X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku cukrzycowym była jakiś czas temu dziewczyna która miała takie hemoroidy że bez wizyty u proktologa i nacinania się nie obeszło także kontrolować i obserwować się trzeba..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Campari :)
    Uszy do góry laski, pierś do przodu będzie dobrze, bo inaczej być nie może :)
    Mi od wczoraj/przedwczoraj glukometr coś szwankuje, rano robiłam 3 różne pomiary z różnych palców i mam rozrzut od 83 do 106, żeby się nie denerwować idę dziś poszukać w aptekach nowego. W ogóle od 2 tygodni jestem na insulinie na noc :(

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa nie kupuj nowego. Wszystkie glukometry mają rozrzut do 15% w jedną albo drugą stronę. Kiedyś pytałam o to diabetologa i mówił że to normalne i tak po prostu jest. To małe gówienko jest to urządzenie i nie robi nie wiadomo jak dokładnych pomiarów :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, glukometru nie kupuj, jak chcesz nowy, to powinnas dostać w aptece za darmo, tylko paski będziesz potrzebowała.

r9bzabd.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Campari!

A ja nadal nie czuję żadnych ruchów i zaczynam schizować :( AAAAA!!!
    Dobrze, że jutro wizyta, ale wieczorem, rany, ciężko będzie dotrwać :(

Wybraliśmy właśnie takie łóżeczko:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-tapczanik-14070-dalia-grey-z-pojemnikiem-klups-p-11708.html
    Uznaliśmy, że fajnie, że posłuży także jak dzieciaczek troszkę dorośnie... :)

Ale jeszcze się zastanawiamy nad tym:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-dominik-z-szuflada-szare-pietrus-p-10215.html
    To bardziej pod kątem tego, że jeżeli zaplanujemy drugą dzidzię, to po prostu to przekażemy młodszej...

No i nie wiem...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Cześć campari :)
    Ja leżałam też dokładnie od 18 tygodnia ale od czwartku mam pessar i mogę w miarę jakoś funkcjonować :) czemu dopiero teraz się odezwałaś? :) a co Twój lekarz mówi na szyjkę? Proponował Ci pessar albo szew? Masz skurcze? Ja miałam i mam jeszcze czasem dlatego szew nie wchodził w grę tylko pessar.
    Skurczy nie mam, a czemu ta szyjka się skróciła tak wcześnie to nikt nie wie. Jak zapytałam w klinice o pessar to lekarka stanowczo powiedziała nie, że nie zakładają, wogóle u nas w Poznaniu podobno ciężko znaleźć lekarza który zakłada. O szwie na razie mowy nie było.
    A odezwałam się dopiero bo ja to z tych nieśmiałych ;-)
    Właśnie wróciłam zaopatrzona w antybiotyk i globulki i się będę kurować.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko trochę mnie to zastanawia, bo wcześniej aż tak nie było, różnica była o 2 góra 3mg. Aż 15 % to strasznie dużo, a ja wczoraj podniosłam przez te wyniki insulinę o jednostkę. Agusza to zaskoczona jestem.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca dzidzia ma jeszcze miejsce, na pewno poczujesz. Ja na początku myślałam, że to jelita, łaskotanie, bulgotanie, a to dzieciaki były. Może też czujesz,a myślisz, że Ci się przelewa w brzuchu?
    Agusza jak policzyłam to wyszło mi więcej niż 15% różnicy między pomiarami. Popytam w aptece paski i receptę na paski mam, więc fajnie by było jakby mi wymienili na ten sam.
    Campari to dziwne, że nie zakładają, a pytałaś w innym szpitalu/innego lekarza?

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Skurczy nie mam, a czemu ta szyjka się skróciła tak wcześnie to nikt nie wie. Jak zapytałam w klinice o pessar to lekarka stanowczo powiedziała nie, że nie zakładają, wogóle u nas w Poznaniu podobno ciężko znaleźć lekarza który zakłada. O szwie na razie mowy nie było.
    A odezwałam się dopiero bo ja to z tych nieśmiałych ;-)
    Właśnie wróciłam zaopatrzona w antybiotyk i globulki i się będę kurować.
    Nie rozumiem. Jeśli jest zagrożenie przedwczesnym porodem to nic nie robią? Mi w poniedziałek od razu ordynator zapowiedział że zakładamy bo nie ma co ryzykować tylko musimy wytrwać do 26 tyg żeby założyć a leżę w zwykłym, małym miejscowym szpitalu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo idź prywatnie do któregoś i wg mnie łaski nie robią tylko są od tego aby chronić malucha

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca wrote:
    Cześć Campari!

A ja nadal nie czuję żadnych ruchów i zaczynam schizować :( AAAAA!!!
    Dobrze, że jutro wizyta, ale wieczorem, rany, ciężko będzie dotrwać :(

Wybraliśmy właśnie takie łóżeczko:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-tapczanik-14070-dalia-grey-z-pojemnikiem-klups-p-11708.html
    Uznaliśmy, że fajnie, że posłuży także jak dzieciaczek troszkę dorośnie... :)

Ale jeszcze się zastanawiamy nad tym:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-dominik-z-szuflada-szare-pietrus-p-10215.html
    To bardziej pod kątem tego, że jeżeli zaplanujemy drugą dzidzię, to po prostu to przekażemy młodszej...

No i nie wiem...
    Nasca wg mnie fajniejsze jest to pierwsze. Moje jest z bujaczem zamaiast tapczaniku. Zdecydowaliśmy się na taki bo chcemy mieć drugie dziecko w odstępie 2 lat więc łóżeczko zostanie. Tu masz link i też z Klupsia wybrałam

https://czarodziej.eu/pl/lozeczko-kolyska-drewniana-klups-radek-szuflada-kolor-bialy.html

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa najpierw najlepiej skonsultuj to z diabetologiem swoim. Te 15% to umowne jest. Mój gluko kiedyś pokazał 147 a chwilkę po tym z tej samej kropli 109 :| albo poproś pielęgniarkę w ośrodku czy lekarza swojego żebyś sprawdziła np dwa pomiary na swoim i na ich glukometrze :)

Campari, poszukaj lekarza prywatnie który zakłada pessary bo naprawdę warto. Po 1 masz poczucie bezpieczeństwa że maluch za szybko się nie będzie pchał na świat :) a po 2 nie będziesz musiała leżeć cały czas :) mój lekarz tak długo zwlekał z założeniem bo podobno zakłada się go właśnie po 23-24tc :) a np w naszym szpitalu wojewódzkim nie zakładają. W sumie nie wiem czemu ale pytałam i tam nie ma opcji

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z ławeczki, mąż moją lalunię przemycił :)
    Jak ona delikatnie podchodziła i się witała :) raz jej wystarczy powiedzieć że na brzuszek nie wolno i nie wchodzi ale przytulić się musiała :) kochane moje maleństwo :) Nawet sobie nie wyobrażacie jak jestem od niej uzależniona :)

Izieth lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sie zdziwiłam, że nie zakładają, chodzę do dużej prywatnej kliniki. Mam zalecone leżenie, póki co przynosi to efekty. I pomiary co 2 tyg. Na razie i tak nie ma co, bo jest mega infekcja i muszę się tego dziadostwa pozbyć. W czwartek wizyta no i zobaczymy co dalej.

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy łóżeczko 140x70 z dodatkową barierka dla przedszkolaka :) żeby właśnie małemu dłużej posłużyło :)
    https://www.google.pl/search?q=www.boboraj.pl&client=ms-android-lge&prmd=vmni&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjl16q_ptLOAhWF2SwKHW8CCAYQ_AUICigE&biw=360&bih=510#tbm=isch&q=boboraj+lozeczko+140+70+zielone&imgrc=eKImhpwWU0WQdM%3A

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny od wczoraj się kuruje :/ wstałam poprzedniej nocy bo nie mogłam spac przez gardło .. później doszedł katar zatokowy że w ogole nie mogę nosa wydmuchac no i kaszel . Psikam gardło sprayem, robie inhalacje, psikam sprayem do nosa i zobaczymy co to z tego będzie . Mam nadzieje że przejdzie :) bo jak już kaszlam i dmucham nosa to az mnie brzuch boli :(

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u mnie to samo z tym że tylko suchy kaszel i drapanie w gardle. Mąż kupił mi prenalen, od 2 dni mnie męczy a nic wcześniej nie mogłam wziąć bo w nocy budzę się mokra a lekarz kazał obserwować czy nie mam gorączki. Gorączki nie ma więc dostałam dzisiaj pozwolenie na prenalen.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a jak Twoje cukry?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cukry jak robiłam krzywą to wyszły tak

na czczo 64
    po 1h 90
    po 2h 78

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tyle dobrego że chociaż cukrów nie musisz pilnować :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ