Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na 1000 % kupuje bo gdyby nie monitor oddechu nie miałabym teraz syna raz w nocy jak spałam miał bezdech, coś mnie tknęło i się obudziłam . Patrzę a on bordowy już i nawet nie mógł płakać . Szybko go wyciągłam z łóżeczka i zaczęłam mu dmuchac w twarz ale nic . Dopiero jak położyłam go na kolanach i zaczęłam klepać po pleckach to zaczął oddychać oczywiście żaden lekarz nie widział problemu a ja na następny dzień wzięłam od ciotki monitor oddechu . Raz mi się jeszcze przydał a później już nie ale z drugim dzieckiem wole go mieć żeby miał kosztować nawet 1000 zl to i tak bym go kupiła bo różnie to jest a później bym sobie w brode plułaTysia
-
Ja z Alexem też nie myślałam dopóki w nocy nie zaczął się dusić a nie wierze że ktoś będzie czuwał całą noc przy dziecku, może przez pierwsze 2 noce jakoś dałoby rade ale później się tak nie da bo każda z nas by padła ja potrafiłam przysypiać karmiąc dziecko bo byłam taka zmeczona
a sprzęt może zawieść oczywiście ale to się rzadko zdarza , tak czy tak ja wole mieć i być spokojniejszaTysia -
Hej dziewczyny. Nazywam się Kasia. Dwukrotnie poroniłam. Dwa razy serce zatrzymało się w 8t3d. W badaniach wyszło dodatnie MTHFR A1298C, po jednym poronieniu obniżone białko S i po jednym podwyższone TSH. Teraz jestem trzeci raz w ciąży. Biorę Jodid, Euthyrox, Clexane 0,6 ml kwas foliowy 15 mg, Luteinę. Mój problem i strach polega na tym, że dwóch specjalistów zupełnie inaczej odniosło się co do acardu. Jeden mówił, żeby brać do 20 tyg. a drugi straszył, że może to mi i dziecku zaszkodzić i zdecydowanie odradza. Nie wiem co robić... jestem w 5t4d. Wizytę u lekarza (nowego) mam za 5 dni. Nie wiem czy poczekać czy jednak brać acard... pomóżcie... wariuję
-
Acard jest na rozrzedzenie krwi, miałaś podejrzenie że przyczyną mogą być skrzepy? Niewiem czy acard może zaszkodzić jest raczej bez recepty... Wiesz co możesz zapytać dziewczyn na forum poronienia nawykowe baby boom tam są naprawdę ekspertki ;)powiedz czemu u nich takie rozbieżne diagnozy? Czym to tłumacza?Jej
-
Ja Acard brałam jeszcze przed ciążą i biorę nadal, nie sądzę żeby mógł zaszkodzić
Co do monitora oddechu, to mam od brata, oni używali, ale załączył się tylko 2 razy i to przez przypadek (zsunął się z pieluszki). Chyba będę spokojniejsza z tym sprzętem
Kołderkę i poduszkę będę miała od bratowej, ale wolałabym, żeby córeczka na początku spała w śpiworku (chyba). Kurcze, im bliżej porodu, tym mniej wiem i mniej mam pomysłów
Dzisiaj cały brzuch mi falował Już siedząc w pracy widziałam Wyjątkowo mocne kopniaki były
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Mój mały to albo jest bardzo duży albo duża wiercipięta bo ja go czuje non stop, czasem ma przerwy na spanie ale jak zacznie to nie ma litości dla mojego pęcherza i ogólnie daje mi ostro popalić zastanawia mnie to ze ja tak mocno czuje te ruchy a dopiero mi 23 tydzień strzelił. Juz w sumie czułam wyraźnie od 17 tygodnia, może przez to ze taka chuda jestem ale jak tatuś przyłoży rękę do brzucha to tez spokój sie robi, choć teraz juz cześciej udaje sie i jemu poczuć a ostatnio podziwialiśmy wieczorem we dwoje jak brzucho falował Krzysztof mój zawsze przykłada ucho do brzucha i mówi "no dalej, kopnij, ja tak lubię jak to robisz" hehehe od kiedy brzuch jest widoczny to mój Krzysztof oszalał z miłości do swojego synka, chyba w końcu uwierzył ze on tam naprawdę jest
Izieth lubi tę wiadomość
-
Framtid u mnie podobnie, MÓJ bryka jak szalony non stop, dziś nawet budził mnie w nocy u czapkę miał. Fika nawet jak siedzę czy stoję, nie mówiąc już o tym jak leżę mąż widząc, że z podniesiona bluzka leżę to się od.razu przesuwa i bawi z Synkiem jeszcze chwila i będą szalały i Wasze Dzieciaczki z tatusiem,bo ruchy będą coraz mocniejsze i częstsze
A wiecie,że te ruchy beda coraz rzadsze wraz ze blizajacym się porodem i znowu będzie panika, że długo nie czuło się ruchow... Ajj
Co do rosnącego brzucha i uwierzenia, że Dzidziusia tam jest, ja dopiero zdalam sobie sprawę z tego jak gin zrobił mi pierwszy raz usg przez brzuch. Dotknął a tam od razu główka się ukazała... bo usg dowcipne gdzieś tam włożył, coś może pokazal, ale tak namacalnie to będę wspominać to usg przez brzuch! I mąż też przyzywczaja sie do tej myśli wraz z rosnącym brzuszkiem
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
U mnie to samo gdy mąż przykłada rękę to z reguły jest spokój chociaż ostatnio coraz częściej zdarza mu się odczuć kopniaka i jest wtedy taki zaskoczony i ciągle mi powtarza, że nie wyobraża sobie jakie to musi być u mnie uczucie
Moja ZoŚka jest na razie ułożona poprzecznie. Wyraźnie wyczuwam główkę i dupkę po prawej i lewej stronie brzucha jak się rusza. Leży sobie jak na hamaku Dlatego nie odczuwam raczej kopniaków w przeponę, czy pęcherz.
Lekarz powiedział, że na razie niech sobie tak leży. JeŚli się nie przekręci to niestety wchodzi w grę tylko cesarka. Zobaczymy... -
Hej
Słyszałam że dziecko poznaje matki rękę i dlatego tak latach środku, dlatego tatusie muszę przykładać rękę i mówić, aby się maleństwo przyzwyczaiło
Ja idę jutro na wesele. Mam nadzieję że dotrwam do 24 bo ja ostatnio to o 23 zasypiam już na stojąco hehe.
I jutro wizyta jadę z moim Ł, chcę aby nam lekarz pokazał tego urwisa
-
No upał ma być, ale lepsze to niż ulewa.
Kurde nie mam torebki i co teraz? Muszę coś wymyślić w domu, shit.
Meg, fajnie że słonko, wakacje się już kończą i trzeba będzie na jesień się szykować fu bleeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 09:17