X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch codziennie robi się bardzo napięty, ale u mnie to raczej wzdęcia, bo pojawia się po jedzeniu i trochę przechodzi jak uda się puścić bączka ;) Ale uczucie nieprzyjemne, skóra bardzo naciągnięta i oddech ciężko złapać :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to zaczęło się robić od kilku dni i coraz mocniej. Z tym że to się robi kiedy jestem na nogach. Np schodze po schodach to brzuch się twardy, bolesny, mocno napięty i jakby ten balon z wodą miał zaraz pęknąć . Albo podczas spaceru z psem. No po prostu chodzę i ten balon. I to robi się dotąd dopóki nie usiądę albo położę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana może dziecko uciska na szyjke..i.kiedy się kladziesz ono zmienia pozycje A kiedy się badalas jaka masz długość szyjki ? Jesz magnez? Ile trwa u ciebie taki skurcz?
    Na następnej wizycie wspomnienia o tym lekarzowi i się oszczędzaj. To mi czasem spina ale raczej bezboleśnie, za to te bóle podbrzusza są bolesne.... Sam lekarz nie wiedział na wizycie bo wszystko w porzo zwiększył dawki magnezu, tobie też polecam i jeszcze od czasu do czasu po meczacym dniu hop na łóżko i nogi wyżej niż ciało najlepiej na poduszkach kilku..

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam jak troche pochodze, albo pod koniec dnia tylko ze samo napiecie, twarda pilka raczej nie boli i przechodzi jak odpoczne. Mam tez takie klucia troche nad pepkiem, w roznych porach dnia, ale pytalam juz gina i mowi ze to normalne bo to wrazliwe miejsce, skora sie rozciaga i sie stad to wszystko.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, belly skasowało mi ostatniego posta chyba (już pomijam avatar, na którym jestem raz brunetką, raz blondynką :))

Pytałam Was czy zamawiałyście może coŚ dla dziecka ze sklepu Makaszka? Wiem, że Shantelle chciała zamawiać tam rożek? Ciekawi mnie jak to wygląda jakościowo i czy warto?

Spuchła mi wczoraj prawa kostka tak, że nie było jej w ogóle widać... na szczęście żel i leżenie pomogło.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Diana może dziecko uciska na szyjke..i.kiedy się kladziesz ono zmienia pozycje A kiedy się badalas jaka masz długość szyjki ? Jesz magnez? Ile trwa u ciebie taki skurcz?
    Na następnej wizycie wspomnienia o tym lekarzowi i się oszczędzaj. To mi czasem spina ale raczej bezboleśnie, za to te bóle podbrzusza są bolesne.... Sam lekarz nie wiedział na wizycie bo wszystko w porzo zwiększył dawki magnezu, tobie też polecam i jeszcze od czasu do czasu po meczacym dniu hop na łóżko i nogi wyżej niż ciało najlepiej na poduszkach kilku..
    26.07 na polowkowym było 4 cm, trzyma się i mnie różnie. Raz jest to chwila raz minuta. I w czasie kiedy są te bole, bola lędźwie i brzuch jest taki napięty. A jak się kładę to nie zmienia pozycji tylko dalej tak jest aż puści. W piątek wizyta to powiem.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja się nie przemeczam. W sumie to mój dzień wygląda tak: wstaje, śniadanie, pies, pisanie na łóżku pracy magisterskiej, obiad, ewentualne zakupy a sklep mam pod blokiem i dostałam zakaz od męża noszenia większych zakupów i jak to ujął mam robić zakupy pojedyncze a większe on robi. Potem praca magisterska, pies, kąpiel i spać. Widuję się z koleżankami w międzyczasie. Tak mi się robi po schodach i na spacerze. Pies nie ciągnie żeby coś to miało wspólnego.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem w laboratorium. Wypilam glukoze, poszło ale z dużą ilością wody i w połowie cytrynę. Smak? Dosłownie domowy lukier mega słodki. Trochę mnie Mdli ale na wymioty nie idzie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dodałam posta którego skasowało. Echhh, renowacje forumowe.
    Wczoraj miałam połówkowe. Okazało się że będzie.....ta dam ta dam.....drugi chłopak. A syn czekał na siostrzyczkę :)
    Niestety pani doktor zauważyła też jakąs plamkę w sercu, jakiś 'bright spot' jak to fachowo nazwała. Coś słyszałyscie o tym? Teraz muszę iść na usg serca płodu, bo może to oznaczać jakąś wadę. No i znowu trochę stresu.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś ostatnio czytałam ze któraś z mam na badaniu wyszło ze dziecko ma plamki na aerduszku. I się zrosło. Maluch zdrowy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana widzisz nie było tak źle,a najważniejsze że poszło, daj znać jaki wynik.
    Meg nic nie zamawiałam z tego sklepu, nie pomogę. Faktycznie forum coś szwankuje od jakiegoś czasu, wczoraj też cały dzień nie szło się zalogować.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać wieczorem jak będą wyniki. Sama jestem ciekawa. A co do forum to od kilku dni nie ma postów. Żadna nie pisze? Niemożliwe

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚlę, że pokasowało posty po wczorajszej renowacji...

Milmarta gratuluję synka i trzymam kciuki za wchłonięcie się plamki w serduszku.

Co do wszystkich rożków, kocyków i tym podobnych pościelowych rzeczy dajcie namiary gdzie kupiłyście, chętnie sobie zerknę i porównam.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na stronie czarodziej.eu. Ale nie zaglebiam się bliżej pościeli bo to kupię jak synek będzie starszy. Rożki dostałam. Mąż mówi żeby nie kupować ochroniacza do łóżeczka . Sama pisałam ze czytałam artykuły ze zabierają powietrze itp ale jak któraś pisała żeby maluch się nie obijal. Jutro ma przyjsc łóżeczko to sobie obejrzę jak wygląda na golo. A powiedzcie mi te matę kładzie się w takiej kolejności: materac-mata-prześcieradło czy materac-prześcieradło-mata?

Ależ mi mały skacze teraz po tej glukozie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kocyk kupuje minky szary w błękitne kropeczki a z drugiej strony błękitny.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Milmarta serduszko będzie jak dzwon, trzymam kciuki :)!

Ja wrzuciłam linki na allegro, gdzie kupiłam te kilka rzeczy fajnych dla małego. Niestety nie mam teraz lapka i nie pomogę.

A w tym sklepie internetowym Nie kupiłam tych rzeczy, jakoś wyleciało mi z głowy, poza tym znalazłam tańsze zamienniki :)

Ochraniacz kupiłam i powiem, że jest mega i miękki bardzo także mam słodki komplecik w słoniki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tak właśnie z brzuchem, że jak dłużej pochodzę to jest taki napięty, twardy i ciągnie, że jakbym dotknęła igłą to by pękł.
    Na następnej wizycie muszę o tym powiedzieć lekarzowi. Nie jest to bolesne, ale skóra tak, jakby miała pęknąć, masakrejszyn.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta będzie dobrze, nie martw się.
    Kupiłam wczoraj jednego misia szumisia, a mąż prawie zawału dostał jak usłyszał cenę za "maskotkę".

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana materac mata prześcieradło.

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ale ja też nic nie robię, Cholera znowu mnie dorwaly leżę z nogami w górze, w czasie tych boli nie spina mi się brzuch, poprostu mnie kuźwa boli...

Jej

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ