Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Izieth wrote:U mnie po badaniach wszystko ok, malutka waży już 918g Ale te dzieci rosną
Do którego momentu powinno się zrobić test obciążenia glukozą, 27, 27+6, 28, czy 28+6? Mało mam już czasu i wolałabym nie przekroczyć terminu. -
hej hej A my dzisiaj w biegu. Córcia już w przedszkolu - cieszę się żę ją wysłaliśmy w czerwcu, bo teraz wiele dzieci przyszło nowch i panie się dwoją i troją żeby je ukoić, a ona już tam wszystko zna, ma swoich ulubionych kolegów i koleżanki. Ja też jestem spokojniejsza. Teraz przed nami jeszcze obrona męża, za tydzień przyjeżdza do nas do domu recenzent. Oboje mamy tremę w związku z tym, za 2 prezentacja ogólna a potem czekamy na wyznaczenie terminu obrony. No ten rok nie chce być nudny (jeden stre goni kolejny). Ale nastawiam się żę kolejny będzie totalnie nudny ijedynym krokiem milowym będzie pierwszy ząb, pierwszy kroczek itd.
Siwa1001 lubi tę wiadomość
-
Wklejam siatkę centylową wagi dziecka w brzuszku znalezioną na innym forum, ku pokrzepieniu panikujących mam, a zwłaszcza jednej
(waga od, średnia, waga do)
22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Izieth lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Diana, też myślę, że każde dziecko w swoim tempie rośnie, w końcu jedne przy porodzie ważą 2900, a inne 4500 W dodatku dochodzi jeszcze błąd pomiaru, bo przecież waga to tylko szacunkowa jest Najważniejsze, że lekarze mówią, że wszystko w porządku
Michaela, dla mnie pierwszy kroczek, ząbek i te sprawy to będzie prawdziwa przygoda, a nie nuda Ale faktycznie w porównaniu do przeżyć, które masz teraz, to może być wytchnienie
Campari, racja, może jutro się zbiorę, najpóźniej planuję w poniedziałekmichaela lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Tysia, moje bóle są dosyć lekkie i zazwyczaj szybko przechodzą, gin powiedziała, że mogą się takie zdarzać i są normalne.
Jeśli u Ciebie są silne i nic nie pomaga, to faktycznie lepiej sprawdzić, będziesz spokojniejsza
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wrote:Diana, też myślę, że każde dziecko w swoim tempie rośnie, w końcu jedne przy porodzie ważą 2900, a inne 4500 W dodatku dochodzi jeszcze błąd pomiaru, bo przecież waga to tylko szacunkowa jest Najważniejsze, że lekarze mówią, że wszystko w porządku
Michaela, dla mnie pierwszy kroczek, ząbek i te sprawy to będzie prawdziwa przygoda, a nie nuda Ale faktycznie w porównaniu do przeżyć, które masz teraz, to może być wytchnienie
Campari, racja, może jutro się zbiorę, najpóźniej planuję w poniedziałek
a bo ja to powinnam była inaczej napisać, o tak "nuda" , bo tak własnie jak piszesz chodzi o brak innych, mniej przyjemnych wydarzeń
-
Wróciłam ale mam ich w dupie za przeproszeniem .. ani mi usg nie zrobili ani badania no nic sprawdzili detektorem czy jest tetno i tyle . A jeszcze mi powiedzieli ze dopóki nie ma plamien i krwawien to jest ok . Tylko wydaje mi się ze jak juz będą krwawienie czy plamienia to może być za późno pojadę w niedziele prywatnie chyba z tego wszystkiego bo nie wytrzymam nerwowoTysia
-
Moje wyniki z glukozy
na czczo: 72
po godzinie: 107
po dwóch: 99
wszystko cacy podobno. wydaje mi się, że z biegiem czasu powinna spadać, a nie rosnąć bo organizm radzi sobie z tym cukrem. nie wiem nie znam się.
Tysia daj znać jak po wizycie u Ciebie. Trzymam kciuki. -
Hej, ja już po wizycie,wszystko z Zosia Oki z krwia też no stan zapalny, pewnie te migdały cholerne bo znów powróciły biedny nawet oglądał badał jutro wymaz i laryngolog miała któraś wymaz ja będę pierwszy raz w życiu...
Kolejna rzecz bóle podbrzusza słuchajcie ja miałam pamiętacie takie opasajace krzyż, podbrzusze, lekarz zasugerował że to może być piasek w nerach.... I skoro po nospie przeszło ale kazał zachaxzyc o interniste.. Czyli jak pójdę po skierowanie... A tak to spoko Aha kobiety powiedzcie mi jaka pijecie wodę? Tzn ja mam od początku fazę na niegazowana pure life Nestlé, ale uwaga uwaga ponoć lepiej pić wodę nie z plastiku... Jaja nawet nie pomyślałam że najlepiej przygotowana odstana... I tu pytanie podobno nie pić zridlanej... A mi tylko ta smakuje ;/ wiem szaleństwo bo wpueprzam kebaby i inne świństwa a przejmuje się woda, ale jej akurat potrafię wypić parę butelek dziennie, w nocy idzie mi cała.... Tysia a jak to nery? Jak masz z moczem sikala często? A może weź ciepły długi prysznic i sprawdź czy ci przejdzie tylko nie gorący!!! I spróbuj może wygrać nerki.. Może to one ci się odezwały? Ściskam Was!!
Jej
-
Nam na studiach mówili od początku, że najlepsza jest woda ze szkła. No ale taka woda kosztuje.
Tą Riri co pijesz, też piję. I Muszyniankę i Cisowiankę.. Ale gazowane, bo lubię bardzo ale nie ma co się dać zwariować z tą wodą. Ważne aby nie pić tych wysokosłodowych.
-
Riri a myślisz ze ja wiem ? Oni tu badanie moczu robią tylko z takich papierków które maczają w moim moczu a one zabarwiają się na poszczególny kolor i dopiero jak na nich mi wyjdzie cos nie tak to robia takie dokładne badanie moczu jak w Polsce idioci normalnie ..
sikam często i to bardzo często, sprobuje z tym ciepłym prysznicem może przejdzie bo osiwieje
pamiętam jak bylam w czerwcu w Polsce u gin, poszłam do niego z wynikami krwi, moczu i mowil mi wtedy ze mam pic dużo wody bo widać ze mało pije a jak będę tak mało pic to mogą mi się kamienie na nerkach zrobić . Staram się dużo pic wody ale często po prostu o niej zapominam bo ja od zawsze mało wody pijeTysia -
Wiem współczuję wiesz ten mój lekarz to trochę szalony ale każda jego rada mi pomagała on też doradzał tak wziąć imbir zagotować może być ten z oroszku i potem zamoczyc lniana scuereczke razem z tymi paprochami i położyć na.nerkach i czymś obwizac.. Nie wrzątkiem tylko ciepłym... I pod kołdrę i wygrzej.... Jeśli czujesz ze to kamienie bo dziś mi tak właśnie doradzał i jeszcze hak ci ten ból promieniuje tylko podbrzusze czy krzyże też i tył... Bo podobno jeśli to narka to pid wpływem ciepła ona się rozszerzy i łatwiej wydali ten piasek a ja ci powiem ze ja tez prawie wogole wody nie piłam kawa, herbata soki, a teraz tylko woda niegazowana aż jestem w szoku
I może jak zaczęłaś pić teraz więcej wody to ruszylas coś w nerkach.. A masz,magnez? Luteine? Ja miałam wtedy taki atak że płakałam doszły strach nerwy.. Mąż już się ubieram na IP ale wzięłam podwójna dawkę leków tzn 2x magnez, nospe max,luteine dopochwowo plus do buzi i położyłam się spać i na drugi dzień spokój... Lekarz mówił że niby nospa nie jest super w ciaxy ale czasem warto bo puszcza wszystko i opanowuje niepotrzebne skurcze tylko błagam Tysia nie bierz gorącego prysznica.. Nawet tym ciepłym strumieniem lwj na nery tylko.. I zobaczysz czy puszcza no i pij....bardzo Ci współczuję ;(((((
Shantelle no nawet mówił doktorek żeby pić odstana przygotowana ja w szoku że taka lepsza... A mi taj smakuje ta Nestlé ;/////Tysia :) lubi tę wiadomość
Jej