X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chyba 2 lata starszy od niej :/ ona nawet nie potrafiła odpowiedzieć dlaczego ta 3 letnia córka nie jest z nią tylko z ojcem :/ ani tej córki nie powinna mieć ani tego 3 miesięcznego synka . Kretynka i tyle później takie dzieciątka nic nie winne cierpią bo się nie obronia . Ta obca kobieta tak płakała jak mówiła o tym Fabianku a matka się śmiała no szok

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Michaela ja właśnie ta karuzele zamówiłam sobie juz teraz bo wysyłam paczkę z Polski do Irlandii z potrzebnymi rzeczami wiec juz zakupiłam . Mi bardziej nie chodzi o to ze dziecko zauważa te kolorowe zabawki tylko nawet o ta melodie przy której noworodek lubi zasypiać :)
    To ta się super sprawdzi, bo ma bardzo łągodne dzwięki możesz tez nastawic na cichym trybie, Na prawde fajna jest:)

Tysia :) lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Tak! Przysrali się, to było piękne. No widać że tuman... Ona ma 18 lat i 3 letnią córeczkę. To pomyślcie jaki z niej pat skoro dziecko nie jest z matką.. CO NIE?
    Porażka
    I te dziwne uśmiechy, bawiła ją ewidentnie ta sytuacja. I ten tekst, ja reporter zapytał, że nie bała sie Pani zostawić 3 msc dziecka, a 20 letniego partnera tak... A ona. No wiem, że pojechałam... Nie no, ręce opadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 21:01

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale takie sytuacje to niestety wcale nie są odosobnione, sama znam przypadek - polska wieś, tak straszny że tylko siąśc i płakać. Młoda dziewczyna rodzi jedno dziecko za drugim, chyba już piątkę, a ona nawet 30 lat nie skończyła, przy dwóch ostatnich nie wytrzeźwiała przez cała ciąże, a co dalej nie chcecie wiedzieć :(

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też. Najgorsze jest to że takie lekkomyślne dziewuchy mają dzieci a jak ktoś chce, jest dojrzały i odpowiedzialny to nie może mieć dziecka. I za co takie pary są karane? Jak byle siksa rozłoży nogi i ciąża.

Żeby nie było, są 16-latki co wpadły i sprawdzają się w roli matki. A ta? Mam tylko nadzieję że dziewczynka u ojca ma bardzo dobrze, że dbają o nią i ją kochają.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 5 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten jej były co właśnie opiekuje się ta 3 letnia dziewczynka zobaczył jaka jej matka jest powalona i dlatego ja zostawił :/ no nie wyobrażam sobie tego . Jeszcze gada ze ona nie chce od nikogo pomocy bo niby chcą pomóc a tak naprawdę zabrać .. no a co mają zrobić skoro dziecko jest brudne, ma brudne butelki i jest katowane ? Normalna matka to przy dziecku w szpitalu siedzi i ani na minutę nie odchodzi bo się martwi a oni sobie pojechali ze szpitala i zostawili dziecko bez jedzenia pampersów itd

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wrócę do tematu cukrzycy. Bo widzę że niektóre mają dietę a niektóre insulinę. Od czego to zależy? Ja np. Cukier na czczo miałam 80, po godzinie tez w normie, 134 chyba, ale po 2 godzinach mi urosło (a powinno juz zaczac spadac) i wynosi 152. Wizytę mam dopiero 16.09. No i co, to tez cukrzyca? Czy jakas inna grubsza sprawa, skoro cukier nie spada tylko rośnie, może coś z trzustką? Wątrobą?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dziewczyny, ale takie sytuacje to niestety wcale nie są odosobnione, sama znam przypadek - polska wieś, tak straszny że tylko siąśc i płakać. Młoda dziewczyna rodzi jedno dziecko za drugim, chyba już piątkę, a ona nawet 30 lat nie skończyła, przy dwóch ostatnich nie wytrzeźwiała przez cała ciąże, a co dalej nie chcecie wiedzieć :(
    Wiecie co, ja wiem że to straszne, ale tu już powinni jej jajniki powiązać, centralnie. Kurwa.... Nie trzeźwiec całą ciążę, aż serce pęka..

AgnOss lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 5 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a później się rodzą noworodki z 3 promilami alkoholu we krwi .. zabić to mało . Najgorsze jest właśnie tak jak Diana napisała ze niektórzy się starają latami o dziecko i nie mogą mieć a takie patologie społeczne raz da komuś dupsko i od razu w ciąży :/ potem urodzi i stara się wydrzeć od państwa jak najwięcej kasy na dziecko a kasa idzie na alkohol itd

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izeth widzę że ty już od razu podjęłaś kroki zw. z dietą - bylas u diabetyka czy gin ci zlecił mierzenie i dietę? Coś mówił o ewentualnej insulinie?

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że ja tak w kolko o tym ale jakoś mi nie daje spokoju

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim rozmiarze kupujecie kombinezon zimowy? Szkoda byłoby gdyby maluszek miał z niego zaraz wyrosnąć...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nastukałyście dzisiaj :)

Shantelle czyli już pewny i klepnięty ślub, super :) co do nauki, my mieliśmy przecudowne. Były to raczej warsztaty dla par, na każdym spotkaniu rozmawiliśmy głownie ze sobą na dany temat, pisaliśmy do siebie listy. Ostatnio nawet je znowu czytałam, piękne słowa, pełne takiej miłości, spontaniczności a jednocześnie dojrzałości, ehhh <3 mamy super pamiątkę :D jaka romantyczna jestem :D hahah :D

Już jutro mam wizytę! W końcu! Tak długo czekałam ;)

Framtid witamy w PL ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3

Wysłany: 5 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca ja kupowałam na 62 wszystko zależy jaki się dzidziuś urodzi :) mój pierwszy syn urodził się na 51 cm wiec topił się w takim na 62 ale za to miał na dłużej :) rodzą się też dzieci 62 cm wiec może być wtedy mały :)

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Wiecie co, ja wiem że to straszne, ale tu już powinni jej jajniki powiązać, centralnie. Kurwa.... Nie trzeźwiec całą ciążę, aż serce pęka..
    W świetle prawa nie mogą sami zrobić, więc albo kobieta prosi o podwiązanie albo wyrokiem sądu

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam niby 56 ale rozmiarowo jest na 62

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję 2, uzywane, ale mniejszy i większy bo 1. czasem trzeba będzie go przeprać, a też ze względu na wygodę - jak się topi w za duzm - żle, jak kombinezon przyciasny też :P

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    W świetle prawa nie mogą sami zrobić, więc albo kobieta prosi o podwiązanie albo wyrokiem sądu
    Wiem że sami nie mogą, ale powinno być prawo takie że mogą, albo sąd z buta decyduje....

Właśnie kombinezon. Muszę w końcu ogarnąć. Myślę że będę szukała 62. Bo te 56 to wiecie, różnie może być.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Izeth widzę że ty już od razu podjęłaś kroki zw. z dietą - bylas u diabetyka czy gin ci zlecił mierzenie i dietę? Coś mówił o ewentualnej insulinie?

Od razu po odebraniu wyników napisałam SMSa do mojej gin i zaleciła mi dietę. U diabetologa jeszcze nie byłam, ale mam zaklepany termin na 28.09. Glukometr miałam w domu, kiedyś tata mi dał, żebym z ciekawości sobie sprawdziła i teraz bardzo się przydaje. A insulinę to chyba włącza się wtedy, kiedy dieta nie daje rady. Dlatego wprowadziłam dietę, zapisuję wyniki po 1h od zjedzenia i zobaczymy co będzie dalej :)

Nie mam doświadczenia z cukrzycą, to moje pierwsze kroki w tym temacie, trochę dziwnie, że Ci rośnie, ale nadal wszystko u Ciebie mieści się w normie.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy studniówkę :D Belly pokazuje 100 dni do porodu, wow hehe.

Kolia, Izieth, michaela lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ