X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle to też prawda ale matki z dzieckiem na ok 4-5 lat są gorsze. Byłam któregoś razu w sklepie i pchałam wózek sklepowy, gówniarz pchnął mocno mnie na tę rączkę to zwróciłam mu uwagę żeby uważał , gówniarz się śmieje a matka idiotka mnie opierdziela że jak to mogę zwrócić uwagę jej dziecku. Tłumaczę jej sytuację, gówniarz w ryk a matka swoje. Ona chyba nie pamięta ciąży i tego że trzeba uważać tylko skupiła się na rozwydrzonym bachorze, któremu pozwala wszystko i wszystkich pchać z całej siły. A reszta ludzi? Nie widzi nic. Ciemnica na oczach. Do tej pory grzecznie czekałam w mega dużych kolejkach- teraz to się skończyło. Mamy przywileje to z nich korzystajmy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo mam ciuszków a ciuszków, ale myślę że nowki wezmę do szpitala,ja też Campari 23 tc zaczęłam dziś;)ja już mam zalecenie zrobienia ale dopiero w 24 tc,glukoza, mocz,morfologia, toxo,
    Shantelle mile to że obsługują pierwsi mnie u mnie obok coś ty.. Czekam czasem czekam a idź... Nikt się nie zainteresuje... Najgorzej było jak raz miałam ochotę hewtnac...jak mnie zmulilo w sekundę ;)
    Jezu wy już macie tyle rzeczy ja narazie nie mam niccccccc;);) ale już niedługo zacznę kompletowac, miałam remont i kasa szła na pokoik dla laluni ;);)
    Hahhaha Campari z warkoczami heheh dobre ;);)
    Ja dziś działam z roladami, hmmmm pierwszy raz robię wołowe zobaczymy...

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana współczuję...wiecie też mnie denerwują matki _ polki niektóre, ale ostatnio byłam na rynku w sklepie nowootwartym weszłam z ciekawości bo to takie pierdolki... Ludzie kochani, stratowaliby... Przeciskaja sue ja już wbita w regał.. Dobrze ze miałam wózek i uwierzcie tratowalam tym wózkiem bo by mnie zgnietli... Byłam z siostrą siostra szybko z małym wyszła na rękach chodź też widziałam walke.. Bo płakał ja z tym wózkiem i tymi ludźmi walczę... Zalewa mnie woda, myślę zaraz zemdleje mówię przepraszam, przepraszam a gdzie tam....myślę wrócę się.. Nie da rady iść pod prąd.. Muszę z tłumem... Kuźwa odjazd mówię wam.... Jakby plastikowy świecznik czy zegarek był najważniejszy na świecie...

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana to racja..Wszystkie macie rację, ludzie to zazwyczaj takie bydło, normalnie aż masakra. Ja to nawet na tramwaje mówię bydłowozy..
    Kiedyś jechałam z koleżanką w 8 msc ciąży, weszła do autobusu i nikt jej nie ustąpił, a czuła się fatalnie, tylko każdy na brzuch się gapił, czego nie rozumiem. Ja najbardziej nie toleruję jak wychodzę a ktoś się pcha. Zawsze wtedy mówię że najpierw to się wychodzi a nie wchodzi. Porażka.

A zabombony na szczęscie nas omijają w sensie nikt mi bzdur nie gada. Ale z warkoczami padłam hahahahahaa.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranek mam kilka kupionych i ciężko mi obok przechodzić :) ale narazie zobaczę co dostanę i wtedy zacznę szoping ubrankowy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z całą wyprawką wstrzymuję się jeszcze z miesiąc. Choć nie powiem, że nie kusi, w Smyku były super wyprzedaże, ale sie powstrzymałam. Ubranek trochę dostaniemy. Poza tym muszę czekać aż małż ogarnie sypialnie i będzie gdzie kompletować, bo mieszkanie mamy totalnie dla dwojga. A na razie to i tak istny armagedon u nas, czasem bym wstała i raz porządnie ogarnęła.
    Co do matek z dziećmi to na pewno nie wszystkie, ale część jest dziwna naprawde. U mnie w robocie jak maluchy coś rozrabiają (pracuję w aptece, więc miejsce takie gdzie raczej powinno się dzieci trzymać przy sobie) z półek ściągają to strach uwagę, nawet żartem rzucić. Reakcje mamuś są naprawdę skrajne. Heh, mam nadzieję, że nam, mamusiom po raz pierwszy tak nie odbije.
    Shantelle, korzystaj z przywilejów, a dlaczego by nie. Wieczne to nie będzie;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, ale to tylko w Rossmannie mam tak łatwo hehe i raz w C&A :P
    a mina starych bab bezcenna, złe są że się wbija przed nie hehehe

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w Rassmanku bardzo często mają kontrole pod różnym kątem i kładą mega duży nacisk na obsługę. Także idąc tam nie czuję presji babć. A najlepsze jest że jak poproszą do kasy pierwszeństwa to zaraz stado trupów leci za Tobą :D Jak z laską wymiatają :D Wyścigi na 3 nogach :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:55

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie mam zamiar na tych dniach promocyjnych w Superpharm skorzystać wreszcie z kasy dla brzuchatych :) już widzę te kolejki kilometrowe

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wtedy pewnie hehe kozystać trzeba :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiam z koleżanką która rodziła w Szwajcarii i tam od urodzenia uczyli myć przy przewijaniu dziecko chusteczekami bawełnianymi jednorazowym i zwykłą wodą. Koleżanka mowi że mała nigdy nie miała oparzeń, tam nikt nie używa chusteczek nawilżanych.
    I właśnie doradzila aby kupić duże płatki bawełniane Tami i nimi myć pupke.
    Kurde zastanowię się wiecie.

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo u nas niestety pod wieloma względzmi obyczajowao jest Azja (nikogo nie obrażając) jest po postu bardziej szorstko i brutalnie. W poprzedniej ciąży pamiętam jak chciałam skorzystać z biczów wodnych na basenie na bolący kręgosłupi 3 emerytki miały zmowę hahah jedna wymieniała się z drugą a druga z trzecią trzecia z pierwszą i nikogo nie wpuszczały przez pół godziny, w końcu sobie podarowałam czekanie, a w szatni wyścig do przebieralni.

Ludzie wzajemnie o sobie nie myślą, nie dbają o nieznajomych, są podejrzliwi, nieuprzejmi i "cwaniaczą" I stąd potem biorą się przepisy np o nie paleniu w miejscach publicznych. Normalny czlowiek nie potrzebuje zakazu żeby nie dmuchać innemu na przystanku prosto w twarz.

Ale co tam, trzeba patrzeć do przodu na każdy akt życzliwości i wydaje mi się że pod wieloma względami mimo wszystko jest coraz lepiej, Kierowcy sami z siebie zatrzymują się przed przejściem żeby przepuścić pieszego, w urzędach i rzychodniach personel coraz częściej jednak miły.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantell w domu nawet się nie zastanawiaj, mi od razu pediatra mówi pupa pod kran umyć wodą, przetrzeć ręczniczkiem albo wacikiem. Chusteczki tylko na wyjścia i awarie. Poprzednio super się sprawdzało ;)

Shantelle, Siwa1001 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam
    http://www.srokao.pl/2015/06/zamiast-mokrych-chusteczek.html?m=1

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Siwa u mnie wyszło ponad 8:-( chyba się źle prowadziłam.
    A co lekarz na ten wynik? Bo faktycznie spory.
    Mam nowy glukometr, dostałam za darmo w aptece, przynajmniej będę spokojniejsza.
    Normalnie same ciekawe rzeczy dziś piszecie.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha w wcześniej nie było ciekawie :P?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, to co koleżanka mówi to kurczę brzmi rozsądnie, a skoro michaela potwierdza, to się mocno nad tym zastanowię. nie wpadłabym, żeby samą wodą.

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, w czwartek mam wizytę to się dowiem, myślę, że wyśle na krzywą i zobaczymy.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari mnie już przekonano. W Szwajcarii nie ma alergii niczego, mówi się tam że właśnie jakby nie patrzył, chusteczki to chemia a woda jest dla maleństwa optymalna..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ