale przez funkcje) ale moze to zly trop, moze trzeba szukac miedzy radycyjnie wyglądającymi...

http://archiwum.allegro.pl/oferta/inhalator-nebulizator-rossmax-ni60-piesek-dzieci-i5477163712.html
    http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-med2000-speedymed-cx2-dziec-i6084958880.html?reco_id=81c5aea0-5c6f-11e6-ad1d-56847afe9799&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Zdrowie+i+higiena-17285_Urządzenia+medyczne-17298_Inhalatory,+nebulizatory-99417
    Może ktoś jednak potrafi oś doradzic?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Michaela jestem zielona. Nie pomogę.
    Sama teraz siedzę załamana i zgłębiam temat insuliny, bo niestety dostałam na noc przez tą pieprz... cukrzyce ciążową.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj :( współczuję

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, ja też nie ogarniam tematu :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno ranigastu zabronione przez lekarza siostra w tamtym roku była w ciąży zabronił, za to przepisał agastin ale mogą siostrę baaaardzo meczyla i lepiej żebyś zgłosiła to lekarzowi, bo ja brałam a tu w necie pisze ze no q razie konieczności.... I daje z soda która też nie pomaga ;)

Jej

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ