X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim Was nadrobię, muszę się pochwalić że znalazłam sukienkę za 28 zł w Reserved :) jasny róż, rozmiar 44 haha. No ale w sensie jest miejsce na brzuch. I ogólnie spoko, tylko jakieś rajstopy muszę ogarnąć i może płaskie buty :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nic nie muszę pilnować z wyjątkiem tych produktów zakazanych w ciąży no i leżakowanie teraz. Mój lekarz powiedział tylko że za szybko spalam taką ilość energii.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, ja też walczę z E. Coli i się pozbyć dziada nie mogę. Jutro mam krew i posiew. Zobaczymy.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia Shantelle. Jeszcze do kompletu dziś wyszła mi podwyższona hemoglobina glikolowana, więc za chwile pewnie okaże się, że mam cukrzycę, heh, nie powiem, że nudna ta ciąża choć spędzam ją głównie w łóżku. A co bierzesz Shantelle na tę e.coli??

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaj książki :P
    Oj brałam antybiotyk. Bioracif a potem dalej Zinnat zawiesina. Ale czuję że mam tą bakterie nadal :/
    Jak będą Ci chcieli dać Zinnat w tabletkach to nie chcij, bo mają one parabeny i są szkodliwe, dlatego miałam zawiesine.
    Sok z żurawiny piłam litrami i że tak powiem dupa.

A sukienka jest w rozmiarze 42 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 15:15

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeh, jakis kryzys po 20 tc chyba dopada kazda :P ale przetrwamy razem, damy rade :)

Shantelle pokaz kiecke!
    Ja mam jedna ciazowa weselna, czuje sie w niej jak wieloryb, oddam do krawcowej na jakies przerobki, moze bede lepiej sie w niej czula. Ale butyyyyy, tylko szpilki, wiec nie wiem czy dlugo wytrwam, ale plaskich nie zaloze na pewno, bo wygladam jak karakan jakis :P

U mnie juz chyba kryzys zazegnany, mam nadzieje, bo czuje sie dobrze, Synek kopie i nic nie dokucza nawet jak chodze czy stkje, wiec chyba jakis falszywy alaram, bo sluz tez juz normalny uffff.

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże kiece jak będę miała siłę, bo ta pogoda mnie dobija dziś :P
    But muszę jeszcze płaski bo nie wiem czy wyrobię wo obcasie. Albo na takim mniejszym może..

Wianna a nie piłaś soku z buraka?
    Bo ja raz na imprezie kupiłam sobie dwa soki z buraka, wypiłam, wstałam w nocy sikac patrzę a tu jakby cały mocz we krwi, na chwilę mi serce zamarło a potem przypomniałam sobie o buraku i go zwyczajnie wysikalam hehe.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadlam na poczatku tygodnia buraczki zasmazane, wiec raczej nie to, bo to ewidentnie sluz byl rozowy.
    po burakach to mam czasem dwojke rozowa :D

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wiem, ja po tych sokach miałam wliczone 1 i 2 na różowo hehe, soki jakieś barwione chyba.. :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mimo mojego przeziębienia musiałam na zakupki jechać i musze się Wam pochwalić co wychaczyłam :D

2lacxzd.jpg

ivfi2t.jpg
    Już więcej mam zamiar nic nie kupować bo pewnie połowę nie założe :/ ale nie mogę się oprzeć jak widzę takie cudeńka kurczaki :D

Izieth, Siwa1001, diana0501 lubią tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Shantalle, pokaż kieckę! A najlepiej siebie w kiecce!
    Campari a co to jest ta hemoglobina glikowana? Dlaczego ci to zlecili? Krzywą cukrową już miałaś? Który tydzień? Ja to się tej krzywej trochę boję, nie samego badania, ale że mi tam jaka cukrzyca wylezie. Mam wysoki cukier na czczo, dlatego tak mnie naszło. Jeszcze by mi tylko tego brakowało, już mi przepuklina wystarczy.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że Wam pokażę, kieca za 28zł to wiecie :D

Ja właśnie kupiłam na allegro przewijak sztywny, prześcieradło na przewijak, taki woreczek z pestkami z wiśni na kolki, ochraniacz na materac, trzy pieluszki bambusowe, taką gąbkę do kąpieli do wanienki ale nie wiem czy się sprawdzi, ona 8 zł więc jak coś to nie szkoda.

Ubranka słodkie, ale narazie czekam bo dwie paczki na mnie czekają więc je przebiorę i tyle. Potzreba mi jeszcze prześcieradło z jerseya bo jest najlepsze, smoczek kupię jeden aby mieć w zapasie. Nie chcę dawać ale wolę mieć :P

No i czekają nas kosmetyki i tu jestem zielona hehe

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyków to będę zamawiać chyba albo wszystko z bambiono albo z Nivea hipoalergiczne. . Z Alexem używałam Nivea i byłam zadowolona wiec narazie jeszcze nie wiem które wybiorę . Napewno odpada jhonsons baby bo to są najgorsze kosmetyki jakie mogą być :)
    Ja miałam do wanienki tez taka gąbkę w kształcie misia i byłam z niej bardzo zadowolona :) teraz tez zamierzam coś takiego kupić

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupię krem Hippa na mróz, sudocremu nie bo czytałam że najlepszy yo on nie jest, za to ten krem za grosze jest super : Linodrem plus z patenolem lub proszek za niecałe dwa zł Dermatol.
    Coś z olejem do kąpieli może i tyle lub ewentualne tylko coś po kąpieli. :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ludzie to opinia ale ja używałam sudocremu i u mnie się sprawdzał :) jak dupka była odparzona to kilka razy posmarowalam i pięknie schodzilo wiec tym razem też go zakupie pewnie :) i słyszałam że linomag tez jest dobrym kremem :)

michaela lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Ja właśnie wróciłam z ławeczki, mąż moją lalunię przemycił :)
    Jak ona delikatnie podchodziła i się witała :) raz jej wystarczy powiedzieć że na brzuszek nie wolno i nie wchodzi ale przytulić się musiała :) kochane moje maleństwo :) Nawet sobie nie wyobrażacie jak jestem od niej uzależniona :)

Ja akurat sobie wyobrażam :D Mam to samo z moją :D Uwielbiam ją, mimo że bardzo rozpieszczony piesek, to bardzo grzeczna jest, nie wyobrażam sobie życia bez niej <3

Co do kremów, to też słyszałam, że Linomag dobry, bratowa cały czas używała :) Sudocrem czasami stosuję na sobie, jak jakieś podrażnienie się pojawi i zawsze pomagał, na dziecku też powinien się sprawdzić :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    No właśnie ponoć na dłuższą metę sudocrem nie jest zalecany, ale wiecie. Jest do stosowania jak coś się dzieje a nie profilaktycznie :)
    Jadę oddać krew, mocz. Jaaa ale mi się wstać nie chciało :P
    Nie macie tak, że jak stoicie gdzieś w ciąży to ludzie patrzą jak na kosmite na was..? Czasami się zastanawiam, co jest dziwnego w kobiecie w ciąży :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym gapieniem się na brzuch szczególnie to potwierdzam :)

Co do kosmetyków to polecam bloga dziewczyny, chemiczki, która rozkłada wszystkie kosmetyki na czynniki pierwsze. http://www.srokao.pl/
    Tam znajdziecie w dziale Analizy dla dzieci.

Dzięki niej będę kupowała chusteczki z Tami, Babydream i Hipp, a unikała Johnsona, Pampersów, Nivea.
    Ogólnie jeśli chodzi o pielęgnację to chyba Hipp i Babydream rządzi jeśli chodzi o skład.

Sudocrem podobno dobrze mieć, ale to najmniejsze opakowanie bo nie zawsze się sprawdzi, a nie ma co tak tym cynkiem pupy smarować. Dobrze też kupić po prostu dobry olej kokosowy.

Idę na krzywą cukrową w Środę, mój 25 tydzień. Zobaczymy co to za słodkości mi zaserwują :)

PS: Linomag chyba faktycznie jest spoko. Kupię! http://www.srokao.pl/2012/06/seria-linomag-analiza.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 09:21

Shantelle lubi tę wiadomość

eikt43r804tnuk7g.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak.... Moja siostra na początku używała bepanthenu wiadomo dupeczka malusia, jak się odparzy.... Ale potem przeszła na olej kokosowy to mówi nibo a ziemia.... Wogole cała ciaze smarowała się i zero rozstepu... Ja kupiłam ale narazie super sprawdza się w kuchni hahhahahha ;););)dziw to ja mam dzień strachu bo mała spokojna ;);)

michaela lubi tę wiadomość

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hej :)
    No właśnie ponoć na dłuższą metę sudocrem nie jest zalecany, ale wiecie. Jest do stosowania jak coś się dzieje a nie profilaktycznie :)
    Jadę oddać krew, mocz. Jaaa ale mi się wstać nie chciało :P
    Nie macie tak, że jak stoicie gdzieś w ciąży to ludzie patrzą jak na kosmite na was..? Czasami się zastanawiam, co jest dziwnego w kobiecie w ciąży :P
    Nikt nie przebije 3 starszych pań wczoraj jak czekało na wizytę. Przechodzę koło nic a babcie na oko 70 na karku i głośnym szeptem: " o w ciązy musi być z tym brzuchem , pewnie wpadła bo młoda". Aż miałam się odkręcić i powiedzieć że mam 25 lat i po studiach

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ