Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na wątku cukrzycowym była jakiś czas temu dziewczyna która miała takie hemoroidy że bez wizyty u proktologa i nacinania się nie obeszło także kontrolować i obserwować się trzeba..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Witaj Campari
Uszy do góry laski, pierś do przodu będzie dobrze, bo inaczej być nie może
Mi od wczoraj/przedwczoraj glukometr coś szwankuje, rano robiłam 3 różne pomiary z różnych palców i mam rozrzut od 83 do 106, żeby się nie denerwować idę dziś poszukać w aptekach nowego. W ogóle od 2 tygodni jestem na insulinie na nocNatalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Siwa nie kupuj nowego. Wszystkie glukometry mają rozrzut do 15% w jedną albo drugą stronę. Kiedyś pytałam o to diabetologa i mówił że to normalne i tak po prostu jest. To małe gówienko jest to urządzenie i nie robi nie wiadomo jak dokładnych pomiarówCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Cześć Campari!
A ja nadal nie czuję żadnych ruchów i zaczynam schizować AAAAA!!!
Dobrze, że jutro wizyta, ale wieczorem, rany, ciężko będzie dotrwać
Wybraliśmy właśnie takie łóżeczko:
http://www.boboraj.pl/lozeczko-tapczanik-14070-dalia-grey-z-pojemnikiem-klups-p-11708.html
Uznaliśmy, że fajnie, że posłuży także jak dzieciaczek troszkę dorośnie...
Ale jeszcze się zastanawiamy nad tym:
http://www.boboraj.pl/lozeczko-dominik-z-szuflada-szare-pietrus-p-10215.html
To bardziej pod kątem tego, że jeżeli zaplanujemy drugą dzidzię, to po prostu to przekażemy młodszej...
No i nie wiem...
-
agusza wrote:Cześć campari
Ja leżałam też dokładnie od 18 tygodnia ale od czwartku mam pessar i mogę w miarę jakoś funkcjonować czemu dopiero teraz się odezwałaś? a co Twój lekarz mówi na szyjkę? Proponował Ci pessar albo szew? Masz skurcze? Ja miałam i mam jeszcze czasem dlatego szew nie wchodził w grę tylko pessar.
A odezwałam się dopiero bo ja to z tych nieśmiałych
Właśnie wróciłam zaopatrzona w antybiotyk i globulki i się będę kurować. -
Tylko trochę mnie to zastanawia, bo wcześniej aż tak nie było, różnica była o 2 góra 3mg. Aż 15 % to strasznie dużo, a ja wczoraj podniosłam przez te wyniki insulinę o jednostkę. Agusza to zaskoczona jestem.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Nasca dzidzia ma jeszcze miejsce, na pewno poczujesz. Ja na początku myślałam, że to jelita, łaskotanie, bulgotanie, a to dzieciaki były. Może też czujesz,a myślisz, że Ci się przelewa w brzuchu?
Agusza jak policzyłam to wyszło mi więcej niż 15% różnicy między pomiarami. Popytam w aptece paski i receptę na paski mam, więc fajnie by było jakby mi wymienili na ten sam.
Campari to dziwne, że nie zakładają, a pytałaś w innym szpitalu/innego lekarza?Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Campari wrote:Skurczy nie mam, a czemu ta szyjka się skróciła tak wcześnie to nikt nie wie. Jak zapytałam w klinice o pessar to lekarka stanowczo powiedziała nie, że nie zakładają, wogóle u nas w Poznaniu podobno ciężko znaleźć lekarza który zakłada. O szwie na razie mowy nie było.
A odezwałam się dopiero bo ja to z tych nieśmiałych
Właśnie wróciłam zaopatrzona w antybiotyk i globulki i się będę kurować. -
Nasca wrote:Cześć Campari!
A ja nadal nie czuję żadnych ruchów i zaczynam schizować AAAAA!!!
Dobrze, że jutro wizyta, ale wieczorem, rany, ciężko będzie dotrwać
Wybraliśmy właśnie takie łóżeczko:
http://www.boboraj.pl/lozeczko-tapczanik-14070-dalia-grey-z-pojemnikiem-klups-p-11708.html
Uznaliśmy, że fajnie, że posłuży także jak dzieciaczek troszkę dorośnie...
Ale jeszcze się zastanawiamy nad tym:
http://www.boboraj.pl/lozeczko-dominik-z-szuflada-szare-pietrus-p-10215.html
To bardziej pod kątem tego, że jeżeli zaplanujemy drugą dzidzię, to po prostu to przekażemy młodszej...
No i nie wiem...
https://czarodziej.eu/pl/lozeczko-kolyska-drewniana-klups-radek-szuflada-kolor-bialy.html -
Siwa najpierw najlepiej skonsultuj to z diabetologiem swoim. Te 15% to umowne jest. Mój gluko kiedyś pokazał 147 a chwilkę po tym z tej samej kropli 109 albo poproś pielęgniarkę w ośrodku czy lekarza swojego żebyś sprawdziła np dwa pomiary na swoim i na ich glukometrze
Campari, poszukaj lekarza prywatnie który zakłada pessary bo naprawdę warto. Po 1 masz poczucie bezpieczeństwa że maluch za szybko się nie będzie pchał na świat a po 2 nie będziesz musiała leżeć cały czas mój lekarz tak długo zwlekał z założeniem bo podobno zakłada się go właśnie po 23-24tc a np w naszym szpitalu wojewódzkim nie zakładają. W sumie nie wiem czemu ale pytałam i tam nie ma opcjiSiwa1001 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ja właśnie wróciłam z ławeczki, mąż moją lalunię przemycił
Jak ona delikatnie podchodziła i się witała raz jej wystarczy powiedzieć że na brzuszek nie wolno i nie wchodzi ale przytulić się musiała kochane moje maleństwo Nawet sobie nie wyobrażacie jak jestem od niej uzależnionaIzieth lubi tę wiadomość
-
Sama sie zdziwiłam, że nie zakładają, chodzę do dużej prywatnej kliniki. Mam zalecone leżenie, póki co przynosi to efekty. I pomiary co 2 tyg. Na razie i tak nie ma co, bo jest mega infekcja i muszę się tego dziadostwa pozbyć. W czwartek wizyta no i zobaczymy co dalej.
-
My też mamy łóżeczko 140x70 z dodatkową barierka dla przedszkolaka żeby właśnie małemu dłużej posłużyło
https://www.google.pl/search?q=www.boboraj.pl&client=ms-android-lge&prmd=vmni&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjl16q_ptLOAhWF2SwKHW8CCAYQ_AUICigE&biw=360&bih=510#tbm=isch&q=boboraj+lozeczko+140+70+zielone&imgrc=eKImhpwWU0WQdM%3ACukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ja dziewczyny od wczoraj się kuruje wstałam poprzedniej nocy bo nie mogłam spac przez gardło .. później doszedł katar zatokowy że w ogole nie mogę nosa wydmuchac no i kaszel . Psikam gardło sprayem, robie inhalacje, psikam sprayem do nosa i zobaczymy co to z tego będzie . Mam nadzieje że przejdzie bo jak już kaszlam i dmucham nosa to az mnie brzuch boliTysia
-
Tysia u mnie to samo z tym że tylko suchy kaszel i drapanie w gardle. Mąż kupił mi prenalen, od 2 dni mnie męczy a nic wcześniej nie mogłam wziąć bo w nocy budzę się mokra a lekarz kazał obserwować czy nie mam gorączki. Gorączki nie ma więc dostałam dzisiaj pozwolenie na prenalen.