X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mąż mnie rozbawil bo.leze sobie z odslonietym brzuszkiem oglądam tv a mąż mi po brzuchu stuka, trzęsie, ściska obserwuje go a on nir przestaje w końcu zirytowana pytam co ty robisz!?
    A on spokojnie odpowiada jak to co bawię się z dzieckiem....ręce mi opadły :DDDDDD

Siwa1001, diana0501, michaela lubią tę wiadomość

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha uśmiałam się :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam, że mlody fika i fika, wołam małża z kuchni i jak tylko rękę przyłoży to cisza:-) ale widze że to normalne jest.

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak jest często jak mały fika i wołam męża, on przykłada ręce i spokój.. :P mąż się śmieje że synek się przy tatusiu uspokaja :):)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza jak się czujesz? Spacerki są :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:*

Wczoraj wypisali mnie do domu :) Oglądałam mój pojazd :) Całkiem fajny wózek :)

Przy wypisie dostałam receptę na luteinę i spastikol(mam nadzieję że te czopki są moimi pierwszymi i ostatnimi w życiu). Mam leżakować ale kurcze się nie da. KOntrola za 2 tyg-akurat 9.09 wizytuje.
    Zastanawia mnie czy jeśli miałam poród przedwczesny zagrażający przed ukończeniem 37 tyg to będę miała częściej usg? Bo ja jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie samolotu z pessarem? Może się mylę?

Dzisiaj wstałam o 4 rano i zaczęłam się krzątać-zrobiłam kolejne pranie, wyprasowałam(na siedząco) wszystkie uprane ciuszki i juz teraz rozumiem kobietki , które pytają na forach czy faktycznie tyle czasu trzeba prasować- są to takie tyci-tyci ciuszki że szlag trafia :D

Agusza koło Ciebie też wszyscy się krzątają i na nic Ci nie pozwalają? Bo ja nie dość że jak chcę wstać z łóżka do kuchni po herbatę to wyręczają i patrzą się na mnie ze zgrozą....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu natknęłam się na listę co potrzeba na wyprawkę,może się której przyda do analizy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfb1f2932525.jpg

Izieth lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wszędzie podobne te listy.
    A ubranka Tata w szpitalu nie dostanie na poród, bez jaj :P
    A z tym prasowaniem nawet nie strasz bo ja nie lubie prasować i jak te małe cuszki mi przyjdzie to faktycznie hehehe :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana super ze juz w porzasiu narazie...... Myślę że bliscy dobrze robią ;)nikomu nóg nir braknie a ty niestety dla maleństwa powinnaś leżeć żeby nie obciążać tej szyjki, zostaw sobie wstawanie już naprawdę w sytuacji gdzie nikt cię nie wyreczy.... Dobrze ze na siedząco no każdy ucisk na szyjke nie jest dobry..... Pamiętaj że robisz to dla maluszka;) a fika ci fikolki już? Lutke masz dpopchwowo? Nie chce się wymadrzac ani nic ale jak masz ten pessar to jeśli lute masz dopochwowo to miłej łapki zawsze przed aplikacja po co dawać pozywke dla bakterie;);););)

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie znoszę prasowac koszul męskich, przescieradel, zasłon i firanek.. A takie maluszki mogę prasowac ;);) możesz podrzucić hahahahhaha ;);) ja jeszcze nie mam co czekam na dostawę ;););

Jej

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też wyprała sobie już ciuszki ale jak sobie pomyśle o tym prasowaniu to mi się odechciewa :D teraz jeszcze muszę mojemu 5 latkowi koszule poprasować do szkoły bo do szkolnego uniformu muszą być :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle dziękuję dobrze ;) trochę spaceruję chociaż z umiarem - wiadomo :) dzisiaj siedzę w domu bo na zewnątrz upał ale za to jutro jedziemy na działeczkę na grilla i mąż będzie kosił trawę a ja będę odpoczywać na hamaku z książką :)

Diana - mąż jak jesteśmy razem w domu to jak tylko chcę gdzieś wstać to od razu pyta 'gdzie idziesz?' jak mówię że po coś do kuchni to zaraz biegnie i mi przynosi :P a zawsze śmieje się z niego jak mówię że do łazienki to on wtedy zwiesza i mówi 'aa, no to tam możesz iść..' :D

Izieth, Siwa1001, diana0501 lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta super.
    Ja nie piore jeszcze, w sumie czas jest, ale proszek jest w Rossmannie dla dzieci za ok 16 zł na promo. Chyba opłaca się go kupić?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tego proszku jest? Bo ostatnio widziałam 2kg za 40zł niecałe w kauflandzie. Też chciałam kupić ale jakoś mi się to wydało drogo. Poza tym moja teściowa pracuje w hurtowni chemiczno-kosmetycznej to ją pewnie poproszę to mi przywiezie.
    Też jeszcze chyba nie będę zabierała się za pranie bo jak to wszystko będzie leżało w szafie to później i tak trzeba będzie to odświeżyć. Narazie wypiorę i wyprasuję tylko kilka ciuszków do torby do szpitala w razie potrzeby to będzie gotowe i co jakiś czas będę je odświeżać

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wiesz że nie wiem ile kg:P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze że mam taki apetyt, wiecznie głona. Ale nie to, że mam w głowie "zjadłabym coś" tylko normalnie mnie w brzuchu ssie, aż mam teraz ślinotok (ale za chwilę kolacja ) nie wiem, co jeść aby się najadać :/
    Wy tak pewnie nie macie :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja też mam mega apetyt:-) a muszę się teraz pilnować z jedzeniem. To chyba normalne, młodzież się domaga;-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Diana super ze juz w porzasiu narazie...... Myślę że bliscy dobrze robią ;)nikomu nóg nir braknie a ty niestety dla maleństwa powinnaś leżeć żeby nie obciążać tej szyjki, zostaw sobie wstawanie już naprawdę w sytuacji gdzie nikt cię nie wyreczy.... Dobrze ze na siedząco no każdy ucisk na szyjke nie jest dobry..... Pamiętaj że robisz to dla maluszka;) a fika ci fikolki już? Lutke masz dpopchwowo? Nie chce się wymadrzac ani nic ale jak masz ten pessar to jeśli lute masz dopochwowo to miłej łapki zawsze przed aplikacja po co dawać pozywke dla bakterie;);););)
    Tak, dopochwowo i zawsze czyste łapki do wszystkiego:) wody nie brakuje

Jiji lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari cieszę się że sama nie jestem :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż kupił lovela nie całe 2 kg do koloru i nie mam pojęcia za ile. Nawet nie wiem w jakich cenach one wszystkie są

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ