SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w knajpie płacimy tylko za jedzenie. Więc zaliczka jest za żarcie :) korkowego nie ma i z sale, za ozdoby, kwiaty, nic :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ksiądz przez telefon powiedział tak On powiedział że kaucja wynosi 300 zł i jest to na ozdobę Kościoła oraz aby nie zrezygnować im.
    Zapytam jutro w drugim, jak oni mają, może coś taniej.
    u nas tym zajmuje się kwiaciarnia i jeśli inna para ma tego samego dnia w tym samym kościele to można się dogadać i koszty dzielimy na pół. My bierzemy dekorację za 600 zł i liczymy że tego samego dnia będzie inna para i zapłacimy po połowie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej sali też tylko jedzonko, w naszym zakresie jest alkohol, tort, ciasta, wiejski stół,dekoracja sali, chleb na powitanie, w tej restauracji są pokoje dla gości też w naszym zakresie.

Tak wygląda nasza sala, mamy tę dolną z podwójną salą- na pierwszej jemy na drugiej tańczymy. Przynajmniej muzyka nie będzie nam dudnić nad uchem i bedzie można spokojnie porzmawiać

http://www.zajazd-biesiada.pl/galeria-sala-weselna

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna sala :) my mamy tańce tam, gdzie jemy aby ludzie widzieli że ktoś tańczy i też szli :)
    Z Kościołem czuje będą największe przejścia. Ja tam nie mam potrzeby zdobić Kościoła na 45 minut :P a te 300 zł to jakiś farmazon, bo pięknie wezmą od każdej z pary w takim razie.
    Alkohol my musimy załatwić i tort :) ciasta możemy w tym naszym hotelu. 9 zł za osobę, pięć rodzajów ciast i ciastka, plus opakowanie ciasta na parę za 18 zł więc już u nich załatwimy. Ja z chlebem to nie wiem na przywitanie, muszę dopytać.
    No i w hotelu są też pokoje dla gości oczywiście w naszym zakresie, czyli płacimy my.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:19

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli alkohol to radzę przejść się po hurtowniach i pytać o ofertę weselną. My kupiliśmy 170 sztuk wódki( 0,5l/osoba) 0,5l za 16 zł/szt. I akurat trafiliśmy na ostatni dzień promocji . Hurtownia Eurocash, może u Was też będzie. Szampan i wina kupujemy na kilka tygodni przed weselem

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy alko nie kupimy w tym roku bo lubią podnosić akcyzy :)
    Kupimy na pewno wino też i piwo, bo to lato i różnie może być :) a szampana daje nam hotel, Cava lub jakiś inny :)

A ta wódka netto 16 zł? Jaką macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:35

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięliśmy Żubrówkę biała i cena już z Vat.Miała być Wyborowa ale to był koszt 21 z groszami za butelkę więc zrezygnowaliśmy. Podobno już teraz we wrześniu miały być zmiany w podatku akcyzowym. A po za tym my się umówiliśmy z ta hurtownią , że przy zakupie piw wypożyczamy na zasadzie kaucji skrzynki na piwo a jak będziemy zwracać puste butelki to już w tych skrzynkach. Myśleliśmy nad kupnem beczki piwa w takiej drewnianej obudowie ale pani z tej hurtowni powiedziała że taniej wychodzą butelki. W domu mój przeliczył i babka ma rację. U nas przy stole wiejskim będą jeszcze oprócz tych piw, wina, likiery, nalewki, bimber bo obok wiejskiego stołu robimy candy bar więc likiery, wina, nalewki będą współgrać jako przejście z candy na wiejski

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w kościele też nauki przedmałżeńskie są ważne 3 miesiące :) też chcieliśmy zrobić szybciej i ksiądz oczywiście powiedział ze możemy zrobić teraz ale trzeba będzie je powtarzac przed ślubem bo właśnie stracą ważność . Beznadzieja

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te nauki są chore. W szkole mieliśmy skąd się biorą dzieci a na religii cel założenia rodziny.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 5 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogole kościoła nie można zdobic, dlatego że zawsze jest ślub po ślubie i nawet nie byłoby kiedy posprzątać tych dekoracji a następnej parze młodej mogą się nie podobać moje dekoracje czy na odwrót w sensie że ktoś będzie miał przede mną ślub i mi mogą się nie podobać ich dekoracje :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie 3 mce?? U nas można było nawet odpuścić, bo niektórzy takie nauki przechodzili w szkole średniej- trzeba było tylko dorobić poradnę. To kicha kurczę. My robiliśmy jakoś w marcu, a ślub mieliśmy we wrześniu. Tak samo właśnie koleżanka, która wyjeżdżała na rekolekcje z naukami, dużo,wcześniej. Kto o tym decyduje? Parafia?

r9bzabd.png

Wysłany: 5 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym oni na tych nauk mówią praktycznie wszystko o czym my już wiemy :/ według mnie to jest trochę utrudnianie ze strony kościoła . Zwłaszcza np. takim osobom jak ja . Mieszkamy za granicą i ciężko jest tak wszystko ogarnąć żeby się zgrało . A w pracy tez nikt nie da narzeczonemu urlopu 2 miesiące żeby poleciał odbyć nauki bo co ich to obchodzi

Wysłany: 5 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kto .. na to wychodzi ze parafia ale u mojej większości znajomych było ze 3 miesiące nauki były ważne :) i tu w Irlandii pytałam polskiego księdza bo u niego będziemy odbywać te nauki, to też mówił że 3 miesiące ważne są .

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że parafia wymyśla sobie co chce. Kiedyś na studiach można było odbyć i były bezterminowe. Mój mąż też nie będzie mógł być w każdy wtorek na naukach przez okres 1 miesiąca. Dlatego jedziemy na jakąś wieś, zapłacimy 200 zł za weekend tych bzdur i poradnia

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że nauki naukom nierówne, pomijając poradnię, gdzie nawiedzone baby opowiadają o śluzach i kalendarzykach to u nas na samych naukach nawet mądrze gadali, może nic odkrywczego, ale takie kompendium wiedzy o życiu w związku. W sumie nie wspominam tego jako mękę :-)
    A tymi 3 miesiącami to sie mega zdziwiłam :-/

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, pójdziemy zapytamy.
    A o śluzach to niech mnie baba nie uczy hehe, bo to akurat raczej ja ją mogę uczyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 19:10

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, to jest jakiś sposób żeby zmniejszyć cukry na czczo ale mówię, jest spore ryzyko że w moczu pojawią się ketony a to już jest lipa niestety

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości

Wysłany: 5 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej poradni to oni akurat właśnie mówią wszystko co akurat my już wiemy :D kalendarzyki, antykoncepcja, jak się dzieci robi itd. haha :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega mówił też że na tych naukach mówili o pozycjach dozwolonych przez Kościół :D Wypalił do siostry że coś mało ich siostra zna i w ten o to sposób zakończyła siostra swój monotonny wykład o współżyciu :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 5 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :D przynajmniej dłużej nie musieli tego słuchać

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ