X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kosztuje ten miś szumiś?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może macie te skurcze kogoś tam_);););););)
    Jak was spina... Ja wizyta dopiero 1 września ale poczekam trochę i jak nadal będzie tak boleć to idę na IP albo dzwonie do mojego....

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Milmarta kolejny chlopak :D super, serduszko na pewno okaze sie zdrowe, nie denerwuj sie, poki nie masz czym :)

ja kupowalam na allegro rozek i inne takie firmy OLO, nie pamietam jaka maja nazwe, ale jak wpiszesz rozek OLO na pewno wyjdzie :) ja bardzo zadowolona, super kolorki, duzy wybor, material bardzo dobry, cena tez no i np. Ochraniacz szyli mi taki jaki chcialam, z jednej str inny z drugiej inny :)

Powiem Wam, ze powoli zaczynam odczuwac brzuch :P ciezej sie schylac czy wstawac z lozka :P jak slonik sie czuje poki co :P a i cos w tym jest ze spaniem na lewym boku, w nocy dretwialy mi jakos rece, zle mi sie spalo i kiedy ukladalam sie na lewym boku odchodzilo mrowienie, no ale znowu za cheile zaczynalo i sie budzilam, bo sie zawsze mocno krece w nocy i nie sposob mi utrzymac jak najdluzej na tym lewym boku :P wiec dzis połamana jestem :P

wczoraj zaszalalam znow na allegro i kupilam dla Synka jakies pierdółki do pielegnacji typu frida, nozyczki do paznokci, szczoteczka do wlosow ;) juz sie nie moge doczekac az przyjdzie, zeby to poogladac :) tylko miejsca mam w szafach coraz mniej :P

ja glukoze mam przed kolejna wizyta, czyli pod koniec sierpnia sobie zrobie, najgorzej, ze tyle tam trzeba wysiedziec :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle są różne rodzaje tu masz linka: http://szumisiesklep.pl/kategoria/kup-szumisia
    Są nawet po 200zł, ja kupiłam wersje za 129zł. To taka maskotka z materiału minky, odtwarza 5 różnych szumów: dwa przypominają dźwięk suszarki, pozostałe to szum wód płodowych i bijącego serca, fal morskich oraz deszczu. Podobno bardzo uspokajają dzieci i pomagają im zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:46

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia tez chetnie bym kupila :) ale cchyba sie wstrzymam, bo w koncu jak nasze Dzieci sie urodza, to zaraz beda swieta :D wiec w zabawki chyba nie ma co inwestowac, a liczyc na boagtych swietych Mikolajow :D

z mojej praktyki i teorii zawodowej apropo misia szumisia przypomnialy mi sie techniki uspkkojania niemowlat
    1.owijanie scisle
    2.tzw. chwyt spod pachy :)
    3.szumienie do ucha tzw szuszanie
    4.kolysanie przod-tyl tzw.galareta
    5.ssanie-smoczek lub palec jesli nie korzystamy z tego pierwszego :)

Widzialam tez filmik intruktazowy do tego na YT, poszukam zaraz, jak znajde, to podrzuce, zeby zobrazowac te techniki, bo opis to nie za bardzo sie nadaje :D

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam :) tzw zaklinacz niemowlat :) filmik po ang, u nas to chyba nie jest zbyt popularne, przynjamniej moje kolezanki po szkokach rodzenia nie znaly, wiec chociaz ja spopularyzuje, bo dziala!! ;)

https://www.youtube.com/results?search_query=dr+harvey+karp

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te techniki też widziałam ale jakiś polski dr to pokazywał

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Wyszłam zlaboratorium i musiałam jeszcze skoczyć do fotografa, wychodzę a tu nagle zrobiło mi się słabo, zalało mnie potem, fala gorąca, ręcę i nogi się trzesą, czarno przed oczami.Pierwsza myśl muszę coś słodkiego bo cukier mi spadł :D ledwo doszłam do sklepu, kupiłam kapuśniaczek zjadłam szybko i przeszło. To chyba z głodu bo obudziłam się o 5 i już yłam głodna a zjadłam dopiero po 11. Bo przecież cukier nie mógł spaść po takiej dawce glukozy?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu tą mate dawałam pod materac i działała bez zarzutu :) bo ta co ja miałam to taki prostokątny twardy plastik i pod samym prześcieradłem mogłoby być trochę za twardo .. w każdym bądź razie u mnie działało pod materacem :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaką mate? Bo chyba czego nie ogarniam :D

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra a chodzi o mate co zabezpiecza materac przed zmoczeniem? Bo ja myslalam ze o taka Dianie chodzi i wtedy ona jest na materac. Bo moze nie myslimy o tym samym.

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może chodzi o matę moniturującą oddech? :) też się chętnie dowiem co z czym i jak po kolei , chociaż my mamy mieć klips, który przypina się do pieluszki od kuzyna.

eikt43r804tnuk7g.png

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie myślałam ze chodzi o mate monitorującą oddech :) bo ja taką miałam :)

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dogadałyśmy hehe :D :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D ja pomyslalam o macie wlasnie zsby materaca nie zmoczyc, a tu Tysia pisze ze miala ja plastikowa i wkladala pod materac i dlatego zapytalam czy ja oczyms nie wiem haha :D kalafiory ciążowe :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :D chodzi mi o taką matę, co chroni materac przed zamoczeniem :D Kupiłam paczkę 1razowych i zaczęłam się zastanawiać w jakiej kolejności kłaść :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz Diana pisz o jaka mate pytasz he he :) ? Tysia a droga jest taka mata monitorujaca oddech?

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Siwa nie mam pojęcia bo ja z pierwszym dzieckiem ją dostałam ale musiałam później oddac a teraz chce kupic i z tego co patrzyłam to drogie są wiec nie wiem czy nie kupie używanej .. na allegro patrzyłam to jest niania plus monitor oddechu i kosztuje ok 400 zl nowa .. jak dla mnie to dość sporo :/ i na razie patrze na używane bo nie raz sprzadaja po ok 120-150 zl ale trzeba patrzeć :)

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha teraz już wszystko wiadomo :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli taki podkład, żeby nie zamoczyć materaca to w takiej kolejności materac-podkład-prześcieradło?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ