X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dobre wieści :) ordynator zarządził odstawić Adalat i Metronidazol , dwa dni mam tu poleżeć i jak wszystko będzie ok to wyjdę na wolność :D

michaela, Nasca, Siwa1001, Izieth lubią tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim przejrzę kosmetyki dla malucha,to podzielę się z Wami że w Lidlu dzisiaj są ubranka dla dzieci w rozmiarze 50-92 w dwupaku po 25 zł, bratową wysyłam po pajace bo tych mam tylko 2. I faktycznie z tymi ubrankami staram się nie przesadzać ale są takie urocze że ciężko przejść obok i nie kupić.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Diana!
    Oby wszystko było ok i wolność przed Wami:)

eikt43r804tnuk7g.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana haha ja uwielbiam takie sytuace w wieku 33 lat portier wysłał mnie do dyrekcji po wpis do dzienniczka za spóżnienie, a dyrektor który wpadł do klasy po coś (gdy akurat pokazywałam coś uczniom w ostatnim rzędzie) oburzony zapytał gdzie jest nauczyciel :P To takie luźne zajęcia były - z propedeutyki więc wiadomo że grupa nie siedziała na baczność jak na przedmiotach ścisłych.
    Teraz już mam wrażeni że wiek mnie "dopadł"ale to zawsze bylo i rozbrajające i miłe.

Dziewczyny czy wy też tak macie że wystarczy kiwnięcie palcem i tracicie cierpliwość? Jakoś aż mi przykro że tak mam...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Co ludzie to opinia ale ja używałam sudocremu i u mnie się sprawdzał :) jak dupka była odparzona to kilka razy posmarowalam i pięknie schodzilo wiec tym razem też go zakupie pewnie :) i słyszałam że linomag tez jest dobrym kremem :)
    U nas podobnie, na pożar pupy posmarowanie sudocremem wystarczało, a na codzien linomag a nawet bardziej lubiliśmy bephanten tylko on jest droższy (ale przy wielorazówkach które zakłądaliśmy latem niczym nie trzeba było smarować więc wystarczał na długo)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gapienia się na brzuch to zabawne też jest, jak spotykam się z kimś kto już slyszał że jestem w ciąży i pierwsza rzecz to obczaj brzuch i potem jak rozmawiamy to praktycznie cły czas do brzucha mówi :P

Shantelle lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem jak mnie dzisiaj własna mama zdenerwowała!

Mój mały to będzie koszykarz-po tatusiu, więc od wczoraj kozłuje aż brzuszek skacze. Mówię o tym mamie a mama co? Zabobony! Że jak dziecko w brzuchu niespokojne to będzie wyło! Zwróć jej uwagę to wielce obrażona że to mi nic powiedzieć nie można a powiedziałam tylko żeby skończyła mi gadać o zabobonach bo w 1 nie wierzę ! A wiecie skąd mam zgagę? Bo dziecko z długimi włosami się urodzi! I nie dociera że macica rośnie i uciska min żołądek. No szlag mnie trafia

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy i zabobony... eh czasem lepiej się nie stresować i tego nie komentować

Dziewczyny, 23-24 sierpnia są Dni Lifestyle w Superpharmie. Mnóstwo marek 50%. Promocja na pieluchy też. :)

eikt43r804tnuk7g.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wszędzie promocje..A ja akurat czekam na ZUS wrrrrrrrr....Michaela bez obaw mam to samo wczoraj rzucalam ładowarka bo nie chciała się wpiac.. Także Spoko... HORMONY... chociaż mam nadzieję że mi to nie zostanie ;)

michaela lubi tę wiadomość

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a te ubranka nie sa od 27? Spojrzałam na stronę, od sziś pieluchy itp. Ale ubranka słodziaki:-)'ja jeszcze kompletnie nic nie kupuję, choć wybieram (i ciągle zmieniam zdanie).
    A wg diany mamy to mój powinien urodzić się z warkoczami, heh, wczoraj to myślałam że wyżre mnie od środka, tak zgaga paliła.

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Tak tak Shantalle, pokaż kieckę! A najlepiej siebie w kiecce!
    Campari a co to jest ta hemoglobina glikowana? Dlaczego ci to zlecili? Krzywą cukrową już miałaś? Który tydzień? Ja to się tej krzywej trochę boję, nie samego badania, ale że mi tam jaka cukrzyca wylezie. Mam wysoki cukier na czczo, dlatego tak mnie naszło. Jeszcze by mi tylko tego brakowało, już mi przepuklina wystarczy.
    Hemoglobina glikolowana to takie badanie, które pokazuje jak cukier w organizmie zachowywał się przez ostatnie 3 mce. Jakoś tak, ono właściwie nie jest zastępcze zamiast krzywej. Mi lekarka to zleciła, bo nie chciała żebym siedziała 2h w laboratorium, tak żeby się zorientować, ale że wyszło źle to i mnie krzywa nie ominie i jakoś to będę musiała ogarnąć. Dziś zaczęłam 23 tydz więc jeszcze mam chwilę na to badanie.

r9bzabd.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.
    A propos tej krzywej cukrzycowej to kiedy najlepiej ją robić? Gin kazał na nastepna wizyte ale dokładnie nie mówił w którym tygodniu najlepiej.

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Diana a te ubranka nie sa od 27? Spojrzałam na stronę, od sziś pieluchy itp. Ale ubranka słodziaki:-)'ja jeszcze kompletnie nic nie kupuję, choć wybieram (i ciągle zmieniam zdanie).
    A wg diany mamy to mój powinien urodzić się z warkoczami, heh, wczoraj to myślałam że wyżre mnie od środka, tak zgaga paliła.
    Faktycznie od 27. Gazetke widziałam że jest nowa od 22 a nie widziałam że nie wszystko. To pójdę sama :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RybusiaB wrote:
    Cześc dziewczyny.
    A propos tej krzywej cukrzycowej to kiedy najlepiej ją robić? Gin kazał na nastepna wizyte ale dokładnie nie mówił w którym tygodniu najlepiej.
    Krzywa jest chyba do 26 tyg ale mogę sięmylić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że krzywa 24-28 tydzień ale to też nielekarskie źródła. Ja idę w 25 i lekarz powiedział, że ok.

eikt43r804tnuk7g.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wchodziłam na stronę Lidla i od 27. 08 te pajace, ale słodkie i w sumie dobrze, że nie od tej bo pewnie już by dziś nic nie było a tak będę czatować :)
    Campari miałam to badanie (HbA1c) i żeby było śmiesznie wynik mam 4,8. A u Ciebie ile wyszło, że się martwisz?
    RybusiaB zalecają miedzy 24 a 28 tygodniem, więc za chwilę możesz robić.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedzi, zrobię w 26tc, będzie akurat :)
    Te ciuszki z Lidla są słodkie, też bym chciała ale do najbliższego mam ok. 20 km i nie wiem czy się opłaca jechać bo pewnie i tak nie uda się nic upolować.

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa u mnie wyszło ponad 8:-( chyba się źle prowadziłam.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddałam krew, mocz na posiew i CRP czyli czy mam stan zapalny w organizmie.
    Zaszłam do Rossmanna i obczajałam kosmetyki, kupiłam podkłady narazię. Oliwkę Hippa kupię później i chusteczki mokre Babydream.
    Uwielbiam SrokaO. i powiem że opadła mi szczęka jak opisała składy firmy Nivea, Pampers (gdzie te chusteczki mają kwasek cytrynowy hehe) itd Więc u nas będzie Hipp i Babydream. Jedynie nie mogłam znaleść kremu na zimno i wiatr z Hippa ale jak coś na necie to kupię. W ogóle nie wiem po co olejek dziecku na kąpiel poranną, po południową..błagam, każdy wie i mówi że im mniej się dziecku się aplikuje takie cuda, tym lepiej. Oliwkę Hippa można tez podać do kąpieli przecież :P a olej kokosowy słyszałam że jest zajebisty właśnie dla dzieci. Ale muszę go narazie nabyć do kuchni hehe.

Krępuje mnie to, że jak stoję w kolejce to w Rossmannie wołaja Panie w ciąży najpierw..i mówię że nie, postoję,nie mam podejść. Nie lubię..
    Tak samo w Medicover, zawsze czekam aż mnie położna zaprosi na krew lub czekam chwilę, bo wiem że jak ktoś wychodzi to ona w kompie musi dokończyć pisać sobie, tak samo u lekarza, czekam aż sobie skończy i zawoła, jak jest gotowy.
    Baba mi pobiera krew i ktoś puka, położna nic nie mówi, czyli zajęte a baba wchodzi, włazi, mogę???pyta...już miałam móić no raczej nie bardzo, ale połozna powiedziała że poprosi...ja pie r . A jakbym leżała z gołą dupą? W ogóle te baby w ciąży niektóre myślą że ciąża to ona musi pierwsza bo tak, bo jej się należy, bo najważniejsza....ja zawsze czekam w kolejce i nie wpycham się na siłę. Nie wiem, jakoś mnie te baby grzeją, szczególnie w przychodni...

I co, kupiłam srebrne baletki na wesele więc zostały mi rajstopy ale widziałam w Rossmanie dla kobiet w ciązy za 15 zł także kupię je już kiedy indziej :)

W sobotę pewnie dostanę badanie na glukozę od lekarza, a jak nie , sama zapytam.

A ubranek twardo nie kupuję narazie kurde bo mam paczki od koleżanek, także czekam cierpliwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 11:43

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, respect za nie kupowanie ciuszków :) Ja się już złamałam :)

A ta promo w Lidlu faktycznie fajoska :)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ