Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wianna ja mam szyjkę 2cm tylko i dlatego od 1,5 miesiąca leżę i wstaje tylko do toalety. Ale ale, uwaga - dzisiaj o 17 zakładamy pessar lekarz powiedział że będę musiała ciągle bardzo dużo odpoczywać, dbać o siebie itd ale nie będę musiała już ciągle leżeć!Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Wianna toaletkę kupiłam na pchlim targu za 5£ jak ją zobaczyłam nie mogłam nie wziąć ale teraz przy przeprowadzce zaczęłam sie właśnie zastanawiać gdzie ją wsadzę jak będziemy mieć tylko dwa pokoje a rzeczy dla malucha zajmą sporo miejsca, yhh no jakoś to może wszystko upchnę
-
Wlasnie przyszedł do mnie śpiworek który udało mi sie wylicytować na eBayu za 1£ ! jest firmy mamas&papas, stan idealny, piękny kolor, jestem mega szczęśliwa bo jak patrzyłam tutaj w sklepach to ceny zaczynaja sie od 30£ i było mi szkoda wydać a wiem ze za długo tego nie ponosi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/080a23d512a2.jpg
Zrobiłam tez juz wcześniej czapeczkę dla maluszka, kolor niebieski bo miałam przeczucie ze będzie synek od samego początku jeszcze tylko brakuje mi rękawiczek ale może znajdę cos tez na eBayu albo gdzieś w Polsce w lumpku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e06ee284d6df.jpg
Izieth lubi tę wiadomość
-
Diana co do szyjki to ja niestety od początku ciąży nie wiem jaka ma długość, nikt mi tutaj nie zajrzał nawet jak o to pytałam raz próbowałam sobie sprawdzić ale średnio mogłam cos wyczuć bo strasznie tam ciasno miałam i nie mogłam nawet porządnie palca włożyć. Pózniej juz zrezygnowałam bo sie naczytałam żeby lepiej samemu tam nie zaglądać za często bo i tak sie raczej nie da stwierdzić jaka jest długa a można sie jakiejś infekcji nabawić. My w sumie tez przez to zrezygnowaliśmy z seksu bo skoro nawet nie wiem jak sie sprawa ma to wole nie ryzykować, mój tez woli dmuchać na zimne i powiedział ze zaczeka aż pójdę do lekarza w Polsce i jak będzie wszystko ok i będzie pozwolenie to zaszalejemy hehe :p strasznie sie boje tego skracania sie szyjki i ciagle o tym myśle no ale musze jeszcze wytrzymać dwa tygodnie
A Ty leż tam sobie grzecznie i odpoczywaj razem z dzidzia i niech Ci mąż przyniesie cos dobrego do wszamania żebyś sie nie zagłodziła -
diana0501 wrote:Agusza pisałaś że płaciłaś za pessar? Ile Cię wyniósł? I nie dało się za niego nie płacić?
Nie dało się bo pytałam o to jak trafiłam na IP ostatnio. W tym szpitalu nie zakładają nie wiem czemu, nie miałam głowy żeby dopytywać. Zapłaciłam 144zł i z przesyłką wyszło 170zł..
I ja mam inny bo kołnierzowy.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
A jak będę mogła już chodzić to wiecie gdzie pójdę? Do sklepu z ciuszkami dla dzieci!!! wezmę tylko portfel i duuuużą torbę na zakupy
Siwa1001, Shantelle, framtid, Izieth lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Diana śliczny, dziś przez przypadek znalazłam taki kombinezon dla dziewczynki, ja już mam kupiony, więc podsyłam link może którejś z Was się spodoba:
http://olx.pl/oferta/kombinezon-zimowy-dziewczynka-zima-f-f-rozmiar-56-CID88-IDbPjEB.html#eae988929aWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 12:50
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Te kombinezony wszystkie są takie przesłodkie ze nie mogę sie doczekać aż zapakuje w niego mojego malucha jak będziemy wychodzić ze szpitala
No nic zbieram sie do pracy, przedostatni dzień na popołudniowej zmianie. Im bliżej wyjazdu tym trudniej wytrzymać psychicznie chodzenie do pracy miłego dnia dziewczyny! -
Framtid, ale przyjezdzacie do Polski na urlop czy na stale wracacie?
Ja na kombinezony czekam spadkowe, bo u nas zimowe dzieci sie rodza jeden na wigilie, druga na trzech kroli sie urodzila, wiec mi wypada na mikolajki
a opowiadalam Wam jak sie bawilam z moim Synkiem swiatelkiem? przykladalam latarke do brzucha, a ten walił jak szalony w swiatelko hehe z tatusiem tez czesto przybija piateczki, jejuuu jakie to slodkie chyba ten okres ciazy najmilej bede wspominac taka pewnosc, ze On tam jest ze mnąagusza, Shantelle, Siwa1001, diana0501, Izieth lubią tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm