Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój brzuch codziennie robi się bardzo napięty, ale u mnie to raczej wzdęcia, bo pojawia się po jedzeniu i trochę przechodzi jak uda się puścić bączka Ale uczucie nieprzyjemne, skóra bardzo naciągnięta i oddech ciężko złapać
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Mi to zaczęło się robić od kilku dni i coraz mocniej. Z tym że to się robi kiedy jestem na nogach. Np schodze po schodach to brzuch się twardy, bolesny, mocno napięty i jakby ten balon z wodą miał zaraz pęknąć . Albo podczas spaceru z psem. No po prostu chodzę i ten balon. I to robi się dotąd dopóki nie usiądę albo położę
-
Diana może dziecko uciska na szyjke..i.kiedy się kladziesz ono zmienia pozycje A kiedy się badalas jaka masz długość szyjki ? Jesz magnez? Ile trwa u ciebie taki skurcz?
Na następnej wizycie wspomnienia o tym lekarzowi i się oszczędzaj. To mi czasem spina ale raczej bezboleśnie, za to te bóle podbrzusza są bolesne.... Sam lekarz nie wiedział na wizycie bo wszystko w porzo zwiększył dawki magnezu, tobie też polecam i jeszcze od czasu do czasu po meczacym dniu hop na łóżko i nogi wyżej niż ciało najlepiej na poduszkach kilku..Jej
-
Ja tak mam jak troche pochodze, albo pod koniec dnia tylko ze samo napiecie, twarda pilka raczej nie boli i przechodzi jak odpoczne. Mam tez takie klucia troche nad pepkiem, w roznych porach dnia, ale pytalam juz gina i mowi ze to normalne bo to wrazliwe miejsce, skora sie rozciaga i sie stad to wszystko.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Kurcze, belly skasowało mi ostatniego posta chyba (już pomijam avatar, na którym jestem raz brunetką, raz blondynką )
Pytałam Was czy zamawiałyście może coŚ dla dziecka ze sklepu Makaszka? Wiem, że Shantelle chciała zamawiać tam rożek? Ciekawi mnie jak to wygląda jakościowo i czy warto?
Spuchła mi wczoraj prawa kostka tak, że nie było jej w ogóle widać... na szczęście żel i leżenie pomogło. -
Jiji wrote:Diana może dziecko uciska na szyjke..i.kiedy się kladziesz ono zmienia pozycje A kiedy się badalas jaka masz długość szyjki ? Jesz magnez? Ile trwa u ciebie taki skurcz?
Na następnej wizycie wspomnienia o tym lekarzowi i się oszczędzaj. To mi czasem spina ale raczej bezboleśnie, za to te bóle podbrzusza są bolesne.... Sam lekarz nie wiedział na wizycie bo wszystko w porzo zwiększył dawki magnezu, tobie też polecam i jeszcze od czasu do czasu po meczacym dniu hop na łóżko i nogi wyżej niż ciało najlepiej na poduszkach kilku.. -
Kurczę ja się nie przemeczam. W sumie to mój dzień wygląda tak: wstaje, śniadanie, pies, pisanie na łóżku pracy magisterskiej, obiad, ewentualne zakupy a sklep mam pod blokiem i dostałam zakaz od męża noszenia większych zakupów i jak to ujął mam robić zakupy pojedyncze a większe on robi. Potem praca magisterska, pies, kąpiel i spać. Widuję się z koleżankami w międzyczasie. Tak mi się robi po schodach i na spacerze. Pies nie ciągnie żeby coś to miało wspólnego.
-
Wczoraj dodałam posta którego skasowało. Echhh, renowacje forumowe.
Wczoraj miałam połówkowe. Okazało się że będzie.....ta dam ta dam.....drugi chłopak. A syn czekał na siostrzyczkę
Niestety pani doktor zauważyła też jakąs plamkę w sercu, jakiś 'bright spot' jak to fachowo nazwała. Coś słyszałyscie o tym? Teraz muszę iść na usg serca płodu, bo może to oznaczać jakąś wadę. No i znowu trochę stresu. -
Diana widzisz nie było tak źle,a najważniejsze że poszło, daj znać jaki wynik.
Meg nic nie zamawiałam z tego sklepu, nie pomogę. Faktycznie forum coś szwankuje od jakiegoś czasu, wczoraj też cały dzień nie szło się zalogować.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
MyŚlę, że pokasowało posty po wczorajszej renowacji...
Milmarta gratuluję synka i trzymam kciuki za wchłonięcie się plamki w serduszku.
Co do wszystkich rożków, kocyków i tym podobnych pościelowych rzeczy dajcie namiary gdzie kupiłyście, chętnie sobie zerknę i porównam.
-
Widziałam na stronie czarodziej.eu. Ale nie zaglebiam się bliżej pościeli bo to kupię jak synek będzie starszy. Rożki dostałam. Mąż mówi żeby nie kupować ochroniacza do łóżeczka . Sama pisałam ze czytałam artykuły ze zabierają powietrze itp ale jak któraś pisała żeby maluch się nie obijal. Jutro ma przyjsc łóżeczko to sobie obejrzę jak wygląda na golo. A powiedzcie mi te matę kładzie się w takiej kolejności: materac-mata-prześcieradło czy materac-prześcieradło-mata?
Ależ mi mały skacze teraz po tej glukozie -
Hej
Milmarta serduszko będzie jak dzwon, trzymam kciuki !
Ja wrzuciłam linki na allegro, gdzie kupiłam te kilka rzeczy fajnych dla małego. Niestety nie mam teraz lapka i nie pomogę.
A w tym sklepie internetowym Nie kupiłam tych rzeczy, jakoś wyleciało mi z głowy, poza tym znalazłam tańsze zamienniki
Ochraniacz kupiłam i powiem, że jest mega i miękki bardzo także mam słodki komplecik w słoniki
-
Ja też mam tak właśnie z brzuchem, że jak dłużej pochodzę to jest taki napięty, twardy i ciągnie, że jakbym dotknęła igłą to by pękł.
Na następnej wizycie muszę o tym powiedzieć lekarzowi. Nie jest to bolesne, ale skóra tak, jakby miała pęknąć, masakrejszyn.