X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My modej mimo że miejsce by się znalazło organizujemy tylko łożeczko i przewijak (taki najtańszy z ikei) po starszej i parę szuflad wygospodarujemy na ciuszki na tym koniec przygotowań meblowych. W ogól jakoś mniej tym razem gromadze poprzednio mialam wszystkiego po kokardę i bez sensu, za dużo też nie dobrze.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ale masz nakładany przewijak czy ten za 90 zł taki jasno brązowy?

Ja mam taki niebieski z hipciem nakładany a młody będzie miał ciuszki w szafie, jaką specjalnie zrobiliśmy jak okazało się że w ciąży jestem. Ta szafa jest na całą ścianę, ma miejsce na wszystko, łącznie na odkurzacz itd także ciuchy i inne cuda będą w szafie :) a na łóżko kupiłam te pojemniki z ikea więc pod ręką będzie co najważniejsze!

michaela lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj przywieźliśmy łóżeczko i huśtawke z fisher price bo udało nam się kupić za 20 e czyli za jakies 90-100 zl i naprawdę się opłacało . Jedyny minus że zajmuje dużo miejsca :/

Ja też będę miała taki przewijak jak Shantelle, nakładany na łóżeczko . Niebieski i ze słonikiem :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth dasz radę, ja też się na początku wkurzałam na tą dietę, ale z czasem przywykniesz. Jak coś to pytaj, podpowiem, a jak nie ja to mamy tu specjalistkę Aguszę ona już w ogóle jest kopalnia wiedzy w kwestii cukrzycy.
    Diana dzięki za informacje, byłam tam dzisiaj podpisać papiery, oczywiście wszystko z datą wsteczną... Taka obłuda, tu mnie ściskają i o zdrowie pytają, o dzieci, a tu zero słowa wcześniej. Jak ja nie lubię takich fałszywych ludzi. Wrrr...

Izieth lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam w sumie dobrą informację, na co bym nie wpadła.
    Że lepiej jeszcze poczekać z wózkiem, bo szkoda aby stał i czas gwarancji leciał, jak jest nieużywany :P w sumie racja. :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Izieth dasz radę, ja też się na początku wkurzałam na tą dietę, ale z czasem przywykniesz. Jak coś to pytaj, podpowiem, a jak nie ja to mamy tu specjalistkę Aguszę ona już w ogóle jest kopalnia wiedzy w kwestii cukrzycy.
    Diana dzięki za informacje, byłam tam dzisiaj podpisać papiery, oczywiście wszystko z datą wsteczną... Taka obłuda, tu mnie ściskają i o zdrowie pytają, o dzieci, a tu zero słowa wcześniej. Jak ja nie lubię takich fałszywych ludzi. Wrrr...
    jakie papiery podpisałaś? Bo to bardzo ważne, źebyś źle nie wyszła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:25

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle z wózkiem to prawda, my na allegro kontrolowaliśmy ile sztuk zostało i tak 1 dnia z ponad 40 zostały aż 2, więc od razu zakup. Potem się okazało że grozi nam przedwczesny poród i jak byłam w szpitalu to przyszedł. A teraz patrzę i ten sklep znów wystawił ok 40 sztuk

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, dziękuję za słowa wsparcia :* :) Nigdy tak często nie spoglądałam na zegarek - najpierw sprawdzam, czy to już pora na kolejny posiłek, myślę co tu można zjeść, a później sprawdzam, czy już czas zmierzyć poziom cukru i za chwilę znowu kolejny posiłek...

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadaje się do życia. Jestem jak śnięta ryba. Zrobiłam wodę z cytryną i nasiona chia, może będzie lepiej heh.
    Dziś idziemy podpisać umowę na salę. Jednak muszę zrobić deala. W menu, danie głównym są medaliony wieprzowe, ble i chcę aby zamienić chociaż na devolaja. No i ja nie jem mięsa, teraz jem, ale po urodzeniu już raczej wolę go nie jeść bo nienawidzę i chce aby na weselu była dla mnie ryba. No i jako ostatnie ciepłe danie jest żurek którego też nie chcę więc będę walczyć o barszcz z krokietem :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle nie martw się, właściciele powinni iść Wam na rękę, w końcu zarabiają na was a jak będziecie zadowoleni to polecicie ich lokal i tak poczta pantoflowa pójdzie :) My np menu mamy nadal otwarte i ok miesiąć przed podamy co chcemy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam taką nadzieję że babka ogarnie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, właśnie ja mam tak samo, żyję od posiłku do pomiaru :-) i ciągle obmyślam co tu zjeść, żeby cukru nie podniosło. Ciągle jednak mam wysoką glikemię na czczo, poradźcie czy coś da się z tym zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:33

r9bzabd.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pralek, lodówek, zmywarek na razie dopiero zaczynam się rozglądać, wiem już, że chcę dużą lodówkę i dużą pralkę, żeby na raz móc dość sporo uprać, bo pierzemy też teściowej po udarze... Mieliśmy górnowsadową, ale to się strasznie syfi, więc teraz chyba taką z okienkiem ;) Generalnie myślę nad Boshem, żeby na trochę starczyło, ale zdecydowana nie jestem.

Jedyne co, to zaczęłam się zastanawiać nad pralkosuszarką ze względu na to, że obecnie suszymy w mieszkaniu i te suszarki sporo miejsca zajmują... Miała któraś z Was coś takiego? Polecacie?

Cynk - widziałam dzisiaj w Rossmanie, że przecenili produkty Palmersa na rozstępy, z około 29 na około 23. Postanowiłam spróbować, bo jakoś ta Mustela do końca mi nie leżała. Shantelle, Ty chyba polecałaś Palmersa, co nie?

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, polecam Palmersa na brzuch ale teraz używam oliwki Babydream dla kobiet w ciąży i jest super :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari co jesz na ostatnią kolację? Jak kanapkę, to spróbuj zamiast niej zrobić sobie sałatkę z kurczakiem (bez węglowodanów), mi pomogło na kilka tygodni (dietetyczka mi to podpowiedziała). Za jakiś czas cukier znów zaczął rosnąć i teraz jestem na insulinie na noc, i tu już jest ok.
    Dziewczyny też na początku cały czas patrzyłam na zegarek, teraz już jakoś tak naturalnie mi to przychodzi, choć zdarza mi się przesunąć posiłek.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca popieram Shantelle, Palmers jest rewelacyjny! Ja nie mam nic, ani śladu na brzuchu, a bliźniaki.

• Campari Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do tej pory chyba robiłam spory błąd, bo wypijałam jogurt naturalny albo kefir. Spróbuje dziś z sałatką, dzięki Siwa:-) pewnie robie jeszcze mnóstwo błędów, choć po posiłkach się trzymam jakoś, tylko na czczo właśnie kiepsko. Kurczę, boję się trochę insuliny, nawet nie samego zastrzyku, z tym to luzik, ale mam jakiś taki głupi strach, że mi nagle mocno spadnie cukier i zaszkodzi to młodemu.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palmers mam i ja i mogę też polecić, na noc używam oliwki dla dzieci z Nivea a w dzień smaruję się 2x palmersem.

Co do tej pralkosuszarki- myślę że to dobra opcja a wiele sklepów czy nawet producent poza 2-letnią gwarancją za dopłatą można dokupić przedłużenie gwarancji nawet do 3 lat więc w sumie za parę groszy masz 5 lat gwarancji. Ja osobiście mam Beko i też jestem zadowolona mimo ze jest to sama pralka to mam ją już 3 rok , nic się nie dzieje i dopiero teraz kołnierz mam brudny i szukam sposobu na jego czyszczenie- szmatka nie daje rady

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa, jeszcze jedno, Ty masz tę insulinę tylko na noc włączoną?

r9bzabd.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca wrote:
    Co do pralek, lodówek, zmywarek na razie dopiero zaczynam się rozglądać, wiem już, że chcę dużą lodówkę i dużą pralkę, żeby na raz móc dość sporo uprać, bo pierzemy też teściowej po udarze... Mieliśmy górnowsadową, ale to się strasznie syfi, więc teraz chyba taką z okienkiem ;) Generalnie myślę nad Boshem, żeby na trochę starczyło, ale zdecydowana nie jestem.

Jedyne co, to zaczęłam się zastanawiać nad pralkosuszarką ze względu na to, że obecnie suszymy w mieszkaniu i te suszarki sporo miejsca zajmują... Miała któraś z Was coś takiego? Polecacie?

Cynk - widziałam dzisiaj w Rossmanie, że przecenili produkty Palmersa na rozstępy, z około 29 na około 23. Postanowiłam spróbować, bo jakoś ta Mustela do końca mi nie leżała. Shantelle, Ty chyba polecałaś Palmersa, co nie?

Wiem że suszarka zabiera sporo miejsca, ale wiele modeli można postawić na pralce, a jednak wydaje mi się ze jesi możecie to warto kupować ją osobno. Jestem świeżo po zakupie i jednak mają trochę więcej programów o wyboru przez co mniejsze prawdopodobieństwo zniszczenia rzeczy + fajnie jęsli suszarka może suszyć np tylko kilogram itp my mamy suszarkę beko A+++ (na zużycie energii też patrz) od tygodnia w trakcie testów;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ