X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku cukrzycowym była jakiś czas temu dziewczyna która miała takie hemoroidy że bez wizyty u proktologa i nacinania się nie obeszło także kontrolować i obserwować się trzeba..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Campari :)
    Uszy do góry laski, pierś do przodu będzie dobrze, bo inaczej być nie może :)
    Mi od wczoraj/przedwczoraj glukometr coś szwankuje, rano robiłam 3 różne pomiary z różnych palców i mam rozrzut od 83 do 106, żeby się nie denerwować idę dziś poszukać w aptekach nowego. W ogóle od 2 tygodni jestem na insulinie na noc :(

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa nie kupuj nowego. Wszystkie glukometry mają rozrzut do 15% w jedną albo drugą stronę. Kiedyś pytałam o to diabetologa i mówił że to normalne i tak po prostu jest. To małe gówienko jest to urządzenie i nie robi nie wiadomo jak dokładnych pomiarów :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, glukometru nie kupuj, jak chcesz nowy, to powinnas dostać w aptece za darmo, tylko paski będziesz potrzebowała.

r9bzabd.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Campari!

A ja nadal nie czuję żadnych ruchów i zaczynam schizować :( AAAAA!!!
    Dobrze, że jutro wizyta, ale wieczorem, rany, ciężko będzie dotrwać :(

Wybraliśmy właśnie takie łóżeczko:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-tapczanik-14070-dalia-grey-z-pojemnikiem-klups-p-11708.html
    Uznaliśmy, że fajnie, że posłuży także jak dzieciaczek troszkę dorośnie... :)

Ale jeszcze się zastanawiamy nad tym:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-dominik-z-szuflada-szare-pietrus-p-10215.html
    To bardziej pod kątem tego, że jeżeli zaplanujemy drugą dzidzię, to po prostu to przekażemy młodszej...

No i nie wiem...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Cześć campari :)
    Ja leżałam też dokładnie od 18 tygodnia ale od czwartku mam pessar i mogę w miarę jakoś funkcjonować :) czemu dopiero teraz się odezwałaś? :) a co Twój lekarz mówi na szyjkę? Proponował Ci pessar albo szew? Masz skurcze? Ja miałam i mam jeszcze czasem dlatego szew nie wchodził w grę tylko pessar.
    Skurczy nie mam, a czemu ta szyjka się skróciła tak wcześnie to nikt nie wie. Jak zapytałam w klinice o pessar to lekarka stanowczo powiedziała nie, że nie zakładają, wogóle u nas w Poznaniu podobno ciężko znaleźć lekarza który zakłada. O szwie na razie mowy nie było.
    A odezwałam się dopiero bo ja to z tych nieśmiałych ;-)
    Właśnie wróciłam zaopatrzona w antybiotyk i globulki i się będę kurować.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko trochę mnie to zastanawia, bo wcześniej aż tak nie było, różnica była o 2 góra 3mg. Aż 15 % to strasznie dużo, a ja wczoraj podniosłam przez te wyniki insulinę o jednostkę. Agusza to zaskoczona jestem.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca dzidzia ma jeszcze miejsce, na pewno poczujesz. Ja na początku myślałam, że to jelita, łaskotanie, bulgotanie, a to dzieciaki były. Może też czujesz,a myślisz, że Ci się przelewa w brzuchu?
    Agusza jak policzyłam to wyszło mi więcej niż 15% różnicy między pomiarami. Popytam w aptece paski i receptę na paski mam, więc fajnie by było jakby mi wymienili na ten sam.
    Campari to dziwne, że nie zakładają, a pytałaś w innym szpitalu/innego lekarza?

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Skurczy nie mam, a czemu ta szyjka się skróciła tak wcześnie to nikt nie wie. Jak zapytałam w klinice o pessar to lekarka stanowczo powiedziała nie, że nie zakładają, wogóle u nas w Poznaniu podobno ciężko znaleźć lekarza który zakłada. O szwie na razie mowy nie było.
    A odezwałam się dopiero bo ja to z tych nieśmiałych ;-)
    Właśnie wróciłam zaopatrzona w antybiotyk i globulki i się będę kurować.
    Nie rozumiem. Jeśli jest zagrożenie przedwczesnym porodem to nic nie robią? Mi w poniedziałek od razu ordynator zapowiedział że zakładamy bo nie ma co ryzykować tylko musimy wytrwać do 26 tyg żeby założyć a leżę w zwykłym, małym miejscowym szpitalu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo idź prywatnie do któregoś i wg mnie łaski nie robią tylko są od tego aby chronić malucha

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca wrote:
    Cześć Campari!

A ja nadal nie czuję żadnych ruchów i zaczynam schizować :( AAAAA!!!
    Dobrze, że jutro wizyta, ale wieczorem, rany, ciężko będzie dotrwać :(

Wybraliśmy właśnie takie łóżeczko:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-tapczanik-14070-dalia-grey-z-pojemnikiem-klups-p-11708.html
    Uznaliśmy, że fajnie, że posłuży także jak dzieciaczek troszkę dorośnie... :)

Ale jeszcze się zastanawiamy nad tym:
    http://www.boboraj.pl/lozeczko-dominik-z-szuflada-szare-pietrus-p-10215.html
    To bardziej pod kątem tego, że jeżeli zaplanujemy drugą dzidzię, to po prostu to przekażemy młodszej...

No i nie wiem...
    Nasca wg mnie fajniejsze jest to pierwsze. Moje jest z bujaczem zamaiast tapczaniku. Zdecydowaliśmy się na taki bo chcemy mieć drugie dziecko w odstępie 2 lat więc łóżeczko zostanie. Tu masz link i też z Klupsia wybrałam

https://czarodziej.eu/pl/lozeczko-kolyska-drewniana-klups-radek-szuflada-kolor-bialy.html

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa najpierw najlepiej skonsultuj to z diabetologiem swoim. Te 15% to umowne jest. Mój gluko kiedyś pokazał 147 a chwilkę po tym z tej samej kropli 109 :| albo poproś pielęgniarkę w ośrodku czy lekarza swojego żebyś sprawdziła np dwa pomiary na swoim i na ich glukometrze :)

Campari, poszukaj lekarza prywatnie który zakłada pessary bo naprawdę warto. Po 1 masz poczucie bezpieczeństwa że maluch za szybko się nie będzie pchał na świat :) a po 2 nie będziesz musiała leżeć cały czas :) mój lekarz tak długo zwlekał z założeniem bo podobno zakłada się go właśnie po 23-24tc :) a np w naszym szpitalu wojewódzkim nie zakładają. W sumie nie wiem czemu ale pytałam i tam nie ma opcji

Siwa1001 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z ławeczki, mąż moją lalunię przemycił :)
    Jak ona delikatnie podchodziła i się witała :) raz jej wystarczy powiedzieć że na brzuszek nie wolno i nie wchodzi ale przytulić się musiała :) kochane moje maleństwo :) Nawet sobie nie wyobrażacie jak jestem od niej uzależniona :)

Izieth lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sie zdziwiłam, że nie zakładają, chodzę do dużej prywatnej kliniki. Mam zalecone leżenie, póki co przynosi to efekty. I pomiary co 2 tyg. Na razie i tak nie ma co, bo jest mega infekcja i muszę się tego dziadostwa pozbyć. W czwartek wizyta no i zobaczymy co dalej.

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy łóżeczko 140x70 z dodatkową barierka dla przedszkolaka :) żeby właśnie małemu dłużej posłużyło :)
    https://www.google.pl/search?q=www.boboraj.pl&client=ms-android-lge&prmd=vmni&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjl16q_ptLOAhWF2SwKHW8CCAYQ_AUICigE&biw=360&bih=510#tbm=isch&q=boboraj+lozeczko+140+70+zielone&imgrc=eKImhpwWU0WQdM%3A

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny od wczoraj się kuruje :/ wstałam poprzedniej nocy bo nie mogłam spac przez gardło .. później doszedł katar zatokowy że w ogole nie mogę nosa wydmuchac no i kaszel . Psikam gardło sprayem, robie inhalacje, psikam sprayem do nosa i zobaczymy co to z tego będzie . Mam nadzieje że przejdzie :) bo jak już kaszlam i dmucham nosa to az mnie brzuch boli :(

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u mnie to samo z tym że tylko suchy kaszel i drapanie w gardle. Mąż kupił mi prenalen, od 2 dni mnie męczy a nic wcześniej nie mogłam wziąć bo w nocy budzę się mokra a lekarz kazał obserwować czy nie mam gorączki. Gorączki nie ma więc dostałam dzisiaj pozwolenie na prenalen.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a jak Twoje cukry?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cukry jak robiłam krzywą to wyszły tak

na czczo 64
    po 1h 90
    po 2h 78

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tyle dobrego że chociaż cukrów nie musisz pilnować :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ