X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle to też prawda ale matki z dzieckiem na ok 4-5 lat są gorsze. Byłam któregoś razu w sklepie i pchałam wózek sklepowy, gówniarz pchnął mocno mnie na tę rączkę to zwróciłam mu uwagę żeby uważał , gówniarz się śmieje a matka idiotka mnie opierdziela że jak to mogę zwrócić uwagę jej dziecku. Tłumaczę jej sytuację, gówniarz w ryk a matka swoje. Ona chyba nie pamięta ciąży i tego że trzeba uważać tylko skupiła się na rozwydrzonym bachorze, któremu pozwala wszystko i wszystkich pchać z całej siły. A reszta ludzi? Nie widzi nic. Ciemnica na oczach. Do tej pory grzecznie czekałam w mega dużych kolejkach- teraz to się skończyło. Mamy przywileje to z nich korzystajmy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam ciuszków a ciuszków, ale myślę że nowki wezmę do szpitala,ja też Campari 23 tc zaczęłam dziś;)ja już mam zalecenie zrobienia ale dopiero w 24 tc,glukoza, mocz,morfologia, toxo,
    Shantelle mile to że obsługują pierwsi mnie u mnie obok coś ty.. Czekam czasem czekam a idź... Nikt się nie zainteresuje... Najgorzej było jak raz miałam ochotę hewtnac...jak mnie zmulilo w sekundę ;)
    Jezu wy już macie tyle rzeczy ja narazie nie mam niccccccc;);) ale już niedługo zacznę kompletowac, miałam remont i kasa szła na pokoik dla laluni ;);)
    Hahhaha Campari z warkoczami heheh dobre ;);)
    Ja dziś działam z roladami, hmmmm pierwszy raz robię wołowe zobaczymy...

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana współczuję...wiecie też mnie denerwują matki _ polki niektóre, ale ostatnio byłam na rynku w sklepie nowootwartym weszłam z ciekawości bo to takie pierdolki... Ludzie kochani, stratowaliby... Przeciskaja sue ja już wbita w regał.. Dobrze ze miałam wózek i uwierzcie tratowalam tym wózkiem bo by mnie zgnietli... Byłam z siostrą siostra szybko z małym wyszła na rękach chodź też widziałam walke.. Bo płakał ja z tym wózkiem i tymi ludźmi walczę... Zalewa mnie woda, myślę zaraz zemdleje mówię przepraszam, przepraszam a gdzie tam....myślę wrócę się.. Nie da rady iść pod prąd.. Muszę z tłumem... Kuźwa odjazd mówię wam.... Jakby plastikowy świecznik czy zegarek był najważniejszy na świecie...

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana to racja..Wszystkie macie rację, ludzie to zazwyczaj takie bydło, normalnie aż masakra. Ja to nawet na tramwaje mówię bydłowozy..
    Kiedyś jechałam z koleżanką w 8 msc ciąży, weszła do autobusu i nikt jej nie ustąpił, a czuła się fatalnie, tylko każdy na brzuch się gapił, czego nie rozumiem. Ja najbardziej nie toleruję jak wychodzę a ktoś się pcha. Zawsze wtedy mówię że najpierw to się wychodzi a nie wchodzi. Porażka.

A zabombony na szczęscie nas omijają w sensie nikt mi bzdur nie gada. Ale z warkoczami padłam hahahahahaa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranek mam kilka kupionych i ciężko mi obok przechodzić :) ale narazie zobaczę co dostanę i wtedy zacznę szoping ubrankowy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z całą wyprawką wstrzymuję się jeszcze z miesiąc. Choć nie powiem, że nie kusi, w Smyku były super wyprzedaże, ale sie powstrzymałam. Ubranek trochę dostaniemy. Poza tym muszę czekać aż małż ogarnie sypialnie i będzie gdzie kompletować, bo mieszkanie mamy totalnie dla dwojga. A na razie to i tak istny armagedon u nas, czasem bym wstała i raz porządnie ogarnęła.
    Co do matek z dziećmi to na pewno nie wszystkie, ale część jest dziwna naprawde. U mnie w robocie jak maluchy coś rozrabiają (pracuję w aptece, więc miejsce takie gdzie raczej powinno się dzieci trzymać przy sobie) z półek ściągają to strach uwagę, nawet żartem rzucić. Reakcje mamuś są naprawdę skrajne. Heh, mam nadzieję, że nam, mamusiom po raz pierwszy tak nie odbije.
    Shantelle, korzystaj z przywilejów, a dlaczego by nie. Wieczne to nie będzie;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, ale to tylko w Rossmannie mam tak łatwo hehe i raz w C&A :P
    a mina starych bab bezcenna, złe są że się wbija przed nie hehehe

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w Rassmanku bardzo często mają kontrole pod różnym kątem i kładą mega duży nacisk na obsługę. Także idąc tam nie czuję presji babć. A najlepsze jest że jak poproszą do kasy pierwszeństwa to zaraz stado trupów leci za Tobą :D Jak z laską wymiatają :D Wyścigi na 3 nogach :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:55

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie mam zamiar na tych dniach promocyjnych w Superpharm skorzystać wreszcie z kasy dla brzuchatych :) już widzę te kolejki kilometrowe

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wtedy pewnie hehe kozystać trzeba :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam z koleżanką która rodziła w Szwajcarii i tam od urodzenia uczyli myć przy przewijaniu dziecko chusteczekami bawełnianymi jednorazowym i zwykłą wodą. Koleżanka mowi że mała nigdy nie miała oparzeń, tam nikt nie używa chusteczek nawilżanych.
    I właśnie doradzila aby kupić duże płatki bawełniane Tami i nimi myć pupke.
    Kurde zastanowię się wiecie.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo u nas niestety pod wieloma względzmi obyczajowao jest Azja (nikogo nie obrażając) jest po postu bardziej szorstko i brutalnie. W poprzedniej ciąży pamiętam jak chciałam skorzystać z biczów wodnych na basenie na bolący kręgosłupi 3 emerytki miały zmowę hahah jedna wymieniała się z drugą a druga z trzecią trzecia z pierwszą i nikogo nie wpuszczały przez pół godziny, w końcu sobie podarowałam czekanie, a w szatni wyścig do przebieralni.

Ludzie wzajemnie o sobie nie myślą, nie dbają o nieznajomych, są podejrzliwi, nieuprzejmi i "cwaniaczą" I stąd potem biorą się przepisy np o nie paleniu w miejscach publicznych. Normalny czlowiek nie potrzebuje zakazu żeby nie dmuchać innemu na przystanku prosto w twarz.

Ale co tam, trzeba patrzeć do przodu na każdy akt życzliwości i wydaje mi się że pod wieloma względami mimo wszystko jest coraz lepiej, Kierowcy sami z siebie zatrzymują się przed przejściem żeby przepuścić pieszego, w urzędach i rzychodniach personel coraz częściej jednak miły.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantell w domu nawet się nie zastanawiaj, mi od razu pediatra mówi pupa pod kran umyć wodą, przetrzeć ręczniczkiem albo wacikiem. Chusteczki tylko na wyjścia i awarie. Poprzednio super się sprawdzało ;)

Shantelle, Siwa1001 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam
    http://www.srokao.pl/2015/06/zamiast-mokrych-chusteczek.html?m=1

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Siwa u mnie wyszło ponad 8:-( chyba się źle prowadziłam.
    A co lekarz na ten wynik? Bo faktycznie spory.
    Mam nowy glukometr, dostałam za darmo w aptece, przynajmniej będę spokojniejsza.
    Normalnie same ciekawe rzeczy dziś piszecie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha w wcześniej nie było ciekawie :P?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, to co koleżanka mówi to kurczę brzmi rozsądnie, a skoro michaela potwierdza, to się mocno nad tym zastanowię. nie wpadłabym, żeby samą wodą.

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, w czwartek mam wizytę to się dowiem, myślę, że wyśle na krzywą i zobaczymy.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari mnie już przekonano. W Szwajcarii nie ma alergii niczego, mówi się tam że właśnie jakby nie patrzył, chusteczki to chemia a woda jest dla maleństwa optymalna..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ