X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój mąż mnie wkurza żeby nie powiedzieć WKU****....miał wyjść na piwo wrócił po paru, jestem taka zła że śpi dziś na podłodze, ja się męczę staram się jak mogę, ja czuję że po tylu latach nie czuję tego co ja . Jest mi tak smutno...juz tak późno a ja rycze...

Jej

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno hormony... Jutro pewnie uznasz, że to błahostka była, taki nocny bezpodstawny ciążowy smutek... Potrafią się wkręcić chyba na każdy temat, co nie?

Jiji lubi tę wiadomość

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Tysia, rozumiem Cię doskonale, wiem jak to jest jak jest za dużo ludzi a za mało miejsca :/ ale kurde teść by mógł sie ogarnąć, przecież widzi ze sie ciśniecie wszyscy na jednym pokoju, no kurde :/ wiadomo ze rodzina rodziną ale są jakieś granice. Napewno lepiej by było dla Ciebie wrócić choć na chwile do Polski, byłoby Ci łatwiej ale to ciężkie decyzje, mój K. tez by mnie samej nie puścił, mam nadzieje ze jakoś to rozwiążecie i znajdziecie najlepsza opcje :) trzymam kciuki :*

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri jest tak czasami, ale nie martw się nooo

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    framtid wrote:
    Eh Tysia, rozumiem Cię doskonale, wiem jak to jest jak jest za dużo ludzi a za mało miejsca :/ ale kurde teść by mógł sie ogarnąć, przecież widzi ze sie ciśniecie wszyscy na jednym pokoju, no kurde :/ wiadomo ze rodzina rodziną ale są jakieś granice. Napewno lepiej by było dla Ciebie wrócić choć na chwile do Polski, byłoby Ci łatwiej ale to ciężkie decyzje, mój K. tez by mnie samej nie puścił, mam nadzieje ze jakoś to rozwiążecie i znajdziecie najlepsza opcje :) trzymam kciuki :*
    Gdyby nie to ze mój starszy synek skończył 5 lat i od września zaczyna tu szkole to pojechała bym do Polski chociaż do porodu . A tak to on tu musi iść juz do szkoły a jak wybiorę jego papiery i go wypisze to później mogę mieć problem z zapisaniem go :/
    Wiesz jak to jest do pewnych ludzi możesz gadać a oni jak grochem o ścianę . Tutaj teraz ogólnie jest kryzys mieszkaniowy i znaleźć mieszkanie to cud . A jak znajdziesz to są takie ceny ze szczęka opada . Bo landlordzi podnieśli sobie o 50 procent a nie raz o 100 procent czynsz przez ten kryzys właśnie .. dużo chętnych a mieszkań mało :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh przeszło mi.... Mam za dobre serce ;)

Shantelle, agusza, Nasca, Siwa1001 lubią tę wiadomość

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj
    My dziś uciekamy z nad morza.
    Riri haha i dobrze że przeszło. Papież Franciszek powiedział kiedyś że kłócić się można non stop ale spać trzeba iść pogodzonym :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    U mnie wczoraj był dzień spadkowy. Po przyjściu do pracy złapały mnie takie skurcze żołądka i mdłości, że nie wiedziałam co się dzieje. Dreszcze do tego. Już zwariowałam czy te skurcze to czasem nie porodowe. Po tych wszystkich wydarzeniach na forum ostatnio dostałam schizy. Wróciłam do domu, położyłam się, napiłam mięty i było teoretycznie ok, ale ciągle w głowie miałam post diany, że jak tylko coŚ boli i niepokoi to do lekarza.
    No i pojechałam do mojego gina, sprawdził szyjkę, zrobił usg i wszystko na szczęście szczelne i pozamykane :) najprawdopodobniej czymś się lekko strułam (zjadłam na Śniadanie płatki z mlekiem i popiłam szklanką Kubusia. Może jakaś reakcja mleka z Kubusiem- nie polecam :))
    Uspokoiłam się wewnętrznie i jest ok.

PS: Dziewczyny, kupiłyście już rogal do karmienia? Kupujecie w ogóle? JeŚli tak to w jakim sklepie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:17

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja zamawiałam z tej strony
    http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-rogal-do-karmienia-spania-170-cm-i6317601041.html

Od 2 dni w szpitalu z nią śpię i nie rozstanę się z nią :)

A z tamtym postem to chciałam tylko przestrzec żeby zdążyć sobie i maluszkowi pomóc bo jak pomyślę, że gdybym poczekała jeszcze to nie wiem co by się stało i co bym zrobiła gdybym straciła synka

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i bardo dobrze Diana :) lepiej jechać i upewnić się, czy wszystko dobrze, ewentualnie szybko reagować tak jak w Twoim przypadku.

eikt43r804tnuk7g.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to wszystko wiem teraz jak skurcze wyglądają! Trafiłam na fajną zmianę i dużo mi mówili, tłumaczyli, nawet nie zdawałam sobie sprawy jaka to jestem zielona

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, ja też kupiłam już jakiś czas temu taki właśnie 170cm też na allegro. Bardziej pod kątem spania teraz w ciąży ale potem może do karmienia też się przyda :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduję że wracamy do Krk znad morza. Mamy trochę km do zrobienia, ble

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle trzymaj się dzisiaj :) róbcie dużo postojów nawet jak się dobrze czujesz :) spokojnej podróży!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle szerokiej drogi :)

Swoją drogą na jutro tu jakieś duże ocieplenie zapowiadają... :P

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski, strasznie gorąco.
    Ale jedziemy. Mały dziś spokojny. Może sobie śpi w podróży, kochany :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj, uwaga, zaliczyłam spacer pierwszy od 1,5 miesiąca :D cała jestem w skowronkach. Jakoś mi lżej na duchu że mogę być w pionie i się nie bać o Emusia :)
    I muszę wam się pochwalić, bo mam naprawdę cudownego męża :) przez cały ten czas ogarniał dom, obiady, jedzenie dla mnie (zupełnie przecież inne niż jego), pranie, sprzątanie, zakupy itd i ani razu nie narzekał :) i powiedział że jestem bardzo dzielna i dlatego jutro zabierze mnie na spacer a potem na obiad do mojej ulubionej restauracji :) wiem, że czytając tego posta jest słodko do porzygania ale to nic :P

diana0501, Izieth, Siwa1001, Nasca lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I o to chodzi aby właśnie zarzygać się po pachy :).
    Super, bardzo się cieszę że wszystko tak idzie ku dobremu i że mąż grzeczny :)!!

agusza lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że jesteśmy w Krk. Tylko coś małego dziś mało czuć. Jakiś grzeczny jest... Nie lubię :/ lubię jak się mi wierci. Może taki ma dziś nastrój..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:44

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle może dlatego że w aucie go bujało :) za to jutro da Ci popalić :D

dziewczyny a powiedzcie mi kiedy zamierzacie kupować łóżeczko i całą wyprawkę do łóżeczka ?

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ