X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, też by mnie w ziemię wbiło.

Pewnie że damy radę. Ja jak byłam w wirze zakupów, tak teraz się zatrzymałam hehe. Ale mniej więcej mam wszytko. No nic, będziemy ogarniać, jeszcze chwila jest :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresowalam trochę porodem bo cesarka i w ogóle mimo że to już drugi raz . Ale jak usłyszałam jak tu w szpitalu jest po porodzie z opieką to jestem mega spokojna :) a w domu sobie napewno poradzę :) Wy tak samo dacie rade :) wszystko samo przyjdzie z czasem :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, znalazłam w necie 7-dniowy jadłospis na cukrzycę ciążową. Niektóre potrawy trochę kosmiczne ale myślę że da się coś uszczknąć. Któraś zaintereswana?

• wianna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta i nasze chłopięta ;)
    Chcialam sie tylko pochwalic, ze u nas wszystko w porządku. Synek wazy juz prawie 1,2 kg i tak jak myslalam czując po kopniakach, przekrecil sie i jest ulozony glowkowo :)

agusza, diana0501, Izieth, Nasca, Siwa1001 lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, super, duży chłopak :)

Milmarta, podziel się jadłospisem, może uda się zgapić jakieś posiłki :)

wianna lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, super :)!

wianna lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna super!!! Duży chłopak!!!! To już twoje usg to między 28 a 32 czy poprostu zwykle ;)

wianna lubi tę wiadomość

Jej

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie w przychodni.Jakimś cudem wypiłem te 75. Woda i cytryna uratowały mnie dzusiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:28

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri - odnośnie tego Lactovaginalu - potwierdzam, że w ciąży przypisują, mi również babeczka go kazała brać ostatnio, a jest bez recepty. Ale nie wiem, czy bym brała tak o, bo w jego ulotce jest napisane, żeby nie łączyć z przeciwgrzybicznymi (w ulotce piszą, że to do odbudowania flory, czy coś takiego), więc może jak Ci będzie chciał coś silniejszego zapisać, to to zaburzy? Nie znam się.

Ja jeszcze z zakupami do tyłu trochę, wanienki i rzeczy okołokąpielowych nie mam obczajonych, laktatora i rzeczy przeziębieniowych typu termometr, to coś do nosa itp. Ciuszki jakoś niedługo odbierzemy od przekazującej mamy, więc wtedy zobaczę co z ciuszków brakuje... Ale za to zamówiliśmy ostatnio pralkę i lodówkę Bosha, została zmywarka :) Więc pod koniec września dalsza część zakupów myślę :)

Najwięcej to zostało remontu do zrobienia.. Szafa duża do pokoju, łazienka, schowek, żeby upchnąć tam AGD... Ech... No i próbujemy rozplanować pokój (zakładamy przez około pół roku łóżeczko w sypialni, a potem my się przenosimy ze spaniem do salonu), więc trzeba wszystko tam zmieścić, ech...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, słyszałam, że aktywność może zaburzać wynik... Także chyba siedzenie pozostaje...

Ja krzywą robię za półtora tygodnia... Ech, boję się wyniku... Ale widzę, że w razie czego będę się Was radzić, dziewczyny :) I jakoś poradzimy.

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nasca mnie oczywiscie już nosi hehe i zdążyłam podejść i zapytać.

I nas też jeszcze kawał remontu A mamy problem ze znalezieniem ekipy. Już trzy zrobiły tak ze sie z nami umowili i jak mieli przyjść wycenić to się nie zjawili bez słowa czasem dzwoniłam i dawałam 2 szanse i to samo... z małymi robotami to jeszczcze bym zrozumiała że on się nie oplaca ale tu całe piętro jest do zrobienia.

Odebrałam wyniki toxo i dalej jest ok ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:51

Siwa1001 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam jak to z 2 będzie zwłaszcza po takim dniu jak wczoraj. Młoda chora marudzila okropnie. Ale tak sobie myślę to tylko dwójka;) Mogłoby to być już trzecie albo druga ciąża blizniacza albo i lepiej. Damy radę; )

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna super wieści.

wianna lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izeth jadłospis http://cukrzycapolska.pl/wp-content/uploads//protected/Dieta-w-cukrzycy-ciazowej-jadlospis_CukrzycaPolska.pdf

Izieth lubi tę wiadomość

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela mi kazali siedzieć na tyłku, bo często było tak, że babki szły do sklepu i tam zasłabły. Też tak chciałam zrobić, ale się kiepsko czułam na początku i grzecznie czekałam.
    Dobrze że toxo ok, ja mam wysoką awidność i nie powtarzam już.
    Ja mam wizytę 15.09 i poproszę o skierowanie na to 3 usg co się robi :)

Belly pokazuje, 7 miesiąc, ale jajka :)!

michaela, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze że nigdzie nie poszłam bo też mi się czarno przed oczami zrobiło

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki jak Was kopią to też Was często bolą te kopniaki ? Bo mnie od paru dni jak kopie zwłaszcza gdzieś tam na dole koło pęcherza to aż spać nie mogę

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie nie bolą, chyba mam delikatne dziecko :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do szkoły rodzenia znalazłam jakąś bezpłatną, bo jest dofinansowanie z funduszy norweskich. Zaczynamy 3 października (dwa tygodnie).
    Tysia kopią, ale nie boli mnie to, ale zdarza się że nie mogę przez to zasnąć jak tak grasują :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą ale bywają nieprzyjemne... No taka sponiewierana jestem :P

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ