Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Milmarta kolejny chlopak super, serduszko na pewno okaze sie zdrowe, nie denerwuj sie, poki nie masz czym
ja kupowalam na allegro rozek i inne takie firmy OLO, nie pamietam jaka maja nazwe, ale jak wpiszesz rozek OLO na pewno wyjdzie ja bardzo zadowolona, super kolorki, duzy wybor, material bardzo dobry, cena tez no i np. Ochraniacz szyli mi taki jaki chcialam, z jednej str inny z drugiej inny
Powiem Wam, ze powoli zaczynam odczuwac brzuch ciezej sie schylac czy wstawac z lozka jak slonik sie czuje poki co a i cos w tym jest ze spaniem na lewym boku, w nocy dretwialy mi jakos rece, zle mi sie spalo i kiedy ukladalam sie na lewym boku odchodzilo mrowienie, no ale znowu za cheile zaczynalo i sie budzilam, bo sie zawsze mocno krece w nocy i nie sposob mi utrzymac jak najdluzej na tym lewym boku wiec dzis połamana jestem
wczoraj zaszalalam znow na allegro i kupilam dla Synka jakies pierdółki do pielegnacji typu frida, nozyczki do paznokci, szczoteczka do wlosow juz sie nie moge doczekac az przyjdzie, zeby to poogladac tylko miejsca mam w szafach coraz mniej
ja glukoze mam przed kolejna wizyta, czyli pod koniec sierpnia sobie zrobie, najgorzej, ze tyle tam trzeba wysiedziecIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Shantelle są różne rodzaje tu masz linka: http://szumisiesklep.pl/kategoria/kup-szumisia
Są nawet po 200zł, ja kupiłam wersje za 129zł. To taka maskotka z materiału minky, odtwarza 5 różnych szumów: dwa przypominają dźwięk suszarki, pozostałe to szum wód płodowych i bijącego serca, fal morskich oraz deszczu. Podobno bardzo uspokajają dzieci i pomagają im zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:46
Shantelle lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Szumisia tez chetnie bym kupila ale cchyba sie wstrzymam, bo w koncu jak nasze Dzieci sie urodza, to zaraz beda swieta wiec w zabawki chyba nie ma co inwestowac, a liczyc na boagtych swietych Mikolajow
z mojej praktyki i teorii zawodowej apropo misia szumisia przypomnialy mi sie techniki uspkkojania niemowlat
1.owijanie scisle
2.tzw. chwyt spod pachy
3.szumienie do ucha tzw szuszanie
4.kolysanie przod-tyl tzw.galareta
5.ssanie-smoczek lub palec jesli nie korzystamy z tego pierwszego
Widzialam tez filmik intruktazowy do tego na YT, poszukam zaraz, jak znajde, to podrzuce, zeby zobrazowac te techniki, bo opis to nie za bardzo sie nadajeIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Mam tzw zaklinacz niemowlat filmik po ang, u nas to chyba nie jest zbyt popularne, przynjamniej moje kolezanki po szkokach rodzenia nie znaly, wiec chociaz ja spopularyzuje, bo dziala!!
https://www.youtube.com/results?search_query=dr+harvey+karpIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wiecie co? Wyszłam zlaboratorium i musiałam jeszcze skoczyć do fotografa, wychodzę a tu nagle zrobiło mi się słabo, zalało mnie potem, fala gorąca, ręcę i nogi się trzesą, czarno przed oczami.Pierwsza myśl muszę coś słodkiego bo cukier mi spadł ledwo doszłam do sklepu, kupiłam kapuśniaczek zjadłam szybko i przeszło. To chyba z głodu bo obudziłam się o 5 i już yłam głodna a zjadłam dopiero po 11. Bo przecież cukier nie mógł spaść po takiej dawce glukozy?
-
Wiesz co Siwa nie mam pojęcia bo ja z pierwszym dzieckiem ją dostałam ale musiałam później oddac a teraz chce kupic i z tego co patrzyłam to drogie są wiec nie wiem czy nie kupie używanej .. na allegro patrzyłam to jest niania plus monitor oddechu i kosztuje ok 400 zl nowa .. jak dla mnie to dość sporo i na razie patrze na używane bo nie raz sprzadaja po ok 120-150 zl ale trzeba patrzećTysia