X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to mi w aptece pani poleciła rennie. Niby wolno w ciąży. A mecze się miesiąc i nie mogę jeść:/ a dziś robię pizze i bym zjadła :/ do tego zaczęło boleć mniej więcej na wysokości nerek:/ gin dopiero w piątek :"(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi polecono w aptece Rennie więc myślę ,że można ;)

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renni napewno można bo cała pierwsza ciaze jadłam :) wczoraj też próbowałam renni ale nie pomogło niestety .. dzisiaj narazie zgagi nie było więc mam spokój ale renni w pogotowiu jest :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • madalena1103 Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja już po połówkowych;) w sobotę 21t1d poznałam płeć. Moja wymarzona córa- 463g. Zdrowa kruszynka.

michaela, Siwa1001, diana0501, Irmelin, Izieth, Nasca lubią tę wiadomość

madalena
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rennie chyba można pisałam o ranigascie.. A ja już po remoncie wczoraj się trochę naschylalam,poruszalam i wieczorem zonk taki bol podbrzusza i krzyża, byłam bliska paniki, wzięłam dodatkową lutke,i nospe max i zasnelam puścilo... Ale zdenerwowałam się bardzo co to może być a was też czasem tak okresowo boli? Czy już wam przeszło.. Ja jem magnez 2 razy dziennie a i tak dopada czasem
    ..

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie na badaniu glukozy :) tragedii nie ma,ostatnie dwa lyki były najgorsze :) Ale mały tak szaleje teraz - po takiej dawce cukru nie ma się co dziwić :)

michaela, Nasca lubią tę wiadomość

Jago
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po przerwie. Właśnie wróciłam z wakacji gdzie codziennie objadalam sie smażona rybka i wieczornym grillem co wyzwoliło potężna zgagę ! Ale udało mi sie ja zwalczyć piciem mleka zimnego z lodówki całej szklanki. Wiec może spróbujcie bo u mnie był spokój. Co do bólu brzucha z krzyżem miałam takie ataki 2 razy ze nawet ruszyć sie nie mogłam przez pare minut a,e mówiąc o tym lekarzowi stwierdził ze to normalne i aby na razie nie panikowowac. Co prawda mi sie to zdarzyło po nocnym spoczynku. Trzeba więcej magnezu i uńikac spania na prawym boku. Polecany lewy tylko wiadomo nie zawsze da sie przypilnować. Ja połówkowe dopiero w sobotę tez nie mogę sie doczekać ;) Mały daje znac o sobie kopniaczki juz czuje cześciej ;) i sa one wyczuwalne rowniez gdy położę dłoń. Chciałabym jeszcze upolować czas tak aby maz mógł tego wspaniałego ruchu dziecka doświadczyć ale nie ma nic na zawołanie wiec na spokojnie.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Rennie chyba można pisałam o ranigascie.. A ja już po remoncie wczoraj się trochę naschylalam,poruszalam i wieczorem zonk taki bol podbrzusza i krzyża, byłam bliska paniki, wzięłam dodatkową lutke,i nospe max i zasnelam puścilo... Ale zdenerwowałam się bardzo co to może być a was też czasem tak okresowo boli? Czy już wam przeszło.. Ja jem magnez 2 razy dziennie a i tak dopada czasem
    ..
    Ja jak się nachodzę, czy narobię czegoś przy sprzątaniu właśnie tu się schylę tu coś tam to boli.

Rano wyszłam na zakupy i czułam jak coś boli na wysokości nerek i cały dzień się trzymało. Wydałam za to ponad 150 zł na ubranka :) Kupiłam 2x body z długim rękawem, 2x śpioszki takie puchate :), 1x komplet dresików, 1x komplet półśpiochy i bluzeczka ale takie mięciusie :) Bluzeczka z długim rękawem .

Wczoraj wzięłam 1 tabletkę renni-najpierw zemdliło ale ulga ze zgagą nieziemnska :) Zjadłam aż 2 kawałii domowej pizzy :D I dzisiaj nic nie męczy :)

Mój synek wczoraj miał czkawkę :D takie to śmieszne było jak brzuszek latał a od środka to w ogóle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 10:05

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia wrote:
    Witajcie po przerwie. Właśnie wróciłam z wakacji gdzie codziennie objadalam sie smażona rybka i wieczornym grillem co wyzwoliło potężna zgagę ! Ale udało mi sie ja zwalczyć piciem mleka zimnego z lodówki całej szklanki. Wiec może spróbujcie bo u mnie był spokój. Co do bólu brzucha z krzyżem miałam takie ataki 2 razy ze nawet ruszyć sie nie mogłam przez pare minut a,e mówiąc o tym lekarzowi stwierdził ze to normalne i aby na razie nie panikowowac. Co prawda mi sie to zdarzyło po nocnym spoczynku. Trzeba więcej magnezu i uńikac spania na prawym boku. Polecany lewy tylko wiadomo nie zawsze da sie przypilnować. Ja połówkowe dopiero w sobotę tez nie mogę sie doczekać ;) Mały daje znac o sobie kopniaczki juz czuje cześciej ;) i sa one wyczuwalne rowniez gdy położę dłoń. Chciałabym jeszcze upolować czas tak aby maz mógł tego wspaniałego ruchu dziecka doświadczyć ale nie ma nic na zawołanie wiec na spokojnie.
    U mnie mleko, cola, soda i siemię nie zdało się .

A ja jak chciałam by mój też mógł poczuć synka to poporosiłąm by czekał z dłonią na brzuchu i się doczekał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 10:18

Kolia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Wróciłam wczoraj po mega intensywnym przedłużonym weekendzie w Stolycy :)
    Wianna, moje wrażenia z koncertu podobne- WOW. ZaŚpiewała dokładnie wszystkie the best of hiciory i nogi aż same chodziły, a na wejście na "Stay" aż się poryczałam :) StaliŚmy na płycie, mniej więcej w połowie, nie było Ścisku i czasami powiewało Świeżym powietrzem. Na płytę weszliśmy ok 19:30. Big Sean bez szału (też znam tylko jedną piosenkę) za to zdecydowanie za mocne basy. Mój mąż aż mnie trzymał za brzuch cały czas bo bał się, że mała ogłuchnie. Ogólnie nie żałuję na pewno, że poszłam.

Reszta weekendu minęła na intensywnym zwiedzaniu Wawy, aż nieraz nogi do tyłka wchodziły :)

Dostałam skierowanie na test glukozy. Wspominałyście, że najlepszy jest 24-25 tydzień tak? Wiem, że całe badanie trwa ok 3 godzin, tylko powiedzcie mi czy powinnam brać wolne na ten dzień, czy uważacie, że da się iŚc potem bez problemu do pracy?

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo pisze że przeżyła glukozę :D Ja lecę jutro to dam Wam znać jak mi poszło :D Cytrynka w pogotowiu już jest :D Bo mnie mocno mdli od słodkiego

jagooo90 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg zazwyczaj da się przeżyć, ale dla własnego spokoju psychicznego weź wolne -praca nie zając nie ucieknie.
    Dacie radę, a Ciebie Diana jak mdli od słodkiego to wciśnij całą cytrynę, bo ja miałam pół, ale ja akurat lubię słodkie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą nie było dnia żebym nei zjadła masy słodkości a odkąd jeswtem w ciąży nie mogę, mdli na maksa a słone i kwaśne non stop bym mogła

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszedł mi z BebiKlub termofor z pestkami wiśnio

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, dawno się nie udzielalam, no ale...wakacje!! Jutro lecę na połówkowe, mam nadzieję poznać płeć, bo jeszcze nie znam. Mi nie przyszlo nic ani z bebiklubu ani z bebiprogramu, a wydaje mi się że rejestrowalam się dawniej niz miesiąc temu. Zgagi na szczęście nie miewam (przynajmniej na razie) ale za to jestem ciągle zmęczona. Nic mi się nie chce, tylko bym leżała, nawet kawa mnie nie pobudza. A niby drugi trymestr mial byc taki pełen energii.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milimarta to pewnie przez pogodę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leżę na plaży, na leżaczku i jest cudnie. Mały czasami kopnie, ale grzeczny :)

Siwa1001, Jiji, Izieth, Nasca lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle jak Ci fajnie... Też chcę

Ja właśnie wybieram łóżeczko, synek daje czadu a jeszcze przede mną pisanie pracy magisterskiej, do dziś mam oddać połowę pracy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki mi mowily ze w ciągu dnia po badaniu glukozy czuły sie sennie i momentami było im niedobrze..A ja jak na razie ok. Ale oddam sprawozdanie wieczorem :)

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dzisiaj u mnie leczo z cukinia, papryką i pieczarkami :D

Izieth lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ