X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mam problem, bo on jest tylko w piątki a innego nr nie ma do niego tyylko na szpital w którym bedę rodzić

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może idź do apteki, niech Ci dadzą coś bez recepty dobrego na takie dolegliwości.
    I na następnej wizycie weź od swojego lekarza nr telefonu bo się przydaje :) mój nie robi problemów i mówi że jak tylko coś się dzieje to żeby dzwonić

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam w domu clotrimazolum i w maści i tabletkach dopochwowych, myślisz że można je wieczorem wziąć razem z luteiną?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dzwoń, to infolinia, chyba do 18:00.

Mamy termin w jednym kościele, nic nikt nie mówił o kosztach :) jedynie aby z zakonnicą kwiaty ogarniać ale ona to załatwia bo stroi kościół, także żadnej kaucji ni ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 17:04

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba lepiej nie brać na własną rękę, tak sobie myślę. Może raczej jakieś iladian direct czy tantum rosa do podmycia? To chyba mniej inwazyjne.

Dziewczyny, dzięki Wam za odzew z tą cukrzycą. Nie byłam jeszcze u lekarza (może jutro uda mi sie do rodzinnego), ale przymierzam się do diety i potrzebuję inspiracji. Znacie może jakies strony z netu z przykładowymi menu cukrzycowymi? Mam problem zwłaszcza z drugim śniadaniem i podwieczorkiem. W normalnych warunkach to jakiś banan, garść suszonych owoców, czy wyciśnięty sok, no ale przecież teraz to wszystko jest be! Straszny miałam problem co wziąć dzisiaj na drugie śniadanie do pracy i znalazłam w sklepie jogurt naturalny z musli (jakaś nowość z jogobelli) no ale przecież nie będę tego codziennie jadła. Oczywiście zaraz po zjedzeniu tego znowu byłam głodna :/ wujek google jakoś nie bardzo mi w tej kwestii pomaga.

• agusza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    mam w domu clotrimazolum i w maści i tabletkach dopochwowych, myślisz że można je wieczorem wziąć razem z luteiną?

Diana, ja muszę brać luteinę około 19 a przed samym pójściem spać wtedy ten lek. Ale nie wiem jak powinno być z tym co piszesz i czy w ogóle można brać to w ciąży. Ja bym chyba nie ryzykowała bez porady u lekarza..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, spróbuj np zjeść placki z cukini, orzechy, migdały, twarożek wiejski z warzywem i kromką chleba, mix sałat z sosem i odrobiną ryżu brązowego, jajecznicę z małą kromką chleba, jogurt naturalny z owocem (grejpfrut, maliny, jagody, brzoskwinie, wszystkie z niskim IG), sałatkę z kurczakiem.

milmarta lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj, że każdy posiłek powinien zawierać węglowodany złożone więc chociaż małą kromke ciemnego chleba gdzieś staraj się przemycić do np sałatki. :)

milmarta lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a może by tak lactovaginalumi go.lekarz poradził nawet profilaktycznie założyć... Jak coś się będzie działo...
    Shantelle dzwonie i dzwonie i kapa pół godziny stercze na telefonie.. Mąż mówi żeby poczekać do czwartku i poprostu się przejdziemy... A jakby odrzucili to wyslaliby jakąś decyzję?
    A teraz pytanko dziewczyny dostałam spiworki do spania tylko wydaje mi się że one są duże jeden 60 drugi 80 a jakie wy macie zdanie kolderka i podusia do łóżeczka? Czy te spiworki?

Jej

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na infolinii ZUSu to można paznokcie zjeść. Potrafi być 17 osób w kolejce.
    Odrzucić raczej nie mogą a jeśli to tak, decyzja jakaś by była, nie mogą zostawić Cię bez informacji. Z tego co pamiętam to pierwsze wypłaty im się opóźniają (ale ja korzystałam z tego ponad 3 lata temu).

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoń, tam Ci wszystko powiedzą. Babki na infolinii są mile i fajnie mi tłumaczyła. Ja jakoś długo nie czekałam na połączenie, próbuj.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj poczekam do piątku, to tylko 2 dni.

Riri ja kołderkę późno kupię, na teraz mam becik, kocyk, śpiworek. Kołderki i kocyk boję się użyć przy noworodku żeby się nie zadusił

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel przydaje się dużo, dużo później :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego się boję Diana...właśnie może spać jeszcze w beciku...
    Wiecie co zdałam sobie sprawę że nie mam pojęcia co kupić, jak pielęgnować dziecko, jaki rozmiar kupić skąd będę wiedzieć, jestem lekko przerażona!!!! ;)

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle zaatakuje ich z rana. . ;)

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasami dopadają takie wątpliwości,zwłaszcza jak odróżnić płacz bo głodny od płaczu bo mokro albo płacze bo taki ma kaprys. Kolki są przerażające albo ząbkowanie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jazdy i porodzie ostatnio, że no.. Boję się!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze:)damy radę :)

Mój mąż na tygodniu w delegacji więc z synkiem będę sama cały czas

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mam powiedzieć, ja mam te obawy razy dwa.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co ostatnio się przydarzyło mi a raczej byłam świadkiem jak dzieckoysie zanioslo.. Matka opanowana szybko chuchac zaczęła w usta klapsa w dupe dała zimna krew Jezusie a mi nogi się ugiely...

Jej

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ