Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, czytałam że maluch ma swoje fazy snu i aktywności a koleżanka która jest teraz 6 dni po terminie to jak dostała od swojego lekarza kartkę z zapisywaniem kiedy jest mały się rusza to mówiła że jej lekarz powiedział 10 ruchów ale na dobę więc zbaraniałam -,-
-
Ee tam ja w to nie wierzę ostatnio czytałam znowu ze dziecko 90 % czasu w brzuchu śpi wiec jak mnie nie kopie to chyba sobie smacznie śpi i nieraz czuje te 10 ruchów a nieraz przez godzinę jest och tylko 5 ale nie będę dzidziusia budzić żeby mnie specjalnie kopałTysia
-
No jest rozbieżność .. mi położna mówiła w szpitalu zeby sobie nagrać teraz film jak się dzidziuś rusza w brzuchu bo później nie będzie już tak widać jak zapytałam dlaczego to mi powiedziała ze maluch ma coraz mniej miejsca wiec i ruchy będą słabsze ja narazie czuje coraz mocniejsze ruchy, zobaczymy jak będzie po 30 tygodniuTysia
-
Koncowka drugiego trymestru jest okresem najczestszych ruchow, potem zaczyna byc ich mniej, wlasnie dlatego,ze ma coraz mniej miejsca taki maluch
takze korzystajmy z tego i cieszmy sie radoscia, tez mam filmik z malymi kopniakami, bo te duze wali wtedy kiedy mamakurat daleko telefon i nie mam szansy jak nagracIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
u mnie młoda do samego końca brykała jak szalona, a w dniu porodu to już masakra w 38 tc sę urodziła, moze pozniej byloby inaczej.
Muszę się podzielić radością z upolowanych na ciuchach kombinezonów 0-3m
ten ww zwierzątka jest praktycznie nowy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 14:30
diana0501, Tysia :) lubią tę wiadomość
-
Sliczne kombinezonki Michaela. Bede probowala nagrac, ale moje maluchy maja fazy. Raz sie ruszaja doslownie 3sekundy, raz przez 10minut zwykle raz jedni potem drugie, zadko razem w tym samym czasie. Ostatnio tak sie przemiescily ze mialam dwojke w jednej strony brzucha, normalnie brzuch mialam przechylony w lewa strone jak stalam prosto to komicznie to wygladalo.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
ja tez ostatnio wynalazłam fajny kombinezonik, na dole wrzuce zdjecie tylko nie wiem czy źle nie zrobiłam bo wzięłam biały .. najbardziej mi się podobał i pewnie będę go brudzic swoimi rękami
i do tego czapunia i buciki do kurteczki
jeszcze licytuje na allegro fajne 2 komplety poscieli do łóżeczka z Kubusiem puchatkiem może mi się uda a jak nie to trudnomichaela, Izieth lubią tę wiadomość
Tysia -
Ja jakbym liczyła na dziadków to bym nic nie miała hah moi rodzice są tego typem ludźmi że oni nigdy kasy nie mają, a tak naprawdę to mają bo remont w domu robią i pojadą to tu to tam ale jak mają coś od tak komuś kupić np. mi to nigdy kasy nie maja i zawsze jedna gadka : jak my byliśmy młodzi to nam nikt nie dawal, na wszystko trzeba było zapracować wiec jak mają mi cos kupować to wole sobie samaTysia