X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch codziennie robi się bardzo napięty, ale u mnie to raczej wzdęcia, bo pojawia się po jedzeniu i trochę przechodzi jak uda się puścić bączka ;) Ale uczucie nieprzyjemne, skóra bardzo naciągnięta i oddech ciężko złapać :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to zaczęło się robić od kilku dni i coraz mocniej. Z tym że to się robi kiedy jestem na nogach. Np schodze po schodach to brzuch się twardy, bolesny, mocno napięty i jakby ten balon z wodą miał zaraz pęknąć . Albo podczas spaceru z psem. No po prostu chodzę i ten balon. I to robi się dotąd dopóki nie usiądę albo położę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana może dziecko uciska na szyjke..i.kiedy się kladziesz ono zmienia pozycje A kiedy się badalas jaka masz długość szyjki ? Jesz magnez? Ile trwa u ciebie taki skurcz?
    Na następnej wizycie wspomnienia o tym lekarzowi i się oszczędzaj. To mi czasem spina ale raczej bezboleśnie, za to te bóle podbrzusza są bolesne.... Sam lekarz nie wiedział na wizycie bo wszystko w porzo zwiększył dawki magnezu, tobie też polecam i jeszcze od czasu do czasu po meczacym dniu hop na łóżko i nogi wyżej niż ciało najlepiej na poduszkach kilku..

Jej

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam jak troche pochodze, albo pod koniec dnia tylko ze samo napiecie, twarda pilka raczej nie boli i przechodzi jak odpoczne. Mam tez takie klucia troche nad pepkiem, w roznych porach dnia, ale pytalam juz gina i mowi ze to normalne bo to wrazliwe miejsce, skora sie rozciaga i sie stad to wszystko.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, belly skasowało mi ostatniego posta chyba (już pomijam avatar, na którym jestem raz brunetką, raz blondynką :))

Pytałam Was czy zamawiałyście może coŚ dla dziecka ze sklepu Makaszka? Wiem, że Shantelle chciała zamawiać tam rożek? Ciekawi mnie jak to wygląda jakościowo i czy warto?

Spuchła mi wczoraj prawa kostka tak, że nie było jej w ogóle widać... na szczęście żel i leżenie pomogło.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Diana może dziecko uciska na szyjke..i.kiedy się kladziesz ono zmienia pozycje A kiedy się badalas jaka masz długość szyjki ? Jesz magnez? Ile trwa u ciebie taki skurcz?
    Na następnej wizycie wspomnienia o tym lekarzowi i się oszczędzaj. To mi czasem spina ale raczej bezboleśnie, za to te bóle podbrzusza są bolesne.... Sam lekarz nie wiedział na wizycie bo wszystko w porzo zwiększył dawki magnezu, tobie też polecam i jeszcze od czasu do czasu po meczacym dniu hop na łóżko i nogi wyżej niż ciało najlepiej na poduszkach kilku..
    26.07 na polowkowym było 4 cm, trzyma się i mnie różnie. Raz jest to chwila raz minuta. I w czasie kiedy są te bole, bola lędźwie i brzuch jest taki napięty. A jak się kładę to nie zmienia pozycji tylko dalej tak jest aż puści. W piątek wizyta to powiem.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja się nie przemeczam. W sumie to mój dzień wygląda tak: wstaje, śniadanie, pies, pisanie na łóżku pracy magisterskiej, obiad, ewentualne zakupy a sklep mam pod blokiem i dostałam zakaz od męża noszenia większych zakupów i jak to ujął mam robić zakupy pojedyncze a większe on robi. Potem praca magisterska, pies, kąpiel i spać. Widuję się z koleżankami w międzyczasie. Tak mi się robi po schodach i na spacerze. Pies nie ciągnie żeby coś to miało wspólnego.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem w laboratorium. Wypilam glukoze, poszło ale z dużą ilością wody i w połowie cytrynę. Smak? Dosłownie domowy lukier mega słodki. Trochę mnie Mdli ale na wymioty nie idzie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dodałam posta którego skasowało. Echhh, renowacje forumowe.
    Wczoraj miałam połówkowe. Okazało się że będzie.....ta dam ta dam.....drugi chłopak. A syn czekał na siostrzyczkę :)
    Niestety pani doktor zauważyła też jakąs plamkę w sercu, jakiś 'bright spot' jak to fachowo nazwała. Coś słyszałyscie o tym? Teraz muszę iść na usg serca płodu, bo może to oznaczać jakąś wadę. No i znowu trochę stresu.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś ostatnio czytałam ze któraś z mam na badaniu wyszło ze dziecko ma plamki na aerduszku. I się zrosło. Maluch zdrowy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana widzisz nie było tak źle,a najważniejsze że poszło, daj znać jaki wynik.
    Meg nic nie zamawiałam z tego sklepu, nie pomogę. Faktycznie forum coś szwankuje od jakiegoś czasu, wczoraj też cały dzień nie szło się zalogować.

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać wieczorem jak będą wyniki. Sama jestem ciekawa. A co do forum to od kilku dni nie ma postów. Żadna nie pisze? Niemożliwe

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚlę, że pokasowało posty po wczorajszej renowacji...

Milmarta gratuluję synka i trzymam kciuki za wchłonięcie się plamki w serduszku.

Co do wszystkich rożków, kocyków i tym podobnych pościelowych rzeczy dajcie namiary gdzie kupiłyście, chętnie sobie zerknę i porównam.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na stronie czarodziej.eu. Ale nie zaglebiam się bliżej pościeli bo to kupię jak synek będzie starszy. Rożki dostałam. Mąż mówi żeby nie kupować ochroniacza do łóżeczka . Sama pisałam ze czytałam artykuły ze zabierają powietrze itp ale jak któraś pisała żeby maluch się nie obijal. Jutro ma przyjsc łóżeczko to sobie obejrzę jak wygląda na golo. A powiedzcie mi te matę kładzie się w takiej kolejności: materac-mata-prześcieradło czy materac-prześcieradło-mata?

Ależ mi mały skacze teraz po tej glukozie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kocyk kupuje minky szary w błękitne kropeczki a z drugiej strony błękitny.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Milmarta serduszko będzie jak dzwon, trzymam kciuki :)!

Ja wrzuciłam linki na allegro, gdzie kupiłam te kilka rzeczy fajnych dla małego. Niestety nie mam teraz lapka i nie pomogę.

A w tym sklepie internetowym Nie kupiłam tych rzeczy, jakoś wyleciało mi z głowy, poza tym znalazłam tańsze zamienniki :)

Ochraniacz kupiłam i powiem, że jest mega i miękki bardzo także mam słodki komplecik w słoniki :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tak właśnie z brzuchem, że jak dłużej pochodzę to jest taki napięty, twardy i ciągnie, że jakbym dotknęła igłą to by pękł.
    Na następnej wizycie muszę o tym powiedzieć lekarzowi. Nie jest to bolesne, ale skóra tak, jakby miała pęknąć, masakrejszyn.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta będzie dobrze, nie martw się.
    Kupiłam wczoraj jednego misia szumisia, a mąż prawie zawału dostał jak usłyszał cenę za "maskotkę".

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana materac mata prześcieradło.

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ale ja też nic nie robię, Cholera znowu mnie dorwaly leżę z nogami w górze, w czasie tych boli nie spina mi się brzuch, poprostu mnie kuźwa boli...

Jej

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ