Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kosztuje ten miś szumiś?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może macie te skurcze kogoś tam_);););););)
    Jak was spina... Ja wizyta dopiero 1 września ale poczekam trochę i jak nadal będzie tak boleć to idę na IP albo dzwonie do mojego....

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Milmarta kolejny chlopak :D super, serduszko na pewno okaze sie zdrowe, nie denerwuj sie, poki nie masz czym :)

ja kupowalam na allegro rozek i inne takie firmy OLO, nie pamietam jaka maja nazwe, ale jak wpiszesz rozek OLO na pewno wyjdzie :) ja bardzo zadowolona, super kolorki, duzy wybor, material bardzo dobry, cena tez no i np. Ochraniacz szyli mi taki jaki chcialam, z jednej str inny z drugiej inny :)

Powiem Wam, ze powoli zaczynam odczuwac brzuch :P ciezej sie schylac czy wstawac z lozka :P jak slonik sie czuje poki co :P a i cos w tym jest ze spaniem na lewym boku, w nocy dretwialy mi jakos rece, zle mi sie spalo i kiedy ukladalam sie na lewym boku odchodzilo mrowienie, no ale znowu za cheile zaczynalo i sie budzilam, bo sie zawsze mocno krece w nocy i nie sposob mi utrzymac jak najdluzej na tym lewym boku :P wiec dzis połamana jestem :P

wczoraj zaszalalam znow na allegro i kupilam dla Synka jakies pierdółki do pielegnacji typu frida, nozyczki do paznokci, szczoteczka do wlosow ;) juz sie nie moge doczekac az przyjdzie, zeby to poogladac :) tylko miejsca mam w szafach coraz mniej :P

ja glukoze mam przed kolejna wizyta, czyli pod koniec sierpnia sobie zrobie, najgorzej, ze tyle tam trzeba wysiedziec :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle są różne rodzaje tu masz linka: http://szumisiesklep.pl/kategoria/kup-szumisia
    Są nawet po 200zł, ja kupiłam wersje za 129zł. To taka maskotka z materiału minky, odtwarza 5 różnych szumów: dwa przypominają dźwięk suszarki, pozostałe to szum wód płodowych i bijącego serca, fal morskich oraz deszczu. Podobno bardzo uspokajają dzieci i pomagają im zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:46

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia tez chetnie bym kupila :) ale cchyba sie wstrzymam, bo w koncu jak nasze Dzieci sie urodza, to zaraz beda swieta :D wiec w zabawki chyba nie ma co inwestowac, a liczyc na boagtych swietych Mikolajow :D

z mojej praktyki i teorii zawodowej apropo misia szumisia przypomnialy mi sie techniki uspkkojania niemowlat
    1.owijanie scisle
    2.tzw. chwyt spod pachy :)
    3.szumienie do ucha tzw szuszanie
    4.kolysanie przod-tyl tzw.galareta
    5.ssanie-smoczek lub palec jesli nie korzystamy z tego pierwszego :)

Widzialam tez filmik intruktazowy do tego na YT, poszukam zaraz, jak znajde, to podrzuce, zeby zobrazowac te techniki, bo opis to nie za bardzo sie nadaje :D

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam :) tzw zaklinacz niemowlat :) filmik po ang, u nas to chyba nie jest zbyt popularne, przynjamniej moje kolezanki po szkokach rodzenia nie znaly, wiec chociaz ja spopularyzuje, bo dziala!! ;)

https://www.youtube.com/results?search_query=dr+harvey+karp

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te techniki też widziałam ale jakiś polski dr to pokazywał

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Wyszłam zlaboratorium i musiałam jeszcze skoczyć do fotografa, wychodzę a tu nagle zrobiło mi się słabo, zalało mnie potem, fala gorąca, ręcę i nogi się trzesą, czarno przed oczami.Pierwsza myśl muszę coś słodkiego bo cukier mi spadł :D ledwo doszłam do sklepu, kupiłam kapuśniaczek zjadłam szybko i przeszło. To chyba z głodu bo obudziłam się o 5 i już yłam głodna a zjadłam dopiero po 11. Bo przecież cukier nie mógł spaść po takiej dawce glukozy?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu tą mate dawałam pod materac i działała bez zarzutu :) bo ta co ja miałam to taki prostokątny twardy plastik i pod samym prześcieradłem mogłoby być trochę za twardo .. w każdym bądź razie u mnie działało pod materacem :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaką mate? Bo chyba czego nie ogarniam :D

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra a chodzi o mate co zabezpiecza materac przed zmoczeniem? Bo ja myslalam ze o taka Dianie chodzi i wtedy ona jest na materac. Bo moze nie myslimy o tym samym.

• Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może chodzi o matę moniturującą oddech? :) też się chętnie dowiem co z czym i jak po kolei , chociaż my mamy mieć klips, który przypina się do pieluszki od kuzyna.

eikt43r804tnuk7g.png

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie myślałam ze chodzi o mate monitorującą oddech :) bo ja taką miałam :)

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dogadałyśmy hehe :D :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D ja pomyslalam o macie wlasnie zsby materaca nie zmoczyc, a tu Tysia pisze ze miala ja plastikowa i wkladala pod materac i dlatego zapytalam czy ja oczyms nie wiem haha :D kalafiory ciążowe :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :D chodzi mi o taką matę, co chroni materac przed zamoczeniem :D Kupiłam paczkę 1razowych i zaczęłam się zastanawiać w jakiej kolejności kłaść :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz Diana pisz o jaka mate pytasz he he :) ? Tysia a droga jest taka mata monitorujaca oddech?

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Siwa nie mam pojęcia bo ja z pierwszym dzieckiem ją dostałam ale musiałam później oddac a teraz chce kupic i z tego co patrzyłam to drogie są wiec nie wiem czy nie kupie używanej .. na allegro patrzyłam to jest niania plus monitor oddechu i kosztuje ok 400 zl nowa .. jak dla mnie to dość sporo :/ i na razie patrze na używane bo nie raz sprzadaja po ok 120-150 zl ale trzeba patrzeć :)

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha teraz już wszystko wiadomo :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli taki podkład, żeby nie zamoczyć materaca to w takiej kolejności materac-podkład-prześcieradło?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ