X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie fajnie no właśnie u mnie było na odwrót że wcześniej jakoś sporo w ciągu dnia harcowała a teraz cisza.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, zazdroszczę. Naprawdę. Ja Rihanne uwielbiam. Też nie uważam, tak patrząc w tv na nią, że jest mega piękna. Ale właśnie słyszałam że na żywo jest mega aaa.
    Ja bym poszła też na Beyonce. Czemu w Krk będzie jakiś Bieber Sriber a nie właśnie jakaś taka gwiazda :(

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beyonce tez bym zaliczyla i Justina tez ale Timberlakea :D i Shakireeee, wiec cala plejada gwiazd do zdobycia, ale chyba poki co nic sie nie zapowiada grubszego poki co w warszawie nawet, przynjamniej nie slyszalam, ale jakby cos juz tu bylo, to zapraszam do siebie :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Timberlake to i ja bym brała :) uwielbiam jego płytę Future Sex Lovesound.. Czy jakoś tak.... Fakt, była u nas Mariah Carey, ale przeszła bez echa w Krk...
    Ale dziękuję za zaproszenie, wpadnę na bank :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chęci iść na Neonówkę 22 października w Zamościu. Mój ma obawy, że duży brzuch i czy nie będzie ciężko i czy przede wszsytkim ludzie mnie nie stratują. Jak byliśmy na Zomjskiej Nocy Kabaretowej 10 marca to faktycznie przez same drzwi ciężko było wejść a toaleta to w ogóle....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dobrze czuć będziesz to pewnie :) tam się siedzi? Na kabaretach kojarzy mi się że jest inaczej niż na takim koncercie, że spokojniej, każdy ma miejsce.:)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, czy te skurcze, które zwiastują trening macicy. To takie prądy? Bolesne. Bo mnie co jakiś czas przeszywa krótki, ale intensywny... Impuls?? Tak aż pierś zatyka. I nie wiem, czy to to czy więzadła czy coś..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Laseczki, czy te skurcze, które zwiastują trening macicy. To takie prądy? Bolesne. Bo mnie co jakiś czas przeszywa krótki, ale intensywny... Impuls?? Tak aż pierś zatyka. I nie wiem, czy to to czy więzadła czy coś..
    Z tego co ja wiem to te skurcze są bezbolesne .. może Ci dzidziuś gdzieś uciska lub kopie stąd te prądy ?

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, albo więzadła, już coraz mniej. Damy radę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mnie dzisiaj tak zgaga pali ze żyć mi się odechciewa :/ nic nie pomaga .. ratunku !!

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soda popita ogromną ilością wody niegazowanej... Pół łyżeczki płaskiej... Pomaga doraźnie... I wogole pij duże ilości.niegazowanej wody szybciej żołądek trawi... WSPÓŁCZUJĘ miałam.tak niedawno...

Jej

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije właśnie wody dużo a z tą sodą to musze spróbować, dzięki :) już trochę mi przeszło ale jeszcze pali :/ zjadłam jedn ciastko i dlatego

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhehehehe ty masz po ciastku, ja po wszystkim ;););););););

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mnie też zgaga męczy odkąd pojecham do rodziców. Mleko nie pomaga , migdałów nie znoszę, a soda też nie pomogła. Podobno cola pomaga ale tylko na chwilę. Czytałam że manti albo renigast czy coś można w ciąży.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja złamana w takim sensie, że pogoda nie zapowiada się szałowo na Mazurach... Znowu. Bez sensu, no, ale nadal mam nadzieję że to się zmieni.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku i na pomoc. Kto coś wie o inhalatorach?

Ja już sporo poczytałam. Wiem że ważna jest wielkość cząsteczek - w zależności od tego jak są duże docierają do górnych lub dolnych dróg oddechowych - ale czy ważna jest możliwość regulacji? Czy brać taki który może po prostu dotrzeć najdalej? Czy może taki z możliwością regulacji wielkości cząsteczek po przez odpowiednie nakładki?

"Czas nebulizacji – i tu trzeba znaleźć kompromis, bo z jednej strony krótszy czas zabiegu jest łatwiejszy do zniesienia, ale z drugiej dla małych dzieci zalecane jest wolniejsze tempo inhalacji. Dobrym rozwiązaniem może być inhalator z zaworem umożliwiającym regulację tempa zabiegu."

Wiem już że trzeba wziąć tłokowy, bo inne nie każdy lek są w stanie podać, albo leki je zniszczą, Że pomysł ze smoczkiemjest totalnie hybiony bo dzieciom włacza się odruch ssania i zamiast do przewodu oddechowego trafia większość do przewodu pokarmowego i do oczu, co mocno podrażnia.
    Czas pracy ciągły nie jest tak dla mnie ważny
    Głośność- u nas jednak musi być cichy

Przebrnąć przez te wszystkie modele to prawie nie możliwe:/ Fajne są te w kształcie zwierzątek, i podobno zlę nie są, najbardziej te dwa póki co wpadły w oko ( nie wizulanie ale przez funkcje) ale moze to zly trop, moze trzeba szukac miedzy radycyjnie wyglądającymi...

http://archiwum.allegro.pl/oferta/inhalator-nebulizator-rossmax-ni60-piesek-dzieci-i5477163712.html
    http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-med2000-speedymed-cx2-dziec-i6084958880.html?reco_id=81c5aea0-5c6f-11e6-ad1d-56847afe9799&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Zdrowie+i+higiena-17285_Urządzenia+medyczne-17298_Inhalatory,+nebulizatory-99417
    Może ktoś jednak potrafi oś doradzic?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Michaela jestem zielona. Nie pomogę.
    Sama teraz siedzę załamana i zgłębiam temat insuliny, bo niestety dostałam na noc przez tą pieprz... cukrzyce ciążową.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj :( współczuję

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, ja też nie ogarniam tematu :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno ranigastu zabronione przez lekarza siostra w tamtym roku była w ciąży zabronił, za to przepisał agastin ale mogą siostrę baaaardzo meczyla i lepiej żebyś zgłosiła to lekarzowi, bo ja brałam a tu w necie pisze ze no q razie konieczności.... I daje z soda która też nie pomaga ;)

Jej

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ