X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1000 % kupuje bo gdyby nie monitor oddechu nie miałabym teraz syna :/ raz w nocy jak spałam miał bezdech, coś mnie tknęło i się obudziłam . Patrzę a on bordowy już i nawet nie mógł płakać . Szybko go wyciągłam z łóżeczka i zaczęłam mu dmuchac w twarz ale nic . Dopiero jak położyłam go na kolanach i zaczęłam klepać po pleckach to zaczął oddychać :/ oczywiście żaden lekarz nie widział problemu a ja na następny dzień wzięłam od ciotki monitor oddechu . Raz mi się jeszcze przydał a później już nie ale z drugim dzieckiem wole go mieć :) żeby miał kosztować nawet 1000 zl to i tak bym go kupiła bo różnie to jest a później bym sobie w brode pluła :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne co piszesz...
    Jednak nie wiem, jakoś nie myślałam nad tym, naprawdę, aby to kupić.
    Tylko wiecie.. Sprzęt też może zawieść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 19:39

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Alexem też nie myślałam dopóki w nocy nie zaczął się dusić :/ a nie wierze że ktoś będzie czuwał całą noc przy dziecku, może przez pierwsze 2 noce jakoś dałoby rade ale później się tak nie da bo każda z nas by padła :D ja potrafiłam przysypiać karmiąc dziecko bo byłam taka zmeczona :)
    a sprzęt może zawieść oczywiście ale to się rzadko zdarza , tak czy tak ja wole mieć i być spokojniejsza :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak położycie się na plecach to też Wam się tak rusza brzuch i skacze ? :D dzisiaj nagrałam filmik i akurat uchwyciłam jak mój synuś się wierci :) będę mieć pamiątke :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ci się udało, ja muszę mojego przyciąć jak lata.
    Teraz ruchy czuje coraz silniej, może mi się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 20:48

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha shantelle ja tak na to polowałam :D i nie raz było tak że ruszał się ruszał a jak zaczynałam nagrywać to przestawał . Aż wkońcu mi się udało złapać :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak:)!!! A szczególnie jak Tata kładzie rękę to cisza i spokój haha :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :D ja to stwierdziłam że chyba nie lubi tatusia bo jak ja kładę to mnie kopie może nie za każdym razem ale zazwyczaj natomiast jak on położy to przeważnie jest spokój haah :)

• mama aniołów Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nazywam się Kasia. Dwukrotnie poroniłam. Dwa razy serce zatrzymało się w 8t3d. W badaniach wyszło dodatnie MTHFR A1298C, po jednym poronieniu obniżone białko S i po jednym podwyższone TSH. Teraz jestem trzeci raz w ciąży. Biorę Jodid, Euthyrox, Clexane 0,6 ml kwas foliowy 15 mg, Luteinę. Mój problem i strach polega na tym, że dwóch specjalistów zupełnie inaczej odniosło się co do acardu. Jeden mówił, żeby brać do 20 tyg. a drugi straszył, że może to mi i dziecku zaszkodzić i zdecydowanie odradza. Nie wiem co robić... jestem w 5t4d. Wizytę u lekarza (nowego) mam za 5 dni. Nie wiem czy poczekać czy jednak brać acard... pomóżcie... wariuję :(

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard jest na rozrzedzenie krwi, miałaś podejrzenie że przyczyną mogą być skrzepy? Niewiem czy acard może zaszkodzić jest raczej bez recepty... Wiesz co możesz zapytać dziewczyn na forum poronienia nawykowe baby boom tam są naprawdę ekspertki ;);)powiedz czemu u nich takie rozbieżne diagnozy? Czym to tłumacza?

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj w necie jest mnóstwo info... Odstawiony w odpowiednim momencie nie szkodzi... A niektóre kobiety jedzą profilaktycznie....

Jej

• Izieth Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Acard brałam jeszcze przed ciążą i biorę nadal, nie sądzę żeby mógł zaszkodzić :)

Co do monitora oddechu, to mam od brata, oni używali, ale załączył się tylko 2 razy i to przez przypadek (zsunął się z pieluszki). Chyba będę spokojniejsza z tym sprzętem :)

Kołderkę i poduszkę będę miała od bratowej, ale wolałabym, żeby córeczka na początku spała w śpiworku (chyba). Kurcze, im bliżej porodu, tym mniej wiem i mniej mam pomysłów :(

Dzisiaj cały brzuch mi falował :D Już siedząc w pracy widziałam :D Wyjątkowo mocne kopniaki były :D

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • framtid Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały to albo jest bardzo duży albo duża wiercipięta bo ja go czuje non stop, czasem ma przerwy na spanie ale jak zacznie to nie ma litości dla mojego pęcherza i ogólnie daje mi ostro popalić :P zastanawia mnie to ze ja tak mocno czuje te ruchy a dopiero mi 23 tydzień strzelił. Juz w sumie czułam wyraźnie od 17 tygodnia, może przez to ze taka chuda jestem :P ale jak tatuś przyłoży rękę do brzucha to tez spokój sie robi, choć teraz juz cześciej udaje sie i jemu poczuć a ostatnio podziwialiśmy wieczorem we dwoje jak brzucho falował :D Krzysztof mój zawsze przykłada ucho do brzucha i mówi "no dalej, kopnij, ja tak lubię jak to robisz" hehehe :) od kiedy brzuch jest widoczny to mój Krzysztof oszalał z miłości do swojego synka, chyba w końcu uwierzył ze on tam naprawdę jest :D

Izieth lubi tę wiadomość

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia lubi tatusia tylko respekt czuje i przy tatusiu grzeczny i spokojny jest, tak jak moje
    Ojciec w domu i spokoj na zawolanie :)

Tysia :) lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid u mnie podobnie, MÓJ bryka jak szalony non stop, dziś nawet budził mnie w nocy u czapkę miał. Fika nawet jak siedzę czy stoję, nie mówiąc już o tym jak leżę :) mąż widząc, że z podniesiona bluzka leżę to się od.razu przesuwa i bawi z Synkiem :) jeszcze chwila i będą szalały i Wasze Dzieciaczki z tatusiem,bo ruchy będą coraz mocniejsze i częstsze :)
    A wiecie,że te ruchy beda coraz rzadsze wraz ze blizajacym się porodem :( i znowu będzie panika, że długo nie czuło się ruchow... Ajj

Co do rosnącego brzucha i uwierzenia, że Dzidziusia tam jest, ja dopiero zdalam sobie sprawę z tego jak gin zrobił mi pierwszy raz usg przez brzuch. Dotknął a tam od razu główka się ukazała... <3 bo usg dowcipne gdzieś tam włożył, coś może pokazal, ale tak namacalnie to będę wspominać to usg przez brzuch! I mąż też przyzywczaja sie do tej myśli wraz z rosnącym brzuszkiem :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo gdy mąż przykłada rękę to z reguły jest spokój chociaż ostatnio coraz częściej zdarza mu się odczuć kopniaka i jest wtedy taki zaskoczony i ciągle mi powtarza, że nie wyobraża sobie jakie to musi być u mnie uczucie :)

Moja ZoŚka jest na razie ułożona poprzecznie. Wyraźnie wyczuwam główkę i dupkę po prawej i lewej stronie brzucha jak się rusza. Leży sobie jak na hamaku :) Dlatego nie odczuwam raczej kopniaków w przeponę, czy pęcherz.
    Lekarz powiedział, że na razie niech sobie tak leży. JeŚli się nie przekręci to niestety wchodzi w grę tylko cesarka. Zobaczymy...

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Słyszałam że dziecko poznaje matki rękę i dlatego tak latach środku, dlatego tatusie muszę przykładać rękę i mówić, aby się maleństwo przyzwyczaiło :)

Ja idę jutro na wesele. Mam nadzieję że dotrwam do 24 bo ja ostatnio to o 23 zasypiam już na stojąco hehe.

I jutro wizyta jadę z moim Ł, chcę aby nam lekarz pokazał tego urwisa :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Meg1987 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też się weselę. najgorzej, że ma być ponad 30 stopni :(

eikt43r804tnuk7g.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No upał ma być, ale lepsze to niż ulewa.
    Kurde nie mam torebki i co teraz? Muszę coś wymyślić w domu, shit.

Meg, fajnie że słonko, wakacje się już kończą i trzeba będzie na jesień się szykować fu bleeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 09:17

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ